ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετιστήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ συγχαρητήρια από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίζουν να καταφτάνουν συγχαρητήρια μηνύματα για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής του ΚΚ Δανίας, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σβεν Ταρπ σημειώνει: «Η Εθνική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Δανίας σας συγχαίρει εγκάρδια για την αξιοπρόσεκτη επιτυχία σας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα δείχνει πως ενισχύονται τα επαναστατικά και κομμουνιστικά κόμματα στην επιρροή των μαζών σε στιγμές κρίσης όταν στέκονται σταθερά στη γραμμή της ταξικής πάλης, με σωστή τακτική και στρατηγική γραμμή, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα στρώματα στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη καπιταλιστική τάξη και τα δεξιά και αριστερά του κόμματα, όχι μόνο ενάντια στις άμεσες συνέπειες της κρίσης, αλλά και με το όραμα της αντικατάστασης ενός σάπιου καπιταλιστικού συστήματος με το προηγμένο σύστημα του μέλλοντος, το σοσιαλισμό».

Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού

Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα με επιστολή του εκφράζει «τους αδερφικούς χαιρετισμούς μας στο σύνολο του ΚΚΕ και τις ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις για τα αποτελέσματα που κέρδισαν στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τα οποία και εκφράζουν μία δουλειά σε βάθος, για την ενδυνάμωση της πάλης, εν μέσω της κρίσης. Ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, εν μέσω του αντικομμουνισμού, των αντιδραστικών μέσων, όσον αφορά τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες, με την εχθρική καμπάνια του κεφαλαίου, της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, ενάντια στο ΚΚΕ. Και για αυτό δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην αύξηση του ποσοστού σας, αδελφό κόμμα.

Αυτό το εκλογικό προβάδισμα είναι σημαντικό σε ένα περιβάλλον όξυνσης της πάλης των τάξεων και στο οποίο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με γενικές απεργίες, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου προς τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή δείχνει και στις άλλες δυνάμεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος να σκεφθούν ότι ο δρόμος δεν πρέπει να είναι η υποταγή και η υιοθέτηση άλλων θέσεων πλην των ξεκάθαρων μαρξιστικών - λενινιστικών».

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας

Με χαιρετιστήριο μήνυμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας απευθύνει «αγωνιστικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για τη θεαματική νίκη στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Αυτή η νίκη απέδειξε για ακόμα μία φορά την αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ, μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας, που αναγνώρισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα το οποίο μάχεται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού».

Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

Στο μήνυμά του, το μέλος της ΚΕ του ΚΚ Σουηδίας Πάτρικ Παβλόφ αναφέρει: «Συγχαίρουμε το ΚΚΕ για την επιτυχία του στις εκλογές του Νοέμβρη. Ο αγώνας σας και η ενίσχυση του ΚΚΕ εμπνέει και δυναμώνει και τους κομμουνιστές στη Σουηδία. Η επιτυχία του ΚΚΕ θα αναδειχθεί και στην εφημερίδα μας "Proletaren"».

Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

Εκ μέρους της ΚΕ και των μελών του ΚΚ Αυστραλίας η Γενική Γραμματέας του κόμματος Χάνα Μίντλετον αναφέρει: «Επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του ΚΚΕ στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή.

Η σημαντική αύξηση των ψήφων που πήραν οι υποψήφιοι του Κόμματός σας, ενώ όλα τα άλλα μεγάλα και μικρότερα κόμματα είδαν την εκλογική τους δύναμη να μειώνεται, είναι ένδειξη πως οι κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας και ο ελληνικός λαός γενικότερα εκφράζουν το θυμό τους και την απόγνωσή τους κατά των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, του συντηρητικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και των ΔΝΤ και ΕΕ.

Οι εκλογές της Κυριακής δείχνουν πως οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τη σημασία και έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που είναι η μόνη απάντηση ικανή για να παλέψει η χώρα και να ξεφύγει από τη μέγκενη της καπιταλιστικής κρίσης και να ανοίξει ο δρόμος για μία λαϊκή κυβέρνηση, που θα υπερασπιστεί, θα αποκαταστήσει και θα διευρύνει τα λαϊκά δικαιώματα.

Σε αυτόν τον αγώνα, στον οποίο το ΚΚΕ παίζει ηγετικό ρόλο, σας ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για το όφελος του ελληνικού λαού, για πραγματική δημοκρατία, πρόοδο και σοσιαλισμό».


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Καλεί στις αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις στη Λισαβόνα

Μήνυμα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία και των κινητοποιήσεων που διοργανώνει το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 19 και 20 του Νοέμβρη

Η αφίσα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τις αντινατοϊκές διαδηλώσεις στη Λισαβόνα
Η αφίσα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τις αντινατοϊκές διαδηλώσεις στη Λισαβόνα
Μήνυμα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία εξέδωσε χτες η γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), καταγγέλλοντας τα παλιά και νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια της βάρβαρης πολεμικής μηχανής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Η ανακοίνωση της ΠΣΟ έχει ως εξής:

«Εκ μέρους των 80.000.000 εργαζομένων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), σε 120 χώρες της υφηλίου, αποκηρύσσουμε τη βάρβαρη πολεμική μηχανή που αποκαλείται ΝΑΤΟ και συνιστά επιθετική και αντιδραστική δύναμη από την ίδρυσή του το 1949. Το ΝΑΤΟ έχει βουτήξει τα χέρια του στο αίμα πολλών λαών για 60 χρόνια και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνιστά "ειρηνευτική δύναμη" στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ολες οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ φέρουν την ευθύνη για τη δράση του, καθώς υποστηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια.

Το ΝΑΤΟ δρα σαν παγκόσμιος χωροφύλακας με συνεργάτες σε όλες τις ηπείρους, εφαρμόζοντας το σχέδιό του για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και παρεμβαίνοντας ενεργά στην Ανατολική Ευρώπη, στον Καύκασο και αλλού. Με μία φωνή όλοι οι εργαζόμενοι του κόσμου λένε: ΝΑΙ στην ειρήνη, ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη και έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση. Ο ταξικός μας αγώνας μπορεί να μπλοκάρει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την επιθετικότητα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Πορτογάλων Εργαζομένων (CGTP-IN) και τη διαδήλωση κατά της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα. Καλούμε το λαό της Πορτογαλίας να δράσει μαζί με τη CGTP-IN γι 'αυτό το δημοκρατικό και ειρηνικό σκοπό».

Πολύμορφη αντιιμπεριαλιστική δράση

Στη Λισαβόνα δίνουν ραντεβού τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα στις 19 και 20 του Νοέμβρη με αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες, υπό το σύνθημα «ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί».

Στις 19 του Νοέμβρη διοργανώνεται Διεθνής Διάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και του Πορτογαλικού Συμβουλίου Ειρήνης και Συνεργασίας με τον τίτλο «ΝΑΙ στην Ευρώπη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και της ειρήνης - Να διαλυθεί».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη είναι η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και των διεθνών σχέσεων, ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών και η πυρηνική απειλή, οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η κλιμάκωση των απειλών της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, η πάλη για την ειρήνη και για ένα ενισχυμένο ειρηνικό κίνημα.

Στις 20 του Νοέμβρη - τη στιγμή που θα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα - δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλη τη χώρα αναμένεται να πάρουν μέρος στη διαδήλωση που διοργανώνεται από το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) μαζί με άλλες 107 κοινωνικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTP Intersindical).

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), με 25 αγωνιστές της ειρήνης από όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η έκκληση του ΠΣΕ προς τα μέλη και τις φίλες οργανώσεις του να οργανώσουν εκείνες τις ημέρες (19-20 Νοέμβρη) πολύμορφες δράσεις και διαμαρτυρίες στις χώρες τους ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ