ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγώνας ταξικός και με προοπτική!

Σε κλιμάκωση της πάλης από τους εργαζόμενους για την αναχαίτιση της κυβερνητικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, καθώς και σε απεργία με ταξικό περιεχόμενο στις 10 Οκτώβρη, καλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ

«Ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί, να ενταθεί και να μην "ξεφουσκώσει" με μια κινητοποίηση. Στην ανάγκη για κλιμάκωση και συνέχιση της πάλης, θα κριθούν όλες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα». Με αυτή την εκτίμηση η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη χτεσινή της συνεδρίαση, έδωσε το στίγμα των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, και υπογράμμισε την ανάγκη για αποφασιστική σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική που θα πατά σε ένα πραγματικά ταξικό περιεχόμενο.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αφού εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις, που επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις και τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εμπλούτισε το αγωνιστικό του πρόγραμμα και αποφάσισε συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη συσπείρωση και αγωνιστική δράση των εργαζομένων.

Στις ομιλίες τους, τα μέλη της Γραμματείας κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, η εργατική τάξη πρέπει να πάρει την απεργία της 10ης Οκτώβρη στα δικά της χέρια, και να γίνει βήμα πάλης, για το σύνολο των αιτημάτων της: για τα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση.

Με περιφερειακές συσκέψεις, περιοδείες, έκδοση ενημερωτικού υλικού, με τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις βάζουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις δίνοντας προοπτική και ελπίδα στους εργαζόμενους που όλο και πιο καλά κατανοούν ότι η κυβερνητική πολιτική συνιστά έναν ακραίο εργασιακό μεσαίωνα και ένα συνολικό κοινωνικό πισωγύρισμα.

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Εξετάζοντας την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και τη στάση των άλλων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Γραμματεία υπογράμμισε ότι: «Ο βαθύς αντεργατικός χαρακτήρας των νέων κυβερνητικών μέτρων, η εκδηλωμένη αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά ακόμη και συνδικαλιστικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά κυρίως η έντονη και καθοριστική δραστηριότητα του ΠΑΜΕ όλο το καλοκαίρι και τελευταία στη θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, αναγκάζουν ακόμα και τον κοινωνικοεταιρικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ να προβεί σε κάποιες κινητοποιήσεις έστω για το θεαθήναι».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε χτες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ προβλέπει:

  • Πανελλαδική σύσκεψη ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών στις 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Οι εργασίες της σύσκεψης θα διαρκέσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
  • Μετάβαση εργαζομένων στην Πράγα από 23-28 Σεπτέμβρη και συμμετοχή στις διεθνείς αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που αυτές τις μέρες θα συνεδριάζει εκεί για ν' αποφασίσει τη νέα επέλαση του διεθνούς κεφαλαίου κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του κόσμου.
  • Αντικαπιταλιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα στις 26 του Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, ενάντια στην αντεργατική δράση του κεφαλαίου με αφορμή και τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Πράγα το ίδιο διάστημα.
  • Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην Πανευρωπαϊκή Σύσκεψη των ταξικών συνδικάτων που γίνεται στη Γαλλία στις 29,30 του Σεπτέμβρη και την 1η Οκτώβρη.
  • Για την Τρίτη 10 Οκτώβρη, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη να συμμετάσχει καθολικά και μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, προβάλλοντας και διεκδικώντας το περιεχόμενο και το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ με ζητήματα αιχμής τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία.
  • Στις 21 Οκτώβρη διοργανώνει μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας στη 1 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, σπουδαστών και συνταξιούχων.
  • Για την κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλα χωρίς εξαίρεση τα συνδικάτα και τα καλεί να αποφασίσουν και νέα απεργιακή κινητοποίηση το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη.
Νέες αντιδράσεις

«Οι εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, δρομολογούν ένα σκληρό αντεργατικό μπαράζ», επισημαίνει μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου σχολιάζοντας τα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Τ. Γιαννίτσης. Συνεχίζοντας τονίζει: «Τα "ραβασάκια" και οι συναντήσεις κυβέρνησης με ΓΣΕΕ, δείχνουν τον εναγκαλισμό των εκπροσώπων του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Οι θεατρίνοι αυτής της κακόγουστης παράστασης, επιδιώκουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Να εμφανίσουν την κυβέρνηση ότι έχει κοινωνικό προφίλ και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να σπέρνουν ψευδαισθήσεις στους εργατοϋπάλληλους, με διάφορες ανέξοδες φραστικές κορόνες. Η πολιτική της κυβέρνησης στη συνείδηση και στη ζωή των εργατοϋπαλλήλων είναι καταδικαστέα γιατί είναι σκληρή, αντεργατική και αντικοινωνική. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να παραχωρήσει στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων».

Και καταλήγει: «Η αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της ενότητας σε ταξική κατεύθυνση για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο».

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ»
Σε «κλοιό» από τους εργαζόμενους

Σήμερα η κατάθεση θέσεων από τη ΓΣΕΕ. «Απογοήτευση» από το ΣΕΒ παρ' όλες τις παραχωρήσεις της κυβέρνησης

Με δηλωμένη την εναντίωση μεγάλου μέρους των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και με το ΠΑΜΕ να θέτει επιτακτικά την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με ταξικό περιεχόμενο, γίνεται σήμερα η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου», όπου προβλέπεται απλώς η κατάθεση συμπληρωματικών θέσεων για την «απασχόληση».

Μετά και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η οποία αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Οκτώβρη, η πλειοψηφία της διοίκησής της προσπαθεί να περισώσει τη δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις, πιεζόμενη ασφυκτικά από τις αντιδράσεις που προκαλεί στους εργαζόμενους ο χαρακτήρας των αντεργατικών εξαγγελιών. Ο τεχνητός διαχωρισμός θεμάτων απασχόλησης που μπορούν να συζητηθούν στο «διάλογο», είναι μια ακόμη προσπάθεια της πλειοψηφίας να μην ακυρώσει τη διαδικασία, μια ανοιχτή «πόρτα» για το μέλλον. Το περιεχόμενο της κινητοποίησης θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, στις 13 Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ, την «απογοήτευσή» του εξέφρασε ο ΣΕΒ, με δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνει πως οι τελευταίες προτάσεις του υπουργού Εργασίας «αντιστρατεύονται» την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και επόμενα, την αύξηση της απασχόλησης! Η παρέμβαση του ΣΕΒ, στον οποίο η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές παραχωρήσεις, αφού ό,τι ζητάει το παίρνει, ενισχύει το «σενάριο» των δήθεν παραχωρήσεων προς τους εργαζόμενους, με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας.

Ωστόσο, η παρέμβαση αυτή είναι αποκαλυπτική και για το μέγεθος των αξιώσεων των βιομηχάνων, καθώς θεωρούν αρνητικά τα μέτρα για τον περιορισμό της υπερεργασίας, παρ' όλο που γίνεται σε καθεστώς «ελαστικής» απασχόλησης. Για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο ΣΕΒ ισχυρίζεται ότι το μέτρο καθίσταται πλήρως ανενεργό. Οι αναγγελίες για τη μερική απασχόληση, που ενισχύουν την εξάπλωσή της, κατά τους βιομήχανους την «αποθαρρύνουν» επειδή αυξάνουν το... κόστος (7,5% την... ώρα και μέχρι τέσσερις ώρες)! Την κατάργηση του ορίου απολύσεων του 2% για επιχειρήσεις μέχρι 250 άτομα, ο ΣΕΒ τη θεωρεί «απλό εξορθολογισμό του συστήματος» και ζητά επέκταση! Παρ' όλα αυτά, ο ΣΕΒ «θα κάνει πέτρα την καρδιά του» και θα πάει στον «κοινωνικό διάλογο».

Χτες εξάλλου, υπήρξε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Τ. Χυτήρη, ο οποίος θέλησε να υποβαθμίσει την κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μελών της Κεντρικής Επιτροπής του και της ΠΑΣΚΕ, για συλλογή υπογραφών σε κείμενο κατά των κυβερνητικών μέτρων. «Το ΠΑΣΟΚ έχει χιλιάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ελευθερία της άποψης και αυτό συμβαίνει με τις υπογραφές που λέτε», απάντησε ο Τ. Χυτήρης σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το πρόβλημα των εσωτερικών αντιδράσεων μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ,φαίνεται ωστόσο πως θα αντιμετωπιστεί με «ειδικά μέτρα». Χτες ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας είπε ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να εκφραστούν οι απόψεις γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης. Επιχειρείται δηλαδή ένα «μάζεμα» των ξεστρατισμένων ή άμβλυνση της αντίδρασής τους, ώστε να περιοριστούν σε φραστικές αντιδράσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασίζομεν και... νομοθετούμε

Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αμέσως μετά το «διάλογο» και ανεξάρτητα από την πορεία του

Ετοιμος να επισπεύσει τη διαδικασία του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης και να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, αμέσως μετά τη λήξη του στο τέλος του Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα και από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης. Επιπλέον, επιδίωξε για μια ακόμη φορά να δικαιολογήσει, αλλά και να πείσει περί της ορθότητας των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Σε συνάντηση που είχαν χτες με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης και ο υφυπουργός Χ. Πρωτόπαπας διαμήνυσαν, για μία ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στη νομοθέτηση μετά το Σεπτέμβρη». Ετσι, αποδείχτηκε πάλι, ότι η κυβέρνηση μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ έτρεξε να στηρίξει, επιδιώκει αποκλειστικά την παραπλάνηση των εργαζομένων και την αδράνειά τους μπροστά στην ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, όπως είχε καταγγείλει από την αρχή το ΠΑΜΕ.

Στη συνάντηση, ο υπουργός προβάλλοντας διάφορα σαθρά επιχειρήματα και χρησιμοποιώντας μέχρι και... μαθηματικές εξισώσεις, εμφάνισε ως τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας τα νέα μέτρα που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την «κατάργηση» της υπερεργασίας σε περιβάλλον...«ελαστικής» απασχόλησης, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την ανατροπή του ορίου απολύσεων και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Με το ψευδεπίγραφο 38ωρο, την προώθηση του 10ωρου και 11ωρου, το χτύπημα του 8ωρου και την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι εργοδότες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις... Οσον αφορά την τήρηση των μέτρων από τους εργοδότες ο υπουργός παρέπεμψε στις Επιθεωρήσεις Εργασίας που η ίδια η κυβέρνηση έχει καταστήσει αδρανείς.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
«Πέλαγος» η αυθαιρεσία

Αρνούνται την καταβολή μισθών, επιδομάτων, υπερωριών και υπονομεύουν τις συμβάσεις των ναυτεργατών

Στην καταπάτηση και υπονόμευση κάθε δικαιώματος των ναυτεργατών έχουν επιδοθεί οι ακτοπλόοι εφοπλιστές. Ετσι, αφού τα «κονόμησαν» κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και αποθρασυμένοι από τη στήριξη που τους παρέχει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχωρούν στην παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, προβλήματα υπάρχουν με την εξόφληση αναδρομικών, μισθών, υπερωριών εκτάκτων δρομολογίων, επιδομάτων και άλλων, υπονομεύοντας τις ΣΣΕ, με τα πλοία της θυγατρικής εταιρίας των «Μινωικών Hellas Ferries»: «Εξπρές Ολύμπια», «Εξπρές Ερμής», «Εξπρές Αδωνης», «Δήμητρα», «Ρομίλντα», «Εξπρές Διόνυσος» και «Εξπρές Ναϊάς». Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους ναυτεργάτες καθώς τώρα η εταιρία επικαλούμενη διάφορα ζητήματα, που θα έπρεπε να έχουν επιληφθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας επιθεώρησης, επιδιώκει το δέσιμο των πλοίων.

Για τα ζητήματα αυτά στάλθηκε επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τις ναυτιλιακές εταιρίες από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αλλά έγινε και χτεσινή παρέμβαση συνδικαλιστών στον υπουργό Χρ. Παπουτσή. Εκεί όπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εκτίμηση ότι ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των ναυτεργατών δεν έχει όρια, όπως επίσης όρια δεν έχει και η πλήρης κάλυψη που παρέχει το ΥΕΝ στην ασύδοτη δράση των εφοπλιστών.

Η Ομοσπονδία, υιοθετώντας την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», απαιτεί κατ' αρχήν την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την εφαρμογή της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σύμφωνα με ό,τι ισχύει. Δηλαδή δέκα μήνες το χρόνο τα πλοία πρέπει να εκτελούν κανονικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση και τη σύνδεση των κατοίκων του νησιωτικού συμπλέγματος με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιπλέον κατά την παρέμβαση στον υπουργό καταγγέλθηκε το γεγονός ότι ακόμα και σ' αυτές τις άθλιες συντάξεις πείνας που παίρνουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί, η κατώτερη σύνταξη μόλις αγγίζει τις 93.000 δραχμές, δεν έχει γίνει η αναπροσαρμογή τους στο 60% του βασικού μισθού, με αποτέλεσμα αρκετοί συνταξιούχοι παίρνουν το 50% και 52%. Πάγιο αίτημα του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι συντάξεις να φτάσουν το 80% του βασικού μισθού.

«Δεμένο» μένει το δουλεμπορικό

Θα συνεχίσει να παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Καρύστου το με σημαία Ονδούρας πλοίο «Δημήτρης», που τον περασμένο Οκτώβρη μετέφερε στην Ελλάδα 30 Ινδούς από την Κωστάντζα της Ρουμανίας. Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για λόγους δημοσίου συμφέροντος απέρριψε την αίτηση που κατέθεσε η πλοιοκτήτρια εταιρία, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του λιμενάρχη Καρύστου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι η εταιρία να προσκομίσει εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατ. δραχμών. Ο λιμενάρχης επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης του απόπλου, όταν αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε λαθρομετανάστες, τους οποίους είχε δηλώσει ως ναυτικούς.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία αντί να καταβάλει τις εγγυητικές επιστολές προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της απόφασης του λιμενάρχη. Η κύρια δικάσιμος ορίστηκε για τις 6-2-2000.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στα σεμινάρια - πρόκληση!

Τον ΟΑΕΔ και το Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Λάρισας, για την απόφασή τους να επιδοτήσουν το Σύνδεσμο Βιοτεχνών Ειδών Ενδυσης Θεσσαλίας για να πραγματοποιήσει σεμινάρια σε εργαζόμενους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους (συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σωματεία, συμβούλια εργαζομένων). Επίσης το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μην πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους σεμινάριο, που στοχεύει στην ενίσχυση του Συνδέσμου Βιοτεχνών και στρέφεται ενάντια στα δικά τους δικαιώματα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «τα σεμινάρια αυτά αποτελούν πρόκληση γιατί γίνονται με χρήματα του ΟΑΕΔ, που είναι χρήματα των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτο να δίνονται αυτά τα χρήματα στο Σύνδεσμο Βιοτεχνών και όχι στα συνδικάτα των εργαζομένων».

Παράλληλα καταγγέλλει ότι «άλλος είναι ο στόχος τους. Να ροκανίσουν ζεστό παραδάκι από τον ΟΑΕΔ και να συσκοτίσουν περισσότερο τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους».

«Απαιτούμε να μη γίνει αυτό το σεμινάριο από τους βιοτέχνες και να δοθούν τα χρήματα στο Συνδικάτο για να οργανώσει τα σεμινάρια ώστε να μάθουν οι εργαζόμενοι τα πραγματικά τους δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ