ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου, πατέρα, γιου, αδερφού, ανιψιού, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, προσφέρουμε 800 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ελένη Κατροδαύλη, Θοδωρής Χαρός, Κωνσταντίνα Χαρού, Μαρία Μαύρου, Αννα Βανταράκη

***

φωτο 2

Ο σ. Διονύσης Γεωργάτος, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου, προσφέρει 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για την επιτυχία των στόχων του Κόμματος και στη μνήμη των γονιών του, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ) και ΜΑΡΙΑΣ (ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ), και των αδελφών του, ΣΠΥΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ, ΕΡΑΣΜΙΑΣ και όλων των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης που υπέστησαν συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες σε Ζάκυνθο, Ικαρία, Λήμνο, Μακρόνησο. Επίσης, με βαθύ, πάντα, σεβασμό, στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες του ΚΚΕ και του λαού μας, για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

***

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΔΗ, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας την περασμένη Κυριακή 17 Οκτώβρη 2010, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, 60 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Οι οικογένειες Δήμου και Μανόλη Πάκια

***

φωτο

Το Σάββατο 9 Οκτώβρη έφυγε απρόσμενα από τη ζωή, στο σπίτι του στην Καισαριανή, ο πολυαγαπημένος μας σ/φος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ, σε ηλικία 75 ετών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Ο σ/φος Κώστας υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα, στην οικογένειά του, στο κίνημα, στην Κομματική του Οργάνωση. Σεμνός, ακούραστος, με επαναστατικό πείσμα, ακλόνητος και στις πιο δύσκολες στροφές της ταξικής πάλης. Υπηρέτησε την υπόθεση του Κόμματος, σε όποιο πόστο κι αν τον έταξε - στο κίνημα των ΕΒΕ, στην ΤΑ, στο Παράρτημα της Αντίστασης - μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Το πλατύ του χαμόγελο, με το οποίο αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες στη ζωή του, και η αισιοδοξία του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν όλους.

Οι σ/φοί του από τις Οργανώσεις Καισαριανής πρόσφεραν στη μνήμη του 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτο

«Εφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και αδελφός ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ. Ο σύντροφος Γιάννης, πιστός στις αρχές και αξίες του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνίστηκε από τις γραμμές του Κόμματος και αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις του για την πραγματοποίηση των σκοπών του αποτελώντας παράδειγμα για τη νεότερη γενιά.

Ο αδελφός του και οι σύντροφοί του από το Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων προσφέρουν στο ΚΚΕ 240 ευρώ.

***

φωτό

Στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 40 ημέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑΣ. Ο Μιχάλης γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Επταχώρι Καστοριάς. Από νεαρή ηλικία, στις αρχές του 1947, βγαίνει στο ΔΣΕ και εντάσσεται στα τμήματα του Βοΐου - Γράμμου με διοικητή τον Γιαννούλη και συμμετείχε σε όλες τις μάχες μέχρι τις μάχες του Γράμμου. Μετά τον Εμφύλιο καταλήγει στην Τασκένδη και διεξάγει έντονη κομματική δράση ως γραμματέας Κομματικής Οργάνωσης. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και έμεινε στη Λάρισα. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

ΣΤΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΣΤΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του Κωνσταντίνα πρόσφερε στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 50 ευρώ.

***

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συνεπή κομμουνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ, αντί μνημοσύνου, η σύζυγός του, Πόπη Σεφεριάδου, τα παιδιά του, Φένια και Αντώνης, τα εγγόνια του και οι λοιποί συγγενείς προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Τιμογιαννάκη - Νεάπολης Κοκκινιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ.

***

φωτο

Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου, στις 28.10.2010, από το χαμό του πολύ αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου, ΜΑΚΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, στη μνήμη του, προσφέρω στο Κόμμα που πίστεψε και πάλεψε γι' αυτό το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΜΠ.

Μαρία Βουτσινά

* Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του αγαπημένου μου νονού, ΜΑΚΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, προσφέρω, στη μνήμη του, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΜΠ.

Μαρία - Δήμητρα Τσαβαρή

* Στη μνήμη του ωραίου ανθρώπου και αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, που έφυγε πριν ένα χρόνο από τη ζωή, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΜΠ.

Οι φίλοι του

Νίκος - Δήμητρα - Δημήτρης - Αγγελική

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ ο αδερφός τους Σωτήρης Κράνιας, αντιστασιακός, προσφέρει 50 ευρώ, ως πρώτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα.

ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

Πριν σαράντα ημέρες χάσαμε τον αδελφό μας ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ. Ο Θοδωρής για μας ήταν ο αγαπημένος και ξεχωριστός σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα. Ηταν πάντοτε στήριγμα για την οικογένειά του αλλά και συνειδητός κομμουνιστής με ενδιαφέρον για όλους τους φτωχούς ανθρώπους και την εργατική τάξη.

Το μνημόσυνο του ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ γίνεται, σήμερα, Κυριακή 24.10.010, στις 10 το πρωί στο Νεκροταφείο Αγ. Αναργύρων.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Οικοδόμων Ν. Ιωνίας και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Περισσού του ΚΚΕ.

Φωτεινή - Νίκος Καούνης.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδερφής ΙΩΑΝΝΑΣ Γεωργίου ΛΙΑΚΟΥ, με την συμπλήρωση 40 ημερών που μας άφησε, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η αδερφή της

Λίτσα Γενναίου Καραγεωργοπούλου

***

φωτο

Στην μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΠ, 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση για τις τοπικές εκλογές

Οι σ/φοι: Α. και Β.

***

Στην μνήμη των συντρόφων μου από τη Νάουσα Ημαθίας, αντιστασιακών μαχητών του ΔΣΕ και πολιτικών προσφύγων που έμειναν μέχρι το τέλος τους στην Ουγγαρία: ΒΕΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΝΕΛ, ΜΟΥΣΙΚΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, ΜΠΡΟΥΣΑΛΙΚΑ ΤΟΚΜΑΚΙΔΟΥ ΕΥΑ, ΠΑΣΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΚΑΡΤΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΒΑΣ, ΜΠΟΚΟΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΑΛΙΝΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΝΤΟΖΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου της Α' Αθήνας του ΚΚΕ, για την τρίμηνη οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
Χρήστος Ηλκος

***

φωτο

Για την ονομαστική γιορτή του αξέχαστου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ προσφέρω στο ΚΚΕ για Οικονομική Ενίσχυση το ποσό των 30 ευρώ. Σε τιμάω και σε σκέπτομαι πάντα.

Ιουλία Ζήκα

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ΓΙΩΡΓΟΥ Ι. ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ, από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τότε που τον έχασα, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη» για την Οικονομική Εξόρμηση, 40 ευρώ.

Η σύζυγός του, Τότα

***

φωτο

Στις 28 του Οκτώβρη συμπληρώνονται 3 μήνες που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΓΚΑΣ, πιστός μέχρι τέλους της ζωής του στα ιδανικά και στον αγώνα του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η αγαπημένη του σύζυγος, Θεοδώρα και τα παιδιά του: Ευγενία, Σπύρος, Ελένη και Πέτρος προσέφεραν oικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων του ΚΚΕ.

***

φωτο

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης μας αδελφής ΚΙΚΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Δεν ξεχνάμε ποτέ τη μεγάλη της προσφορά στο λαϊκό και γυναικείο κίνημα και τη μεγάλη της πίστη στα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ. Αγωνιζόταν πάντα αταλάντευτα και με συνέπεια για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και για έναν κόσμο ειρηνικό.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Ελένη Παπάλου και ο σύζυγός της Παντελής Βακάλογλου, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων του ΚΚΕ.

ΚΕΡΧΟΥΛΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΚΕΡΧΟΥΛΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
***

Στη μνήμη του πατέρα και παππού, ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αντί μνημοσύνου για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παρασκευής για τις Δημοτικές Εκλογές.

Ο γιος του Κώστας Χ''στεφάνου, η νύφη του Βάνα Χ''στεφάνου, τα εγγόνια του: Δημήτρης, Ανδρέας, Ορέστης.

***

φωτο

Συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του ΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΧΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

***

Στη μνήμη των συντρόφων μας από την Κηφισιά, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ προσφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Οι οικογένειες: Γεωργίου και Αγγελικής Φιλιππίδη, Αγλαΐας Σούκου, Αριστείδη Φιλιππίδη, Δημήτρη Φιλιππίδη

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗ, κομμουνιστή εκτελεσμένου από τους Γερμανούς (18/6/44) και της μητέρας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, κομμουνίστριας ως το τέλος της ζωής της, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

Ελ. Κατσιμάνη - Κασαπάκη

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας αδελφών, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ για το τιμημένο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αγγελική - Αθηνά

***

φωτο

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς μας, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΙΔΕΡΗΣ. 19 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπάει η μεγάλη καρδιά του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, που έμεινε για πάντα πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και στους δύσκολους αγώνες του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μαγνησίας, το ποσό των 30 ευρώ για τις τοπικές εκλογές.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

φωτο

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις 23.10.2007 που «έφυγε» από κοντά μας, ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στην Αναγέννηση Σερρών το 1925. ΕΠΟΝίτης και αργότερα μέλος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το 1948, μετά από μάχες και τον τραυματισμό του, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία και από εκεί, το 1949 στη φιλόξενη Ρουμανία, όπου και έζησε πολιτικός πρόσφυγας για 46 χρόνια. Για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Κραϊόβας Ρουμανίας και μέλος του γραφείου του ΚΣ του Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων στο Βουκουρέστι. Με τον επαναπατρισμό του το 1995, συνδέθηκε με την ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, όπου αναδείχτηκε μέλος του γραφείου.

ΠΑΠΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αγάπη, τα παιδιά Αντωνία και Δημήτρης και η πολύ αγαπημένη του εγγονή Αλεξάνδρα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ ενίσχυση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

***

φωτο

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος και αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, καθηγητής Φιλόλογος, Ιστορικός και συγγραφέας. Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσά του Ευανθία, η κόρη του Ευθαλία

***

φωτο

Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός μας φίλος, πατριώτης και συναγωνιστής από τα Χώστια Βοιωτίας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ν. Ηρακλείου.

Σεραφείμ Χατζής - Γιώργος Μανιώτης

***

φωτο 2

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που έφυγαν από κοντά μας οι σύντροφοι ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ. Και οι δύο συνδέονταν στενά με την Καισαριανή, την πόλη των αγώνων και θυσιών. Η ζωή και των δύο ήταν μια ζωή δοσμένη στον αγώνα, πιστοί στις ιδέες τους μέχρι το θάνατό τους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τιμώντας την ακριβή μνήμη τους, προσφέρω 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής. Με την ευχή για ένα καλό αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές για το καλό των εργαζομένων, του λαού γενικότερα.

Γιάννα Τρικαλινού

***

Στη μνήμη των 16 συγχωριανών μου από το Γλυκονέρι Καστοριάς, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των δύο κουνιάδων μου, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΙΧΑΛΗ(ΤΣΙΟΛΑ),αδελφών της Ευανθίας από το Πεύκο Καστοριάς, καθώς, επίσης, στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών της 14ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ, που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας (12 - 2 - 1949), προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαγνησίας, το ποσό των 400 ευρώ (200 ευρώ ο καθένας)

Τσιρώνης Παναγιώτης

Τσιρώνη - Τσιόλα Ευανθία

***

φωτο

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ γεννήθηκε το 1917 και έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943. Ηταν μαχητής στο ΔΣΕ, τον συνέλαβαν στο βουνό και φυλακίστηκε μέχρι το 1957. Πέρασε από τις φυλακές Κέρκυρας, Γεντί Κουλέ, Τρικάλων και στο στρατοδικείο καταδικάστηκε τρις εις θάνατο.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μίνα και ο γιος του Τάκης, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λάρισας, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή γαμπρού μου ΚΑΝΑΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗ, από το Πήδημα Μεσσηνίας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
Η κουνιάδα του Βούλα Κάντζου

***

φωτό

Στις 16 Σεπτέμβρη 2010 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε ο σύντροφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΛΗΣ από τον Αετό Φλώρινας.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΝΕ Φλώρινας.

***

φωτο

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ, έφηβος εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα και από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίστηκε με αυταπάρνηση για τα δίκαια των εργαζομένων και της τάξης του. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του κυνηγήθηκε, αλλά δεν υπέκυψε και κράτησε ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ έως το θάνατό του.

Στην μνήμη του και για τη γιορτή του, η γυναίκα του Ζηνοβία προσφέρει στη ΝΕ Καβάλας 100 ευρώ.

***

φωτο

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ έφυγε από τη ζωή στα 53 χρόνια του, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού -λενινισμού. Τα τελευταία λόγια του στη γυναίκα του και στα παιδιά του ήταν: Να είστε πάντα δίπλα στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο Λαό.

Με την συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατό του, ο γιος του Σπύρος Στίγκας προσφέρει, στην μνήμη του, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

***

Στην μνήμη της αγωνίστριας ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑ -ΠΑΠΑΛΟΪΖΟΥ, τα ανίψια της, Δημήτρης και Ειρήνη, προσφέρουν 600 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ
ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ
***

Στην μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, η Σ.Κ. προσφέρει 30 ευρώ και οι σύντροφοι μέλη της Επιτροπής ειρήνης, του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Γκύζη προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του, γίνεται σήμερα Κυριακή 24.10.2010 στον Αγιο Λευτέρη Αρεως.

***

φωτο

Στην μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που στις 22 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 120 ευρώ, μέσω της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, Κούλα

Τα παιδιά του, Στέφανος και Γιούλη

Τα εγγόνια του, Νίκος και Γιάννης

***

φωτό 2

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΛΙΚΙΔΗ και 10 από το θάνατο της συζύγου του, ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ -ΠΕΡΣΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Ιωάννης Τηλικίδης ήταν δάσκαλος, έφεδρος ανθυπολοχαγός του Αλβανικού Μετώπου, καπετάνιος του ΕΛΑΣ και Μακρονησιώτης. Μαζί με τη σύζυγό του παρέμειναν σε όλη τους τη ζωή αφοσιωμένοι στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους, Ειρήνη και Αριστείδης, προσφέρουν στην ΚΟΒ Θεσσαλονίκης 500 ευρώ, στην μνήμη τους.

***

φωτο

Στην μνήμη του συντρόφου μας και φίλου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ, ενόψει της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, για τις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Βότση της ΚΟΒ Καλαμαριάς.

ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μανόλης - Ευδοξία

***

φωτο

Στην μνήμη του γαμπρού μου ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ(φωτ.), από το Μεταλλικό Κιλκίς που στις 30.11.2010 συμπληρώνεται χρόνος από το θάνατό του, των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ και των παλιών μας φίλων, ΜΑΡΙΝΑΣ και ΣΩΤΗΡΗ(δάσκαλος στα Αμάραντα Κιλκίς) ΜΠΑΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ή ΜΠΑΡΤΣΙΩΝΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Δάφνη Χουνουζίδου

***

φωτο

Στην μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ(Φωτογραφία), του γαμπρού μου ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ και των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Ευγενία Μάτσου

***

φωτό

Στις 24.7.2005 έφυγε από την ζωή ο 20χρονος φοιτητής ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ(φωτ.).

Στις 17.9.2010 πέθανε ο πατέρας του Μιχάλη, ΔΗΜΟΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ, σε ηλικία 59 χρόνων, μη αντέχοντας το χαμό του παιδιού του.

Στην μνήμη τους, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

φωτο 2

Στην μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν μέχρι το τέλος της ζωής τους για τα μεγάλα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης. Και του αδερφού μας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

ΖΗΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΗΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τα παιδιά τους

Στάθης και Γιώτης Τριανταφυλλίδης

***

φωτο

Στην μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσ/νίκης. Επίσης, προσφέρω 10 ευρώ στον "Ριζοσπάστη" του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Η σύζυγός του

Αννα Σαββίδου

***

Φωτο

Ο πολυαγαπημένος μας αδερφός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣτου Φωτίου και της Ελένης, γεννήθηκε το 1910 στο Καρς της Ρωσίας. Ηρθε στην Ελλάδα στα 1922 μαζί με τους γονείς και την αδερφή του Ολγα και εγκαταστάθηκαν στο χωριό Μεγάλη Στέρνα του ν. Κιλκίς. Τέλειωσε τη θητεία του στο στρατό στη Θεσσαλονίκη, το 1936, όπου, όπως γράφει ο ίδιος, "στη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Θεσσαλονίκης μας έδωσαν εντολή να υπερασπιστούμε τη χωροφυλακή που συγκρούονταν με τους διαδηλωτές. Εμείς, όμως, πράξαμε το αντίθετο. Αυτό ήταν το πρώτο μου δίδαγμα για την παραπέρα πολιτική μου εξέλιξη... Την ίδια χρονιά οργανώθηκα στο ΚΚΕ". Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στο βουνό πολέμησε με τον ΕΛΑΣ τους κατακτητές και δούλεψε σε πολιτικές οργανώσεις στο ΕΑΜ. Μεταβαρκιζιανά, πιάστηκε, βασανίστηκε ξαναβγήκε στο βουνό και λόγω υγείας βγήκε στη Γιουγκοσλαβία και από κει στην Τσεχοσλοβακία όπου έζησε πολιτικός πρόσφυγας. Ο αγαπημένος μας αδελφός έφυγε από τη ζωή στα 45 του χρόνια. Η απώλειά του για την οικογένειά του και για μας τα αδέλφια του ήταν μεγάλη.

Στην μνήμη του, τα αδέρφια του, Ραχίλη Αραπέλη(Φωτιάδου), Γιώργος και Στάθης Φωτιάδη, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περαίας Θεσσαλονίκης.

***

φωτο

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου εγγονού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ του Ιωάννη, που έφυγε από τη ζωή στις 2.5.2008, πρόωρα και άδικα, σε ηλικία 23 μόλις χρόνων, προσφέρω στην Οργάνωση Χολαργού της ΚΝΕ 100 Ευρώ.

ΠΑΠΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΠΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Η γιαγιά του Γεωργία Καραμπάτσου


ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ

ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ

Motion Team

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ

Γιώργος Νικολού
Γιώργος Νικολού

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Ιωάννης Τηλικίδης
Ιωάννης Τηλικίδης

Αθηνά Τηλικίδου - Περσοπούλου
Αθηνά Τηλικίδου - Περσοπούλου

Ανδρέας Πέγκας
Ανδρέας Πέγκας


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ