ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο 42,90% η κάλυψη του πλάνου

Πρώτη η Κομματική Οργάνωση Αττικής, με 58,08% και από τις Νομαρχιακές η Ικαρία, με 66,50%

Σε ποσοστό 42,90% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο της τρίμηνης (Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ στο τέταρτο κατά σειρά κλείσιμο, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες για υπερκάλυψή του.

Στην πρώτη θέση παρέμεινε η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 58,08%, στη δεύτερη η ΚΟ Πειραιά με 52,09%, στην τρίτη θέση η ΚΟ Κρήτης με 49,99% και ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Αιγαίου με 48,77%, Θεσσαλονίκης με 43,41%, Αθήνας με 43,24%, Στερεάς - Εύβοιας με 41,96%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 38,91%, Εξωτερικού με 38%, Πελοποννήσου με 36,66%, Κεντρικής Μακεδονίας με 36,50%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 36,35%, Δυτικής Μακεδονίας με 35,08%, Θεσσαλίας με 34,58%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το πλάνο της κατά 54,60%, ενώ οι ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902» κατά 27,42% και 20% αντίστοιχα.

Απ' τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του Κόμματος η Ικαρία κατέκτησε την πρωτιά με ποσοστό 66,50%, στη δεύτερη το Ηράκλειο με 62,53% και στην τρίτη η Χίος με 58%. Τον κατάλογο με τις 20 πρώτες Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΚΚΕ συμπληρώνουν οι παρακάτω: Λασίθι με 55%, Φωκίδα με 52%, Κως με 51,30%, Πρέβεζα με 50%, Κυκλάδες με 50%, Λακωνία με 50%, Λέσβος με 49,11%, Αιτωλοακαρνανία με 49,11%, Ημαθία με 47,50%, Ξάνθη με 47,30%, Φθιώτιδα με 46,51%, Ηλεία με 44%, Μεσσηνία με 43,75%, Χανιά με 43,60%, Ροδόπη με 42,60%, Δράμα με 42,50%, Κοζάνη με 40,92%.

Την άλλη Τετάρτη η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, ακόμα, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, επίσης, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του: «Το αποτέλεσμα των εκλογών σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, να γίνει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευτούν, να αποτραπούν τα σφαγιαστικά μέτρα. Να ανατραπεί η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΝΔ με αντεργατικά μέτρα διαρκείας, το μνημόνιο και τον "Καλλικράτη". Να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη.

Η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να γίνει συνειδητή δράση στο κίνημα και επιλογή με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Καταδίκασε με την ψήφο σου το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - πλουτοκρατίας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν στον α' και β' γύρο.

Κριτήριο ψήφου για το λαό είναι να χάσουν αισθητά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν. Να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ του λαού, των θαυμάτων της κρίσης. Συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι, θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση και στήριξη των αγώνων. Δε θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους προβλήματα που ταλαιπωρούν το λαό, ούτε ότι θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά δεν έχουν πόρους. Δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την αναγέννηση του κινήματος, για την απόσπαση κατακτήσεων. Μέχρι την τελική νίκη».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανστρατιά δράσης μπροστά στις εκλογές

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης

Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο της έκτακτης έκδοσης του «Οδηγητή»
Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο της έκτακτης έκδοσης του «Οδηγητή»
Πλατιά μαζική εξόρμηση μπροστά στις εκλογές διοργανώνει η ΚΝΕ, που εξέδωσε μάλιστα και έκτακτη εκλογική έκδοση του «Οδηγητή», η οποία θα διακινηθεί δωρεάν σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις λαϊκές γειτονιές.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας, πρωτοστατώντας στο κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ξεκινά μια πλατιά, μαζική εξόρμηση στη νεολαία με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και το κουπόνι του ΚΚΕ στο χέρι.

Γι' αυτό το λόγο κυκλοφορεί έκτακτη εκλογική έκδοση του "Οδηγητή", της εφημερίδας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που θα διακινηθεί πλατιά, δωρεάν, σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις λαϊκές γειτονιές.

Καλούμε σε πανστρατιά δράσης τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Καλούμε τους νέους που συναντηθήκαμε στους απεργιακούς αγώνες, στο Φεστιβάλ μας, στα μαθητικά συμβούλια, στις επιτροπές αγώνα, στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ να πάρουν μέρος μαζί με τους νέους κομμουνιστές.

Την Κυριακή 31/10, με τον "Ριζοσπάστη" και το ψηφοδέλτιο έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε στο φόβο και την επιχείρηση εκβιασμού από την κυβέρνηση.

Να απαντήσουμε έμπρακτα στην επιχείρηση αποσιώπησης και φίμωσης της δράσης του ΚΚΕ και τον χυδαίο αντικομμουνισμό από τα MME του μεγάλου κεφαλαίου».

Στις 2 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα χαιρετίσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Σήμερα, Τετάρτη

10.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ (αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων).

  • Την Παρασκευή 29/10

19.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους χώρους Πρόνοιας, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Πρόνοια και στην Ειδική Αγωγή». Η συγκέντρωση θα γίνει στο Συνδικάτο Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος (2ος όροφος). Θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

  • Το Σάββατο 30/10

11.00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Πετρούπολης (οδός 25ης Μαρτίου).

11.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθνικής Αντίστασης 61).

  • Την Κυριακή 31/10

11.30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κάτω Ηλιούπολη, στην οδό Ραγκαβή και Ηρώς Κωνσταντοπούλου (σημείο εκκίνησης Σοφοκλή Βενιζέλου 44).

12.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Βεάκη στα «Τυπογραφικά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ