ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 1-1
«Αυτοκτονία» στο ΟΑΚΑ

Το γκολ του Βαζέχα δεν έφτασε για να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό
Το γκολ του Βαζέχα δεν έφτασε για να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό
«Ιδανικός αυτόχειρας» θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Παναθηναϊκός στο χτεσινό αγώνα με τη Λα Κορούνια στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» αν και είχαν όλες τις προϋποθέσεις να ανοίξουν επιτυχημένα την πρεμιέρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις... αρκέστηκαν στην ισοπαλία 1-1 με τους Ισπανούς. Βλέπετε, τα λάθη πληρώνονται και σε έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου ορισμένες φορές είναι μοιραία.... Ετσι ένα παιδαριώδες λάθος στην άμυνα επτά λεπτά πριν το φινάλε, που οφείλεται σε μια λάθος συνεννόηση του Χένρικσεν με τον Νικοπολίδη, έδωσε το δικαίωμα στον Ναϊμπέτ να ισοφαρίσει το γκολ του Βαζέχα και να σώσει την ομάδα του από την ήττα. Και όμως, οι «πράσινοι» είχαν την τύχη στα χέρια του αλλά την πέταξαν. Στο 29` άνοιξε το σκορ με τον «αειθαλή» Κριστόφ Βαζέχα που εκμεταλλεύτηκε άριστα μπαλιά του Σόουζα και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε άψογα τον Μολίνα. Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτης του Αγγελου Αναστασιάδη κράτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το ημίχρονο. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στην επανάληψη, αν και στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι Ισπανοί ανέβασαν την απόδοσή τους, ενώ η ελληνική ομάδα αρκέστηκε στην άμυνα. Και πάλι όμως τα κατάφερνε καλά μέχρι να συμβεί το τραγικό λάθος στο 83`. Σημειώνεται ότι δυο φορές (19` και 83`) ο Νικοπολίδης είπε όχι στους Ισπανούς σε κοντινές κεφαλιές του Τριστάν και του Σκαλόνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μπασινάς, Βόκολος, Χένρικσεν, Φύσσας, Σόουζα (56ο Πφλίπσεν), Ολιβάρες, Κόλα (76ο Σιπνιέφσκι), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα (68ο Κουτσουρές)

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Πάμπλο, Ρομέρο, Ναϊμπέτ, Μάουρο Σίλβα, Τριστάν, Φραν, Εμερσον, Παντιάνι, Βίκτορ, Ντονάτο

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Αμβούργο καθώς η ομώνυμη ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 4-4 με τη Γιουβέντους. Αν και οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ δύο φορές, το Αμβούργο όχι μόνοι ισοφάρισε αλλά προηγήθηκε με 4-3. Ο Ινζάκι όμως με πέναλτι δύο λεπτά πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 4-4.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ρόζενμποργκ - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1, Μάντσεστερ Γ. - Αντερλεχτ 5-1, Μπαρτσελόνα - Λιντς 4-0, Αϊντχόβεν - Δυναμό Κιέβου 2-1, Μίλαν - Μπεσίκτας 4-1 και Χέλσινμποργκ - Μπάγερν Μ. 1-3.


Μυρτώ Βώσσου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Στη μάχη τρεις «μονομάχοι» μας

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό αγώνα απέναντι στην ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (21.00 ΕΤ-3) εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Μπάγεβιτς τόνισε ότι η ομάδα του έχει τα προσόντα να πάρει την πρόκριση, ενώ επισήμανε πως θα ήταν καλύτερο να μη δεχτεί γκολ: «Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει τη δυνατότητα στα δύο παιχνίδια να πάρει την πρόκριση. Μπορεί να είμαστε το φαβορί, όμως προσπαθούμε να αποβάλουμε το άγχος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη δεχτούμε κάποιο γκολ και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε πρόκριση στον αγώνα ρεβάνς».

Η πιθανή ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ είναι: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Τετράτζε, Χασιώτης, Ουντέζε, Εγκωμίτης, Μπράντιτς, Οκκάς, Καμπς και Ναλιτζής. Απών θα είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης που είναι τιμωρημένος από την περυσινή περίοδο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο ματς με την Μπενφίκα.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Ελις Γκούτμαν, αναφέρθηκε στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, κατά την άφιξη της ομάδας του στη συμπρωτεύουσα: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ιδιαίτερα σκληρό για την Μπεϊτάρ. Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός μέσα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να έχουμε ελπίδες στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Ισραήλ». Απόντες από την αποστολή ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας Ιτσικ Κορνφέιν και ο αμυντικός Αμσαλέμ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

  • Με στόχο τη νίκη αναχώρησε η αποστολή του Ηρακλή για τη Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσει την Γκινιόν για την α' φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (19.00 ΕΤ 1). Ο τεχνικός του «γηραιού», Γιάννης Κυράστας, κατά την αναχώρηση της ομάδας, τόνισε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθήκον μας στο ακέραιο, να υπερβάλουμε εαυτούς και να πάρουμε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο». Οι παίκτες από την πλευρά τους έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους ότι μόνο με σοβαρότητα θα μπορούν να πάρουν τη νίκη και γιατί όχι την πρόκριση. Ο Ιεροκλής Στολτίδης είπε: «Μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο εάν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Το σημαντικό είναι να μην υποτιμήσουμε την Γκινιόν, αν και είναι μια άγνωστη ομάδα. Από μας εξαρτάται, από εμάς και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα». Η αποστολή του Ηρακλή που βρίσκεται στη Γαλλία αποτελείται από τους εξής: Βελλής, Γκοΐκοβιτς, Διλμπέρης, Δρούγας, Κυριαζής, Κωνσταντίνου, Μιλόγεβιτς, Μούτσιος, Μπελσούε, Νιστρόι, Ντεμπά, Ξενίδης, Ράινκε, Σαπουντζής, Σμετ, Στολτίδης, Ταυλαρίδης, Εντερσον, Χάγκαν και Χατζί. Στην αντίπερα όχθη, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν μικρές αναφορές για τη σημερινή αναμέτρηση.
  • Τη νίκη μόνο σκέφτονται στον ΟΦΗ για τον σημερινό αγώνα με τη Νάπρεντακ στη Γιουγκοσλαβία στα πλαίσια του α' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (17:30 ΑΛΦΑ) καθώς όπως τόνισε ο προπονητής των Κρητικών, Αρης Βασιλείου: «Εχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας και πάμε χωρίς προβλήματα για να πάρουμε τους βαθμούς. Είμαστε αισιόδοξοι για το θετικό αποτέλεσμα».
ΑΕΚ
Μάθημα το πάθημα

Με την απογοήτευση ακόμα έκδηλη στα πρόσωπά τους αλλά και το βλέμμα στο... μέλλον επέστρεψαν οι «κιτρινόμαυροι». Η παρωδία του «Νεπ Στάντιουμ» ανήκει στο παρελθόν και μόνο ως μάθημα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Το 2 - 2 προκάλεσε πικρία αλλά σε συνδυασμό με το επίπεδο της Βάσας επιτρέπει αισιοδοξία, στα όρια της βεβαιότητας, για την κατάκτηση της πρόκρισης. Εκφραστής των παραπάνω ο τεχνικός της κυπελλούχου, Γιάννης Παθιακάκης: «Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η ομάδα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την εξέλιξη του αγώνα στην Ουγγαρία. Δεν πρόκειται αυτό να παίξει ρόλο στη ρεβάνς. Θα είμαστε σοβαροί. Αν τα δύο γκολ τα είχαμε βάλει εμείς και ισοφαρίζαμε, τώρα θα πανηγυρίζαμε. Φυσικά δε με ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα, γιατί είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη. Ανεξάρτητα από την υπόθεση της πρόκρισης. Αυτό είναι άλλο θέμα. Απλά ήθελα η ομάδα να νικήσει. Χωρίς να είμαστε καλοί καταφέραμε να προηγηθούμε 2-0. Στα τελευταία, όμως, λεπτά αδρανήσαμε και γι' αυτό το λόγο είμαι λίγο προβληματισμένος. Νομίζω πάντως, ότι επειδή ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, δημιουργηθήκανε και αυτές οι άσχημες εντυπώσεις στο τέλος».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Ι. Ευθυμιάδης του Συνδέσμου Δράμας κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι της πρεμιέρας μεταξύ ΑΕΚ - Ηρακλή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της (πλέον) μεγάλης κατηγορίας θα σφυρίξουν: Ολυμπιακός - Εθνικός Αστέρας (Παπαδάκος), ΟΦΗ - Αρης (Κασναφέρης), Ιωνικός - Αθηναϊκός (Τσαγκαράκης), Πανηλειακός - Πανιώνιος (Νίκου), Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννενα (Δούρος), Παναχαϊκή - Ξάνθη (Ψυχομάνης), Καλαμάτα - ΠΑΟΚ (Μποροβήλος).

ΣΙΔΝΕΪ 2000
Κληρώνει για Λένη

Χτες το βράδυ ή το αργότερο σήμερα το πρωί, αναμενόταν να συνεδριάσει η επιτροπή για υποθέσεις ντόπινγκ της Ολυμπιακής Επιτροπής των Αγώνων του Σίδνεϊ, έτσι ώστε να αποφασίσει την απέλαση ή όχι του Σταμάτη Λένη, που την Τρίτη συνελήφθη να κατέχει απαγορευμένες ουσίες. Συγκεκριμένα, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο τριπλούν συνελήφθη στο τελωνείο να έχει στην κατοχή του ρωσικά φάρμακα στις αποσκευές του. Οι Αυστραλοί έστειλαν τα φάρμακα στην Καμπέρα, σε εργαστήριο για ανάλυση των ουσιών και διαπιστώθηκε ότι τα χάπια περιείχαν απαγορευμένες ουσίες. Πάντως, όσον αφορά το θέμα, οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζαν ότι πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς η συγκεκριμένη ουσία επιτρέπεται σε όλο τον κόσμο εκτός της Αυστραλίας όπου ισχύει ιδιαίτερο καθεστώς σε αυτά τα θέματα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης τόνισε για το θέμα: «Υπάρχουν επτά κατάλογοι με απαγορευμένες ουσίες. Πουθενά δεν υπάρχει η συγκεκριμένη. Οι Αυστραλοί ισχυρίζονται ότι ο Λένης εισήγαγε στη χώρα τους απαγορευμένη ουσία, αλλά πρόκειται για ουσία που επιτρέπεται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αμερική. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί και θα αποφανθούν αν θα αγωνιστεί. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια είναι απαγορευμένη ουσία και ποια όχι».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δήλωσε ευχαριστημένος...

Μπορεί η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ να ήταν εντελώς αντίθετη από αυτή που ονειρευόταν όλοι, ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Ματζουράκης πάντως, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του στον αγώνα με τη Βαλένθια παρά την ήττα με 2-1. Ο Ελληνας τεχνικός φάνηκε δυσαρεστημένος, από τον τρόπο με τον οποίο δέχτηκε ο Ολυμπιακός τα δύο τέρματα που στοίχισαν και την ήττα: «Είναι κρίμα που χάσαμε το παιχνίδι από δύο φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί καθώς υπήρχαν 9 παίκτες μας μέσα στην περιοχή. Αν έμπαινε το δοκάρι του Μεντιέτα δε θα έλεγα τίποτα» δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων». Οσον αφορά την απόδοση της ομάδας, ο Γιάννης Ματζουράκης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία και οργάνωση στο παιχνίδι του, αλλά αυτό που μετράει στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι μια αξιοπρεπή ήττα αλλά οι βαθμοί. Οσον αφορά τα νεύρα του Τζιοβάνι, ο προπονητής των Πειραιωτών τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι ένας μεγάλος παίκτης έχει πάντα απαίτηση να κερδίσει και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε ένταση.

Από πλευράς παικτών, ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του Ολυμπιακού στο «Μεστάγια» Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, χαρακτήρισε καλή την εποχή που διεξήχθη το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του, ενώ διευκρίνισε ότι εάν η ομάδα φαινόταν πιο προσεκτική ίσως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Πάντως, για τη συνέχεια φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ