ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
Χάος στα Πρωτοδικεία για τις ανακηρύξεις συνδυασμών

Πραγματικό αλαλούμ δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών στα Πρωτοδικεία σε ό,τι αφορά στην ανακήρυξη των συνδυασμών, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους φόβους του ΚΚΕ που πολύ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τι θα συνέβαινε.

Οι συνδυασμοί - όπως προέβλεπε η νομοθεσία - ανακηρύχθηκαν προχτές Σάββατο 23 του μηνός, αλλά οι σχετικές αποφάσεις διαφέρουν από Πρωτοδικείο σε Πρωτοδικείο. Αλλες αποφάσεις ακολουθούν τις τελευταίες οδηγίες του ΥΠΕΣ και άλλες όχι, ενώ χτες - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - Πρωτοδικεία της χώρας προέβαιναν σε αλλαγή των αρχικών τους αποφάσεων για να προσαρμοστούν στα δεδομένα που το υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε ότι στις 21 Οκτώβρη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, στάλθηκαν εγκύκλιοι - που θα έπρεπε να σταλούν πολύ καιρό πριν - με οδηγίες προς τους δικαστικούς για το πώς θα γίνουν οι ανακηρύξεις των συνδυασμών. Ακόμη χειρότερα, την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, στάλθηκε διορθωτική εγκύκλιος των αρχικών εγκυκλίων. Η ονομασία και περιγραφή των εκλογικών περιφερειών που απαιτούνται για την ανακήρυξη των συνδυασμών με βάση αυτές τις εγκυκλίους δεν υπάρχει ούτε στον «Καλλικράτη» ούτε στις αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του «Καλλικράτη». Π.χ. διοικητική διαίρεση σε Δυτικό, Κεντρικό, Ανατολικό Τομέα Πειραιά δεν προβλέπεται πουθενά. Επίσης οι Πατρινοί εντελώς ξαφνικά απέκτησαν «Αρκτικό τομέα» και «κοινότητες αρκτικού τομέα»!!! Οι ίδιες εγκύκλιοι, που δημοσιεύτηκαν την τελευταία στιγμή, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά ψηφοδέλτια, προβλέπουν σημαντικές διαφορές στην περιγραφή των εκλογικών περιφερειών, σε σύγκριση με τα αναφερόμενα στον «Καλλικράτη», αλλά και στις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους για τη μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων. Τέλος, μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας αποτελεί το γεγονός ότι η διορθωτική εγκύκλιος της 21ης Οκτώβρη ενώ αναφέρεται στον Πειραιά, δεν στάλθηκε στο Πρωτοδικείο της πόλης.

Παρ' όλα αυτά κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το υπουργείο είναι πανέτοιμο και έχει λάβει όλα τα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας!!!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Το «Βήμα» συνεχίζει τις αθλιότητες

Ο Β. Χιώτης είναι δημοσιογράφος του «Βήματος». Εγραφε στο προχτεσινό κυριακάτικο φύλλο σχετικά με τις εκλογές και τη στάση του ΚΚΕ: «Πιο εύκολα δείχνουν τα πράγματα για το ΚΚΕ, που διεκδικεί απλώς την επιβεβαίωση των ποσοστών που πέτυχε στις εθνικές εκλογές και τον ρόλο του ρυθμιστή για τον δεύτερο γύρο (...) Το ΚΚΕ έχει ήδη δηλώσει ότι νικηφόρα για τον Περισσό θα είναι κάθε εκλογική μάχη στην οποία δεν θα κερδίζουν υποψήφιοι του ΠαΣοΚ και της ΝΔ αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι, παρά τη γενική οδηγία για λευκό ή αποχή στον δεύτερο γύρο, ο Περισσός θα στηρίξει τη δεύτερη Κυριακή όλους τους αντάρτες που θα επιζήσουν». Μέσα σε πέντε αράδες, ο Χιώτης λέει σκόπιμα και συνειδητά δέκα ψέματα, υπηρετώντας μια δημοσιογραφία του χειρίστου είδους. Το ΚΚΕ, κύριος αιμοδότης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δε συμμετέχει στις εκλογές για να επιβεβαιώσει τα ποσοστά του, πολύ περισσότερο για να είναι ο ρυθμιστής στο δεύτερο γύρο. Το ΚΚΕ δίνει με αποφασιστικότητα τη μάχη των εκλογών, καλώντας το λαό να ρίξει όσο γίνεται πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ταυτόχρονα να ανέβουν όσο γίνεται πιο πάνω οι ψήφοι στο ΚΚΕ. Μόνο με αυτό το αποτέλεσμα ο λαός θα μπορεί την άλλη μέρα να δώσει με καλύτερες προϋποθέσεις τη μάχη ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα που στηρίζει ο Χιώτης, το «Βήμα» και η τάξη για τα συμφέροντα της οποίας γράφει.

Οσο για τα άθλια ψεύδη ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο τους δήθεν «αντάρτες» του δικομματισμού, ο Χιώτης και το «Βήμα» ξεπερνάνε κάθε όριο αθλιότητας και δεοντολογίας. Το ΚΚΕ λέει «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους δυο γύρους και έχει ανοιχτό μέτωπο στους υποψήφιους - αναχώματα όλων των άλλων κομμάτων, τους οποίους αξιοποιεί το αστικό πολιτικό σύστημα για να διαχυθεί ανώδυνα η αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική και να μη γίνει ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τα ξέρουν αυτά ο Χιώτης και το «Βήμα», αλλά τα κρύβουν σκόπιμα για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, να θολώσουν τα νερά, να γεννήσουν αμφιβολίες στο λαό για την καθάρια θέση του. Να ψάξει αλλού ο Χιώτης και το «Βήμα» για κόμματα της πολιτικής συναλλαγής και της συνδιαλλαγής, σαν αυτά που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των αφεντικών του. Στο ΚΚΕ τέτοια τερτίπια δεν πιάνουν.


Περ. Κ.

Δραστηριότητες «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στην Αθήνα

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ (Ιεροσολύμων και Σπάρτης) με τους Σωτήρη Κολιούση, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και Αλέκο Περράκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

--Στις 9 π.μ. περιοδεία στον ΟΑΕΕ (Αγίου Κωνσταντίνου) με τον Δημήτρη Αγκαβανάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στην Αγροτική Τράπεζα της οδού Πανεπιστημίου με την Αλεξάνδρα Μπαλλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο 46ο Δημοτικό Σχολείο με τους Δημήτρη Νομικό και Μαντώ Ζαμπούνη, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Στις 11.30 π.μ. θα περιοδεύσουν στο 48ο Δημοτικό Σχολείο.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή του Αμαρουσίου και στις 6.30 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, με τον Νίκο Μπουντούρογλου, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στις τράπεζες στο Κουκάκι με τους Χαράλαμπο Ντότσικα και Τάκη Αυγίκο, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους της Ακρόπολης με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στην Εθνική Τράπεζα στην υπηρεσία καταναλωτικής πίστης με τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στην «ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕ» με τον Θανάση Γκόγκο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στην εταιρεία «FAMIGLIADI PASTA AEBE» με τον Γιώργο Πέρρο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα.

-- Στη 1.15 μ.μ. περιοδεία στο προνοιακό κέντρο «Θεοτόκος» με τον Χάρη Χουρδάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στη Θεσσαλονίκη

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στις αποθήκες της «Carrefour» στο Δρυμό με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 5.30 μ.μ., περιοδεία στη Γερακαρού, έπειτα στο Βασιλούδι και στη συνέχεια στα Λαγκαδίτικα με το Φίλιππο Γεωργουδάκη, υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά.

Στη Λαμία

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στους παιδικούς σταθμούς της Ν. Μαγνησίας και Αμπλιανης της Λαμίας, με τον Κώστα Μπουσδέκη, υποψήφιο δήμαρχο Λαμιέων. Στις 7 μ.μ θα περιοδεύσει στη Λυγαριά.

Στην Τρίπολη

-- Στις 10.00 π.μ. περιοδεία στο ΙΚΑ Τρίπολης και στις 11.00 π.μ στην 3η ΔΕΚΕ με τον Βαγγέλη Γούργαρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Στην Εύβοια

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στην Ερέτρια και στις 7 μ.μ. στον Αϊ-Γιάννη Αλιβερίου, με την Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας.

-- Στις 7 μ.μ. περιοδεία και ομιλία στο Βασιλικό με τον Βαγγέλη Σταματούκο, υποψήφιο δήμαρχο Χαλκιδέων.

Στη Νάξο

-- Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, ομιλίες και συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Για τους ετεροδημότες

Στις φετινές εκλογές που θα γίνουν 7 και 14 Νοέμβρη 2010 όλοι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στους δήμους που είναι γραμμένοι. Η δυνατότητα που υπάρχει να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους σε τμήματα ετεροδημοτών δεν υφίσταται στις τοπικές εκλογές.

Οποιος δηλαδή ψήφισε π.χ. στην Αθήνα ως ετεροδημότης στις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια π.χ. της Ικαρίας ή της Μυτιλήνης, θα ψηφίσει στην Ικαρία ή στη Μυτιλήνη, και όχι εκεί που ψήφισε την τελευταία φορά.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί. Η ψήφος είναι ίσης αξίας με των εθνικών εκλογών, να δοθεί μήνυμα αντεπίθεσης του λαού, να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Για συνεννόηση ή και οποιαδήποτε βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2), καθώς και στα παρακάτω τηλέφωνα: 210.3301.474 και 210.3301.464.

Στη Θεσσαλονίκη οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Σωκράτους 6) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στα τηλέφωνα: 2310 280243 και 6972 441216.

Συσκέψεις

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω συσκέψεις ετεροδημοτών, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου):

Ηπείρου: Αύριο Τετάρτη 27/10, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Κρήτης: Το Σάββατο 30/10, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Αλέκος Περάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ