ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΓΓΑ
Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Προπαγανδιστικού χαρακτήρα ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, και ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής. Παρ' όλα αυτά απέτυχαν, ειδικά ο πρώτος, να κρύψουν την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης. Ακόμα και όταν σε «δύσκολες» ερωτήσεις χρησιμοποιήθηκε η γνωστή τακτική "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Ο υφυπουργός - πιστός στην κυβερνητική ρητορική και τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων - αναφέρθηκε αρκετές φορές στην δύσκολη κατάσταση, την (υποτιθέμενη) προσπάθεια βελτίωσης των δημοσιονομικών κλπ. Ρωτήθηκε λοιπόν, βάσει των εξαγγελιών περί (υποτιθέμενης) πάταξης φορολογικών παραβάσεων και είσπραξης των σχετικών χρημάτων, τι θα πράξει η κυβέρνηση για τις διαπιστωμένες και ομολογούμενες τεράστιες οφειλές ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Θαυμάστε τα βασικά σημεία της απάντησης του: «Η πολιτεία θα προχωρήσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό για τον αθλητισμό προκειμένου εκεί που απαιτείται εξυγίανση, να υπάρξει εξυγίανση. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ορισμένα θέματα έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους προς τη δικαιοσύνη και εμείς δεν μπορούμε να δικάσουμε κανέναν, προτού επιληφθούν τα αρμόδια δικαστικά όργανα της χώρας. Από κει και πέρα, επαναλαμβάνω ότι η αίσθηση μας είναι ότι συνολικά ο χώρος απαιτεί και για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη εξυγίανση, που ενδεχομένως κάποιες φορές μπορεί και να παρεξηγείται, γιατί εξυγιαίνεις κάτι που δεν είναι υγιές. Θα έλεγα ότι συνολικώς ο χώρος απαιτείται να μπει σε μια τάξη»...

Και συνέχισε: «Χρειάζεται δηλαδή τα πράγματα να ακολουθήσουν μια λογική εκσυγχρονισμού, παντού. Θα γνωρίζετε και το παρακολουθείτε, ότι παντού σε αυτή την πατρίδα μας, γίνονται μεγάλες ανατροπές, όταν δηλαδή έχεις μια μεγάλη ανατροπή με τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι ότι έχοντας 6.000 δήμους τους έκανες κάποια στιγμή 1.030, τους 1.030 τους κάνεις σήμερα τετρακόσιους τόσους, θα αφήσεις να μη συγκροτείται μια διαφορετική διάταξη και στο χώρο των σωματείων. Θα φέρεις δηλαδή στη Ρόδο, που είναι για παράδειγμα και η περιφέρεια η δική μου, 45 χωριά, 45 ομάδες, 45 γήπεδα, 45 χλοοτάπητες, 45 προβολείς για τα γήπεδα. Αυτό πρέπει να δούμε τελικά, βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλητισμού ή τελικώς βοηθάει στην ανάπτυξη κάποιων προσωπικών φιλοδοξιών και αποτρέπει κόσμο και δε βοηθάει στην εξέλιξη του αθλήματος»! Χρησιμοποίησε 227 λέξεις για να (μη ευθέως) πει ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...

Επιπλέον, προπαγάνδισε την κυβερνητική στρατηγική για τον αθλητικό τουρισμό. Επειδή «η φύση, ο Θεός σε μας έδωσε αυτή τη χάρη να έχουμε το κλίμα, να έχουμε τα γήπεδα» θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις, υποδομές κλπ. με στόχο «εκατομμύρια τουρίστες». «Ξέχασε» βέβαια να πει ποιος - πραγματικά - θα επωμιστεί το κόστος και ποιος θα κερδίσει από αυτές τις μπίζνες...

Από την πλευρά του, ο γγΑ - μεταξύ άλλων - γνωστοποίησε ότι «για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια» επαναλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού. Συνολικού ύψους «10.666.105 ευρώ μέχρι ώρας». Αυτό σημαίνει για κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο π.χ. της Ενωσης Μακεδονίας 2.400 ευρώ... Για την περίοδο 2008 - '09. Τα προηγούμενα χρωστούμενα; Δεν το είπαν τα κυβερνητικά στελέχη αλλά απαντάει η πραγματικότητα. Πληρώνουν οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους, υπάρχουν τράπεζες για δάνεια, η «λύση» του χορηγού...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Επιφύλαξε εκπλήξεις

Ο χαρακτηρισμός του κυπέλλου είναι θεσμός των εκπλήξεων. Και χτες, στην αυλαία της φάσης των «32», η Ξάνθη «φρόντισε» να τον δικαιώσει. Ηττήθηκε στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (κ.α. και παράταση 0-0) και αποκλείστηκε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και δίκαια προκρίθηκαν. «Μοιραίοι» για τους φιλοξενούμενους οι Μπούγκα και Κιντάνα που αστόχησαν στα πέναλτι.

Πέναλτι, ένα όμως, έκρινε και την αναμέτρηση ΟΦΗ - Ολυμπιακού Βόλου. Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ αλλά στη παράταση ο Σολάκης κέρδισε την εσχάτη των ποινών και ο Καπετάνος ευστόχησε (104') διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 που έδωσε την πρόκριση στους «κόκκινους».

Εύκολα, όπως δείχνει και το αποτέλεσμα, και με το ίδιο σκορ (3-1) κέρδισαν και προκρίθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Ο πρώτος επικράτησε του Πιερικού (13' Καρέρα, 50' Φρανκού, 77' Ροτζέριο - 23' Πουλάκος πεν.) και ο δεύτερος της Αναγέννησης Γιαννιτσών (6', 53' Καραλής, 11' Σαγκανόφσκι - 57' Χασάνογλου). Τέλος, η Λάρισα νίκησε τον Εθνικό με 1-0 (63' Σίμιτς).

Η διεκδίκηση εισιτηρίων για τους «16» συνεχίζεται σήμερα με 8 παιχνίδια. Το πιο δύσκολο έργο (τουλάχιστον θεωρητικά) έχουν ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλης που αναμετρώνται μεταξύ τους. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αναμένεται να παραταχθούν στη σέντρα με (λιγότερες ή περισσότερες) αλλαγές. Το πρόγραμμα, είναι: Παναχαϊκή - Καβάλα, Παναιτωλικός - Ηρακλής, Αετός Σκύδρας - Πανσερραϊκός (14:00), ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης (15:00, conn-x), Διαγόρας Ρόδου - Πανιώνιος (17:00), Κοζάνη - Παναθηναϊκός (17:00, conn-x), Τρίκαλα - Αρης (20:00, conn-x), Ηλιούπολη - Ολυμπιακός (20:00 conn-x).

Περίληψη επιδοθέντος δικογράφου

Με τις υπ' αριθμόν Δ-87/20.10.2010 και Δ-86/20.10.2010 εκθέσεις επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Πειραιά Κωνσταντίνου Μπελογιάννη, μετά από έγγραφη παραγγελία του Δικηγόρου Αθηνών Αριστοτέλη Χαλακατεβάκη, πληρεξουσίου της εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΡΤΥΧΙ APC LIMITED» (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΪΠΙΣΙ ΛΙΜΙΤΕΝΤ), που εδρεύει στην Αγγλία, (c/o Wilmington Trust, SP Services (London) Limited, EC2M 7 JH, 6 Broad Street Place, Λονδίνο) και εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Ανώνυμη Τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα Ι Εφ Τζι Γιουρομπανκ Εργκαζιας Ανώνυμη Εταιρεία), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Οθωνος αριθ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, ΕΠΕΔΟΘΗ προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, για λογαριασμό 1) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ BAΪΟY του ΘΩΜΑ και της ΜΑΡΙΑΣ πρώην κατοίκου Βούλας Αττικής οδός Υψηλάντου, αρ. 2 και ήδη αγνώστου διαμονής και 2) της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, συζ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΪΟΥ πρώην κατοίκου Boύλας Αττικής οδός Υψηλάντου, αρ. 2 και ήδη αγνώστου διαμονής, αντίστοιχα, πιστό αντίγραφο της από 8/10/2010 ΑΓΩΓΗΣ της άνω εταιρείας ειδικού σκοπού εναντίον του, που απευθύνεται ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, με το αίτημα να γίνει δεκτή η αγωγή στο σύνολό της, να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλουν, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος, το ποσό των 32.559,99 ΕΥΡΩ, έντοκα από 3/7/2010 (επόμενη της ημερομηνίας οριστικού κλεισίματος του λογαριασμού) με το συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας το οποίο υπερβαίνει κατά δυόμισι (2,50%) εκατοστιαίες μονάδες το συμβατικό επιτόκιο, ήτοι 11,50% συνολικά, και με εξαμηνιαίο ανατοκισμό των τόκων μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης και να καταδικαστεί ο εναγόμενος στη δικαστική δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου Δικηγόρου, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες. Στο αντίγραφο αυτό περιέχονται επίσης α) η με γενικό αριθ. Κατάθεσης 175918/2010 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 11595/2010 έκθεση κατάθεσης του δικογράφου αυτού, β) η από 11/10/2010 πράξη της Γραμματέως του παραπάνω δικαστηρίου με την οποία ορίζεται χρόνος για συζήτηση αυτής η 16/1/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ. στο ακροατήριο του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κτ. 6 αίθ. 4 με αριθ. πιν. ΣΤ3/10 και γ) κλήση της πρώτης προς αυτούς για να παραστούν στη συζήτηση της παρούσας όταν και όπου ανωτέρω ορίζεται.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος Αριστοτέλης Χαλακατεβάκης.

***

Περίληψη επιδοθέντος δικογράφου

Με την υπ' αριθμόν Δ-85/20.10.2010 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Πειραιά Κωνσταντίνου Μπελογιάννη, μετά από έγγραφη παραγγελία του Δικηγόρου Αθηνών Αριστοτέλη Χαλακατεβάκη, πληρεξουσίου της εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΡΤΥΧΙ ΑΡC LIMITED» (ANAΠTYΞH ΕΪΠΙΣΙ ΛΙΜΙΤΕΝΤ), που εδρεύει στην Αγγλία, (c/o Wilmington Trust, SP Services (London) Limited, EC2M 7 JH, 6 Broad Street Place, Λονδίνο) και εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Ανώνυμη Τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα Ι Εφ Τζι Γιουρομπανκ Εργκαζιας Ανώνυμη Εταιρεία), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Οθωνος αριθ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, ΕΠΕΔΟΘΗ προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, για λογαριασμό του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΪΟΥ του ΘΩΜΑ και της ΜΑΡΙΑΣ πρώην κατοίκου Boύλας Αττικής οδός Υψηλάντου, αρ. 2 και ήδη αγνώστου διαμονής, πιστό αντίγραφο της από 8/10/2010 ΑΓΩΓΗΣ της άνω εταιρείας ειδικού σκοπού εναντίον του, που απευθύνεται ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, με το αίτημα να γίνει δεκτή η αγωγή στο σύνολό της, να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει, το ποσό των 31.873,76 ΕΥΡΩ, έντοκα από 1/7/2010 (επόμενη της ημερομηνίας οριστικού κλεισίματος του λογαριασμού) με το συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας το οποίο υπερβαίνει κατά δυόμισι (2,50%) εκατοστιαίες μονάδες το συμβατικό επιτόκιο, ήτοι 12,00% συνολικά, και με εξαμηνιαίο ανατοκισμό των τόκων μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης και να καταδικαστεί ο εναγόμενος στη δικαστική δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου Δικηγόρου, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες. Στο αντίγραφο αυτό περιέχονται επίσης α) η με γενικό αριθ. Κατάθεσης 175905/2010 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 11593/2010 έκθεση κατάθεσης του δικογράφου αυτού, β) η από 11/10/2010 πράξη της Γραμματέως του παραπάνω δικαστηρίου με την οποία ορίζεται χρόνος για συζήτηση αυτής η 14/2/2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ. στο ακροατήριο του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κτ. 6 αίθ. 6 με αριθ. πιν. Η4/14 και γ) κλήση της πρώτης προς αυτόν για να παραστεί στη συζήτηση της παρούσας όταν και όπου ανωτέρω ορίζεται.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος Αριστοτέλης Χαλακατεβάκης.

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΟΙΝ/ΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με την με αριθμ. 9210Β/22-10-2010 έκθ. επίδοσής μου, κοιν/θηκε στον Εισ/λέα Πρωτ. Αθηνών Κων/νο Σπηλιόπουλο για τον Δημήτριο Φουρνιστάκη πρώην κάτοικο Αθηνών, οδός Λ. Καραγιάννη 23 και ήδη αγνώστου διαμονής μετά από παραγγελία του Φώτιου Μπαμπανη πληρ. δικηγόρου της Μιρέλα ΠΕΡΓΚΙΟΝΗ κάτοικο Αθηνών Λ. Καραγιάννη 23, ΑΚΡ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του με αριθμ. πρωτ. 9707/2010 Πιστοποιητικού του κ. Γραμματέα του ΜΠΑ (συγκ/ντας την από 9-5-2007 αγ. διαζυγίου) με το οποίο αναβάλλεται η συζήτηση της άνω 9/5/2007 αγωγής διαζυγίου για τις 7/2/2011 με ΑΠ Χ-Α1/3. Προς γνώση & για τις νόμιμες συνέπειες, καλώντας να παραστεί όταν & όπου άνω ορίζεται. Αθήνα 25/10/2010. Ο δικ. επιμελητής Βασίλειος Αν. Παπαγιαννούλας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στη μάχη των προκριματικών

Με πρώτο αντίπαλο την Τσεχία που αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας (21.10 ώρα Ελλάδας) αρχίζει σήμερα τους αγώνες της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011 η Εθνική ανδρών. Η ελληνική ομάδα συμμετέχει στον 6 όμιλο με αντιπάλους ακόμα τη Νορβηγία και την Ολλανδία και οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός - εκτός).

Σε απολογία 5 ΠΑΕ

Ενώπιον της αρμόδιας Πειθαρχικής Επιτροπής θα βρεθούν την προσεχή Παρασκευή (29/10) οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Βόλου. Καλούνται σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της 7ης αγωνιστικής, καθώς και η Ξάνθη με τον Γιώργο Παράσχο για τη συμπεριφορά (αποβλήθηκε) του προπονητή της.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αποστολή εκτός έδρας

Με στόχο τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση που εάν επιτευχθεί θα είναι και η πρώτη εκτός έδρας για φέτος, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Μπάμπεργκ στην Γερμανία (21.30 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ) για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» μετά και τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ αλλά και λόγω διαφορά δυναμικότητας να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, όμως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς συστήνει προσοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ