ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Οργανωμένη πάλη και ψήφος δίνουν προοπτική στον αγώνα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιόδευσε χτες στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Νίκου Σοφιανού
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Νίκου Σοφιανού
Οι εργαζόμενοι (και) στα νοσοκομεία, όλοι όσοι έρχονται στο δημόσιο νοσοκομείο μπορούν και πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από την πολιτική του ευρωμονόδρομου που υποχρηματοδοτεί το ΕΣΥ, το υποστελεχώνει και το ωθεί σε επιχειρηματική λειτουργία με μόνο άξονα το κέρδος. Σε συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και μείωσης του ήδη ισχνού λαϊκού εισοδήματος, πολιτικά και ιδεολογικά να απορρίψουν αυτήν την πολιτική και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που φέρουν βαρύτατη ευθύνη για όσα έχουν γίνει. Ταυτόχρονα, με οργανωμένη πάλη και την ψήφο τους στις εκλογές του Νοέμβρη, να δώσουν νέα προοπτική στον αγώνα.

Τα παραπάνω υπογράμμισε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός, περιοδεύοντας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» στους Αμπελόκηπους.

To κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όργωσε τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, το στεγασμένο σε κοντέινερ φαρμακείο του, άλλους χώρους όπου στεγάζονται τα συνεργεία καθαρισμού, η αιμοδοσία, τα μαγειρεία, η αποθήκη τροφίμων, το ραφείο, τα εργαστήρια (αιματολογικό, βιοχημικό, μικροβιολογικό, παθολογοανατομικό), τα εξωτερικά ιατρεία. Ο Ν. Σοφιανός συζήτησε με εργαζόμενους και ασθενείς για τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης.

Από την πλευρά του, τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική ευκαιρία. Οτι οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα, έχοντας ήδη χάσει πολλά (σε εισόδημα, ασφαλιστικό, συντάξεις, εργασιακά) από την εφαρμοζόμενη πολιτική και χάνοντας ακόμα περισσότερα αν δεν αντιδράσουν. Οτι καθένας πρέπει να σκεφτεί και τις ερχόμενες γενιές, τα παιδιά του, να δώσει την απάντησή του, με τον αγώνα και την ψήφο του. Θύμισε ότι το ΚΚΕ, προεκλογικά ακόμα, είχε προειδοποιήσει το λαό για τη θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχονταν και διαβεβαίωσε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, αν οι εργαζόμενοι πάρουν την κατάσταση τα χέρια τους κόντρα στη μοιρολατρία, την υποταγή και το συμβιβασμό.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τη χτεσινή περιοδεία, ο Ν. Σοφιανός δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους:

«Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, όσο μπορεί να συζητήσει κανείς στις συνθήκες αυτές της εντατικοποίησης, των πολλών απουσιών, προκύπτει ένα συμπέρασμα το οποίο πρέπει να βγει από τους εργαζόμενους και στα νοσοκομεία, και από όλο αυτό τον κόσμο ο οποίος έρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συνεργάτες της, της τρόικας, από τη μια σφίγγει ασφυκτικά τη χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία, κι από την άλλη γενικεύει την επιχειρηματική τους λειτουργία. Σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χρειάζεται πολιτικά και ιδεολογικά να πάρουν διαζύγιο με την πολιτική που έχει οδηγήσει τα πράγματα ως εδώ, με τις συμβιβασμένες ηγεσίες που ευθύνονται σοβαρά για την κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία. Και, ταυτόχρονα, με την οργάνωση της πάλης μπορούν να αξιοποιήσουν τη μάχη των τοπικών εκλογών, εκφράζοντας με την ψήφο τους πολιτικά συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον, και για την προοπτική του αγώνα μας».

ΒΟΡΕΙΟ - ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ

 Ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου
Ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ είναι οι:

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Στρατής Κόρακας. Στέλεχος του ΚΚΕ. Διατέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004. Γεννημένος το 1940, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λούβεν του Βελγίου Οικονομικές Επιστήμες και υπήρξε μέλος της Γραμματείας των Αντιδικτατορικών Επιτροπών του Εξωτερικού.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Ηλίας Βουλβούλης. Μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου, δάσκαλος.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Σταμάτης Φιλιππής. Μέλος του ΚΚΕ και της Γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου: Γιάννης Ζωφός. Μέλος της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, νομαρχιακός σύμβουλος Χίου, συνταξιούχος του ΟΤΕ.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Καφαντάρη Λίλα. Ηθοποιός, διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΣΕΗ. Διατέλεσε βουλευτής του Κόμματος από το 2007 έως το 2009 και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009 στα Δωδεκάνησα.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου: Γιάννης Περδικάρης. Μέλος της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, νομαρχιακός σύμβουλος Δωδεκανήσου, πολιτικός μηχανικός.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: Βαγγέλης Σιγάλας. Μέλος της ΝΕ Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ, νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, συνταξιούχος.

 Η Λίλα, Καφαντάρη υποψήφια περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου
Η Λίλα, Καφαντάρη υποψήφια περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου
 Ο Γιάννης Περδικάρης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Ο Γιάννης Περδικάρης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Ο Σταμάτης Φιλιππής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου
Ο Σταμάτης Φιλιππής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου
 Ο Γιάννης Ζωφός, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου
Ο Γιάννης Ζωφός, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου
 Ο Ηλίας Βουλβούλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου
Ο Ηλίας Βουλβούλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου
 Ο Βαγγέλης Σιγάλας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Ο Βαγγέλης Σιγάλας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Προθεσμία για μεταδημοτεύσεις μέχρι 31 Αυγούστου

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Νοέμβρη 2010 ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ.

Δε θα υπάρχουν κάλπες για ετεροδημότες όπως γίνεται στις βουλευτικές εκλογές. Δε θα υπάρξουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών. Πολύ απλά, αν κάποιος που διαμένει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη, άσχετα εάν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισε στον τόπο κατοικίας του ως ετεροδημότης.

Αν κάποιοι επιθυμούν να ψηφίσουν στο δήμο διαμονής τους (εφόσον είναι διαφορετικός από το δήμο που είναι γραμμένος) πρέπει να κάνουν μεταδημότευση μέχρι τις 31/8/2010.

Μεταδημότευση μπορεί να γίνει στους δήμους όπου:

1. Διαμένουν τουλάχιστον επί μια διετία ή

2. Είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή

3. Ηταν δημότες πριν από το γάμο σε περίπτωση λύσης αυτού ή

4. Ηταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους, δυνατότητα όμως που παρέχεται για μια μόνο φορά.

Επισημαίνεται ότι:

Μέχρι την ίδια ημερομηνία 31/8/2010 πρέπει να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους:

  • Οι Ευρωπαίοι από τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ που μένουν στην Ελλάδα και
  • Οι ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών που νόμιμα διαμένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις αντίστοιχες διατάξεις.
  • Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να γίνει με την προσκόμιση: α) Διαβατηρίου ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και β) υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο κατοικίας.
Ανακοίνωση της ΝΟ Πέλλας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Προχθές ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Γιώργου Ατμακίδη ως υποψήφιου σε συνδυασμό που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το πλαίσιο στόχων που έχει το Κόμμα μας για τις τοπικές εκλογές. Για αυτή του την ενέργεια, με απόφαση των αρμοδίων οργάνων, διαγράφτηκε από μέλος του Κόμματος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του Δήμου Σκύδρας να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που έχει υποψήφιο δήμαρχο Σκύδρας τον Μάνο Κανάκη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας τον Αλέκο Ουγγρίνο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ