ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
Σελ. /40
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Φράκαραν από την υπερσυγκέντρωση μαχητικών!

Πάνω από 30 ΝΑΤΟικά αεροπλάνα ήταν χτες σταθμευμένα σε ελληνικό έδαφος, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δε συμμετέχει στρατιωτικά στον πόλεμο...

Χάρτης με τα όρια των FIR και τα ελληνικά αεροδρόμια που συμμετέχουν στο ιμπεριαλιστικό μακελειό
Χάρτης με τα όρια των FIR και τα ελληνικά αεροδρόμια που συμμετέχουν στο ιμπεριαλιστικό μακελειό
Σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής έχει μετατραπεί η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη και η δυτική Πελοπόννησος, μέχρι το Ακτιο της Πρέβεζας. Ο κυβέρνηση έχει διαθέσει αεροδρόμια, λιμάνια, θάλασσα και αέρα, στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή που σπέρνει το θάνατο στη Λιβύη, επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας». Τα ελληνικά αεροδρόμια προσφέρονται για να απογειώνονται αεροσκάφη που βομβαρδίζουν μια γειτονική χώρα, με όπλα τα οποία εκτός από τη σφαγή του λιβυκού λαού απειλούν και όλους τους γειτονικούς λαούς, όπως άλλωστε έγινε στη Γιουγκοσλαβία, με τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ενδεικτικό του μεγέθους της ελληνικής συμμετοχής στο έγκλημα, είναι ότι χτες, σε ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονταν πάνω από 30 μαχητικά αεροσκάφη «συμμαχικών» χωρών, πολλά από τα οποία πήραν μέρος σε πολεμικές αποστολές στη Λιβύη. Ανάμεσά τους, πολεμικά αεροσκάφη από ΗΠΑ, Βρετανία, Δανία, Νορβηγία, Βέλγιο, Κατάρ, Αραβικά Εμιράτα κλπ. Τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν είναι της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Αράξου και του Ακτίου (ιπτάμενα ραντάρ), ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί τόσο η Καλαμάτα όσο και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως και άλλα αεροδρόμια, καθώς είναι τέτοια η συσσώρευση πολεμικών αεροσκαφών, που δεν αρκούν οι υποδομές των συγκεκριμένων αεροδρομίων. Προκλητικά χτες ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τα αιτήματα, με βάση τη χωρητικότητα των υποδομών μας και στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκριθούμε».

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» ζήτησε και έλαβε άδεια να πλεύσει στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης για να στοχοποιήσει με τα αεροσκάφη του την ανατολική πλευρά της Λιβύης και την περιοχή πέριξ της Βεγγάζης, ενώ ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο αναμένεται να πλεύσει στη Σούδα.

Ο υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, δείχνοντας τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται με αιχμή την επέμβαση στη Λιβύη, ενέπλεξε τo θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης στις υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία περιοχές, σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητα επιχειρησιακού ελέγχου και FIR. Οπως είπε «το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης επιχειρεί εντός περιοχής που θεωρούμε ότι είναι περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας». Συνέχισε προβάλλοντας σαν ελληνική επιτυχία κάθε πολεμική εμπλοκή, όπως ότι το ελληνικό αεροσκάφος-ραντάρ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου «Erieye EMB-145») που διατέθηκε παρέχει εικόνα και στο ΝΑΤΟικό CAOC της Λάρισας.

Χαρακτήρισε επίσης «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι «ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο θέλει να εγκατασταθεί σε περιοχή του FIR Αθηνών, διότι αυτό συνδέεται με την υποβολή σχεδίων πτήσεως και συνδέεται επίσης και με τη διεξαγωγή τυχόν επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης». Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος χτες επιστρέφοντας από τη Σαουδική Αραβία είπε ότι η χώρα του «μπορεί να αναλάβει το αεροδρόμιο στη Βεγγάζη και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Μπορεί να ελέγξει με τα πλοία της την περιοχή μεταξύ Κρήτης και Βεγγάζης».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εμπλοκή για το συμφέρον της ντόπιας πλουτοκρατίας

«Εθνικό συμφέρον» βάφτισε ο πρωθυπουργός το μακέλεμα του λιβυκού λαού από τους ιμπεριαλιστές, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας

Οι κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σ' αυτόν
Οι κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σ' αυτόν
«Εθνικά συμφέροντα» βάφτισε τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή στην επέμβαση στη Λιβύη υπαγορεύεται από αυτά και ζήτησε συναίνεση στην επιλογή αυτή.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε χτες στη Βουλή αυτούσια την επιχειρηματολογία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στη βρώμικη επέμβαση, λέγοντας ότι όλα γίνονται για την προστασία του άμαχου πληθυσμού. Είπε χαρακτηριστικά ότι «ο συνταγματάρχης Καντάφι αντέδρασε με απίστευτη σκληρότητα» και «ξεκίνησε μαζικό πόλεμο εναντίον αμάχων», γι' αυτό «οι ενέργειες υποχρέωσαν την διεθνή κοινότητα να λάβει αποφάσεις».

Υπερασπίστηκε με σθένος τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι είναι «το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο» και ότι πρόκειται για «απόφαση απολύτως συμβατή με το διεθνές δίκαιο», για την οποία «κανένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έθεσε βέτο». Τόνισε, επίσης, παίζοντας με τις λέξεις, ότι «δεν ήταν απόφαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», ούτε «μια απόφαση της Δύσης», αλλά απόφαση με «ευρύτατη διεθνή συναίνεση».

Κωδικοποιώντας τους λόγους της ελληνικής συμμετοχής στην επέμβαση στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιθυμεί «να συμβάλουμε στην ενίσχυση της διεθνούς μας αξιοπιστίας». Συνέδεσε το θέμα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχέσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αντιτασσόμαστε στις αποφάσεις του ΟΗΕ όταν τις επικαλούμαστε για την Κύπρο ή την ΠΓΔΜ».

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Κάνοντας το μαύρο άσπρο, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας γίνεται για να αποφευχθούν καινούριες μεταναστευτικές ροές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή» και πως η Ελλάδα «θα είναι παρούσα» για «να αποφευχθούν εξελίξεις που θα οδηγούσαν σε μία ευρύτερη αποσταθεροποίηση και καταστολή των εξεγέρσεων με προσφυγιά».

Επίσης, με έμμεσο τρόπο, ενέπλεξε την ελληνική εμπλοκή και στο θέμα της λεγόμενης οικονομικής κρίσης, αναφέροντας πως «όσοι είχαν ξεχάσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας τώρα τον ανακαλύπτουν» και «αυτό θα πρέπει να καθορίσει όλες τις εξελίξεις στην ΕΕ». Ως ένα ακόμη επιχείρημα παρέθεσε τις μελλοντικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, σημειώνοντας ότι «ο λιβυκός λαός την επόμενη μέρα πρέπει να ξέρει ότι στο πρόσωπο της Ελλάδας έχει έναν πραγματικό φίλο», προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει ο επιτήδειος ουδέτερος».

Τέλος, υποστήριξε πως η ελληνική συμμετοχή άπτεται και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επικαλούμενος τηλεγράφημα ειδησεογραφικού πρακτορείου, τόνισε ότι «η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης».

Συγκαλύπτει το μέγεθος της εμπλοκής

Οσον αφορά στη φύση και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής εμπλοκής ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «στην κρίση αυτή η Ελλάδα τηρεί στάση υπευθυνότητας προστατεύοντας το εθνικό μας συμφέρον» και «παρέχουμε υπηρεσίες επικουρικές», με «υποστηρικτική χρήση της βάσης της Σούδας», ενώ «μετέχει μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού». Ανέφερε, επίσης, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται εκτός του βεληνεκούς πιθανών εχθροπραξιών», τονίζοντας ότι «η χώρα οφείλει να έχει παρουσία και φωνή σε αυτές τις εξελίξεις», αφού δημιουργείται «νέο περιβάλλον ασφάλειας και δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η απουσία της Ελλάδας δεν θα βοηθούσε τα εθνικά μας συμφέροντα». Προσπαθώντας εξάλλου να απαντήσει στην αναφορά της Αλ. Παπαρήγα σε παλιότερη δήλωσή του σχετικά με τις εισηγήσεις του πρώην υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Πάουελ για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, δήλωσε υποκριτικά ότι «εγώ έκανα μια δήλωση που ήταν η αποτύπωση μιας αλήθειας» και ότι «η θέση μας διαφοροποιήθηκε από την συμμαχία και μάλιστα είχα πολλές επισκέψεις τότε από τον Αμερικανό πρέσβη».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Συντριπτικό «όχι» σε ελληνική εμπλοκή

Κατά της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ενώ γενικότερα αντιτάσσεται στην επέμβαση κατά της Λιβύης. Σε δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το «Βήμα», το 76% δηλώνει κατηγορηματικά ότι τάσσεται κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ το 21% τάσσεται μάλλον υπέρ. Επίσης το 56,8% των ερωτηθέντων θεωρούν λάθος την απόφαση για αεροπορική επέμβαση και μόνο το 31,8% τη θεωρούν ορθή. Η δημοσκόπηση έγινε στις 21 Μάρτη, σε δείγμα περίπου 1.000 ατόμων.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Με πάθος στο πλευρό της κυβέρνησης

Είπε κυνικά ότι με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό προστατεύεται ο τουρισμός!

Την απόλυτη ταύτιση, ακόμα και φραστικά, της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές της κυβέρνησης, πιστοποίησε με την ομιλία του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος, που αντικατέστησε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε ο κυνισμός της τοποθέτησής του, αφού ανέφερε ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, τον ελληνικό τουρισμό, πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τη χώρα μας αλλά και την αξιοπρέπεια και την εικόνα της Ελλάδας».

Αναφορικά με την ελληνική εμπλοκή, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα στις εξελίξεις» ζητώντας από την κυβέρνηση «να επιδιώξει και την διπλωματική συμβολή της για να ανοίξει δίαυλος με τους συντελεστές των εξελίξεων στην Λιβύη». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του συμβουλίου ασφαλείας και παρέχει διευκολύνσεις στις συμμαχικές δυνάμεις». Ανέφερε, παράλληλα, ότι «η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε», όμως «ο αραβικός σύνδεσμος παρά τις αρχικές διακυμάνσεις έδειξε το δρόμο».

Επίσης, σημείωσε ότι «προβληματισμό έχει προκαλέσει η αδυναμία συνεννόησης στους κόλπους της βορειοατλαντικής συμμαχίας», όμως «εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης». Κατέληξε, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός», αφού «δεν ταιριάζει στην χώρα ο χαρακτηρισμός του επιτήδειου ουδέτερου». Η κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στο ότι στο παρελθόν «υπήρχαν εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Καντάφι», ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκηρύξει τις σχέσεις αυτές.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Ρητορεία - παραβάν της πολιτικής του

Για λάθος επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, αποδίδοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στις «στενές σχέσεις που έχουν κάποιοι με την αμερικάνικη πρεσβεία» και μιλώντας για «συμπεριφορά υπαλλήλου προς τον Αμερικανό». Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η επέμβαση στην Λιβύη έγινε «για να κερδίσει πόντους ο Σαρκοζί», τον οποίο ακολούθησε η Βρετανία.

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης, έθεσε το ερώτημα «εμείς γιατί πάμε με τον Αμερικανό;», ενώ «είναι κατά η Κίνα ή Ινδία και η Ρωσία», αναφέροντας πως «ουδέποτε ελληνικά όπλα έχουν σκοτώσει Αραβα. Γιατί τώρα». Επίσης, πρόσθεσε ότι η ελληνική εμπλοκή θα έχει κόστος και πως «δεν έχουμε να βάλουμε λεφτά για να κάνουν παρέλαση τα άρματα για το φρόνημα των Ελλήνων». Συνολικά υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε μία τέτοια παρανομία», προσθέτοντας ότι «αν στριμωχτεί ο Καντάφι και ρίξει τους πυραύλους ξέρετε το βεληνεκές». Οπως είπε, «δεν θέλω να σκεφθώ καν αυτή την διαδικασία», αναρωτώμενος «ποια είναι τα οφέλη;».

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Καλοί» και «κακοί» ιμπεριαλιστές

Αντίθετος στην ελληνική εμπλοκή στην επέμβαση στη Λιβύη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου είναι μία αλά καρτ επιλογή». Καλλιέργησε αυταπάτες περί ελληνικής διπλωματίας που μπορεί να παρέμβει μέσω των διεθνών θεσμών, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άλλες ιμπεριαλιστικές κολεγιές, «να αξιοποιήσουμε τις θέσεις του αραβικού συνδέσμου, της Γερμανίας, της Κίνας και της Ρωσίας».

Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την κοινοβουλευτική της πρακτική, σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες τέτοιες αποφάσεις πάρθηκαν από κοινοβούλια, ενώ «ερχόμαστε εδώ για να μας κάνετε ανακοινώσεις σε αποφάσεις που έχετε ήδη πάρει». Οσον αφορά το σκεπτικό της επέμβασης, ο Α.Τσίπρας ανέφερε ότι «θεωρούμε υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον της δύσης για τις δημοκρατικές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο», αφού «στόχος δεν είναι να ενισχυθούν οι λαϊκές εξεγέρσεις αλλά να πατήσουν πόδι σε αυτές τις περιοχές ώστε να ελέγξουν τις εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκές εξεγέρσεις».

Πάλη του λαού, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης

Η δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα

Στη δευτερολογία της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ακούμε επιχειρήματα του τύπου, ο Τρωικός πόλεμος έγινε για την αρπαγή της ωραίας Ελένης ή όπως ακούνε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, η Επανάσταση του '21 κηρύχτηκε στις 25 Μάρτη στα Καλάβρυτα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Τέτοια πράγματα, όντως θέλουν ξεκαθάρισμα. Αρκετή σκουριά έχει πέσει, αλλά εν πάση περιπτώσει.

Επειδή μιλάτε για το Δίκαιο, κ. Παπανδρέου, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο έχουν αλλάξει πολύ σημαντικά την τελευταία εικοσαετία. Και εδώ βεβαίως είναι νομιμοποιημένα, αλλά οι λαοί πρέπει να τα καταδικάσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις να τα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια, κυριολεκτικά. Το Δίκαιο της ΕΕ και του ΟΗΕ λέει το εξής πράγμα: Οτι όταν στο εσωτερικό μιας χώρας υπάρχει λαϊκή κινητοποίηση και απειλούνται οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών, τότε υπάρχει δυνατότητα να γίνει και εξωτερική επέμβαση. Είτε με μηχανισμούς της ΕΕ, του Ευρωστρατού ακόμα και του ΝΑΤΟ.

Εσείς αυτό το Δίκαιο το σέβεστε. Και το παίρνετε σαν ευαγγέλιο, όπως και η ΝΔ και λέει πως εμείς κινούμαστε με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς λέμε το εξής πράγμα: Επειδή ακριβώς το Διεθνές Δίκαιο έχει αλλάξει και νομιμοποιεί τις εξωτερικές επεμβάσεις, οι ασκήσεις που κάνετε στο Κιλκίς, του στρατού, προσομοίωση στις διαδηλώσεις, είναι νόμιμες. Εχει ψηφιστεί νόμος που λέει ότι ο ελληνικός στρατός μπορεί να χρησιμοποιείται για τη διάλυση διαδηλώσεων και απεργιών, γιατί θίγονται οικονομικά συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιρειών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Πραγματικά είναι νόμιμο. Ψηφίστηκε ο νόμος του 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά δε σταμάτησε. Εμείς, τι θέλετε τώρα; Να τα δεχτούμε αυτά;

Και από αυτήν την άποψη ό,τι γίνεται στη Λιβύη, μην ψάχνετε τώρα τι λέει ο ΟΗΕ, ο ένας νόμος ή ο άλλος. Ολα είναι νόμιμα, με βάση το αλλαγμένο και πολύ χειρότερο Διεθνές Δίκαιο. Αμα δώσουμε τη μάχη στη νομιμότητα των αποφάσεων, τότε τα περισσότερα εγκλήματα είναι απολύτως νόμιμα. Οπως είναι νόμιμο να χρησιμοποιείται η Σούδα στον πόλεμο της Λιβύης. Θυμάστε, το ΠΑΣΟΚ θα έδιωχνε τις βάσεις, μετά έγινε μια συμφωνία το 1983, η οποία λέει ήταν συμφωνία για να φύγουν οι βάσεις. Νόμιμο είναι εδώ που τα λέμε αυτό. Νόμιμο είναι να χρησιμοποιείτε αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και χωρίς να μας ρωτάτε.

Αλλά για εμάς δεν είναι νόμιμες ηθικά, λαϊκά, κοινωνικά όπως το βλέπουμε εμείς να υπάρχουν οι βάσεις αυτές στην Ελλάδα. Εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το Σύνταγμα, αλλά προ πολλού το Σύνταγμα έχει περιορισμένη ισχύ σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και τις Διεθνείς. Ούτε ο ΟΗΕ μπορεί αυτή τη στιγμή - το Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά ακόμη και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - να προσφέρει νομιμότητα, με βάση τα συμφέροντα του λαού. Αυτός είναι ο συσχετισμός και πρέπει να αλλάξει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ