ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Οχτώβρη 2011 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΚΑΣ
ΦΩΤ.

Στις 27 Οκτώβρη 2011 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια απουσίας του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΥ. Η έλλειψή του είναι πολύ μεγάλη για μας, τους φίλους του και τους συγγενείς. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα, με του οποίου τα ιδανικά πορευτήκαμε και πορευόμαστε, 200 ευρώ. Η γυναίκα του Κάτε και τα παιδιά του Λίζα, Βαρβάρα και Χριστίνα. Επίσης, στη μνήμη του αδελφού και θείου μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΤΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ πέθανε στις 16.9.11. Από 16 χρονών ήρθε σε επαφή με τις αριστερές ιδέες. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε συνεπής στις αρχές του κομμουνισμού και μαζί με το ΚΚΕ, από το 1941.

Οι συμπέθεροί του, η οικογένεια Αναστασίου, προσφέρουν, στη μνήμη του, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ (πρώην συζ. Ευστρατουδάκη), από το Φοίνικα Ικαρίας, που έφυγε από τη ζωή πριν 11 χρόνια, τον Οκτώβρη του 2000, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καραβόσταμου Ικαρίας, 40 ευρώ.

Σίμος και Βάσω Ευστρατουδάκη

***

Στη μνήμη των συντρόφων που έδωσαν τη ζωή τους για μια «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»:

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, έπεσε την τελευταία μέρα στον Ελληνο - Ιταλικό πόλεμο (24 ετών)

ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝΟΒΕΦΑ, σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας (20 ετών)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, σκοτώθηκε στο Μεσολούρι Γρεβενών (17 ετών)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (πατέρας του Φ. Παπαδόπουλου), σκοτώθηκε στο Βίτσι για να σώσει το λόχο που διοικούσε.

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, μαχητής του ΕΛΑΣ. Τον πιάσανε ζωντανό και μετά από βασανιστήρια τον σκότωσαν. Εκοψαν το κεφάλι και γυρνούσαν στα χωριά της Πιερίας για εκφοβισμό του κόσμου. Η μάνα του, χωρίς να ξέρει ότι ήταν ο γιός της, είπε: «Αλίμονο στη μάνα που το γέννησε το παλικάρι»...

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ (Γιόσκα), ελεύθερος σκοπευτής. Τον περικύκλωσαν μέσα σε ένα υπόγειο της Θεσσαλονίκης το 1948 και αφού έδωσε την μάχη, αυτοκτόνησε με την τελευταία σφαίρα που κράτησε.

Προς τιμή των πεσόντων συντρόφων - όλοι κατάγονταν από τη Σφενδάμη Πιερίας - προσφέρω για το μνημείο της Φλώρινας, ως πρώτη δόση 250 ευρώ, στην ΚΟ Σφενδάμης Πιερίας.

Ιωσηφίδου Κλεονίκη

***

ΦΩΤ.

Στην άσβεστη μνήμη και για την ονομαστική γιορτή του συζύγου μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ ενίσχυση, που, όπως πάντα και μοναδικά, παλεύει κόντρα στον κατατρεγμό της εργατικής τάξης.

Ιουλία Ζήκα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του μοναδικού ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ και για την ονομαστική του γιορτή προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ για το οποίο αγωνίστηκε μαζί με τους συντρόφους του από την ΕΥΔΑΠ για την ανατροπή της υποτέλειας της εργατικής τάξης.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αφροδίτη Ντομόρα

***

ΦΩΤ.

Η οικογένεια Χρήστου Καραγιάννη προσφέρει 30 ευρώ στον «Ρ», στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος ήταν καθημερινός του αναγνώστης.

***

ΦΩΤ.

Εφυγε από τη ζωή, την 1η Οκτώβρη 2011, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΓΙΑΣ και το μνημόσυνο των 40 ημερών γίνεται στον Αγιο Ευθύμιο Κερατσινίου στις 6 Νοέμβρη στις 10 π.μ.

Στη μνήμη του, ο Μιλτιάδης και η Μαργαρίτα Κοζάνη προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου.

***

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, από την Δρακότρυπα Καρδίτσας. Γνωστός σ' όλη την περιοχή του Μουζακίου με το ψευδώνυμο Καραϊσκάκης, ο Δημήτρης Αθανασίου για δεκαετίες αποτέλεσε ένα από τα πιο μαχητικά στελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή. Σταθερός, ακλόνητος, πιστός, συνεπής και ακούραστος μαχητής του ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε αγωνιστική φυσιογνωμία. Την περίοδο της Κατοχής αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ για την απελευθέρωση. Για την αντιστασιακή του δράση, για το πατριωτικό του καθήκον, το αστικό κράτος τον «αποζημίωσε» με φυλακές και εξορίες για πολλά χρόνια. Μετά τις εξορίες εργάστηκε οικοδόμος στην Αθήνα όπου διακρίθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση μέσα από το Συνδικάτο Οικοδόμων. Με την επιστροφή του στη Δρακότρυπα αναδείχτηκε σε μαχητικό στέλεχος του ΚΚΕ στην ΚΟ του Μουζακίου. Στο σπίτι του, ψηλά στον ιστό ανέμιζε το κόκκινο λάβαρο για πολλά χρόνια.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βάια και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στην ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Καραϊσκάκη) - μέλους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 70 ευρώ στην ΚΟΒ Κρανιάς Καρδίτσας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς μας, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ. 20 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπάει η μεγάλη καρδιά του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έμεινε για πάντα πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και στους δύσκολους αγώνες του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Λεμονιά και τα παιδιά του, προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

***

ΦΩΤ.

Στις 18 Σεπτέμβρη 2011, έφυγε από τη ζωή, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του, Αλίκη

τα παιδιά του, Χρήστος, Μαρία και Αλεξάνδρα και ο Κυριακίδης Ανδρέας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας γιου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, από τη Γαβρά Κιλκίς, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, οι γονείς του, Αναστάσιος και Θεοδοσία Θεοδωρίδη προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Επίσης, ο ξάδελφός του, Θεοδωρίδης Θεμιστοκλής, προσφέρει 20 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας, ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, από το Κεντρικό Κιλκίς, που έφυγε από κοντά μας στις 9.10.2010, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, ο σύζυγός της Στάθης Λαμπριανίδης, τα παιδιά της Μιχάλης και Μαρία, και η νύφη της Καλλιόπη.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΜΑΡΩΣ ΤΣΕΛΙΚΑ, που πριν ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή, προσφέρω, μέσω ΚΟ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, 150 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που στήριζε και αγωνιζόταν γι' αυτό σε όλη της τη ζωή.


ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΣΜΑΡΩ ΤΣΕΛΙΚΑ
ΣΜΑΡΩ ΤΣΕΛΙΚΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΓΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΓΙΑΣ

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ

Στη μνήμη του Στέφανου Βελδεμίρη

ΒΕΛΔΕΜΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΒΕΛΔΕΜΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
φωτ.

Στις 26 Οκτωβρίου 2011 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη δολοφονία του Στέφανου Βελδεμίρη. Ηταν τρεις μέρες πριν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στις 29 Οκτωβρίου του 1961. Το παρακράτος του Καραμανλή και της Δεξιάς οπλίζει το χέρι του δολοφόνου χωροφύλακα, ο οποίος πυροβόλησε το ταξί που ήταν ο Στέφανος μαζί με το σύντροφό του Μόρφη για τη διανομή προεκλογικού υλικού της ΕΔΑ. Με τον τρόπο αυτό, ο Στέφανος τραυματίζεται θανάσιμα. Αυτές ήταν οι εκλογές της βίας και της νοθείας.

Ο Στέφανος Βελδεμίρης γεννήθηκε το 1937 στις Συκιές της Θεσσαλονίκης και καταγόταν από οικογένεια αντιστασιακών. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη για να φροντίσει τα αδέρφια του, μια και οι γονείς του κυνηγήθηκαν σε φυλακές και εξορίες. Τη ημέρα δούλευε και το απόγευμα πήγαινε στην τεχνική σχολή ηλεκτρολόγων «Ευκλείδης».

Το 1954 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ της σχολής και ανέπτυξε πλούσια δράση στη σχολή αλλά και στο χώρο της εργατικής νεολαίας, τα συνδικάτα και στο εργατικό κίνημα της πόλης. Ηταν ικανό και δραστήριο στέλεχος με μεγάλες οργανωτικές ικανότητες. Αφοσιωμένος στις ιδέες του Μαρξισμού - Λενινισμού πάλευε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία και πήρε μέρος στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Το 1958 με τη διάλυση των κομματικών οργανώσεων εντάχθηκε οργανωτικά στη νεολαία της ΕΔΑ και είχε καθοδηγητική ευθύνη στις τεχνικές σχολές, την εργαζόμενη νεολαία και τα συνδικάτα. Στις 28 Οκτωβρίου του 1958, την Κυριακή στις 10.00 μ.μ. ο Στέφανος συλλαμβάνεται μαζί με άλλους 45 περίπου συντρόφους νεολαίους συνδικαλιστές της ΕΔΑ που ήταν στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων στο Καραβάν Σαράι. Ηταν εισηγητής της διακήρυξης για τη νεολαία της πόλης όταν όρμησαν οι χωροφύλακες και ασφαλίτες στη σύσκεψη. Τους επιβίβασαν σε δύο Τζέιμς και τους οδήγησαν στα κρατητήρια για την παράνομη συγκέντρωση. Ο Στέφανος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε απτόητος τη δράση.

Το 1958 το Δεκέμβρη μήνα κατατάσσεται στο στρατό. Τον στέλνουν να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατόπεδο τάγμα σκαπανέων στον Κολυνδρό Πιερίας. Ηταν από τα μεγαλύτερα και χειρότερα στρατόπεδα. Εφάρμοζαν καθημερινά καψώνια, χειρωνακτική δουλειά, ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία για να λυγίσουν τους στρατιώτες και να υπογράψουν δήλωση μετανοίας αποκηρύσσοντας τις κομμουνιστικές τους ιδέες. Ο Στέφανος δε λύγισε και βγήκε περήφανος και με ψηλά το κεφάλι. Οργάνωσε την άμυνα μαζί με τους συντρόφους και δεν υπέκυψαν. Οταν απολύθηκε από το στρατό ρίχτηκε με όλες του τις δυνάμεις στην κομματική δουλειά της Νεολαίας της ΕΔΑ. Συνέβαλε στην οργάνωση της νεολαίας. Με την κρίση της Κούβας και την επέμβαση των Αμερικανών στο Νησί της Επανάστασης ο Στέφανος με μια ομάδα συντρόφων κατέλαβαν το Λευκό Πύργο της πόλης και κρέμασαν πανό με το σύνθημα: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ». Εμεινε πολλές ώρες κρεμασμένος και προκάλεσε θαυμασμό στην πόλη. Ηταν τα μαύρα χρόνια του Καραμανλή που όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Ετοιμάζονταν οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961 από την ΕΡΕ και την ολιγαρχία. Ηθελαν να μειώσουν το ποσοστό που πήρε η ΕΔΑ στις εκλογές του 1958 και να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΕΡΕ. Εβαλαν σε ενέργεια το σχέδιο «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» με αρχηγό τον Γ. Παπαδόπουλο, μετέπειτα δικτάτορα του ελληνικού λαού το 1967. Εξαπέλυσαν την τρομοκρατία, τη βία και τους ξυλοδαρμούς δημοκρατικών πολιτών για να τους αλλάξουν το φρόνημα. Εκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο. Επιστράτευσαν όλους τους μηχανισμούς που είχαν στη διάθεσή τους. Το παλάτι, ο ΙΔΕΑ - ΤΕΑ - ΜΕΑ, παρακρατικοί συνεργάτες των Γερμανών και του υποκόσμου στράφηκαν όλοι στην κοινή προσπάθεια, ώστε να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Το αποκορύφωμα αυτού του κλίματος τρομοκρατίας ήταν η δολοφονία του Στέφανου Βελδεμίρη και του στρατιώτη από την Πάτρα Διονύση Καρπενιώτη. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα έχασε τα καλύτερα παιδιά του.

Πρωτοπόροι αγωνιστές, πάνω στον ανθό της νιότης, δεν ήταν καν ούτε 25 χρόνων... Ο λαός της Θεσσαλονίκης τίμησε τον Στέφανο Βελδεμίρη. Θα μείνει για πάντα στη θύμηση και στις καρδιές των Θεσσαλονικέων, στην εργατική τάξη της πόλης. Θα μείνει στην Ιστορία της χώρας, ο αγωνιστής που δολοφονήθηκε, παλεύοντας για δημοκρατικές ελευθερίες, την παγκόσμια ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Γιώργος Βελδεμίρης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών, 200 ευρώ.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΦΑ, που «έφυγε» απ' τη ζωή πρόσφατα, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ. Ο Γιώργος Μπαλάφας, απ' το Μεγαλοχώρι Τρικάλων, υπήρξε σταθερός φίλος του ΚΚΕ, και το έδειχνε καθημερινά στη ζωή με πάθος.

ΗΛ. Σ.

***

ΦΩΤ.

Στις 20 Οκτώβρη έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του σ/φου ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Φανή και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στο λατρευτό μας πατέρα και σύζυγο, ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΣΣΗ, μέλος του ΚΚΕ από το 1985, αφού έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο, «έφυγε» από τη ζωή στις 12/11/2010 σε ηλικία 60 ετών και άφησε πίσω του βαριά παρακαταθήκη να συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίο πίστευε και αγωνιζόταν για μια Ελλάδα ανεξάρτητη χωρίς ντόπιους και ξένους αφέντες.

Τα παιδιά του Νίκος, Νατάσα και η σύζυγός του Ελλη υποσχόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στον ίδιο δρόμο που αυτός μας έμαθε να περπατάμε. Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παρακαλάμου και περιχώρων.

  • Λες και ήταν χτες όταν στις 12/11/2010 ο καρκίνος του έκοψε το νήμα της ζωής του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΑΣΣΗ σε ηλικία 60 ετών και η καρδιά του έπαψε να χτυπά. Μικρός «έφυγε» από το χωριό τους τους Κουκλιούς Ιωαννίνων για την Αθήνα αναζητώντας το μεροκάματο του πόνου. Εκεί έζησε στο πετσί του την εκμετάλλευση. Μετά από πολλές δυσκολίες, κατάφερε να ασκήσει με επιτυχία το επάγγελμα του υδραυλικού οπότε αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρα του. Το 1985 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Οργανώθηκε στην ΚΟΒ Παρακαλάμου και περιχώρων. Ο σύντροφος ήταν καλός οικογενειάρχης, σταθερός, αταλάντευτος στα πιστεύω του, μπροστάρης στους αγώνες του δύσκολου δρόμου που διάλεξε για ένα καλύτερο αύριο, με στόχο το σοσιαλισμό για λαϊκή κυριαρχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΣΗΣ
Οι σύντροφοι και φίλοι του τιμώντας τη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ που άνηκε προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 210 ευρώ.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ
φωτό

Την Κυριακή 30/10/11, στις 10.30 το πρωί, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Δραπετσώνας θα οργανώσουμε το ετήσιο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΛΕΠΙΔΗ, φωτορεπόρτερ του «Ριζοσπάστη» και συνάμα σκληρά εργαζόμενου πολίτη.

Η οικογένειά του, συντετριμμένη από τον αδόκητο χαμό του, καλεί όλους τους μονάκριβους φίλους και συντρόφους να τον τιμήσουν μαζί μας. Σας περιμένουμε σε μία εκδήλωση τιμής απέναντι στο απαράμιλλο θάρρος του, το οποίο ανέδειξε με ορμή και ανιδιοτέλεια σε έναν αγώνα ιδανικών για μια δικαιότερη κοινωνία.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη την αλλαγή της ώρας. Θα χαρούμε να σας δεχτούμε για καφέ στην αίθουσα του ναού.

Με αξιοπρέπεια στο πρόσωπό του

Οικογένεια Λεπίδη


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
Στο σ. ΜΗΤΣΟ ΣΤΟΛΙΔΗ, αταλάντευτο κομμουνιστή, που με απαράμιλλη υπευθυνότητα ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα στη συλλογική δράση. Το θαρραλέο και αταλάντευτο μαχητή για το σοσιαλισμό, που στάθηκε όρθιος σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης και πολυκύμαντης κομματικής ζωής του, αντιμετωπίζοντας με σθένος και αποφασιστικότητα τις δυσκολίες, τις φυλακές, τις εξορίες και τις διώξεις του αστικού κράτους. Το γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, που πορεύτηκε όπως ακριβώς τον γαλούχησε το Κόμμα του, με πίστη στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τα οράματά μας, για έναν κόσμο σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι σύντροφοι και εργαζόμενοι από την Τυποεκδοτική προσφέρουν στη μνήμη του 500 ευρώ στη Νομαρχιακή Οργάνωση Βιομηχανίας του ΚΚΕ, μέσω των ΚΟΒ της «Τυποεκδοτικής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ