ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΦΟΔΟΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ
«Πολεμικά» ευρήματα αλλά και... ερωτηματικά

Αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών - της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου - και βρήκαν μπόλικα πολεμοφόδια. Με τρία χρόνια καθυστέρηση (μετά από τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου στην Παιανία) αστυνομικοί επανέλαβαν τις εφόδους και ... γεμάτοι έκπληξη παρουσίασαν τα ευρήματα.

Μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, μπιτόνια με βενζίνη, μαχαίρια, φωτοβολίδες απλές αλλά και πιστολιού, καπνογόνα, ρόπαλα, βαριοπούλες, μαδέρια ακόμα και ναρκωτικά. Μόνο στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, στον Αγιο Δημήτριο, δεν βρέθηκε τίποτα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έξι συλλήψεις, ατόμων ηλικίας 21, 25, 26, 30, 31, και 32 ετών από τους συνδέσμους των Αγίων Αναργύρων (ΑΕΚ) και της Ν. Σμύρνης (Πανιωνίου) ενώ άλλοι δύο κατηγορούνται για σωρεία παραβάσεων. Ο αθλητικός Εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου, τους άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση των νόμων «περί κατοχής εκρηκτικών υλών», «περί όπλων», «περί αθλητισμού», «περί ναρκωτικών» και «παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία» το οποίο είναι κακούργημα. Οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Οι «ανακαλύψεις» επιβεβαιώνουν ότι αν οι αρχές θέλουν, αντί να τις εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως, μπορούν να αντιμετωπίσουν παράνομες πράξεις. Χωρίς τη δημιουργία συνεχώς νέων κατασταλτικών μηχανισμών και σχετικών νόμων. Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και βούλησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται ερωτηματικά για το λόγο που ως τώρα δεν το έκαναν.

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, ανέφερε πως θα ενημερωθούν οι διοικούντες των ΠΑΕ, στους συνδέσμους οπαδών των οποίων βρέθηκαν τα «σύνεργα των γηπέδων» και πως σύμφωνα με τον Νόμο οι σύνδεσμοι αυτοί θα κλείσουν. Δηλαδή θα ενημερωθούν οι ηθικοί αυτουργοί (λες και δεν ξέρουν).

Οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοπαράγοντες και οι υπάλληλοί τους που έχουν στα χέρια τους τις ομάδες - εταιρείες, αυτοί που εξέθρεψαν και (πολυεπίπεδα) στηρίζουν τους «οργανωμένους στρατούς», τους χρησιμοποίησαν σαν πολιορκητικό κριό. Αυτοί που εξάρουν τον «υπέροχο λαό», με δημόσιες τοποθετήσεις τον καλούν να υπερασπιστεί τα «ιερά και όσια» που επιβουλεύονται οι εχθροί. Αυτοί που - εκτός των άλλων - στέλνουν δικηγόρους να τους υπερασπιστούν.

  • Χθες το απόγευμα άγνωστοι επιτέθηκαν στο σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στον Αγιο Δημήτριο. Οι δράστες, περίπου τριάντα άτομα που φορούσαν κουκούλες, δεν έφεραν διακριτικά κάποιας ομάδας και προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενο καφενείο αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα.
AEK
Πίστη για νίκη

Ντεμπούτο και στην Ευρώπη κάνει απόψε ο Χιμένεθ και άπαντες στην ΑΕΚ ελπίζουν να είναι ίδιο (νικηφόρο) με το αντίστοιχο του πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν στο Βέλγιο την Αντερλεχτ (20.00, ΑΝΤ 1), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου προκριματικού ομίλου. Με νίκη, βγάζουν εκτός παιχνιδιού πρόκρισης τους γηπεδούχους. Το γεγονός αυτό γνωρίζουν και οι δύο πλευρές. Γι' αυτό ο Ντιόπ δήλωσε πως «ήρθαμε για τη νίκη, όχι για διακοπές», ενώ ο προπονητής των γηπεδούχων, Αριελ Γιάκομπς, παραδέχτηκε ότι «παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί για την πρόκριση».

Ο Χιμένεθ από την πλευρά του ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να κερδίζουμε και να προχωράμε σε όλους τους θεσμούς». Οταν δε ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τον πιο προβεβλημένο παίχτη της Αντερλεχτ (Λουκάκου), επεσήμανε: «Η δουλειά είναι συλλογική και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλη την αντίπαλη ομάδα».

  • Στο άλλο παιχνίδι η Ζενίτ αντιμετωπίζει τη Χάιντουκ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Τον Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, του συνδέσμου Δωδεκανήσου, όρισε η ΚΕΔ να διαιτητεύσει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της «Super League» (Σούπερ Λίγκα) θα σφυρίξουν: Ολυμπιακός - Αρης (Μήτσιος), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (Γιάχος), Καβάλα - Εργοτέλης (Λαμπρόπουλος), Πανσερραϊκός - Κέρκυρα (Χαραλαμπίδης), Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής (Βοσκάκης), Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα (Κωνσταντινέας), Ατρόμητος - Ξάνθη (Καλόπουλος).

ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας για τιμωρία κεκλεισμενων των θυρων μιας αγωνιστικής για τα όσα συνέβησαν απο τους οπαδούς της ομάδας μετά το ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα. Ετσι οριστικά ο «Δικέφαλος του Βορά» θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας χωρίς οπαδούς.

ΠΑΟΚ
Να επουλώσει ... τις πληγές του

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ έχουν επηρεάσει και τους ποδοσφαιριστές, όπως τόνισε ο Πάμπλο Κοντρέρας κατά τη διάρκεια της αναχώρησης για την Ισπανία. Μέσα σε όλα, ο ΠΑΟΚ έχει και ...αγώνα απέναντι στη Βιγιαρεάλ σήμερα, στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Europa League (22.05 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1).

H αποστολή του «Δικεφάλου» αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον Πάμπλο Κοντρέρας να στέκεται σε δηλώσεις του στο άσχημο κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο: «Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δε μας αντιπροσωπεύουν. Η ομάδα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ολα μας έχουν επηρεάσει στην ομάδα. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει ηρεμία στους φιλάθλους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τρεις σερί ήττες, όμως δουλεύουμε σκληρά όλες αυτές τις μέρες», είπε μεταξύ άλλων ο πολύπειρος αμυντικός του μακεδονικού συλλόγου και πρόσθεσε: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Βιγιαρεάλ, γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα φιλοξενήσει την Μπριζ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προς έναρξη του πρωταθλήματος

Την απόφαση να αγωνιστούν κανονικά στο πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχει πάρει η συντριπτική πλειονότητα των παικτών της Α1. Στη συνεδρίαση του ΠΣΑΚ το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε να κάνουν προαιρετικά απεργία οι παίκτες, πράττοντας ο καθένας κατά συνείδηση. Παρ' όλ' αυτά, όπως ανέφεραν χτεσινες πληροφορίες, παίκτες που αποτελούν τη βασική πεντάδα 5 ομάδων της Α1 (ανάμεσά τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν κανονικά και κατά συνέπεια το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι υπόλοιπες. Ωστόσο, ακόμη και οι αθλητές που θα λάβουν μέρος, περιμένουν να δουν εμπράκτως από την κυβέρνηση (κυρίως) και τα θεσμικά όργανα του αθλήματος να ικανοποιούνται τα βασικά αιτήματά τους αφού, για μια ακόμη φορά, προχωράνε πρώτοι αυτοί σαν ένδειξη καλής θέλησης στην (ουσιαστικά) άρση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος με τους αρμόδιους (Πολιτεία ΕΣΑΚΕ). Πάντως, στις τάξεις των παικτών επικρατεί η λογική ότι εάν και πάλι δεν υπάρξουν αποτελέσματα (όπως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι) θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Αρης ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Παναιτωλικό με 29-34, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Α1 Χάντμπολ Γυναικών.

ΑΡΗΣ
Θέλει να χαμογελάσει

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ υποστήριξε ότι ο Αρης θα αντιμετωπίσει σήμερα την καλύτερη ομάδα του ομίλου στο Χαριλάου, τόνισε ωστόσο πως υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα του καθώς έχει προετοιμαστεί για το ματς με τη Λεβερκούζεν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής (22.05, ΑΝΤΕΝΝΑ).

«Θα ήθελα να ζητήσω αρχικά να μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Μπροστά μας έχουμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στις οποίες έως τώρα έχουμε μία νίκη και μία ήττα. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε την ένταση να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα... Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία κέρδισε το πρώτο ματς και έφερε ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, συν του ότι κάνει καλό Πρωτάθλημα στη Γερμανία... Εμείς, όμως, είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε προετοιμαστεί, αλλά δε θα αποκαλύψω πώς θα παίξουμε...», τόνισε ο Κούπερ.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Ατλέτικο Μαδρίτης θα υποδεχτεί τη Ρόζενμποργκ.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρεμιέρα με δυσκολίες

Πρεμιέρα στη φετινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια της Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να κάνει σήμερα ο Παναθηναϊκός που στα πλαίσια του 4ου ομίλου ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2). Οι «πράσινοι» μετά το περσινό κάζο που υπέστησαν στη διοργάνωση (αποκλεισμός από το ΤΟΠ-16) φέτος δηλώνουν αποφασισμένοι να ....πάρουν τη ρεβάνς. Ωστόσο, όμως, τα πράγματα πριν την πρεμιέρα δεν είναι και ρόδινα για την ελληνική ομάδα, όπως παραδέχεται και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας για εμάς διότι, εξαιτίας της απεργίας των παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα στο εγχώριο πρωτάθλημα, οπότε μας λείπει ο ρυθμός. Αλλά εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού». Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν επίσης τα παιχνίδια: Ολύμπια-Εφες Πίλσεν (20.15), ΤΣΣΚΑ Μοσχας-Μιλάνο (21.45).

  • Οι υπόλοιποι αγώνες: Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ζαλγκίρις-Παρτιζάν, Κίμκι-Προκομ. Β' ΟΜΙΛΟΣ: Μάλαγα-Σαρλερουά. Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Σιένα-Σολέ, Ολύμπια-Εφες Πίλσεν.
ΠΑΟ - ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ 0-0
Πρώτος βαθμός...

Μπορεί ο ΠΑΟ να πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (με την Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ), όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση και πλέον το έργο του στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση είναι δύσκολο, όπως και η κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Το πρόβλημα στους «πράσινους» ήταν στο κέντρο, αφού δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά και γρήγορα τους επιθετικούς σε μια άμυνα που δεν είχε ταχύτητα. Οι Ρώσοι πάγωσαν το ματς και σχετικά με άνεση πήραν τον πόντο και έτσι δεν άλλαξε κάτι στην 3η αγωνιστική για τον ΠΑΟ που είναι στην τελευταία θέση.

Παναθηναϊκός: Αλέξανδρος Τζόρβας, Γιόσου Σαριέγκι, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Στέργος Μαρίνος (75' Μαυρίας), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος, Μάτε Σιμάο, Γιώργος Καραγκούνης (65' Χριστοδουλόπουλος), Κώστας Κατσουράνης (65' Πλεσί), Τζιμπρίλ Σισέ, Λουίς Γκαρσία.

Ρούμπιν Καζάν: Σεργκέι Ριζίκοφ, Κρίστιαν Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Βιτάλι Καλέσιν, Σαλβατόρε Μποκέτι, Κρίστιαν Νομπόα, Αλαν Κασάεφ (84' Μπιστρόφ), Γιοκντενίζ Καραντενίζ, Μπίμπαρς Νάτκο, Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ, Σεργκέι Κορνιλένκο (94' Σιμπάγια).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Κοπεγχάγη με 2-0 και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα υπόλοιπα χτεσινά ματς του θεσμού: 1ος όμιλος: Τβέντε - Βέρντερ Βρέμης 1-1, Ιντερ - Τότεναμ 4-3. 2ος όμιλος: Λιόν - Μπενφίκα 2-0, Σάλκε - Χαποέλ Τελ Αβιβ 3-1. 3ος όμιλος: Ρέιντζερς - Βαλένθια 1-1, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπρούσασπορ 1-0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ