ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Φωτό

Στον αθάνατο Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ, ηγέτη των εργαζομένων όλου του κόσμου, καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας της ΕΕΔΥΕ ΘΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και του ποιητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Υγείας Νομού Αρκαδίας του ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ.

Οι συγγενείς Ηλίας - Λίλα - Χρήστος

***

φωτό

Στην μνήμη του ΙΩΣΗΦ ΒΙΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΑΛΙΝ, του Κομμουνιστή Μπολσεβίκου πολιτικού που μισήθηκε όσο κανείς άλλος από την παγκόσμια αστική τάξη γιατί κατεξευτέλισε και κατατρόπωσε τη χιτλερική πολεμική μηχανή που έφτιαξαν οι καπιταλιστές για να πνίξουν το «μωρό», προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

Επίσης προσφέρω ακόμα 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή του πλανήτη ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ. «Γειά σου Κωσταντή βαρβάτε...».

Πέρης Αλη - Τσελεπής

***

φωτό

Σήμερα Κυριακή 23.1.1011 γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του σ. ΜΑΣΜΑΝΙΔΗ ΑΡΤΕΜΗ (Μάκη), στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Κατίνα προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

***

Στη μνήμη της θείας μου ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, που «έφυγε» στις 4/1/2011 από κοντά μας, προσφέρω 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκη Νικολαΐδου - Καραντάση

***

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
φωτο

Στις 26 Γενάρη του 2011 συμπληρώνονται 8 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια κομμουνίστρια ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα, η οποία, χήρα με τρία παιδιά από το '42, συνέχισε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος, για μια σοσιαλιστική κοινωνία. Αν και βασανίστηκε με την 15χρονη κόρη της, ποτέ δεν κάμφθηκε, παρέμεινε αγωνίστρια και ως το τέλος της ζωής της διακινούσε τον «Ριζοσπάστη» και μάζευε εισφορές για το Κόμμα.

Στη μνήμη της, οι κόρες της, Θεοδώρα Καρατζά και Σταυρούλα Διόλατζη, προσφέρουν 70 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

Στις 28 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΡΛΗ ΚΙΡΚΙΝΗ (καπετάν Στρυμώνα) από τις Μαριές Θάσου. Σε όλη του τη ζωή πολέμησε στο πλευρό του ΚΚΕ. Μέλος της ΟΚΝΕ από το 1939, από τους πρώτους που στελέχωσαν τις ανταρτοομάδες Χαλκιδικής με δράση σε όλη την Ανατ. Μακεδονία - Θράκη έως το 1944. Αντάρτης του ΔΣΕ έως την κατάρρευση. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του ΚΚΕ. Εξορίστηκε στη Γυάρο κατά την επταετία. Συνέχισε τον αγώνα από κάθε μετερίζι σαν απλός στρατιώτης, μέλος του ΚΚΕ, συνδικαλιστής, μέλος της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, οι κόρες του Βικτώρια και Δήμητρα Κιρκίνη προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στη ΝΕ Καβάλας, το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΝΟΤΡΟΥΛΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΝΟΤΡΟΥΛΙΑΣ
***

φωτό 2

Στους δύσκολους καιρούς της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, έρχονται στη θύμησή μας οι σύντροφοι που «έφυγαν» νέοι από κοντά μας. Στη μνήμη των συντρόφων: ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, ΝΩΝΤΑ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΟΓΚΑ και ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, προσφέρω, συμβολικά, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ, το ποσό των 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για την επιτυχία των στόχων του για την αντεπίθεση και την τελική νίκη.

Ανδριανός Μπούκουρης

***

φωτο 3

Στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που ανταρτόπουλα έχασαν τη ζωή τους, και του αδερφού τους ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από τη Θίσβη Θηβών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 600 ευρώ.

Τα αδέρφια τους Ασημίνα Γκιζιώτη και Αντώνης Νικολάου, τα παιδιά τους Γιώργος, Λουκάς και Νίκος Νικολάου, τα ανίψια Γιάννης και Νίκος Νικολάου, Σωτηρία και Αντρέας Γκιζιώτης

***

φωτο

Πέρασαν 13 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ. Η θύμησή του θα μας συντροφεύει για πάντα, σαν άνθρωπος απλός και τίμιος, αγαπητός σε όλους, αγωνιστής της Αριστεράς, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά, τα εγγόνια και το δισέγγονό του

***

φωτο

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας γιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, προσφέρουμε, στη μνήμη του, 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
Οι γονείς

Αθανάσιος και Αθηνά

***

φωτο

Στις 26 Γενάρη συμπληρώνονται 9 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αικατερίνη και τα παιδιά του, Βιβή και Τέλης, προσφέρουν 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του Βικτωρία, τα παιδιά του Σαλώμη και Νίκος Μπανάρας και τα εγγόνια προσφέρουν 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κ. Πατησίων.

***

Στη μνήμη όλων των συντρόφων που, επί χούντας, κατοικούσαν στη Φρανκφούρτη και από την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, ανέλαβαν το δύσκολο καθήκον να κάνουν γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι οι Ελληνες αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και δε θέλουν τη δικτατορία. Των σ/φων που δούλεψαν πάρα πολύ 7 ολόκληρα χρόνια, μετά την εργασία τους στο εργοστάσιο, βγάζοντας και μοιράζοντας προκηρύξεις, κάνοντας συνεδριάσεις ως τα μεσάνυχτα για να βγάζουν αποφάσεις πώς θα κινητοποιήσουν τον Ελληνισμό να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις που κάναμε κάθε Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Με συνθήματα και πανό στα Ελληνικά και τα Γερμανικά, νοικιάζοντας λεωφορεία που μας πήγαιναν και μας έφερναν πίσω πάντα τα μεσάνυχτα από διάφορες πόλεις, όπως Στρασβούργο, Βρυξέλλες, Βόνη και πολλές ακόμη. Που μαζί αντιμετωπίζαμε τους χαφιέδες του προξενείου, πολλές φορές με αφαιρέσεις διαβατηρίων, από άλλους της Ιθαγένειας, ενώ πολλούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα τους έστελναν εξορία, όπως ο Ασμάνης και άλλοι.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
Οι σύντροφοι αυτοί που ξεσκέπαζαν τη χούντα, παγκοσμίως, δεν ζουν πια, αλλά έδωσαν ό,τι καλύτερο μπόρεσαν για την πατρίδα τους.

Στη μνήμη τους, αντί για στεφάνι, στέλνω 100 ευρώ ενίσχυση στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ «Ρ».

Σταυρόπουλος Γιώργος, από Κορνοφωλιά Εβρου

***

φωτο

Ο σ. Μπαλίδης Βασίλειος, μέλος του ΚΚΕ, προσφέρει 50 ευρώ, στη μνήμη της συζύγου του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΛΙΔΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 11.10.2010, μέσω της ΚΟ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΣΥΜΕΩΝ ΑΨΗ, προσφέρουμε 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Βερτίσκου, στην ΚΟΘ του ΚΚΕ. Ο πατέρας μας ήταν πιστός στο ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τα παιδιά του

Δήμητρα - Κώστας Αψής

***

φωτό

Στις 29.8.2010 «έφυγε» από τη ζωή ο κομμουνιστής, αγωνιστής μαχητής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.

Στην άσβεστη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, προσφέρει, μέσω ΚΟ Ντεπό, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τασούλα Λαζαρίδου

***

φωτό

Ο σ. ΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Εμμανουήλ Παππά Σερρών. Μπήκε μικρός στη βιοπάλη βοηθώντας την πολυμελή οικογένειά του στις αγροτικές δουλειές. Εγινε, από μικρός, σύνδεσμος στα τμήματα του ΔΣΕ. Μετά τον Εμφύλιο, με την απίστευτη τρομοκρατία, όλη η οικογένειά του έφυγε στη ΛΔ Βουλγαρίας και, από εκεί, πέρασε στη Ρουμανία. Εργαζόταν σε εργοστάσιο και φοιτούσε σε νυχτερινή σχολή και πήρε το δίπλωμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού σε Νυχτερινό εργατικό Πανεπιστήμιο. Το 1960 παντρεύτηκε την σ. Σοφία και έκαναν τον Απόστολο. Μέλος του ΚΚΕ έγινε στα 1963, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα στα 1977 και εργαζόταν στην «Τυποεκδοτική» σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Το 1999, συνταξιοδοτήθηκε και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου και συμμετείχε οργανωτικά στις δραστηριότητες της ΚΟΒ Ηλιούπολης Ευόσμου.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΤΗ, οι σύντροφοί του, της ΚΟΒ Ηλιούπολης Θεσ/νίκης, προσφέρουν 70 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΚΡΥΣΤΑΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η κόρη τους, Ελένη

***

φωτο

Πέρασαν 17 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΝΟΤΡΟΥΛΙΑΣ. Εφηβος οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, ήταν από τα πρώτα 7 παλικάρια του Αρη Βελουχιώτη με το ψευδώνυμο Βάσος. Πολέμησε ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και για τη δράση του αυτή κυνηγήθηκε μετά την απελευθέρωση. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε, αλλά δεν κάμφθηκε το φρόνημά του και μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μετ/σης, 50 ευρώ στο Κόμμα.

Η γυναίκα του

***

φωτό

Στις 5.1.2011 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ, του Αθανασίου και της Σταυρούλας.

Στη μνήμη του, τα αδέλφια του και η οικογένειά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, στη φετινή οικονομική εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης.

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
Απόστολος Μπαλανίκας

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, που στις 4 Γενάρη έκλεισε 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας και μας λείπει πολύ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η σύζυγός του, Φωτεινή

Τα παιδιά του, Βύρωνας και Νίκος

Η εγγονή του, Φωτεινή

***

φωτο

Στην άσβεστη μνήμη του συζύγου μου, ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΡΛΗ, προσφέρω στο ηρωικό ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 50 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, πρωην πολιτικού πρόσφυγα στην φιλόξενη Τασκένδη και της μητέρας μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ και του αγαπημένου μας αδερφού ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΚΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση ακόμα 50 ευρώ. Πάντα θα τους θυμόμαστε και θα περπατάμε στα χνάρια τους.

Οι κόρες και αδερφές: Ντίνα (Κωνσταντινιά), Ευανθία, Ευσταθία, ο αδερφός Κώστας και η νύφη Ολυμπία (Λιούμπα).

***

φωτο

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ γεννήθηκε το 1924 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ το 1942 και μετά από ένα χρόνο έγινε μέλος του ΚΚΕ. Σύνδεσμος του ΕΛΑΣ στην Ηπειρο. Του αρνήθηκαν την ταυτότητα μετά τη Βάρκιζα και το 1947 εντάχθηκε στον ΔΣΕ παίρνοντας μέρος στη μάχη της Κόνιτσας και στο Γράμμο και, το 1948, στη Μουργκάνα ως σαμποτέρ. Στη Μουργκάνα τραυματίστηκε και μετά τον ελιγμό πέρασε στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Ξανά περνάει στο Γράμμο και, το 1949, γίνεται πολιτικός επίτροπος και ελεύθερος σκοπευτής στα Ζαγοροχώρια. Το Νοέμβρη του 1949 περνάει στην Αλβανία. Στέλνεται στην Πολωνία και μετά από 6 μήνες μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα σε αποστολή που προδόθηκε με αποτέλεσμα να γυρίσει στην Αλβανία. Εκανε 2 χρόνια στη Ρουμανία σε κομματική σχολή και γύρισε στην Πολωνία όπου διατέλεσε πρόεδρος στο συνεταιρισμό «ΝΕΑ ΖΩΗ». Το 1978 ήρθε με άδεια στην Ελλάδα και πέρασε στρατοδικείο, αφού δεν είχε παρουσιαστεί στο στρατό το 1947. Το 1979 επαναπατρίζεται με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Ροδοτοπίου για 4 χρόνια, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ιωαννίνων και στο Κεντρικό της Συμβούλιο, πρόεδρος των Πολιτικών Προσφύγων Ιωαννίνων. Ηταν μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜ. ΛΟΥΚΕΡΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜ. ΛΟΥΚΕΡΗ
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αντιγόνη Ζώη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών, 50 ευρώ στον «Ρ» και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ιωαννίνων.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΙΑ, που σταθερά πάλεψε για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, ο γιος του Γιάννης Λίτσιας προσφέρει 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Αιτωλ/νίας.

***

φωτο

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ, από τη Γραβούνα Καβάλας. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, συμμετείχε στον ΕΛΑΣ με το βαθμό του λοχαγού. Στην περίοδο του Εμφυλίου, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από τις κυβερνήσεις των γερμανοτσολιάδων προδοτών. Την ίδια τύχη είχε και στην περίοδο της χούντας. Παρ' όλες τις διώξεις δε λύγισε, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ευδοκία Ποτόλια προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου του πατέρα μας ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΤΣΙΜΠΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 21 του Δεκέμβρη 2010, και αντί για στεφάνι, προσφέρουμε το ποσό των 125 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Τα παιδιά του

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΙΜΟΥ ΓΙΑΚΑ, ο γιος του Γιώργος Γιάκας προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Χαρίκλεια και Ελένη Κούβαρη

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ και της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ, ο Βαγγέλης Τσεμπερλίδης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
***

φωτο

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ.

Η γυναίκα του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

φωτο

Τι χρώμα έχει η λύπη; Ρώτησε το αστέρι την κερασιά και παραπάτησε/ στο ξέφτι κάποιου σύννεφου που περνούσε βιαστικά. Δεν άκουσες;/ Σε ρώτησα, τι χρώμα έχει η λύπη;/ Εχει το χρώμα που παίρνει η θάλασσα την ώρα που γέρνει ο ήλιος στην αγκαλιά της. Ενα βαθύ άγριο μπλε. Μείνε ήσυχη και γαλήνια, συντρόφισσά μας. Πάντα θα ζεις μέσα μας.

Ο Μίμης σου, το Ουρανάκι σου, ο Μακούλης σου και το στερνό σου, η Αγγελικούλα

Στη μνήμη σου ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΛΟΥΚΕΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 100 ευρώ.

***

φωτο 2

Για τους γονιούς μου, ΒΕΡΒΕΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟ και ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγαν» από τη ζωή, πριν 36 και 17 χρόνια, αντίστοιχα. Αγωνιστές ενάντια σε κατακτητές και συνεργάτες τους, από τις γραμμές του ΚΚΕ και ΕΑΜ. Εξόριστος ο Πατέρας από μοναρχοφασίστες (1947 - 1952) σε Αϊ - Στράτη, Μακρόνησο. Συνεχίζουν τον αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Μεταδικτατορικά η Μητέρα μέλος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της.

Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων μου μεταναστών, μελών και στελεχών του ΚΚΕ, στη Γερμανία: ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ κ.ά.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
«Εφυγαν» όλοι τους από τη ζωή με ήσυχη τη συνείδησή τους γιατί προσέφεραν όλες τις δυνάμεις τους για τα ιδανικά και το μεγαλείο του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

Αντί μνημοσύνων και στεφανιών, προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης - Ευόσμου.

Κώστας Βουλγαρόπουλος

***

φωτο

Στις 2 Γενάρη «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Σύντροφος πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού.

Στη μνήμη του, η αδελφή του, Ανθούλα, και η ανιψιά του, Διονυσία, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

  • Επίσης οι σύντροφοι από την ΚΟ της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Βότση Καλαμαριάς.

φωτο

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΥΔΙΑΣ. Οι σύντροφοι από την ΚΟΒ του προσφέρουν, στη μνήμη του, το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΟΒ Βόρειας Πόλης Πάτρας

***

φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του εργατικού κινήματος, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26 Γενάρη 2004, η γυναίκα του, Παναγιώτα, και τα παιδιά του, Νίκος και Ηλίας προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 2

Πέρασαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγαν» απ' τη ζωή οι γονείς μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Στη μνήμη τους, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Κώστας Κοτρώνης

***

Για τη συμπλήρωση 61 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, η σύζυγός του, Ζωή Σταματίου, στη μνήμη του, καθώς και των συγγενών που αγωνίστηκαν για δημοκρατία και σοσιαλισμό, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, καθώς και από 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και την Εθνική Αντίσταση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καλλιθέας, μέσω ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

***

ΦΩΤΟ

Η ΘΕΑΝΩ ΠΑΝΑΓΟΥ, από τη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, στην περίοδο της Κατοχής ήταν οργανωμένη στην ΕΠΟΝ, νοσοκόμα στο αναρρωτήριο του χωριού. Οργανώθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Φοίτησε στη σχολή εφέδρων αξιωματικών στη Λάρισα. Μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη που άρχισαν οι διώξεις και η τρομοκρατία του καθεστώτος έγινε μαχήτρια του ΔΣΕ και ήταν δραστήρια σε όλους τους τομείς. Ηταν αντιπρόσωπος στη Συνδιάσκεψη Δημοκρατικών Γυναικών που έγινε στο Βίτσι. Μετά την ήττα του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε άγνωστο για μένα μέρος.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυση του Κόμματος και τους σκοπούς του (Αρχείο, Μνημείο Φλώρινας, κ.λπ.).

Καλουδίτσα Πανάγου - Αντωνίου, Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

***

φωτο

Στις 15 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή για το τελευταίο ταξίδι η ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μάνα, αγωνίστρια στην Κατοχή και το ΔΣΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Καλό ταξίδι.

Ο σύζυγος, Κ. Τζιουβάρας, και τα παιδιά, Ελένη και Σούλα

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
***

φωτο 2

Ο ΘΩΜΑΣ ΠΡΑΠΑΣ, σύζυγος της Χρυσάνθης Πράπα, γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1915. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1935 και ως το τέλος της ζωής του, την 1η Σεπτέμβρη του 2006, έμεινε πιστός στον Μαρξισμό - Λενινισμό. Εκανε φυλακή και εξορία 20 χρόνια.

Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΡΑΠΑ γεννήθηκε στα 1931 στην Καΐτσα Δομοκού, στο ΔΣΕ από το 1946 ως το 1949. Συνελήφθη στο τέλος του 1949 και πέρασε στρατοδικείο. Αποφυλακίστηκε στα 1951. Παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ μέχρι την τελευταία της πνοή, στις 19.7.2010.

Η ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ γεννήθηκε το 1925 στην Καΐτσα Δομοκού, μέλος του ΚΚΕ στο ΔΣΕ από το 1946 ανθυπολοχαγός. Επεσε στη μάχη του Καρπενησίου το 1949.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΙΝΑΡΗΣ γεννήθηκε στο Μανταμάδο Μυτιλήνης, μέλος του ΚΚΕ από το 1930, έκανε εξορία σε Ανάφη, Φολέγανδρο και παρέμεινε φυλακισμένος για 10 χρόνια. Η υγεία του κλονίστηκε από τις κακουχίες και πέθανε το 1968.

Στη μνήμη τους, ο Μάνθος Πράπας προσφέρει στην ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας 50 ευρώ.

  • Ο Πέτρος Τεπερίδης και η Ευαγγελία Πράπα από την Κομοτηνή, προσφέρουν 20 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαμά του ΚΚΕ, στη μνήμη της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΠΡΑΠΑ, αγωνίστριας του ΔΣΕ, καθώς και όλων των αγωνιστών του ΔΣΕ.

***

φωτό

Στις 5.12.2010 έκλεισαν 5 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, από το Θρυλόρι Κομοτηνής. Ηταν δραστήριο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Πρόσφερε τα πάντα για το ΚΚΕ και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών μας και του αδερφού του Ιωάννη που μόλις 14 χρόνων έχασε τη ζωή του στο ΔΣΕ, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
Η σύζυγός του Ελένη, η κόρη του Βαρβάρα και ο εγγονός του Παναγιώτης

***

φωτό

Στον αγαπημένο μας θείο ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΣΤΟΥΔΗ (Αλέξη) που πήρε το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό, στις 12.12.2010. Σ' αυτόν τον άσβεστο φάρο γνώσης ευχόμαστε όσοι τον συναντήσαμε να τον θυμούμαστε με νοσταλγία για όσα μας έμαθε από τη δράση του στην Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ στην περιοχή των Σερρών. Ευχή και πόθος του ήταν το βιβλίο του, που εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή», τον Ιούλη 2010, για την ΕΑΜική Αντίσταση και το ΔΣΕ στην περιοχή Σερρών, να διαβαστεί από όλους που ζητάνε την αλήθεια και ιδιαίτερα από τους νέους. Καλό σου ταξίδι, θείε μας.

Στην αξέχαστη ανάμνησή σου προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Τα ανίψια σου, Αντώνης και Βασιλική Σταγκογιάννη

***

φωτο

Στις 22 Ιανουαρίου κλείσαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, αγωνιστής του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Για τη δράση του καταδικάστηκε από στρατοδικείο σε ισόβια. Πέρασε από Επταπύργιο, Αίγινα, Γυάρο κ.λπ. και αποφυλακίστηκε μετά από 17 χρόνια. Μετά την αποφυλάκισή του, πάντα πιστός στο Κόμμα, πάλεψε ως το τέλος της ζωής του για κοινωνική δικαιοσύνη με κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να είναι ο λαός αφέντης στον τόπο και τη ζωή του. Ηταν ολοκληρωμένος αγωνιστής ιδεολόγος ως το τέλος.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ευαγγελία Ζαμπούνη και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 200 ευρώ στο ΚΚΕ.


Κώστας Βάρναλης
Κώστας Βάρναλης

ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παντελής Κιρκίνης
Παντελής Κιρκίνης

ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επανεινώνδας Νικολάου
Επανεινώνδας Νικολάου

ΑΡΤΕΜΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ

Σωτήρης Μπουρλής
Σωτήρης Μπουρλής

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΡΑΠΑ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΡΑΠΑ

ΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Βασιλική Μπαλίδου
Βασιλική Μπαλίδου

Β. Ι. ΣΤΑΛΙΝ
Β. Ι. ΣΤΑΛΙΝ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ

Βαγγέλης Κωστούδης (Αλέξης)
Βαγγέλης Κωστούδης (Αλέξης)

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ

Γιώργος Τσιμπούλης
Γιώργος Τσιμπούλης

Ανδρέας Ξυδίας
Ανδρέας Ξυδίας

Θόδωρος Σιδηρόπουλος
Θόδωρος Σιδηρόπουλος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ