ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ξεχώρισαν τρεις

Αγωνιστική του πάλαι ποτέ ΠΟΚ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η 6η στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της «Super League» (Σούπερ Λίγκας). Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ πήραν μάλλον εύκολα αυτό που ήθελαν την ίδια στιγμή που η τριάδα της Θεσσαλονίκης σκόνταψε.

Σε μια καλή προπόνηση μετέτρεψε την αναμέτρηση στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός, που πέτυχε ένα γκολ για κάθε βαθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά το ουσιαστικότερο είναι πως σε κάθε αγώνα εμφανίζονται βελτιωμένοι. Μόνο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να μη θάμπωσε με την απόδοσή του αλλά ήταν σαφέστατα καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Και με σχετικά καλύτερες τελικές επιλογές αυτό θα φαινόταν και στο αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν (ξανά) κακοί. Και τα πράγματα δε φαίνεται να βελτιώνονται άμεσα. Το «βαρύ κλίμα» επιδείνωσε ακόμα περισσότερο η απόλυση Δερμιτζάκη (αναζητείται ο αντικαταστάτης του) αλλά και η αποχώρηση χτες από την προπόνηση του Γκαρσία, ως αντίδραση σε παρατηρήσεις που δέχτηκε.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Χιμένεθ. Η ΑΕΚ κέρδισε με το εμφατικό 4 - 0 τον Αρη, συνοδεύοντας από αρκετά καλή εμφάνιση το διπλό. Η αισιοδοξία λοιπόν για τις δυνατότητες βελτίωσης και καλής πορείας επέστρεψε. Αντίθετα οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν προβληματικοί, κατώτεροι των περιστάσεων.

Σημαντικά διπλά για Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης.

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΣΑΚ
Σε κοινή γραμμή Ομοσπονδία-επιχειρηματίες

Ενωμένοι για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους αλλά και ενάντια στον κοινό...εχθρό (βλ. παίκτες) είναι η Ομοσπονδία μπάσκετ και οι επιχειρηματίες όπως προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ . Το «παρών» στο ραντεβού έδωσαν το προεδρείο της ΕΟΚ, οι ιδιοκτήτες 13 ΚΑΕ, μια και απουσίασε του Περιστερίου (λόγω της κηδείας του παλιού παίκτη της ομάδας Νίκου Φάσουρα που έφυγε πρόωρα από την ζωή) και οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ (αρμόδια αρχή της Α1).

Ομοσπονδία, ΕΣΑΚΕ και ιδιοκτήτες των ΚΑΕ κάλεσαν τον ΠΣΑΚ σε ...διάλογο («ειλικρινή» όπως τον χαρακτηρίζουν) με την προϋπόθεση όμως οι παίκτες να σταματήσουν την απεργία . Τόσο όμως στην ανακοίνωση που εξέδωσαν όσο και στις δηλώσεις των παραγόντων μετά την σύσκεψη, δεν λείπουν οι βαριές εκφράσεις κατά των παικτών. Για «κάποιους που προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν το άθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση στην οποία γίνονται γνωστές και οι αποφάσεις της σύσκεψης που είναι:

«1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες».

Μια ...γροθιά για τα συμφέροντα

Την ενότητα Ομοσπονδίας-Επιχειρηματιών παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος που σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη έκανε λόγο για «μια γροθιά».

«Είμαστε όλοι μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και ενδεχομένως αυτές που θα έρθουν στο μέλλον. (...) . Παρόλες τις ύποπτες επιθέσεις που δεχόμαστε και σε όσους έπεσαν στην λούμπα να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βγάλουν τα μάτια τους, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των επιχειρηματιών. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε ότι παρά τις εσωτερικές διαφωνίες υπάρχει ενότητα όσον αφορά τα συμφέροντα , έκανε για άλλη μια φορά λόγο για αυτούς που πληρώνουν χαρακτηρίζοντας εξτρεμιστές τους παίκτες και ότι «πουλάνε μούρη» ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Γ. Βασιλακόπουλου. Για απεργία που στρέφεται ενάντια στο μπάσκετ αλλά και στους χορηγούς, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

AΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στο πλευρό των παικτών

Απ' το Αιγάλεω όπου περιόδευσε το περασμένο Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απεργία των καλαθοσφαιριστών:

«Τούτη την κρίσιμη ώρα που ετοιμάζονται να πάρουν σκληρά κατασταλτικά μέτρα εναντίον των ηρωικά αγωνιζομένων καλαθοσφαιριστών με δίκαια αιτήματα, καλούμε τους νέους ανθρώπους, τους φιλάθλους του μπάσκετ, να συμπαρασταθούν, να αποτρέψουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας του χώρου και να διεκδικήσουν για όλους τους καλαθοσφαιριστές ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.

Επιτέλους, το μπάσκετ στη Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στους διεθνείς μπασκετμπολίστες. Το πρόβλημα είναι πριν απ' όλα πρόβλημα της νέας γενιάς και όλων μας».

SUPER LEAGUE

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Πανιώνιος - Εργοτέλης 0-1 (Λεάλ 39'), Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-3 (Ριέρα 16', Τοροσίδης 53', Φετφατζίδης 75'), ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 1-0 (Βύντρα 20'), Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 0-2 (Κρις 39', Ρομπέρτο 41'), Κέρκυρα - Καβάλα 1-1 (Επστάιν 20' - Ονουάτσι 22'), Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (Μπρίτο 42', Σαμπού 79' - Μπρέσκα 56', Ντολεζάι 82'), Ηρακλής - Σέρρες 1-1 (Σολτόνι 11' - Παπάζογλου 90'), Αρης - ΑΕΚ 0-4 (Καφές 41', Σκόκο 58', 68', Τζιμπούρ 90').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 6 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 15-3 15

2. ΠΑΟ 11-5 14

3. ΑΕΚ 11-7 10

4. Αρης 5-6 9

5. Καβάλα 6-5 9

6. Αστέρας Τρίπολης 6-6 9

7. Κέρκυρα 7-6 9

8. Ηρακλής 5-4 9

9. Εργοτέλης 4-6 9

10. Ολυμπιακός Βόλου 8-8 8

11. Ατρόμητος 7-9 6

12. Λάρισα 2-5 5

13. Ξάνθη 3-7 5

14. ΠΑΟΚ 4-6 5

15. Πανιώνιος 4-7 4

16. Σέρρες 5-9 4

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Σισέ 5 γκολ, Επστάιν, Τζιμπούρ 4 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Καβάλα - Εργοτέλης, Σέρρες - Κέρκυρα, ΠΑΟΚ - Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής, ΑΕΚ - ΠΑΟ, Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα, Ολυμπιακός - Αρης, Ατρόμητος - Ξάνθη.

FOOTBALL LEAGUE

Τρίκαλα - ΟΦΗ 0-1, Θρασύβουλος - Δόξα Δράμας 4-1, Διαγόρας - Πανθρακικός 2-0, Ηλιούπολη - Καλλιθέα 2-0, Αγρ. Αστέρας - Αναγ. Καρδίτσας 3-1, Λεβαδειακός - Εθνικός Αστέρας 4-0, Εθνικός - Ιωνικός 1-2, Πιερικός - Βέροια 3-2, Γιάννενα - Παναιτωλικό 3-0.

FOOTBALL LEAGUE 2

1oς: Ηρακλής Ψαχνών - Ρόδος 3-1, Πλατανιάς - Ασπρόπυργος 3-1, Αίας Σαλαμ. - Κόρινθος 3-1, Ολυμπιακός Χερσ. - Βύζας 0-0, Αίγιο - Παναχαϊκή 1-2, Απόλλωνας - Κεραυνός Κερ. 3-0, Πανηλειακός - Ρουφ 2-2, Αγ. Παρασκευή - Χανιά 2-0. Στην κορυφή της βαθμολογίας είναι τρεις ομάδες, οι Κόρινθος, Αίγιο και Ρουφ με 11 πόντους.

2ος: Πόντιοι Κατ. - Καλλονή 0-0, Τύρναβος - Γιαννιτσά 0-1, Αετός Σκ. - Φωκικός 0-0, Μακεδονικός - Ναυπακτιακός 1-2, Εορδαϊκός - Εθνικός Φιλιπ. 1-0, Οδυσσέας - Μ. Αλέξανδρος 3-1, Επανομή - Ζάκυνθος 0-0, Κοζάνη - Νίκη Βόλου 1-0. Πρώτος στη βαθμολογία είναι ο Εορδαϊκός με 12 βαθμούς.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αγωνιστική των εκπλήξεων

Αγωνιστική των εκπλήξεων αποδείχθηκε η 5η, στην Α1 κατηγορία των ανδρών στο χάντμπολ. Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον νεοφώτιστο Ιωνικό ΝΦ και ο Δούκας στην έδρα του από τον Κύδωνα. Τα πλήρη αποτελέσματα ήταν: Ιωνικός ΝΦ - ΠΑΟΚ 31-27, ΑΣΕ Δούκα - Κύδων Χανίων 27-28, Διομήδης Αργους - ΧΑΝΘ 35-28, Βριλήσσια - Πανελλήνιος 35-27, Αερωπός Εδεσσας - Φίλιππος Βέροιας 26-29, ΑΕΚ - Ζαφειράκης Νάουσας 34-26. Στην βαθμολογία προηγείται ο Φίλιππος Βέροιας με 10 πόντους και ακολουθούν ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Αργους με 8.

  • Α1 Γυναικών (4η αγωνιστ).: ΑΣΕ Ορμή - Νέα Ιωνία 27-21, Αρης Νίκαιας - ΠΑΟΚ 20-32, Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - Αναγέννηση Αρτας 27-29, Μακεδονικός - Αρίων Πτολεμαΐδας 26-30, Αρης-Παναιτωλική (20/10). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΑΣΕ Ορμή με 8 βαθμούς και έπονται Νέα Ιωνία, Αναγέννηση Αρτας με 6.
  • Με δυο ήττες ( από Γκρέιτ Ντέιν με 31-20 και Ζούβελις 36-24) ο Αρης αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του Τσάλεντς Καπ.
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ

Τα κατάφερε η Εθνική Νέων να προκριθεί στην επόμενη φάση («elite round») του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Στον τελευταίο αγώνα του 3ου προκριματικού ομίλου - υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της ανδρών, Φ. Σάντος - αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (7' Φιλίπε Μπάρος - 49' Βέλλιος) με τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Οι Ιβηρες κατέλαβαν λοιπόν την πρώτη θέση και οι «γαλανόλευκοι» μαζί με το Αζερμπαϊτζάν (που κέρδισε 3 - 0 την Γεωργία) τη δεύτερη. Επειδή όμως στο μεταξύ τους αγώνα είχε επικρατήσει η ελληνική ομάδα, εξασφάλισε αυτή το εισιτήριο.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Τα βλέμματα στη Μαδρίτη

Στο ματς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στη Μαδρίτη στρέφεται σήμερα το βλέμμα των φίλων του ποδοσφαίρου αφού στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο θα κοντραριστούν δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες, η Ρεάλ και η Μίλαν (21.45. ΜΕΓΚΑ). Οι γηπεδούχοι είναι μπροστά στη βαθμολογία με δυο νίκες ενώ οι Ιταλοί είναι στη δεύτερη θέση. Στο άλλο ματς του ομίλου θα αγωνιστούν στο Αμστερνταμ, Αγιαξ και Οσέρ. Στους άλλους ομίλους έχουμε τις αναμετρήσεις: 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν Μονάχου-Κλουζ, Ρόμα-Βασιλεία. 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μαρσέιγ-Ζίλινα, Σπαρτάκ Μόσχας-Τσέλσι (ντέρμπι κορυφής). 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ-Σαχτάρ (επίσης γερός αγώνας αφού οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή με δύο νίκες), Μπράγκα-Παρτιζάν. Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 21.45.

ΒΟΛΕΪ

Κυρίαρχος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της πρεμιέρας στην Α1 γυναικών επικρατώντας χτες, στο κλειστό του Ρέντη, του Ολυμπιακού με 3-0 σετ. Τα άλλα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής ήταν: Ανατόλια - ΑΕΚ 1-3, Μαρκόπουλο - ΕΑ Λάρισας 3-0, Ηρακλής Κηφισιάς - Πανιώνιος 3-0, Πειραματικό - Πανελλήνιος 3-1, Ηρακλής - Κερατέα 3-1.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Νικηφόρα άνοιξε ο Ολυμπιακός τους αγώνες του για τη φετινή Ευρωλίγκα αφού χτες μετά από πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ με 82-66 στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, το κυρίως πιάτο της οποίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο β' μέρος οι ερυθρόλευκοι, με όπλο την καλή άμυνα, την ταχύτητα στην επίθεση, την ευστοχία στα μακρινά σουτ (6/16 τριπ έναντι 1/7 στο α' μέρος) και καλύτερους τους Νεστέοβιτς, Μπουρούση, Τεόντοσιτς έφθασαν στη νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ