ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Συκοφάντηση του λαού και κήρυγμα καταστολής

Δύναμη κρούσης στην επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας ενάντια σε όποιον αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική

Σε προμετωπίδα της επίθεσης σε βάρος των εργαζόμενων και των δίκαιων λαϊκών κινητοποιήσεων αναδεικνύεται ο ΛΑ.Ο.Σ., με τον πρόεδρό του να πρωτοστατεί στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και στο κήρυγμα για καταστολή.

Χτες, ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον λαό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ζούσε «χαλαρά και χύμα» και αξίωσε απ' αυτόν να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την νέα επώδυνη πραγματικότητα που του επιφυλάσσει η στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία υπηρετεί και ο ΛΑ.Ο.Σ..

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΑΛΤΕΡ» αφού αναμάσησε φληναφήματα περί «δυναστών που εξουσιάζουν τη χώρα», αθωώνοντας έτσι το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων που αποφάσισαν και στήριξαν την πολιτική που εφαρμόζεται, συμπλήρωσε:

«Θα υποστούμε την επώδυνη διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης. Το βιοτικό μας επίπεδο και η ζωή μας δεν θα είναι πια η ίδια. Θα πτωχεύσουμε όλοι μας. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα δεδομένα. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει κατά καμία έννοια ότι η ζωή του θα είναι χαλαρή και "χύμα", όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια (...)».

Ο ίδιος προσπάθησε να εκβιάσει το λαό ότι κάθε αντίδραση στην κυρίαρχη πολιτική κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε Τυνησία, προσθέτοντας ότι «η εξέγερση (...) θα επιδεινώσει την ήδη κακή κατάστασή μας». Πρόσφερε, μάλιστα, για μια ακόμα φορά απλόχερη στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική, λέγοντας ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι όλα απαραίτητα άχρηστα. Κάποια είναι χρήσιμα. Το βάρβαρο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθούν να τα περάσουν μονομιάς. Αυτό ακριβώς δημιουργεί τους έντονους τριγμούς στην ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επέμεινε για σύναψη συμφωνιών με το Ισραήλ και τη Ρωσία, λέγοντας ότι «πρέπει να βάλουμε και άλλους νέους παίχτες σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο παιχνίδι». Στο ίδιο πνεύμα η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Τζαβέλα εισηγήθηκε στην Ευρωβουλή «την καθιέρωση ειδικών κινήτρων σε ιδιωτικές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη νέων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη», αναφερόμενη στο κοίτασμα αερίου Λεβιάθαν που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, με επείγουσα Επίκαιρη Ερώτησή της, καλεί την ευρωπαϊκή επιτροπή «να υιοθετήσει μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο», σημειώνοντας πως «στην Αίγυπτο, δραστηριοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις με τζίρο 800 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις αυτές μπαίνουν σε μια περίοδο ρευστότητας, με άγνωστη κατάληξη».

Στην Αθήνα σήμερα ο Δ. Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει λύση πριν το τέλος του χρόνου, γεγονός που προϋποθέτει όμως την αλλαγή συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά, η οποία δεν είναι εποικοδομητική.

Σημείωσε ακόμα ότι η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, στη Γενεύη, «προέβλεπε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θα οδηγήσουν τη διαδικασία σε αδιέξοδο με στόχο να προωθηθεί η σύγκληση πενταμερούς ή τετραμερούς διάσκεψης για συζήτηση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού», όντας εκτός των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει ότι «αν ο κ. Ερογλου και η Τουρκία, σεβαστούν τη βάση λύσης, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, και επιδείξουν την ίδια με τη δική μας καλή θέληση, τότε μπορεί να εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο Ντ. Ερογλου, από την πλευρά του εξακολουθεί να κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για έλλειψη προτάσεων στη Γενεύη και απόρριψη των δικών του, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον».

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ
Προσπάθεια για διάχυση των ευθυνών

Ξεκάθαρη απάντηση έλαβε χθες στην Βουλή, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος προσπάθησε να θολώσει τα νερά σχετικά με τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνονται άκριτα αποδεκτές καταγγελίες για μίζες, λέγοντας ότι κάποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αφού το 1989 οι προμήθειες αποφασίζονταν από διακομματικές επιτροπές. Απαντώντας, ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε ότι ο Απ. Κακλαμάνης προσπαθεί «να δικαιολογήσει την σημερινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας πως «σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ για άλλη μια φορά θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση, δεν μας αγγίζει καμία, μα καμία τέτοια αναφορά. Ο κ. Τσουκάτος ήταν άλλωστε αυτός που δήλωσε ότι 1 εκατομμύριο ευρώ κουβάλησε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από την ΖΗΜΕΝΣ».

Δραστηριότητες του φιλειρηνικού κινήματος

Πλούσια και πολύμορφη δράση αναπτύσσουν τις επόμενες μέρες η ΠΕΔΥΕ και οι κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Η Γραμματεία της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», των Φράνσες Γκούντριχ και Αλμπερτ Χάκετ, στο θέατρο «ΑΝΕΣΙΣ», θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς (Κηφισίας 14, στάση Μετρό Αμπελόκηποι), το Σάββατο 12 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. (απογευματινή παράσταση). Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κυριακίδης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Βάνα Ραμποτά, Αποστόλης Τότσικας, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Φαλελάκης, Μέλπω Κωστή, Ισιδώρα Δωροπούλου και Εφη Γούση. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56) και από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-3827.303 και 210-3843.444.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου), αφιερωμένη στον αγώνα του κουβανικού λαού, με θέμα «Νέο ΝΑΤΟ - Αιγαίο, φως στις μυστικές διαβουλεύσεις». Θα μιλήσουν ο Μ. Σοφικίτης και ο Ν. Παπαναστάσης, απόστρατοι αξιωματικοί, μέλη της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.
Περιοδείες της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ διοργανώνει περιοδείες σε χωριά του νομού, με τους βουλευτές του Κόμματος, για να συζητήσει με τους αγρότες και τους εργαζόμενους τα προβλήματα από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 6 μ.μ., στα Κουφάλια με τον Γιάννη Ζιώγα.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Λαχανά με την Σοφία Καλαντίδου.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 9 π.μ., στο Ζαγκλιβέρι με τον Γιάννη Ζιώγα.

-- Στις 5.30 μ.μ., στη Βαλμάδα και στα Κύμινα με τον Αγγελο Τζέκη.

-- Στις 6 μ.μ., στο Λουδία και στο Αδενδρο με την Σοφία Καλαντίδου.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Επανομή με τον Γιάννη Ζιώγα.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για την Υγεία
  • Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο». Θα μιλήσει η Λέτα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου διοργανώνει συγκέντρωση στο δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Υγεία. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αυστραλίας

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, και συζήτησαν την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Αυστραλός αξιωματούχος είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν μεταξύ άλλων την πρόθεση της κυβέρνησης να εκδώσει «ομόλογο Διασποράς», απευθυνόμενη στους ομογενείς της Αυστραλίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ