ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18 Απρίλη

Στις 7.30 μ.μ., ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Από προηγούμενη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα
Από προηγούμενη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα
Τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. το ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. απευθύνοντας στο λαό κάλεσμα συμπόρευσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στο κάλεσμά του για τη συγκέντρωση, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε,

Το ΚΚΕ σε καλεί σε συμπόρευση και κοινή δράση.

Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Οπως και χτες έτσι και σήμερα σου λέει την αλήθεια και οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Ο δρόμος των άγριων θυσιών υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματιών δεν πρόκειται να έχει τέλος ούτε κανένα όφελος για εσένα. Οδηγεί το λαό στη φτώχεια και έφερε την κρίση.

Είναι απάτη ότι προς όφελος του λαού υπάρχει "άλλο μείγμα πολιτικής", που ισχυρίζεται η ΝΔ, "σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου" που λέει ο Καρατζαφέρης, ή "μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους" που προτείνουν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολες αυτές οι μορφές διαχείρισης της κρίσης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Γκρέμισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων, κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.

Το μνημόνιο διαρκείας δεν μπορεί να το σταματήσει ένα τυφλό ξέσπασμα οργής. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια "πατριωτική κυβέρνηση", ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση.

Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ, με στόχο ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία.

Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να υπάρχει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων, μόνο αν οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνουν λαϊκή κοινωνική περιουσία και διευθύνονται από μια λαϊκή εξουσία. Αυτός ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας και της πάλης για λαϊκή εξουσία μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικά εμπόδια στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, των κομμάτων και των οργανισμών που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση, να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία αύριο σε Μαρτίνο και Λάρυμνα

Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με αιχμή τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, αύριο, Τετάρτη 13 του Απρίλη. Στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στο «Cafe Mad» στην Παραλία Λάρυμνας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μαρτίνο. Καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στη συγκέντρωση, η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μία πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα, που έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της χώρας μας. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, λειτουργώντας σαν κομμάτι ενός ενιαίου φορέα προορισμένου να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο μας. Μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί καθετοποιώντας την παραγωγή της με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που έχει, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για μια τέτοια πορεία, είναι να παίρνονται μέτρα και να λύνονται προβλήματα σε όφελος του λαού και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά μια άλλη εξουσία, με διαφορετικό προσανατολισμό. Με δυνατότητα και θέληση να συγκρουστεί με τα μονοπώλια προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η λαϊκή εξουσία. (...)

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό της περιοχής καλώντας τον να αντιδράσει και να αντισταθεί δυναμικά στην προωθούμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ. Στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους, που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού. (...)

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ είναι η πλατιά συσπείρωση των εργαζομένων της αλλά και όλου του λαού της περιοχής, που θα εκφράσει πρακτικά και συγκεκριμένα την έλλειψη εμπιστοσύνης σε αυτούς που χρόνια την διαχειρίζονται. Σε εκείνους που με μισόλογα σπέρνουν την ηττοπάθεια για να καλλιεργήσουν τη συναίνεση και το συμβιβασμό.

Η επιτυχία του αγώνα θα κριθεί από την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, που παράλληλα θα πρέπει να γίνεται, πιέζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές και όσους τις υλοποιούν. Από την αταλάντευτη προώθηση των αιτημάτων:

  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ενταξή της σε ενιαίο φορέα διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της χώρας, που πρέπει να συσταθεί.
  • Σχεδιασμένη ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός της παραγωγικής μονάδας, που πρέπει να συνδυαστεί με καθετοποίηση της παραγωγής.
  • Οσοι δουλεύουν στη ΛΑΡΚΟ, μόνιμοι εργάτες της. Προσλήψεις εκεί που χρειάζεται. Ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς.
  • Διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
  • Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή. Αντιμετώπιση του προβλήματος της σκουριάς.

Το εργοστάσιο με τους εργάτες ενωμένους, κάθε σωματείο και σύλλογος, τα χωριά και ο δήμος της περιοχής, πρέπει να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα. Πρέπει να εξασφαλίσουν τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων του χώρου λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και κάθε συμπαράσταση πέρα από αυτόν.

Το ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σε αυτήν την κατεύθυνση, μένοντας σταθερά και αταλάντευτα πλάι στους εργάτες που παλεύουν για το δίκιο τους. Για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού».

ΖΑΡΚΑΔΟΠΕΤΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Τιμή στα εφτά δολοφονημένα στελέχη του ΚΚΕ

Η τιμητική πλακέτα στο σημείο της δολοφονίας των εφτά στελεχών του ΚΚΕ
Η τιμητική πλακέτα στο σημείο της δολοφονίας των εφτά στελεχών του ΚΚΕ
Στην πιο ψηλή κορφή της Ζαρκαδόπετρας πάνω από τα Ιμερα Κοζάνης, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης απέτισαν φόρο τιμής στους 7 συντρόφους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, που δολοφονήθηκαν σε τούτο το σημείο, στις 15 Απρίλη του 1943, από τους συνεργάτες των κατακτητών, τους ΠΑΟτζήδες.

Ο Σίμος Κερασίδης (Χρυσαφόπουλος), ο Ζήσης Ζησιάδης (Τερπόφσκι), ο Γιώργος Μέντζας, ο Παναγιώτης Τάσιου (Τριανταφύλλου), ο Βασίλης Τερζόπουλος, ο Νίκος Κουτσαντώνης και ο Μιχάλης Γουλάρας (Μπινούκας), δολοφονήθηκαν από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Τα χέρια τους ήταν δεμένα με σύρματα και τα κορμιά τους σακατεμένα από τις πέτρες και τις σφαίρες.

«Εδώ σ' αυτήν την κορφή χάθηκαν τα ίχνη τους για 45 ολόκληρα χρόνια. Από τον Απρίλη του 1943 που δολοφονήθηκαν, τα κόκαλά τους βρέθηκαν μετά από πολλές έρευνες το Σεπτέμβρη του 1988, σε μια περίοδο που το ΚΚΕ γιόρταζε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Στη συνέχεια, με ευθύνη της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, τοποθετήθηκαν τα οστά τους στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στο Φαρδύκαμπο. Στο σημείο αυτό τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα με τα ονόματά τους, η οποία καταστράφηκε. Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, την ξανατοποθετήσαμε και θα το κάνουμε αυτό όσες φορές και αν χρειαστεί», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιώργος Στραβού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Και τόνισε: «Η παρουσία μας σήμερα εδώ στη Ζαρκαδόπετρα, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος. Οι σκοποί του παραμένουν ζωντανοί, ανίκητοι και ότι υπάρχουν και σήμερα άξιοι συνεχιστές που είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν νέες σελίδες δόξας και ηρωισμού στα χρόνια που έρχονται».

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη, 13 Απρίλη, στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατία». Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2). Θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο του «902» και την τηλεόραση της «ΕΤ1». Ακόμα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του «902» μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ