ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της

Στο 80% η ΝΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, στο 81,90% η ΝΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Κλιμακώνεται η δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, με το πανελλαδικό πλάνο να έχει καλυφθεί μέχρι στιγμής κατά 64,09%. Το ποσοστό κάλυψης των επιμέρους πλάνων από τις Οργανώσεις Περιοχής και τις Νομαρχιακές Οργανώσεις, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν στη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, αλλά και τις αδυναμίες που πρέπει έγκαιρα να αντιμετωπιστούν, όπου εμφανίζονται.

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ έχει καλύψει το 61,26% του πλάνου της. Οσον αφορά την άμιλλα ανάμεσα στις Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής, πρωτοπόρα είναι η ΝΕ Μεταφορών που έχει καλύψει το 80,00% του πλάνου της και ακολουθούν οι Οργανώσεις: ΑΕΙ - ΤΕΙ με 73,76%, Κατασκευών με 71,64%, Χρηματοπιστωτικού με 66,27%, Βιομηχανίας με 66,14%, Νότιου Τομέα με 63,93%, Τηλεπικοινωνιών με 60,97%, Βορείου Τομέα με 60,73%, ΕΒΕ με 59,61%, Υπηρεσιών με 59,42%, Πειραιά με 58,21%, Θριασίου - Μεγαρίδας με 57,84%, Δυτικού Τομέα με 57,44%, Κεντρικού Τομέα με 57,09%, Μεσογείων - Λαυρεωτικής με 55,21%, Εκπαιδευτικών με 52,87%, Υγείας με 52,73%, Καλλιτεχνών με 48,78%, Δημόσιας Διοίκησης - ΟΤΑ με 48,10% και ΚΟΒ ΜΜΕ με 37,36%.

Αντίστοιχα, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έχει καλύψει το 66,90% του πλάνου της. Η κατάταξη στην άμιλλα των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως εξής: Εμπορίου - Υπηρεσιών με 81,90%, ΑΕΙ - ΤΕΙ με 72,80%, Υγείας με 71,00%, Εκπαιδευτικών με 69,60%, Βιομηχανίας με 69,10%, Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα με 69,00%, Πέλλας με 60,00%, Βορειοδυτικού Τομέα με 59,20%, Κατασκευών με 53,80%, Σερρών με 46,80%, Υπαίθρου Θεσσαλονίκης με 45,90%, Πιερίας με 45,40%, Κιλκίς με 36,70%, Ημαθίας με 36,20% και Χαλκιδικής με 36,20%.

ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Εγκαίνια» με προετοιμασία νέας επέμβασης

Το «μνημόνιο» για τη λειτουργία του προβλέπει ακόμα και την αποθήκευση πυρηνικών όπλων επί ελληνικού εδάφους

Σε πολεμική ετοιμότητα για εμπλοκή σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις βρίσκεται το ΝΑΤΟικό στρατηγείο Θεσσαλονίκης NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), το οποίο αναλαμβάνει από σήμερα και επίσημα τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) για ολόκληρο το 2012.

Το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ανώτατη ΝΑΤΟική διοίκηση, για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, πέρασε από τη Βουλή το Δεκέμβρη του 2008, με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Το βάθος της εμπλοκής της Ελλάδας στα υπό εξέλιξη ιμπεριαλιστικά σχέδια αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής, ενώ προβλέπεται να αναλαμβάνει, κατά περίπτωση, και αποστολές στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα. Στα πλαίσια αυτά, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων (πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα), η αποθήκευση των οποίων προβλέπεται επί ελληνικού εδάφους.

Οπως, εξάλλου, αποκάλυψε πρόσφατα ο «Ρ», το ίδιο στρατηγείο, σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση μιας αρμάδας 24 εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν στη διάρκεια του 2012 πολεμικό υλικό και εφόδια από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας σε «άγνωστη» περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση 2.700 ν. μιλίων από τα ελληνικά λιμάνια πέρα από το Σουέζ και το στενό του Αντεν, δηλαδή στην Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο.

ΕΕΔΥΕ
Για τα μονοπώλια η ελληνοϊσραηλινή λυκοσυμμαχία

Ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, για την επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Αμυνας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, τονίζεται:

«Φαίνεται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Μπαράκ που μίλησε για "σύσφιξη των σχέσεων" και "ευκαιρίες, όπως προκύπτουν από την τρέχουσα συγκυρία στην περιοχή της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή", ότι βαθαίνουν οι σχέσεις και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα για ακόμη μια φορά σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που παρατηρούνται έντονη κινητικότητα και πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου με πιθανούς στόχους τη Συρία και το Ιράν. Σε μια περίοδο που το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει το εγκληματικό του έργο απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

Η ΕΕΔΥΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη βρέθηκε στην Παλαιστίνη σε κοινή αποστολή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δίκαιο και αλύγιστο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εντείνει τώρα την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς που αγωνίζονται. Να καταδικάσει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ελλάδας, εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο της «COSMOTE» στο Κορωπί θα περιοδεύσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα περιοδεύσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε άνεργους της Ζώνης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος.

-- Στις 10 π.μ., στο μέγαρο του ΟΛΠ θα περιοδεύσει η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 8 π.μ., στο γκαράζ και τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Πειραιά θα περιοδεύσει η Ε. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σε επιχειρήσεις μετάλλου στην περιοχή «Ρετσίνα» Πειραιά.

-- Στις 5 μ.μ., στο πολυκατάστημα «NOTOS» θα περιοδεύσει η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή 13/1

-- Στις 6.45 μ.μ. στο νυχτερινό λύκειο Αγ. Αναργύρων θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 6.45 π.μ., στο ΣΕΜΠΟ του ΣΕΠ θα περιοδεύσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Β' ΤΟΜΟΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσίαση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Β' Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949 - 1968) διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

  • Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις Σέρρες, την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ