ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Μάη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά εξόρμηση στους εργαζόμενους και το λαό

Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για την ανάδειξη των αιτιών της κρίσης και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού, και παράλληλα για την οργάνωση της απεργίας στις 11 Μάη, με τις ταξικές δυνάμεις. Το πρόγραμμα των περιοδειών, εξορμήσεων και συγκεντρώσεων του Κόμματος στην Αττική έχει ως εξής:

Αύριο, Πέμπτη 12 Μάη
  • Στις 7.30 π.μ. στον ΟΤΕ Καλλιθέας, θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Κεσόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 9.30 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο Μπραχαμίου θα μιλήσει ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 11 π.μ. στην VELTI ΑΕ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Τσιαντή, στέλεχος του Κόμματος.
Την Παρασκευή 13 Μάη
  • Στις 9.30 π.μ. στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.
Στην Πελοπόννησο
  • Σήμερα, Τετάρτη 11 Μάη, στην Κόρινθο στο Εργατικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Λάμπας, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • Αύριο, Πέμπτη 12 Μάη, στο πολυτεχνείο Πάτρας, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Δ. Σαρρής, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • Αύριο, Πέμπτη 12 Μάη, στο πανεπιστήμιο στην Τρίπολη, στη 1.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δ. Οικονομάκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • Την Παρασκευή 13 Μάη, στην αίθουσα «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.
  • Το Σάββατο 14 Μάη, στην Καλαμάτα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΡΕΞ», στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Διασάκος, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Εκδήλωση με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», διοργανώνει η KOB Αγίου Παύλου - Ευαγγελίστριας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αύριο Πέμπτη 12 Μάη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Αγίου Παύλου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Στη Θεσσαλία
  • Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα: «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΚΟ Καλαμπάκας του ΚΚΕ, την Παρασκευή, 13 Μάη στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα «ΔΟΥΡΕΙΟΣ» (δίπλα στο ΚΤΕΛ.) Θα μιλήσει ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.
«ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940 - 1949»
Εκδήλωση για το ρόλο των γυναικών στο ΔΣΕ

Tην ερχόμενη Τρίτη, 17 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Γυναίκες μαχήτριες του ΔΣΕ στο βουνό
Γυναίκες μαχήτριες του ΔΣΕ στο βουνό
Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» διοργανώνει το «Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - 1949», την ερχόμενη Τρίτη, 17 Μάη, στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Ανθιμου Γαζή και Κουμουνδούρου). Ομιλήτρια θα είναι η Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα έχει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίων για τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Αμπελακίων απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους Λαρισαίους και στις Λαρισαίες, ιδιαίτερα στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να παραβρεθούν στην εκδήλωση. «Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού - επισημαίνει - αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, των αγωνιστικών παρακαταθηκών του ΕΑΜ, ταξικός κι ηρωικός, έκφρασε τους πόθους του λαού για μια ζωή, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία. Γι' αυτό και σ' αυτόν τον αγώνα αναδείχτηκε ανεπανάληπτα η προσφορά της γυναίκας, των κοριτσιών, πραγματώθηκε σε μεγάλο βαθμό η χειραφέτηση και η ισότητα της γυναίκας».

Για το ρόλο της γυναίκας σήμερα, η ανακοίνωση σημειώνει: «Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες κοπέλες, έχουν αποκούμπι, έχουν στήριγμα: Την κοινωνική τους συμμαχία, της οποίας αποτελούν οργανικό τμήμα. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ. Αυτή η συμμαχία παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα σήμερα, ανοίγοντας δρόμο και για την προοπτική. Η κοινωνική συμμαχία θα αναδείξει τον πρωτοπόρο ρόλο του λαϊκού παράγοντα που αντικειμενικά θα ξανακαθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του στο μέλλον».

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» - ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις

Εκδηλώσεις - συζητήσεις, με αφορμή τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «Προγραμματικά Ντοκουμέντα», «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11-12 Μάρτη 1956», «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5-15 Φλεβάρη 1968», διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Η ΝΟ Αχαΐας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, σήμερα Τετάρτη 11 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» στην πλ. Γεωργίου στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα της Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
  • Οι ΚΟΒ Γαλατσίου της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟΑ την Κυριακή 15 Μάη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» του δημαρχείου Γαλατσίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟΒ του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟΑ, την Παρασκευή 20 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252). Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΕΕΔΥΕ
Πορείες, εκδηλώσεις και συνελεύσεις

Κορυφώνεται τις επόμενες μέρες η δραστηριότητα των Επιτροπών Ειρήνης, μπροστά και στο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στις 28 και 29 του Μάη στην Αθήνα. Μετά τη Μαραθώνια Πορεία στην Αττική, την Κυριακή, ανάλογες αντιιμπεριαλιστικές πορείες και εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βόλο, αύριο 12 Μάη, με εκκίνηση από την πλατεία Ανακασιάς, στη Σάμο στις 15 Μάη, στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάη, στη Μυτιλήνη στις 22 Μάη, στην Τρίπολη στις 29 Μάη.

Σε ό,τι αφορά την προσυνεδριακή διαδικασία, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις και γενικές συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης για την εκλογή αντιπροσώπων:

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τη συνέλευσή της την Κυριακή 15 Μάη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου θα εκλεγεί και νέα Γραμματεία.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, αύριο Πέμπτη, 12 Μάη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» (Ιλιάδος 148 πλ. Πλυτά).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου, αύριο Πέμπτη, 12 Μάη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης (Αδελφών Πιερράκου 31).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Γλυφάδας, την Παρασκευή, 13 Μάη, στις 6.30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Γλυφάδας (Σοφίας Βέμπο).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας, την Κυριακή, 15 Μάη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Εθνικής Αντίστασης (Αραπάκη 69).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, τη Δευτέρα, 16 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, τη Δευτέρα, 16 Μάη, στις 7 μ.μ. στη «Βίλα Στέλλα».

Αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι

Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χωράφας, στο Περιστέρι (ΔΙΔΥΜΑ - είσοδος από Ιωαννίνων 44), το Σάββατο 14 Μάη, στις 7 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ