ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Μάη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλούσια δράση με αιχμή την απεργία

Για την οργάνωση της πάλης και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για την ανάδειξη των αιτιών της κρίσης και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού, και παράλληλα για την οργάνωση της απεργίας στις 11 Μάη, με τις ταξικές δυνάμεις. Για τη Δευτέρα 9 Μάη, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες και εξορμήσεις

  • Στις 9.30 π.μ., σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ (οδός Καρόλου) θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 2 μ.μ. στο πολυκατάστημα ΝΟΤΟΣ (οδός Σταδίου), θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Στη 1.30 μ.μ. στο πολυκατάστημα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στο Αιγάλεω θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ.
  • Στη 1.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια» θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλύβα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Χαϊδαρίου διοργανώνουν συζήτηση με θέμα την καπιταλιστική κρίση και την πολιτική διέξοδο υπέρ των εργαζομένων στα κοματικά γραφεία (Καραϊσκάκη 93). Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, μέλος της ΝΕ Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ.
ΚΚΕ - ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Εκδήλωση για τους 200 της Καισαριανής

Τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 μ.μ., η εκδήλωση στο Σκοπευτήριο

Εκδήλωση για τους 200 κομμουνιστές ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944, που εκτελέστηκαν από τους χιτλεροφασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Κεντρικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις του Κεντρικού Τομέα της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής και πορεία στο χώρο του Θυσιαστηρίου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αφιέρωμα στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων. Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν τα Παραρτήματα να συμμετάσχουν μαζικά με τα λάβαρά τους στην εκδήλωση. Επίσης, το Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ δρομολογεί πούλμαν για την Καισαριανή, τη Δευτέρα 9 του μήνα, ώρα 6 το απόγευμα από την Αγία Τριάδα, για την εκδήλωση στην επέτειο της νίκης των λαών επί του φασισμού (τηλ.: 210-4124696, πρωί, και 210-4517569, απόγευμα).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Τιμούν το Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη

Την εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τιμούν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τη Δευτέρα 9 Μάη, με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 9.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον τόπο θυσίας των εργατών το Μάη του '36 (γωνία Εγνατίας και Βενιζέλου), όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Την ίδια μέρα, στις 7.30 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τον ματωμένο Μάη του '36, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, μουσικό αφιέρωμα, αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και προβολή ταινίας. Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί, επίσης, το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά και στο πολιτικό μνημόσυνο για το δολοφονημένο από τη χούντα κομμουνιστή Γιώργη Τσαρουχά, που θα γίνει στις 9 Μάη, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στις 11.30 π.μ.

Τέλος, τα Παραρτήματα Ορεστιάδας και Διδυμότειχου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση για την 9η Μάη, μέρα που είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Κυριακή 8 Μάη στις 7 μ.μ., στο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο που οι κατακτητές εκτελούσαν τους Ελληνες αντιστασιακούς, στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Διδυμότειχου - Ελληνοχωρίου.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Εκδηλώσεις - συζητήσεις, με αφορμή τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «Προγραμματικά Ντοκουμέντα», «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11 - 12 Μάρτη 1956», «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5 - 15 Φλεβάρη 1968», διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Οι ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά και η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 7 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Α. Σαμαράκης», στα Ταμπούρια. Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, Δρ. Πολιτικών Επιστημών και συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 8 Μάη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μούλης, Γραμματέας της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.
  • Η ΝΟ Αχαΐας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, την Τετάρτη 11 Μάη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» στην πλ. Γεωργίου. Θα μιλήσει ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα της Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
Συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Συζήτηση για την οργανωμένη αντεπίθεση που απαιτείται μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, διοργανώνει η ΚΟΒ Ελαιουργοσαπουνοποιών του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου Χαλκίδας (Αβάντων 50). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ομιλίες σε φοιτητές και σπουδαστές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις φοιτητών και σπουδαστών, που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα, 9 Μάη, στη 1 μ.μ., στη Φιλοσοφική (αίθ. AULA).
  • Την Τρίτη, 10 Μάη, στις 2 μ.μ., στα ΤΕΙ Πειραιά (αίθ. Χατζηνικολάου).
Σε Βερολίνο και Κολωνία

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», διοργανώνει σήμερα Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕ, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167 Berlin-Steglitz). Θα μιλήσει ο Μανώλης Κοράκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης Γερμανίας του ΚΚΕ.

Επίσης, οι φίλοι του ΚΚΕ στην Κολωνία καλούν τους Ελληνες μετανάστες σε πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία» αύριο Κυριακή, 8 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Burgerzentrum, Alte Feuerwache, Malchiorstr 3, στην Κολωνία. Θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, Πέτρος Μεντής.

Συναυλία στη Χωράφα

Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χωράφας, στο Περιστέρι (ΔΙΔΥΜΑ - είσοδος από Ιωαννίνων 44), το Σάββατο 14 Μάη, στις 7 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ