ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
Δεύτερο φιάσκο και εύθραυστες ισορροπίες

Λεπτές συνεχίζουν να είναι οι ισορροπίες μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων με σκοπό τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των κερδών στους κόλπους της Σούπερ Λίγκας, διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας. Η αλλαγή καταστατικού για την εκλογή προέδρου, που αποφασίστηκε μετά το μπάχαλο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, δεν έγινε πραγματικότητα ποτέ, αλλά αντίθετα τα πάντα παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χτεσινής συνεδρίασης. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν πιθανότατα την επόμενη Πέμπτη (22/7), ο νέος πρόεδρος δε θα χρειάζεται «αυξημένη πλειοψηφία» για να εκλεγεί, ενώ υποψηφιότητα θα μπορούν να θέτουν και όσοι δεν είναι πρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι ενός συλλόγου της Σούπερ Λίγκας. Δυο στοιχεία τα οποία ήταν η αιτία στην πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας να δημιουργηθούν οι προστριβές μεταξύ των παραγόντων (με κορυφαία τον πόλεμο μεταξύ Γ. Βαρδινογιάννη - Αχ. Μπέου).

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: Η πρώτη του Γιώργου Μποροβήλου που έκανε λόγο για αυξημένη πλειοψηφία επί του συνόλου και η δεύτερη του Θανάση Κανελλόπουλου που πρότεινε αυξημένη πλειοψηφία επί των παρόντων στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και σε περίπτωση νέας ισοψηφίας, η διαδικασία να γίνει με σχετική πλειοψηφία.

Η πρόταση του κ. Μποροβήλου έλαβε 8 ψήφους (Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης, Καβάλα, Λάρισα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος), αυτή του κ. Κανελλόπουλου έλαβε 5 ψήφους (Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Αρης, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός), η Ξάνθη ψήφισε λευκό, η ΑΕΚ δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση (ο Δημήτρης Καψής δεν είχε δικαίωμα ψήφου), ενώ ο Ηρακλής και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ απουσίαζαν. Για να «περάσει» μία από τις δύο προτάσεις έπρεπε να συγκεντρώσει 9 ψήφους, κατά συνέπεια απορρίφθηκαν και οι δύο.

Ετσι μέχρι στιγμής για την προεδρία υποψήφιοι παραμένουν ο Θανάσης Κανελλόπουλος και ο Γιώργος Μποροβήλος.

ΜΠΕΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5
Καθάρισε την ... αγγαρεία

Δύο γκολ πέτυχε ο Ντιόγκο στη χτεσινή ευρωπαϊκή ...αγγαρεία του Ολυμπιακού με τη Μπέσα

Eurokinissi

Δύο γκολ πέτυχε ο Ντιόγκο στη χτεσινή ευρωπαϊκή ...αγγαρεία του Ολυμπιακού με τη Μπέσα
Xωρίς να ιδρώσει ο Ολυμπιακός καθάρισε νωρίς νωρίς την ...καλοκαιρινή αγγαρεία του 2ου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τη χτεσινή νίκη του με 5-0 επί της Μπέσα στα Τίρανα. Κάτι που δίνει ουσιαστικά στους «ερυθρόλευκους» να δουν τη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», την επόμενη Πέμπτη, σαν ...φιλικό προετοιμασίας, καθώς και να στρέψουν το βλέμμα τους στον αντίπαλο της επόμενης φάσης (τον οποίο θα μάθουν σήμερα μετά τη σχετική κλήρωση της ΟΥΕΦΑ). Η ελληνική ομάδα δε συνάντησε κανένα πρόβλημα από τους αντιπάλους, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας. Αγωνιστικά η δουλειά για τον Ολυμπιακό έγινε περισσότερο από τα πλάγια (αμυντικά δεν κινδύνεψε καθόλου) με τους Μιραλάς, Ζαϊρί να είναι οι πιο ...ζωηροί και τον Οσκαρ να σκοράρει δύο φορές στο Α' μέρος (19', 30'). Η υπεροχή των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι συνεχίστηκε και στο Β' μέρος με τους Ντούντου αρχικά (47') και τον Ντιόγο στην συνέχεια (70'-83') να διαμορφώνουν το τελικό σκόρ.

ΜΠΕΣΑ: Σεχί, Τσικαλέσι (62' Χαντζίμπουλιτς), Οσμάνι, Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι, Λαζαρέβσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Οσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Συνεχίζουν και επίσημα οι Μπατίστ - Νίκολας

Η παραμονή των Μπατίστ και Νίκολας στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Η ΚΑΕ ανακοίνωσε επισήμως την ανανέωση των συμβολαίων των δύο Αμερικανών, για τα επόμενα δύο χρόνια. Την ίδια ώρα σενάρια φέρνουν τους πρωταθλητές να ετοιμάζουν ηχηρό μεταγραφικό χτύπημα με την απόκτηση του Ρουντι Φερνάντεζ.

  • Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την ΑΕΚ καθώς απέρριψε την απαίτηση των «Ολυμπιακών Ακινήτων» για να φύγει άμεσα η ομάδα του Μπάμπη Καραμανλή από το κλειστό του Ελληνικού εξαιτίας παλιών οφειλών από την περσινή χρονιά που αγγίζουν τα 180.000 ευρώ. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι οφειλές παραμένουν και δεν πρόκειται να καλυφθούν άμεσα (με βάση την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ) κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Στην Ενωση πάντως πιστεύουν ότι η προσφυγή για έξωση σχετίζεται με το αίτημα του Ολυμπιακού για αποκλειστική χρήση του κλειστού του Ελληνικού.
  • Οπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, η Βαρκελώνη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four της σεζόν 2010-2011. Οι διοργανωτές επέλεξαν τη δοκιμασμένη λύση των Καταλανών μετά την απόφαση του Τορίνο, που είχε οριστεί αρχικά να διοργανώσει το θεσμό, να τον επιστρέψει εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας.
ΣΤΙΒΟΣ
Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό

Με τον Περικλή Ιακωβάκη να αποτελεί το βαρύ χαρτί και τις συμμετοχές των Τσάτουμα, Φιλιππίδη, Κυριακοπούλου να ξεχωρίζουν όσον αφορά τις ελπίδες για μετάλλιο, ανακοινώθηκε χτες η ελληνική αποστολή που θα μετάσχει στο 20ό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη από τις 27 Ιούλη έως την 1 Αυγούστου. Αναλυτικά οι συμμετοχές.

ΑΝΔΡΕΣ: 100μ Αγγελος Αγγελάκης, 200μ Λυκούργος - Στέφανος Τσάκωνας, 400μ Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, 400μ εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, Σωτήρης Ιακωβάκης, Σπύρος - Γιάννης Παπαδόπουλος, 4x400μ Περικλής Ιακωβάκης - Παντελής Μελαχροινούδης - Γιώργος Οικονομίδης - Δημήτρης Γράβαλος - Πέτρος Κυριακίδης - Σωτήρης Ιακωβάκης, 110μ εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης, Υψος Κώστας Μπανιώτης, Επι Κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, Μήκος Λούης Τσάτουμας, Μιχάλης Μερτζανίδης - Δεσποτέρης, Σάββας Διακονικόλας, Γιώργος Τσάκωνας, Τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης, Νίκος Φράγκος, Σφαιροβολία Μιχάλης Σταματόγιαννης, Ακοντισμός Σπύρος Λεμπέσης, Γιάννης - Γιώργος Σμαλιός.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100μ Γεωργία Κοκλώνη, 400μ Αγνή Δερβένη, 800μ Ελένη Φιλάνδρα, 10.000μ Κωνσταντίνα Κεφαλά, 3.000μ στιπλ Ειρήνη Κοκκιναρίου, Υψος Αντωνία Στεργίου, Επί Κοντώ Νικολέτα Κυριακοπούλου, Αφροδίτη Σκαφίδα, Τριπλούν Αθανασία Πέρρα, Ακοντισμός Βοϊσάβα Λίκα, Σφυροβολία Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, Επταθλο Αργυρώ Στρατάκη, Σοφία Υφαντίδου.

ΠΑΟ
Διαφορά με Γκαλάς

Παρά το ότι υπήρχε αισιοδοξία για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του Ουλιάμ Γκαλάς στον Παναθηναϊκό, κάτι τέτοιο δε φαίνεται τελικά να ισχύει. Το χτεσινό ραντεβού που είχαν οι εκπρόσωποι του Γάλλου αμυντικού με τον αντιπρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει οικονομική διαφορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του Γκαλάς δεν έπεσαν κάτω από τα 2 εκατ. Ο Παναθηναϊκός δε σκοπεύει να δώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και μετά από περίπου μια ώρα η συνάντηση των δύο πλευρών έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Αν και το ενδεχόμενο νέων επαφών είναι ανοιχτό, εντούτοις οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να ζεσταίνουν τις εναλλακτικές περιπτώσεις που έχουν, με τον Βραζιλιάνο Κρις να φέρεται ως πρώτος στη σχετική λίστα..

ΕΠΟ
Σολομώντεια λύση για ΚΕΔ

Στη ...Σολομώντεια λύση της ...συγκατοίκησης Βασάρα - Τεροβίτσα στην κορυφή της ΚΕΔ αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που ωστόσο δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για τη συνεργασία των δυο όσον αφορά τα θέματα διαιτησίας για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Ο Βασάρας θα έχει πλέον ρόλο στον ορισμό και στις επιλογές των διαιτητών που θα μπαίνουν στους πίνακες. Αυτό σημαίνει ότι ο Τεροβίτσας αποκτά συμπαίκτη σε αρμοδιότητες που μέχρι πρόσφατα ήταν θεσμικά μόνο δικές του. Κατά τ' άλλα, αποφασίστηκε να εισέλθουν στην ΚΕΔ οι Γιαννόπουλος και Μπριάκος (αντικαθιστούν τους Παπαδάκο - Φινοκαλιώτη που παραιτήθηκαν) με τον πρώτο να ασχολείται με τους διαιτητές της Β' και Γ' και το δεύτερο τους διαιτητές της Δ' Εθνικής.

  • Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθούν στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» οι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με τη Λετονία (8/10/2010) και το Ισραήλ (12/10/2010), για τα προκριματικά του ΕURO 2012.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Στον Εργοτέλη ο Αλεξόπουλος

Παίκτης του Εργοτέλη θα πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας με την ΑΕΚ ο έμπειρος αμυντικός συμφώνησε με την ομάδα του Ηρακλείου και τη νέα σεζόν θα φορέσει την φανέλα του Εργοτέλη.

ΑΡΗΣ: Και επίσημα πλέον ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας είναι παίκτης του Αρη για τα επόμενα τρία χρόνια όπως ανακοίνωσε η κίτρινη ΠΑΕ μετά την επικύρωση της λύσης του συμβολαίου του παίκτη με τον Ηρακλή

ΞΑΝΘΗ: Μπορεί να ακύρωσε τη μεταγραφή του Σαμ Σόντζιε η Ξάνθη, εντούτοις Νιγηριανός στην ομάδα θα υπάρξει αφού χτες προχώρησε στην απόκτηση ενός συμπατριώτη του Σόντζιε για την ενίσχυση στην άμυνα. Ο λόγος για τον 24χρονο Νιγηριανό μπακ, Ολουμπάγιο Αντεφέμι ο οποίος αγωνιζόταν στην γαλλική Μπουλό.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παίκτης του Ηρακλή είναι και επίσημα ο Πέτρος Κανακούδης. Ο έμπειρος μέσος με θητεία σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

ΠΑΟΚ
Αγωνία για την κλήρωση

Κορυφώνεται η αγωνία σήμερα για τον ΠΑΟΚ αφού η ΟΥΕΦΑ θα πραγματοποιήσει την κλήρωση του 3ου γύρου των προκριματικών για τους δευτεραθλητές στο Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίον συμμετέχει και η ελληνική ομάδα. Το έργο του «Δικεφάλου του Βορά» δεν αναμένεται να είναι εύκολο αφού βάση της σχετικής ειδικής βαθμολογίας έχει τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων (μαζί με τις Σέλτικ, Ουνιρέα, Γιουνκ Μπόις Γάνδη) κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Αγιαξ, Φενερμπαχτσέ, Ντιναμο Κιέβου, Μπράγκα. Κατά τ' άλλα, σημάδια βελτίωσης αμυντικά αλλά και στον τομέα της κυκλοφορίας σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας έδειξε η ομάδα στο χτεσινό νέο φιλικό με την Ερφουρτ την οποία νίκησε με 1-0 (το γκολ ο Φιλομένο 77').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ