ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανστρατιά για τη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Αθήνα

Στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Με καθημερινές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, στην Αθήνα, στον Πειραιά και την Περιφέρεια της Αττικής, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ προετοιμάζουν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αθήνα, την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά στους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ελα να ακούσεις, έλα να στείλουμε δυνατά το μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Πες ξεκάθαρο ΟΧΙ στα μέτρα που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και τη χρεοκοπία. Βάλε φρένο στις νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο πετρέλαιο, στο ΦΠΑ, στα χειρότερα που φέρνουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Εξουδετέρωσε τα αναχώματα που έχουν στήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να σε παγιδέψουν. Προσπέρασε τους υποψήφιους που υποκρίνονται ότι είναι κατά του μνημονίου, όπως ο Δημαράς και ο Μητρόπουλος, ενώ με τις θέσεις τους στηρίζουν τις βασικές επιλογές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ψήφισε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να έχεις στην Περιφέρεια και στους δήμους εκλεγμένους που θα μάχονται για τα δικαιώματά σου, που δε θα εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα υπηρετούν το λαϊκό κίνημα και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Δώσε του δύναμη για να δυναμώσει τους αγώνες, τη λαϊκή συμμαχία και προοπτική.

Εχεις και εσύ ευθύνη αν ξαναδώσεις την ψήφο σου στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Στους επίσημους και ανεπίσημους υποψηφίους τους. Θα την αξιοποιήσουν ως έγκριση των μέτρων που έχουν πάρει, των χειρότερων που φέρνουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού. Στήριξε τη λαϊκή συμμαχία και πάλη.

Δεν κρίνονται μόνο οι δήμοι και οι περιφέρειες. Κρίνονται πολλά. Τώρα ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"! Για μια λαϊκή νίκη που θα αλλάξει το κλίμα σε όλη τη χώρα, που θα το μετρήσουν θετικά οι λαοί της Ευρώπης.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"».

Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα χαιρετίσουν οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο 56,63% η κάλυψη του πλάνου της ΚΝΕ

Με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό, τα μέλη της ΚΝΕ καλούν τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επιτυχία της τρίμηνης Εξόρμησης (Οκτώβρης, Νοέμβρης Δεκέμβρης) που έχει προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος.

Λίγο πριν κλείσει ο πρώτος μήνας της εξόρμησης, η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της κατά 56,63%, δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, εξαιτίας της πολιτικής που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πρώτη Οργάνωση σε ποσοστό κάλυψης του πλάνου είναι η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ με 83,72%. Ακολουθούν η Οργάνωση ΑΕΙ Λεκανοπεδίου με ποσοστό κάλυψης 82,7%, η Οργάνωση Αττικής με 77,65%, η Οργάνωση Πειραιά με 70,74%, η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου με 65,60%.

Τα μέλη της ΚΝΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το κουπόνι της εξόρμησης στο χέρι, συζητούν καθημερινά με τους νέους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με τους φοιτητές και τους σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία.

Απευθύνονται στους χιλιάδες νέους και νέες που βρέθηκαν δίπλα στην ΚΝΕ στις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, στους απεργιακούς αγώνες με το ΠΑΜΕ, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, σημειώνοντας ότι η οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο στην επίθεση του κεφαλαίου, να δώσει ώθηση στην αντεπίθεση.

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα Σάββατο

11.00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Πετρούπολης (οδός 25ης Μαρτίου).

11.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθνικής Αντίστασης 61).

Τη Δευτέρα 1/11

10:30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νίκαια, στα εμπορικά καταστήματα της Νεάπολης (εκκίνηση από οδό Βουρνόβα).

11:00: Θα μιλήσει σε σύσκεψη στο κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Κουμπάκη.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Πεδίον του Αρεως έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Ομόνοια: Συνοικίες της Α΄Αθήνας, Υπηρεσίες, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες, Πειραιάς, Αττική

Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ και Σπουδάζουσα - ΤΕΙ

Μοναστηράκι: Νότιες συνοικίες

Σύνταγμα: Νοτιοανατολικές συνοικίες

Πλ. Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Πλ. Αττικής: Βορειοδυτικές και Βόρειες συνοικίες

Πλ. Βάθης: Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία, Ενέργεια, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Δημόσια Διοίκηση, Χρηματοπιστωτικό και Εκπαιδευτικοί

Πλ. Κάνιγγος: Κατασκευές και ΕΒΕ

Σταθμός Λαρίσης: Νοτιοδυτικές και Δυτικές συνοικίες

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Υγεία, Ανατολικές και Βορειοανατολικές συνοικίες



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ