ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Χωρίς το δικαίωμα απωλειών

Χωρίς το δικαίωμα απωλειών, προκειμένου να διατηρήσει έτσι τις ελπίδες πρόκρισης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Κάχα στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα. Για τους «ερυθρόλευκους» τρεις στροφές πριν το φινάλε της συγκεκριμένης φάσης (αφού εκτός της σημερινής απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές) οι νίκες αποτελούν μονόδρομο, καθώς τίποτε δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, στον πιο ρευστό όμιλο της διοργάνωσης (όπου τρεις ομάδες έχουν 11 βαθμούς και τρεις 10).

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Ιβκοβιτς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, λέγοντας ότι τα πράγματα στον όμιλο είναι μπερδεμένα. «Η κατάσταση στον όμιλο είναι περίπλοκη και γι' αυτό το ματς είναι κρίσιμο. Πρόκειται για μια γνωστή ομάδα που την είχαμε αντιμετωπίσει και στον πρώτο γύρο, σε ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ», τόνισε ο «Ντούντα». Πάντως ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τη χαρά του αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό είδε όλους τους παίκτες του να είναι ετοιμοπόλεμοι και να τους έχει στη διάθεσή ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Οσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Ιβκοβιτς έκανε αναφορά στο όπλο της ισπανικής ομάδας που είναι τα σουτ από μακρινή απόσταση, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του.

ΠΑΟ: Μηνύματα ενόψει ΤΣΣΚΑ

Εχοντας σπουδαία απόδοση σε τρία δεκάλεπτα (παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα) ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» χτες στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, την οποία νίκησε σε... ρυθμό προπόνησης με 94-59, για την 8η αγωνιστική του ομίλου. Παράλληλα οι «πράσινοι» με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση του ομίλου και έστειλαν μηνύματα στην πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης που ακολουθεί, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ζήτημα της πρωτιάς. Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Σμιθ και Νικ Καλάθης που πέτυχαν από 17 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 4-15, 19-41, 38-65, 59-94.

Ζαλγκίρις: Πόποβιτς 14, Λιπκεβίτσιους, Καλνιέτις 8, Ντελινινκάιτις, Ράκοβιτς 3, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 4, Μπουτκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 6, Γουίμς 16. Παναθηναϊκός: Μάριτς 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν 6, Σάτο 7, Πατ Καλάθης 2, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 8, Νικ Καλάθης 17, Κυρίτσης, Σμιθ 17, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους.

AEK
Οξυμένα πνεύματα

Εν μέσω διοικητικού αναβρασμού και προσμονής για εξεύρεση λύσης στο οικονομικό ζήτημα που ταλαιπωρεί επί σειρά μηνών τους παίκτες, το βαρύ κλίμα στην ΑΕΚ φορτίστηκε ακόμη περισσότερο χτες με το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Νίκου Κωστένογλου και Κώστα Μανωλά. Το θέμα προέκυψε αφού ο νεαρός αμυντικός ήθελε να εκτελέσει ένα πέναλτι που ο προπονητής είχε δώσει εντολή να χτυπήσει ο Δημήτρης Σιαλμάς. Αποτέλεσμα ήταν ο λεκτικός διαπληκτισμός των δυο με τον προπονητή να διώχνει τον παίκτη απ' την προπόνηση και να τον παραπέμπει στη διοίκηση η οποία κάλεσε το νεαρό παίκτη σε απολογία.

Στα της προπόνησης, ο Τραϊανός Δέλλας, o οποίος έχει θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξιό δικέφαλο, ο Φαμπιάν Βάργκας και ο Λεονάρντο ακολούθησαν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Παντελής Καφές έκαναν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, ενώ οι Παναγιώτης Λαγός και Εϊντουρ Γκούντγιονσεν συνέχισαν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.


Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ απουσιάζει εκτάκτως

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αλλάζει χέρια η υπόθεση

Σε ειδικό εφέτη - ανακριτή θα ανατεθεί η δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Γι' αυτό τον λόγο στις 15 Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για να επιλέξει τον ειδικό εφέτη που θα συνεχίσει την διερεύνηση.

  • Ο Αχιλλέας Μπέος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σκοπό την αποφυλάκισή του. Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου παραμένει στη φυλακή αλλά μέχρι σήμερα έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για την αποφυλάκισή του.
Αναβολή για Μ. Ψωμιάδη

Αναβολή για 4 Απρίλη του 2012 πήρε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του Μ. Ψωμιάδη και δύο άλλων προσώπων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ, από το ταμείο της ΑΕΚ, κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ομάδας. Η εκδίκαση αναβλήθηκε, γιατί ο Μ. Ψωμιάδης παραμένει στα Σκόπια, όπου συνελήφθη ύστερα από ένταλμα, για την υπόθεση των στημένων παιγνιδιών. Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την έκδοσή του έχουν αρχίσει. Στο Μ. Ψωμιάδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό 25άρας

Στην πόλη Σέτσιν της Πολωνίας που από σήμερα και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί το 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25αρα πισίνα θα δώσουν τη δική τους μάχη τα μέλη της ελληνικής αποστολής για διάκριση. Η ελληνική ομάδα αποτελείται απο 5 κολυμβητές, τους Παναγιώτη Σαμιλίδη, Ανδρέα Βαζαίο, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέφανο Δημητριάδη, και μια κολυμβήτρια, τη Νόρα Δράκου. Η διοργάνωση αποτελεί σημαντικό τεστ δυνάμεων ενόψει της προσπάθειας των αθλητών για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Αμβέρσας καθώς και της αντίστοιχης για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πέρασαν Πιερικός, Καλλιθέα

Σε ένα μέτριο ματς με πολλές σκληρές μονομαχίες, ο Πιερικός επικράτησε 1-0 του Αετού στη Σκύδρα (το γκολ ο Πουρτουλίδης στο 25') και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

  • Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του έτερου αγώνα της ημέρας, μεταξύ της Καλλιθέας και της Βέροιας. Οι δύο ομάδες όδευαν ολοταχώς προς την παράταση, όταν ο Πλατέλλας με σουτ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το εισιτήριο στους «κυανόλευκους». Στην επόμενη φάση, η Καλλιθέα θα υποδεχθεί την Δόξα Δράμας και -όπως είναι φυσικό- έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.
ΒΟΛΕΪ

Μετά την ΑΕΚ (πρόκριση τους 16 τους CEV Kαπ) και το Μαρκόπουλο βάδισε στο δρόμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών στο γυναικείο βόλεϊ, καθώς χθες προκρίθηκε στους 16 του Τσάλεντζ Καπ. Η ελληνική ομάδα επικράτησε στην διαδικασία του χρυσού σετ της βελγικής Ερμές Οστάντ και αφού προηγουμένως είχε κερδίσει στον κανονικό αγώνα με 3-0 ισοφαρίζοντας την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι με 3-2.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Φοβού τον καρχαρία

Σε συναγερμό βρίσκεται η οργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Περθ, με τη συμμετοχή και Ελλήνων αθλητών, καθώς η εμφάνιση καρχαρία έβαλε «φωτιά» στους αγώνες!

Το επικίνδυνο σαρκοβόρο ψάρι έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Τρίτης κοντά στο θαλάσσιο στίβο όπου λαμβάνει χώρα η διοργάνωση, όπως αποκάλυψε ψαράς της περιοχής. «Η ασφάλεια των ιστιοπλόων είναι η κορυφαία προτεραιότητα για μας», σχολίασε ο διευθυντής του Παγκοσμίου, Τζον Λόνγκλεϊ, ο οποίος τόνισε ότι ήδη οι περιπολίες των λιμενικών σκαφών έχουν διπλασιαστεί, προκειμένου να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αθλητών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και μετά την αναβολή των ιστιοδρομιών της δεύτερης ημέρας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, κανονικά διεξήχθησαν οι κούρσες χτες. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση κατέχουν το δίδυμο Μάντης/Καγιαλής στα 470 των ανδρών, καθώς βρίσκονται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στην ίδια κατηγορία, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος είναι 23οι με 43 βαθμούς.

Στις άλλες κατηγορίες, ο Γιάννης Μιτάκης είναι 17ος στα Finn με 47 βαθμούς, η Σκαρλάτου 27η στα RSX με 67 βαθμούς και η Αγραφιώτη 32 στα Laser Randial με 117 βαθμούς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΟΦΗ 0-1

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο ΟΦΗ μετά και τη νέα του επιτυχία αφού χτες επικράτησε σε εξ αναβολής αγώνα για την 2η αγωνιστική της SUPERLEGUE εκτός έδρας της Δόξας Δράμας με 1-0. Το γκολ για την ομάδα του Αναστόπουλου πέτυχε ο Ουκάρ στο 30' ύστερα από τραγικό λάθος του Σέρεμετ. Οι Κρητικοί τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λόπεθ. Η ομάδα της Δράμας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ