ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση με τις θέσεις του Κόμματος

Κάλεσμα σε οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή

Με θέμα «Οργανωμένη, ταξική, μαζική ανυπακοή - απειθαρχία. Εργατική λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός απάντηση στην καπιταλιστική κρίση», η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο αντίστοιχος τομέας της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική εξόρμηση - συζήτηση - αγωνιστική δράση με τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Δυτικών Συνοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται καθημερινά δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, γειτονιές, πλατείες, λαϊκές αγορές, καφενεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, στέκια νεολαίας. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι εξής δραστηριότητες:

Σήμερα Τρίτη 15 Φλεβάρη
  • Στις 11 π.μ., στο ΙΚΑ Πετρούπολης, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 9.30 π.μ., σε 9ο, 12ο, 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ιλίου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Καργόπουλο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ.
  • Στις 7.45 π.μ., στο ΕΠΑΛ Καματερού, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
Αύριο Τετάρτη 16 Φλεβάρη
  • Στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ στο Ιλιον (οδός Μπίμπιζα).
  • Στις 7 μ.μ., σε κομματική σύσκεψη στο μαγαζί «Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ» στους Αγίους Αναργύρους (Ν. Πλαστήρα, πλ. Κοκκινόπουλου), θα μιλήσει ο Δημήτρης Κατσαντώνης, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη
  • Στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (Ανάκασα), με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
  • Στις 6.45 μ.μ., στο νυχτερινό λύκειο Αγίων Αναργύρων, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη
  • Στις 9.30 π.μ., στο 8ο Γυμνάσιο (οδός Ναυπλίου και Αχαΐας) και στο 3ο Λύκειο (οδός Αλαμάνας και Πατρών) Ιλίου.
Την Κυριακή 20 Φλεβάρη
  • Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (πλατεία Ανάκασας) θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση σε καφενείο στην περιοχή «Νησάκι» στην Πετρούπολη, θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
  • Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση σε καφενείο στην Παλατιανή (οδός Θεοδώρας) στο Ιλιον, θα μιλήσει ο Γρηγόρης Ρήγας, μέλος της ΑΕ της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ.
Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Με το ίδιο θέμα, περιοδείες προγραμματίζει και η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σε χώρους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Αύριο Τετάρτη 16 Φλεβάρη
  • Στις 9 π.μ. στη Φιλοσοφική, με επικεφαλής τον Δημήτρη Εφιεντζή, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής.
  • Στις 11 π.μ. στη ΣΔΟ Αθήνας.
  • Στις 12 το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος της ΑΕ.
  • Στις 2.30 μ.μ. στη Χαροκόπειο, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοιλάκο.
Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη
  • Στις 8 π.μ. στην ΑΣΟΕΕ, με επικεφαλής τον Σταύρο Σκουλή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στις 10 π.μ. στο ΕΜΠ.
  • Στις 10 π.μ. στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 11 π.μ. στη ΣΓΤΚΣ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πατσή, γραμματέα της ΑΕ.
  • Στις 11 π.μ. στη ΣΕΥΠ (κεντρικά), με επικεφαλής τον Γιάννη Καρασούλο, μέλος της ΑΕ.
Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη
  • Στις 11 π.μ. στη ΣΤΕΦ Αθήνας, με επικεφαλής τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη
  • Στις 10 π.μ. στην Ιατρική - Οδοντιατρική Σχολή.
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΕΚΟΦΙΝ
Ανταγωνισμοί και σύμπνοια στο τσάκισμα του λαού

Το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» στο επίκεντρο των διεργασιών στην ΕΕ

Μέσα σε κλίμα έντασης που γεννούν τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης και οι ανταγωνισμοί για τα επιμέρους οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί η κάθε πλευρά, συνήλθε χτες το Συμβούλιο των χωρών - μελών του ευρώ (Γιούρογκρουπ) με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης και Διάσωσης των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη, σε συνδυασμό βεβαίως με την πρόταση για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, στη Σύνοδο δεν υπήρξε κατάληξη και οι τελικές αποφάσεις παραπέμπονται στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 - 25 Μάρτη. Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ αφιερώθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπου εκτός από τα καθιερωμένα εύσημα για την έκταση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, ο μεν Επίτροπος Ο. Ρεν εξέφρασε την ανησυχία «για κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν μέσα στο 2011», ενώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ. Τρισέ σημείωσε ότι ανησυχεί για την πορεία των ελληνικών τραπεζών. Η προσπάθεια να είναι το έδαφος συνεχώς εύφορο για την προώθηση των εφιαλτικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, είναι ολοφάνερη.

Ολοφάνεροι είναι και οι στόχοι του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας», καθώς οι πολεμικές προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σε βάρος των λαών και στα 27 κράτη - μέλη. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στην ανακοίνωσή του με την οποία ενημερώνει για τη σύγκληση έκτακτης άτυπης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης στις 11 Μάρτη, σημειώνει:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μου ζήτησε να προετοιμάσω προτάσεις για την ισχυρότερη οικονομική "διακυβέρνηση" της ευρωζώνης (...) Τώρα θέλουμε να πάμε ακόμα παραπέρα, ακριβώς για να ισχυροποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα της κάθε οικονομίας, ώστε κάθε κράτος της ευρωζώνης να αναπτύσσεται προς την ίδια κατεύθυνση». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου προαναγγέλλει ότι η Σύνοδος Κορυφής στις 24 - 25 Μάρτη θα καθορίσει επιπλέον μέτρα, «ώστε να θέσουμε από κοινού ένα συνολικό πακέτο μέτρων το οποίο θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρωζώνης».

Η Γαλλίδα υπουργός Oικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», αναφερόμενη στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σημειώνει: «Στην περίπτωση της Ελλάδας συζητούμε για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών πιστώσεων. Αυτό ισοδυναμεί με τη συμμετοχή και των ιδιωτών επενδυτών. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά ομολόγων από τον μηχανισμό στήριξης σε τιμές αγοράς ή για τη δανειοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την επαναγορά ομολόγων. Ολες αυτές οι εκδοχές σημαίνουν ότι οι πιστωτές παραιτούνται από μέρος των απαιτήσεών τους».

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Αγκ. Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα βρίσκεται στις 21 και 22 Φλεβάρη, ενώ την επόμενη μέρα θα επισκεφτεί το Ελσίνκι.

Εκδήλωση στο Κερατσίνι

H Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, αύριο Τετάρτη 16 Φλεβάρη, διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη», στις 6.30 μ.μ. με θέμα τα 62 χρόνια του ΝΑΤΟ. Θα μιλήσει ο Νίκος Τζοβλάς, αξιωματικός ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, ενώ θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ για το ΝΑΤΟ.

Βιβλιοπαρουσίαση στο Γαλάτσι

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων «Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας» του Καρλ Μαρξ και «Κείμενα για την οικονομία και την πολιτική» του Φρίντριχ Ενγκελς. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους). Θα μιλήσουν ο Χρήστος Μπαλωμένος, οικονομολόγος και ο Γρηγόρης Λιόνης, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνέντευξη Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) δίνει συνέντευξη Τύπου, αύριο Τετάρτη 16 Φλεβάρη, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), με θέμα: «Τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Οι κίνδυνοι για την ανάφλεξη τοπικών και περιφερειακών συγκρούσεων. Η δράση του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος για το επόμενο διάστημα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ