ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο Κυριακή η εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γρ. Φώτου, γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Αύριο, Κυριακή 4 Δεκέμβρη, ώρα 11.30 το πρωί, στο Γοργοπόταμο, η ΚΟ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για την 69η επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο σ. Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ο Γρηγόρης Φώτου, γενικός γραμματέας της.

Η συμμετοχή αναμένεται μαζική καθώς προβλέπεται να φθάσουν δεκάδες πούλμαν και άλλα μέσα απ' όλη τη χώρα για την εκδήλωση. Η ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ (κεντρικά) δρομολογεί πούλμαν που θα ξεκινήσει, αύριο, Κυριακή, από την πλατεία Κάνιγγος ώρα 7 π.μ. Πούλμαν βάζει και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΣΑΘΕΑ - που θα αναχωρήσει στις 7 π.μ., από Αθηνάς (μπροστά από το Δημαρχείο).

Επίσης, εκτός των άλλων, πούλμαν δρομολογούν, αύριο Κυριακή το πρωί, και τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ:

Αγίας Παρασκευής, με αναχώρηση, ώρα 7.30 το πρωί, από πλατεία Αγ. Παρασκευής και οδό Χαλανδρίου (για συμμετοχή στο τηλ.: 6977.273.646)

Κοκκινιάς, με αναχώρηση, από τα γραφεία του Παραρτήματος (Κύπρου και Ηλιουπόλεως), ώρα 7 το πρωί.

Χαϊδαρίου, αναχώρηση από Παλατάκι, ώρα 7 π.μ. (συμμετοχή δωρεάν).

Ηλιούπολης, με αναχώρηση από τα γραφεία του Παραρτήματος - Μαρίνου Αντύπα και Ελ. Βενιζέλου, ώρα 7 το πρωί. Για συμμετοχή στα τηλ.: 210.9923.590 και 210.9737.276.

Πειραιά, με αναχώρηση από την Αγία Τριάδα Πειραιά, στις 7 το πρωί. Για συμμετοχή: 210.4124.696 (πρωί), 210.4517.569, 210.4535.016 (απόγευμα).

Νέου Ηρακλείου Αττικής, με αναχώρηση στις 7.15 π.μ. από τα 3 Αστέρια.

Περιστερίου, με αναχώρηση στις 7.30 το πρωί από τα γραφεία του παραρτήματος.

Νέας Σμύρνης, με αναχώρηση στις 7 π.μ. από διασταύρωση Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομήρου.

Γαλατσίου, με αναχώρηση στις 7 π.μ., από Παλαιό Τέρμα Γαλατσίου (διασταύρωση λεωφ. Γαλατσίου και Βεΐκου, επί της Βεΐκου).

Αιγάλεω, με αναχώρηση στις 7 π.μ., από πλατεία Εσταυρωμένου.

Καισαριανής, με αναχώρηση στις 7 π.μ., από την πλατεία Καισαριανής.

Κηφισιάς, με αναχώρηση στις 7.30 π.μ., από Πλάτανο.

Ερυθραία, αναχώρηση 8 π.μ., στάση Πονηράκη.

ΗΜΑΘΙΑ
Αντιδράσεις για τη μονάδα επεξεργασίας σκουπιδιών

Περιοδεία έκανε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Την ξεκάθαρη θέση ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συμβάλουν με όσες δυνατότητες έχουν ώστε να μην υλοποιηθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων - ΧΥΤΥ (ΜΕΑ ΧΥΤΥ) που σχεδιάζεται στο νομό, σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, στις συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στην Ημαθία.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, τη Δήμαρχο Βέροιας, τον Αντιπρόεδρο του ΝΤ Ημαθίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με εκπρόσωπο της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και έδωσε συνέντευξη Τύπου. Η απόφαση κατασκευής του ΜΕΑ - ΧΥΤΥ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των φορέων του νομού και του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τόσο εξαιτίας της χωροθέτησής του όσο και για τη σύμβαση κατασκευής και εκμετάλλευσης του έργου το οποίο θα εκμεταλλεύεται για 25 χρόνια η ΗΛΕΚΤΩΡ. Το έργο σχεδιάζεται να γίνει σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και από τον ταμιευτήρα του ποταμού Αλιάκμονα που υδροδοτεί τη Θεσσαλονίκη από το 2003 με 160.000μ3 νερό ημερησίως.

Η κατασκευή του προϋπολογίζεται να κοστίσει 34 εκ. ευρώ και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) του νομού αναζητά χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Στη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΗΛΕΚΤΩΡ δίνεται η εκμετάλλευση στην εταιρεία για 25 χρόνια με τη δέσμευση ότι θα τροφοδοτείται ετησίως με 42.699 τόνους ετησίως. Με βάση τη συμφωνία, προβλέπεται ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων θα ανέλθει περίπου στα 200 ευρώ τον τόνο. Κόστος που θα επωμιστεί να πληρώνει ο εργαζόμενος λαός της περιοχής μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι το έργο αυτό δεν πρέπει να γίνει. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να σταματήσει». Κατήγγειλε τη σύμβαση ως Λεόντεια και σκανδαλώδη τον τρόπο με τον οποίο υπογράφηκε (φωτογραφικός διαγωνισμός). Πρόσθεσε πως το αναμενόμενο αποτέλεσμα από τυχόν εγκατάσταση και λειτουργία του έργου θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για την περιοχή και τους κατοίκους αλλά και για τη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσε το λαό της περιοχής να παλέψει για εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στο πλαίσιο ενός δημόσιου φορέα. Ξεκαθάρισε όμως πως ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα, μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Η εξάμηνη άσκηση στα δικαστήρια εξελίσσεται σε κοροϊδία

Σε κοροϊδία εξελίσσεται το πρόγραμμα για εξάμηνη άσκηση των νέων δικηγόρων στα δικαστήρια που είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και είχε φανατικούς υποστηρικτές το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) και την Ενωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων Αθήνας (ΕΑΝΔΑ). Τώρα, εκ των υστέρων οι ασκούμενοι δικηγόροι μαθαίνουν ότι τα 600 ευρώ της μηνιαίας αμοιβής θα είναι μεικτά, είναι άγνωστο πότε θα τα πάρουν και πιθανότατα αφού εργαστούν απλήρωτοι για όλο το εξάμηνο.

Τις μεθοδεύσεις αυτές είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, καθώς και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για μια μορφή «στέιτζ».

Τώρα, πλέο,ν η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων απευθύνεται και πάλι στους ασκούμενους δικηγόρους και τους ζητάει να βγάλουν συμπεράσματα από την κοροϊδία που δέχονται με την άσκηση στα δικαστήρια. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει αυτούς που «πούλησαν ελπίδα και έκρυψαν ότι με το πρόγραμμα άσκησης στα δικαστήρια θέλησαν να αναπληρώσουν τα τεράστια κενά στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων».

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει: «Οι αυτοπροβαλλόμενοι ως "σωτήρες" των ασκούμενων, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ, αυτοί που "συνέβαλαν" και οργάνωσαν το εν λόγω πρόγραμμα και που τώρα "εγγυώνται" ότι θα καταβληθούν τα χρήματα (μια και είναι του ΕΣΠΑ...) είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα εθελοτυφλούν στο φαινόμενο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας που συνοδεύει την άσκηση, εξασφαλίζοντας ένα φθηνό, ευέλικτο και αναλώσιμο υπαλληλικό δυναμικό σε μεγαλοδικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες».

Σχετικά με την ασφάλιση των ασκούμενων, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει για την ΕΑΝΔΑ και το ΔΣΑ πως «δεν είπαν κουβέντα για την πρόσφατη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής αυτασφάλισης των ασκούμενων στο Ταμείο Πρόνοιας και την ανά τριετία υπαγωγή όλων των δικηγόρων στην αμέσως ανώτερη ασφαλιστική κλάση, όταν ήδη ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές»! Επίσης, καλεί τους νέους συναδέλφους τους να μη συμβιβαστούν και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα ζητάει από τους νέους δικηγόρους να αγωνιστούν για κατάργηση της άσκησης και την ένταξή της στο πρόγραμμα σπουδών (μέχρι την κατάργηση ελάχιστο μισθό 1.200 ευρώ με ασφαλιστική κάλυψη), ενώ για τους μισθωτούς δικηγόρους ο μισθός δε μπορεί να είναι μικρότερος των 1.700 ευρώ.

Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει 7ήμερη οδική εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπονήσια, από τις 27 Δεκέμβρη 2011 έως 2 Γενάρη 2012, για τη γνωριμία με την πατρίδα του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Πληροφορίες - συμμετοχή στα τηλέφωνα:2108225407 και 210 8831368.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Η Ευγενία και ο Τάκης Ψημμένος προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

-- Ο Ηλίας Γεωργαράκος και η Μαρία Γεωργαράκου - Λουκέρη για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, Δεκέμβρη - Γενάρη, του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ
Τα χαράτσια πέφτουν σαν το χαλάζι

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση «τακτοποίησης» των ημιυπαιθρίων και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, σ' αυτήν εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ τα συνολικά έσοδα μέχρι σήμερα από τα χαράτσια είναι περίπου 733.226.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 106 εκατ. ευρώ εισπράχτηκαν το 2010.

Σύμφωνα, επίσης, με άλλα στοιχεία που παρέθεσε το ΥΠΕΚΑ, περισσότερες από 120.000 χιλιάδες δηλώσεις ρύθμισης αυθαιρέτων κτισμάτων έχουν εισαχθεί στο σύστημα, με το μέσο ύψος του προστίμου να ανέρχεται περίπου στις 7.581 ευρώ και το μέσο ύψος παραβόλου περίπου 800 ευρώ. Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τα χαράτσια για τις δηλώσεις αυτές ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 45,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων που απαιτούνται για τη σύνδεση των «τακτοποιημένων» αυθαιρέτων με το δίκτυο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το νόμο, η σύνδεση των αυθαιρέτων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πραγματοποιείται μετά την καταβολή της α' δόσης του ειδικού προστίμου. Για τη σύνδεση υποβάλλεται στη ΔΕΗ η βεβαίωση που εκδίδει το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με την οποία πιστοποιείται η καταβολή της α' δόσης και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ