ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΙΟΔΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Μπλόκο» σε διόδια και ακυρωτικά μηχανήματα

ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

MotionTeam

ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ
Αποφασιστικό «παρών» έδωσαν χτες εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα διόδια των Μαλγάρων, της Λεπτοκαρυάς Πιερίας και του Πολύμυλου Κοζάνης, καθώς και στις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ συγκεντρώθηκαν το πρωί στις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων στον ΟΣΕ, στον Εύοσμο, στη Νεάπολη και την Ανω Τούμπα, επιβιβάζονταν στα λεωφορεία και αφού μπλόκαραν τα ακυρωτικά μηχανήματα, εξηγούσαν στους επιβάτες τους λόγους της κινητοποίησης, μοιράζοντας σχετική ανακοίνωση.

Με το σύνθημα «Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα!» οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, «σήκωσαν» χτες τις μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το ίδιο έκαναν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς από τις 4.30 το απόγευμα και για δύο ώρες οι εργαζόμενοι της Πιερίας. Στα διόδια του Πολύμυλου συγκεντρώθηκαν επίσης οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, παρόλο το δριμύ ψύχος που επικρατούσε χτες στην περιοχή. Για δύο ώρες άνοιξαν τα διόδια, μοιράζοντας τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Τις μπάρες σήκωσαν στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Από τις 5 το απόγευμα και για τρεις ώρες, διαδήλωσαν στους σταθμούς του Πυργετού, του Μακρυχωρίου και του Μοσχοχωρίου, με υψωμένες τις σημαίες των αγωνιστικών συσπειρώσεων και βροντοφωνάζοντας συνθήματα. Την αγωνιστική πρωτοβουλία επικροτούσαν οι διερχόμενοι οδηγοί, τους οποίους οι διαδηλωτές καλούσαν να μη δείξουν καμία ανοχή στη ληστεία που γίνεται μέσω των διοδίων και να παλέψουν για συγκοινωνίες που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Το πρωί οι παραπάνω δυνάμεις που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας έκλεισαν συμβολικά τα εκδοτήρια του αστικού ΚΤΕΛ για δύο ώρες συζητώντας με τους επιβάτες για την αναγκαιότητα να δώσει ο λαός απάντηση στον καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων, με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποίησε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε λεωφορεία που μετέφεραν σπουδαστές στο ΤΕΙ και μαθητές στο ΕΠΑΛ.


ΠΥΡΓΕΤΟΣ
ΠΥΡΓΕΤΟΣ

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΣΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΣΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Από τις 2 το μεσημέρι, ξεκίνησε η κινητοποίηση στα διόδια στην Ασέα, στο Σπαθοβούνι, στο Ρίο και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και μέχρι αργά το βράδυ, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι.

Παράλληλα, μοίρασαν ανακοινώσεις που τους καλούσαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις 23 Φλεβάρη καθώς και να αγωνιστούν με οργανωμένο τρόπο για να καταργηθούν τα διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τέλη Γενάρη η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 4,50% έως 10% στα διόδια που αφορούν τα τμήματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας.


ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ