ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τιμωρήστε αυτούς που ευθύνονται για τη μόλυνση

Ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους που εξακολουθούν να δηλητηριάζονται από τα βιομηχανικά απόβλητα, με την ανοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και παρά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα και έξω από τη Βουλή

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
«Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις που αποτελούν και στηρίζουν το συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές, από καιρό πριν με ευθύνη και αποφασιστικότητα οργάνωσαν σειρά κινητοποιήσεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των βιομηχάνων και γενικότερα των μεγάλων συμφερόντων που ευθύνονται για την μετατροπή του Ασωπού ποταμού και άλλων περιοχών σε χώρους ρίψης επικίνδυνων αποβλήτων, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες στην ΑττικοΒοιωτία και στην Εύβοια».

Αυτά τονίζει ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανοιχτή ενημερωτική επιστολή που απευθύνει στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Γ. Μαρίνος επισημαίνει ότι «ο αγώνας αυτός συνδυάστηκε με παρεμβάσεις στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ", παραθέτοντας αναλυτικά τα κείμενα έξι Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος από το 2007.

«Οι απαντήσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κρίνονται από το αποτέλεσμα, που δείχνει ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται, τονίζει ο Γ. Μαρίνος. Οι βιομηχανίες συνεχίζουν να ρίχνουν απόβλητα, τα μεγαλοσυμφέροντα βιάζουν το περιβάλλον. Το νερό, ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνονται ακόμα περισσότερο, η γη δηλητηριάζεται, η Υγεία και η ζωή των κατοίκων της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας κινδυνεύει. Η πανεπιστημιακή μελέτη που αναφέρει ότι στα Οινόφυτα αυξήθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο κατά 90%, το 2009, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και η στάση των δυνάμεων που τη στηρίζουν στην τοπική διοίκηση».

«Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεχίζει πιο αποφασιστικά τον αγώνα και καλεί το λαό της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας, το λαό της Στερεάς Ελλάδας να τιμωρήσει και με την ψήφο του τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης και να υπερψηφίσει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Νοέμβρη για να συνεχιστεί ο αγώνας πιο δυνατά και αποτελεσματικά, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα επιλύσει το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού και γενικότερα του περιβάλλοντος με βάση της λαϊκές ανάγκες».

Η «ακτινογραφία» του εκλογικού σώματος

Τα στατιστικά στοιχεία του εκλογικού σώματος, όπως προκύπτουν από την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (Δ' Αναθεώρηση Ιούλιος - Αύγουστος 2010) έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την αναθεώρηση το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.809.177 (έναντι 9.827.457 της προηγούμενης αναθεώρησης). Η διαφορά (18.280 εκλογείς) οφείλεται στις διαγραφές θανόντων και διπλοεγγεγραμμένων από τους εκλογικούς καταλόγους. Ανά φύλο το εκλογικό σώμα απαρτίζεται από 4.746.959 άνδρες και 5.062.218 γυναίκες. Οι νέοι εκλογείς είναι 112.552 (έναντι 113.100 όλων των αναθεωρήσεων του 2009). Από αυτούς οι 110.904 έχουν ενσωματωθεί με ένδειξη νέος εκλογέας (18 ετών - γεννηθέντες 1992) και οι υπόλοιποι 1.648 ως νέοι εκλογείς λόγω άλλης αιτίας.

Οι ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι επίσης περιέχουν τα εξής στοιχεία για διπλοεγγεγραμμένους: 5.453 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων σε δύο διαφορετικούς ΟΤΑ (έναντι 5.031 ζευγαριών της προηγούμενης αναθεώρησης). Σημειώνεται ότι 1.639 εξ αυτών δημιουργήθηκαν στην παρούσα αναθεώρηση λόγω μεταδημοτεύσεων, ενώ διαγράφηκαν 1.819 διπλοεγγεγραμμένοι που είχαν μεταδημοτεύσει. 4.182 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων γυναικών που είναι εγγεγραμμένες και με το πατρικό και με το συζυγικό επώνυμο στον ίδιο ή σε διαφορετικούς ΟΤΑ (έναντι 4.323 της προηγούμενης αναθεώρησης). Υστερα από εφαρμογή νέων αλγορίθμων ταυτότητας, εντοπίστηκαν 3.890 νέα ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ με επώνυμα ή γένη παραποιημένα ή ανορθόγραφα (έναντι 4.652 ζευγαριών της προηγούμενης αναθεώρησης). Ακόμη, 4.228 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ (έναντι 311 της προηγούμενης αναθεώρησης).

Οι ετεροδημότες (σ.σ. αυτοί δεν ψηφίζουν φέτος στον τόπο κατοικίας τους, αλλά εκεί που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους) ανέρχονται σε 108.198 (έναντι 110.223 και 111.491 των προηγούμενων αναθεωρήσεων). Εμφανίζεται μια μείωση της τάξεως των 2.025 εκλογέων σε σχέση με τους ετεροδημότες της προηγούμενης αναθεώρησης.

Πολίτες Ευρωπαϊκής Ενωσης: Σε ειδική βάση δεδομένων έχουν καταχωρηθεί και 15.224 (5.881 άνδρες και 9.343 γυναίκες) πολίτες της ΕΕ που συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές καθώς και στις Ευρωεκλογές.

Ομογενείς και Υπήκοοι Τρίτων Χωρών: Σε ειδική βάση δεδομένων έχουν καταχωρηθεί και 12.583 (9.559 άνδρες και 3.024 γυναίκες) ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών που θα συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Από αυτούς οι 9.932 (8.158 άνδρες και 1.773 γυναίκες) είναι Υπήκοοι Τρίτων Χωρών και 2.652 (1.401 άνδρες και 1.251 γυναίκες) είναι Ομογενείς.

ΚΑΒΑΛΑ
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Καφέ «ΒΕΡΓΙΝΑ» (Εθνικής Αντίστασης και Δαγκλή 2). Την παρουσίαση θα κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βασίλης Λιόγκας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στην Αθήνα

Τετάρτη 6 Οκτώβρη

---- Ο Κώστας Πασακυριάκος, υποψήφιος δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης και η Καλαμπαλίκη Ιουλία, περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών στις 12.30 το μεσημέρι, θα μιλήσουν σε περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν στις υπηρεσίες του Δήμου Βούλας.

---- Ο Βλασίδης Αποστόλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών και ο Αντωνακάκης Γιώργος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα μιλήσουν σε σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Καλλιθέας στις 7 το απόγευμα.

---- Ο Καλόβουλος Αντώνης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών και η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος θα περιοδεύσουν στις 7.45 το πρωί, στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.

----- Ο Χρήστος Κατσώτης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96, Ανω Καλαμάκι). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, Χρήστος Δουρίδας.

---- Ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει στο ΤΕΙ Πειραιά, στις 9 το πρωί. Στην περιοδεία θα συμμετέχει και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

---- Ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών, θα μιλήσει σε περιοδεία στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στις 10.30 το πρωί.

--- Η Κανέλλα Γεωργοπούλου, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, θα μιλήσει σε σύσκεψη με θέμα την παιδεία στο κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι από την πλατεία της Παναγίτσας στην Καισαριανή, στις 6.30 το απόγευμα.

---- Ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, θα περιοδεύσει στις 7 το πρωί στη διεύθυνση Κήπων του δήμου.

Στον Πειραιά

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ και στις 7 μ.μ. στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας.

Η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στις 16:00 θα περιοδεύσει στην 1η ΕΠΑΣ Πειραιά (οδός Πειραιώς).

Στην Αττική

Σήμερα Τετάρτη ο Γιάννης Γκιόκας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και βουλευτής του ΚΚΕ θα μιλήσει σε σύσκεψη στις 8 μ.μ. στο κτίριο του ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας. Ο Μανώλης Βαρδαβάκης υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας θα μιλήσει στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην περιοχή «συνοικισμός» στη παραλία της πόλης.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Στις 6.30 π.μ., περιοδεία στο εργοτάξιο Ν. Ελβετίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στις 7.30 π.μ., περιοδεία σε νηπιαγωγεία του Ευόσμου, με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

Στις 10.30 π.μ., περιοδεία στο ΙΚΑ, στο Πολυιατρείο Ευόσμου και στο ΙΚΑ Κορδελιού με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

Στις 11 π.μ., περιοδεία στο Φυσικομαθηματικό του ΑΠΘ με το Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Στις 12 μ.μ., περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με το Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Στις 6 μ.μ., περιοδεία στην περιοχή Ελπίδας στον Εύοσμο με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

Στις 6 μ.μ., περιοδεία στις εργατικές κατοικίες στη Μυτιλήνης και σε Γυμνάσια της Πολίχνης με τη Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια Δήμαρχο Παύλου Μελά.

Στις 7 μ.μ., περιοδεία στην Αγ. Τριάδα με τη Ντίνα Μόραλη, υποψήφια Δήμαρχο Θερμαϊκού.

Στις 9.30 μ.μ., περιοδεία στο Μηχανολογικό Δήμου Θεσσαλονίκης με το Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στις 9 π.μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, με τον Αγγελο Τζέκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σιθωνίας Τάκη Ξανθόπουλο.

Στις 6.30 μ.μ. περιοδεία στην Αγία Ελένη με την Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τη Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια Δήμαρχο Σερρών.

Στη Θεσσαλία

Επισκέψεις στα νομοκομεία της Λάρισας πραγματοποιούν, σήμερα Τετάρτη, οι Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

Στις 11.00 το πρωί θα επισκεφτούν το Νομαρχιακό Νοσοκομείο και έχουν συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τη Διοίκηση.

Στις 12.30 το μεσημέρι, θα επισκεφτούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και θα συναντηθούν με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους, καθώς και με τη Διοίκηση.

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

12:00, στα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Μηχανικών Υπολογιστών, ο Γιώργος Ρούσσας, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

15:00, στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, η Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος του ΝΣ ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ και υποψήφια σύμβουλος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ