ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Οργωσαν» με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» τις πόλεις και τα χωριά

Το σύνθημα είχε δοθεί: Ο «Ριζοσπάστης» της περασμένης Κυριακής έπρεπε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια. Να διαβαστεί από τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, από τους νέους, από κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Το σύνθημα δόθηκε, και με αυτό στο μυαλό τους χιλιάδες μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, πλαισιωμένα και από φίλους του Κόμματος, ξεχύθηκαν από άκρη σε άκρη της χώρας για να το κάνουν πράξη. Επικεφαλής σ' αυτή τη μάχη βρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη της Γραμματείας, τα άλλα μέλη της ΚΕ, τα στελέχη των Επιτροπών Περιοχών και των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος.

Γνωρίζοντας ότι για να σπάσει το τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης, που χτίζουν γύρω από το ΚΚΕ τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρέπει οι ίδιοι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, δεν πτοήθηκαν από την κούραση ή από τη ζέστη που συνάντησαν στο διάβα τους. Πάσχισαν για να φτάσει σε όσα χέρια γίνεται περισσότερα ο «Ριζοσπάστης», να ξεπεραστούν όλα τα προηγούμενα πλάνα και κύρια να διαβαστούν απ' όσους γίνεται περισσότερο οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επερχόμενο Συνέδριο.

Το μεσημέρι βρήκε τους υπεύθυνους να κάνουν τον πρώτο λογαριασμό. Θα ακολουθούσε και δεύτερος, μετά από την απογευματινή «βόλτα», ενώ πάρα πολλές Οργανώσεις είχαν προγραμματίσει εξόρμηση και τη Δευτέρα στους χώρους δουλιάς. Η αισιοδοξία όμως για την υπερκάλυψη των πλάνων δεν κρυβόταν, ούτε άλλωστε χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια γι' αυτό. Τα αποτελέσματα, άλλωστε, της πρωινής πανεξόρμησης μίλαγαν, ήδη, για τη μεγαλύτερη εξόρμηση της τελευταίας δεκαετίας. Μια καλή, δηλαδή, αρχή των κομμουνιστών στην πορεία για το Συνέδριο, που όμως τους χρεώνει, μας χρεώνει όλους μας, με την απαιτούμενη ανάλογη συνέχεια.

Στην Πετρούπολη, με την ΚΟΒ του «Ρ»

Οι Κομμουνιστές του «Ρ» και της Πετρούπολης ξεκινούν
Οι Κομμουνιστές του «Ρ» και της Πετρούπολης ξεκινούν
Το ραντεβού της μεγάλης πανεξόρμησης για την Κομματική Οργάνωση του «Ρ» ήταν στις 9 το πρωί της Κυριακής. Στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πετρούπολης είχαν αρχίσει να συρρέουν από νωρίτερα τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που δουλεύουν στην εφημερίδα - όργανο της ΚΕ, περιμένοντας με τη σειρά τους να χρεωθούν, ο καθένας ξεχωριστά, τα φύλλα που έπρεπε να διακινήσει και τους δρόμους που θα γυρνούσε. Να χτυπήσει τις πόρτες που ήδη ήξερε ότι θα βρει θετική ανταπόκριση, αλλά να απευθυνθεί κι εκεί που πήγαινε για πρώτη φορά, να χτίσει νέους δεσμούς επικοινωνίας με νέους ανθρώπους, να διευρύνει την επιρροή του Κόμματος.

Περίπου στις 9.30, τα συνεργεία ξεκίνησαν γνωρίζοντας ότι σε κάθε πόρτα της Πετρούπολης έπρεπε να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» και μαζί του να δοθούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος. Συνεργεία μεικτά, αποτελούμενα από υπεύθυνους συντρόφους της Πετρούπολης, πλαισιωμένους από συντρόφους της ΚΟΒ του «Ρ», αλλά από συντρόφους των ΤΕΙ. Ξεκίνησαν με σχέδιο, έτσι ώστε να «χτενίσουν» κυριολεκτικά την περιοχή, να μην αφήσουν ούτε ένα κουδούνι, χωρίς να το χτυπήσουν, ούτε ένα σπίτι που να μην προσπαθήσουν να μιλήσουν με τους κατοίκους του. Και τα κατάφεραν. Το μεσημέρι βρήκε τους υπεύθυνους συντρόφους της εξόρμησης να διαπιστώνουν ότι ελάχιστα φύλλα είχαν επιστραφεί, φύλλα που, από ό,τι φαινόταν δε θα έφταναν για να καλύψουν τις ανάγκες της απογευματινής εξόρμησης αλλά και της επόμενης (χτεσινής) μέρας.

Πολλοί ήταν και αυτοί που σταμάταγαν στο δρόμο τις ομάδες των κομμουνιστών και τους ζητούσαν να αγοράσουν το «Ριζοσπάστη» και να προμηθευτούν εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά ακόμα και κάποιοι άλλοι που, ενώ δήλωναν ότι δεν είναι από τις εφημερίδες που διαβάζουν συνήθως, τους φώναζαν κοντά τους, για να πάρουν τα έντυπα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ξεκινάει αύριο, ή για να συζητήσουν για λίγο μαζί τους.

Μέσα από τους διαλόγους, φάνηκε επίσης η αυξημένη απαιτητικότητα των αναγνωστών της εφημερίδας προς αυτήν, φανερώνοντας έτσι ότι οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται, θέλουν ακόμα καλύτερη την εφημερίδα του Κόμματος, ακόμα ικανότερη να τους ανοίγει δρόμους στα δύσκολα που κάθε φορά παρουσιάζει η ζωή μπροστά τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Το στέκι στην Τούμπα έτοιμο για να υποδεχτεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους
Το στέκι στην Τούμπα έτοιμο για να υποδεχτεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους
«Ζούμε μια μέρα που δεν είναι σαν τις άλλες. Μας φαίνεται σα να 'μαστε νεότεροι, γιατί μοιράζουμε την εφημερίδα με τις Θέσεις του Κόμματος για την πορεία του στα επόμενα χρόνια». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Χ. Γιώση, έναν από τους εκατοντάδες Κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης, τους ασυμβίβαστους αγωνιστές που παρά τα χρόνια να τους βαραίνουν στην πλάτη, το πρωί της Κυριακής πήραν παραμάσχαλα το «Ριζοσπάστη» και βγήκαν να οργώσουν τις πόλεις και τα χωριά, για να πάνε τις Θέσεις του Κόμματος σε κάθε σπίτι.

Από νωρίς το πρωί, οι εφημερίδες έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της ΚΟΘ. Στόχος της Οργάνωσης η διακίνηση της εφημερίδας με τις θέσεις του Συνεδρίου, να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, υπάλληλους, νέους και νέες.

Οι Αχτιδικές Οργανώσεις και οι ΚΟΒ είχαν σχεδιάσει τη δουλιά μέρες πριν και το πρωί της Κυριακής ήταν πανέτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της διάδοσης. Στην Ανω Πόλη, όπου κάθε Κυριακή γίνεται μόνιμα διακίνηση της εφημερίδας, το πλάνο διπλασιάστηκε. «Διπλασιάσαμε το στόχο μας. Φιλοδοξούμε με την πρώτη εξόρμηση να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή. Μια συνοικία με παράδοση στην Αριστερά και νεολαία που αγκαλιάζει το ΚΚΕ, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του. Μαζικά σε κάθε σπίτι, στα καφενεία, στα στέκια της περιοχής, θα απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους», είπε λίγο πριν ξεκινήσουν τα συνεργεία, η Γραμματέας της ΚΟΒ Ανω Πόλης Α. Γκούμα.

Με ενθουσιασμό και ορμή ρίχτηκαν στη μάχη και τα κομματικά μέλη της Τούμπας.

Το ραντεβού συνάντησης δόθηκε στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα. «Σκοπός δεν είναι μόνο η διάδοση του «Ρ», αλλά και η μελέτη των Θέσεων και με έναν προγραμματισμό που έχει κάνει θα προσπαθήσει με οπαδούς, φίλους και κομματικά μέλη, να φέρει τις θέσεις του Κόμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, που χρειάζεται τη φωνή του Κόμματος, τη στήριξη και τους αγώνες του», δήλωσε ο Α. Παπαδόπουλος, Γραμματέας της ΚΟΒ Κ. Τούμπας.

Στην Καλαμαριά τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΚΟ, συγκρότησαν συνεργεία για τη διακίνηση με στόχο να καλυφθεί κάθε δρόμος του δεύτερου σε μέγεθος δήμου της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των φύλλων ήταν τριπλάσιος από το συνηθισμένο, παρ' όλα αυτά γύρω στις 11 το πρωί τα φύλλα που ήταν προς διάθεση είχαν εξαντληθεί.

Στον Πειραιά

Στο παζάρι, στον Πειραιά, με τους ανθρώπους του μόχθου
Στο παζάρι, στον Πειραιά, με τους ανθρώπους του μόχθου
Ξεχωριστή μέρα ήταν η Κυριακή για τους κομμουνιστές του Πειραιά. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος και τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν από νωρίς στο πόδι. Η περασμένη Κυριακή ήταν και για τους Πειραιώτες κομμουνιστές μέρα γιορτής και μάχης. Ο στόχος ήταν σαφής: Να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς να πάρει στα χέρια του την εφημερίδα της εργατικής τάξης, χωρίς να διαβάσει τις Θέσεις για το Συνέδριο του Κόμματος.

Τα πρώτα στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά δίνουν το παράδειγμα. Επικεφαλής ομάδων από μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ, διακινούν το «Ριζοσπάστη» σε κάθε γωνιά του Πειραιά. Παντού όπου υπάρχουν εργάτες.

Από νωρίς το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, βρίσκονται τα μέλη της κομματικής οργάνωσης των μεταλλεργατών. Στην περιοχή γίνεται το κυριακάτικο παζάρι. Εκεί πάνε να ψωνίσουν οι άνθρωποι του μόχθου. Βλέπεις ανθρώπους με ροζιασμένα χέρια από τη δουλιά και χαραγμένα πρόσωπα από τις ταλαιπωρίες της ζωής. Είναι αυτοί που με το καθημερινό τους μόχθο δημιουργούν τον πλούτο που απολαμβάνουν οι λίγοι. Είναι αυτοί που το πετσί τους δοκιμάζεται από τα μέτρα των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας. Αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν πολλά λόγια για να καταλάβουν ότι μόνο οι κομμουνιστές παλεύουν για τα συμφέροντά τους, εξάλλου καθημερινά τους βλέπουν δίπλα τους, στους αγώνες τους, στις χαρές και στις λύπες τους. Ο «Ριζοσπάστης» αλλάζει χέρια. Κάποιοι στέκονται και ανταλλάσσουν λίγα λόγια με τους συντρόφους που τους δίνουν την εφημερίδα και που στο πρόσωπό τους βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Στην Παλιά Κοκκινιά, μια από τις κατ' εξοχήν εργατοσυνοικίες του Πειραιά, επικεφαλής των διακινητών του «Ριζοσπάστη» είναι ο Σήφης Κωτσαντής, γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος. Με την ντουντούκα στο χέρι καλεί τους εργάτες να πάρουν τη δική τους εφημερίδα. Στην περιοχή αυτή η ανεργία και η υποαπασχόληση είναι μόνιμος σύντροφος των κατοίκων. Εδώ, που η ταξική κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια γίνεται άμεσα αντιληπτή, οι Θέσεις του ΚΚΕ γίνονται αποδεκτές χωρίς συζήτηση.

Η ίδια εικόνα και στις άλλες περιοχές του Πειραιά όπου τελικά δόθηκαν χιλιάδες φύλλα του «Ριζοσπάστη», χωρίς μάλιστα, όπως τονίζουν οι σύντροφοι, να έχουν εξαντληθεί και οι δυνατότητες.

Στη Θεσσαλία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, η Εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη», που περιείχε τις «Θέσεις της ΚΕ» για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Πάνω από 6.500 φύλλα του «Ρ» διακινήθηκαν από τις κομματικές οργανώσεις και χιλιάδες ακόμα φύλλα της εφημερίδας μας από τα περίπτερα.

Οι εξορμήσεις με το «Ρ» στελεχών, μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, απλώθηκαν στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας, βρίσκοντας γόνιμο έδαφος, για ν' αρχίσει η προσυνεδριακή συζήτηση, ο διάλογος του ΚΚΕ με τους εργάτες, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Η πρώτη μέρα αυτής της ενημερωτικής και, ταυτόχρονα, διαλογικής δουλιάς - που θα συνεχιστεί, βεβαίως, με πολλές και διάφορες μορφές μέχρι τις μέρες του Συνεδρίου - έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές της Θεσσαλίας να ανοιχτούν στο λαό της περιοχής, να πάρουν «οσμή» από τη λαϊκή ανησυχία για το παρόν και «γύρη» από τη λαϊκή ελπίδα για το μέλλον.

Οπως τονίζει στο «Ρ» ο Θωμάς Βασιλείου , μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, «η εξόρμηση για το "Ριζοσπάστη" με τις "Θέσεις", που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα, μας θύμισε τις παλιές καλές μέρες. Τα γραφεία της ΝΕ ήταν ασφυκτικά γεμάτα από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η συμμετοχή των κομμουνιστών της Λάρισας σ' αυτή την εξόρμηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σε αριθμό ατόμων, αλλά και σε ενθουσιασμό. Κι αυτό είχε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα να "φύγουν" πάνω από 3.000 φύλλα του "Ρ". Για να γίνει, όμως, με επιτυχία η εξόρμηση είχε προηγηθεί καλή προετοιμασία των οργανώσεων, συγκεκριμένος καταμερισμός δουλιάς, ανά συνοικία στην πόλη, ανά χωριό στην ύπαιθρο. Κι αυτή η επιτυχία, εκτός των άλλων, έδειξε πόσο μεγάλα περιθώρια υπάρχουν για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ρ".

Η ανταπόκριση του κόσμου στην εξόρμηση δείχνει τις βαθιές ρίζες που έχει το ΚΚΕ με το λαό της περιοχής μας. Χρειάζεται, όμως, ακόμα πολλή δουλιά από τους κομμουνιστές, ώστε αυτή η αναγνώριση να πάρει πιο πρακτικές μορφές, με την ένταξη στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη συμμετοχή στους αγώνες του, αλλά και με την πολιτική και οργανωτική ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ο Μιχάλης Τσιώνας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει: «Η πρώτη μέρα της εξόρμησης για τη διάδοση των "Θέσεων" πέτυχε στη Μαγνησία, καθώς τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ήρθαν σ' επαφή με πολύ κόσμο και βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για το τι λέει, τι προτείνει, τι ζητά και τι προσφέρει το ΚΚΕ. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του λαού της περιοχής, με περισσότερο ακόμα ζήλο και ενθουσιασμό. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να ενεργοποιούμε το σύνολο της οργάνωσης, αλλά και φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την επιτυχία αυτού του σκοπού».

Ο Τάκης Λιατίφης, γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του Κόμματος, επισημαίνει: «Ο στόχος που είχαμε θέσει για τη μέρα της εξόρμησης επιτεύχτηκε. Βεβαίως, πρέπει και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό. Πρέπει και θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία κάθε είδους εκδήλωσης που θα διοργανώσουμε στο διάστημα, μέχρι το Συνέδριο για την ενημέρωση του λαού της περιοχής μας, σχετικά με τις Θέσεις του ΚΚΕ και το άνοιγμα ενός πλατιού, ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου του Κόμματος με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους. Γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας έχουν εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές κι αποδέχονται τις πολιτικές θέσεις μας, αλλά αυτό δε φτάνει. Μ' αφορμή το καθήκον μας για τη διάδοση των "Θέσεων", θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το λαό της περιοχής μας, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στους αγώνες του ταξικού αγωνιστικού κινήματος, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το ΚΚΕ. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σε οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της δουλιάς μας».

Ο Φάνης Πρεμέτης , γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, τονίζει: «Μ' αφορμή την εξόρμηση με το "Ρ", για τη διάδοση των "Θέσεων" η οργάνωσή μας, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ανοίχτηκαν στο λαό της περιοχής, συζήτησαν με χιλιάδες Τρικαλινούς πολίτες - εργαζόμενους των πόλεων, αγρότες των χωριών, νέους και συνταξιούχους. Θα συνεχίσουμε τη δουλιά προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης, αλλά και του διαλόγου με το λαό, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Καλημέρα και «Ριζοσπάστης»

«Φέρε ένα Ριζοσπάστη». Η φράση αυτή ακούστηκε δεκάδες φορές το πρωί της Κυριακής, έξω από το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, όπου έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Για μια στιγμή «κοκκίνισε» ο τόπος και το ξεφύλλισμα άρχισε, η κουβέντα στην παρέα, το πρώτο κοίταγμα στις θέσεις για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, του Κόμματος που ξέρουν ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Νέοι οικοδόμοι περνούσαν ανάμεσα στους συναδέλφους τους, έδιναν την εφημερίδα, δημιουργούσαν έναν ακόμη δεσμό. Οι ίδιοι αυτοί οι οικοδόμοι υπερψήφιζαν λίγο αργότερα την εισήγηση της διοίκησης για νέους αγώνες, συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους, συσπείρωση γύρω από το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε Μακεδονία και Θράκη

Στη Βόρεια Ελλάδα, η προχτεσινή εξόρμηση για το «Ρ» ήταν από τις μεγαλύτερες μετά τη μεταπολίτευση. Η συμμετοχή των μελών και στελεχών του Κόμματος, καθώς και των Κνιτών, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ ήταν πολύ καλή και η υποδοχή που είχαν από τον κόσμο οι σύντροφοι.

Στην Αλεξανδρούπολη μεγαλύτερη από κάθε φορά ήταν η προθυμία και ο ενθουσιασμός των συντρόφων που πέρασαν από τα γραφεία για να πάρουν μέρος στην πανεξόρμηση. Διακινήθηκαν περισσότερα φύλλα από κάθε άλλη φορά, ενώ τα μέλη της ΝΕ Αλεξανδρούπολης του ΚΚΕ εκτιμούν ότι ήταν το πρώτο άνοιγμα ενόψει του συνεδρίου, που, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, θα κλείσει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. «Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους και πολύ έξω από την επιρροή μας και η ανταπόκριση μπορούμε να πούμε ότι ήταν ιδιαίτερα φιλική», σημειώνουν. Στο Νομό Εβρου, όπως και στους άλλους δύο νομούς της Θράκης διακινήθηκε η εφημερίδα πόρτα - πόρτα, στις γειτονιές των πόλεων και τα χωριά και υπήρξε μια πολύ καλή υποδοχή.

Στην Κομοτηνή τριπλασιάστηκε η κυκλοφορία της εφημερίδας σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, ενώ, όπως τονίζουν τα μέλη της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξόρμηση που έκανε η οργάνωση για τη διακίνηση της εφημερίδας μετά τη μεταπολίτευση. Οι σύντροφοι την Κυριακή έφτασαν σχεδόν σε κάθε γωνιά του νομού, όπως και τη Δευτέρα το πρωί έγινε διακίνηση σε εργασιακούς χώρους, στη Φοιτητική Λέσχη και τη Φοιτητική Εστία.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των φύλλων που διακινήθηκαν ήταν 2,5 φορές πάνω σε σχέση με τις κυριακάτικες εξορμήσεις. Επίσης η συμμετοχή των μελών και στελεχών του Κόμματος ήταν μαζικότερη από κάθε άλλη φορά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από την πανεξόρμηση του «Ρ» λίγο πριν τις εκλογές.

Το ίδιο μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συντρόφων στην εξόρμηση που έγινε στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Τα συνεργεία που συγκροτήθηκαν «όργωσαν» κυριολεκτικά την ύπαιθρο, ενώ και χτες συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους. Στην Κοζάνη, με επικεφαλής τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, οργανώθηκαν γκρουπ και γύρισαν σ' όλα τα χωριά του νομού, όπως και στις συνοικίες των πόλεων. Επίσης τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στη ΔΕΗ διακίνησαν μεγάλο αριθμό φύλλων στα διάφορα τμήματα της Επιχείρησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ