ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Απρίλη 2012
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Και στις 7 του Μάη θα είμαστε στο πλάι του λαού

Καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος, ώστε συντεταγμένα να αποκρούσει και να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και για να διαμορφωθούν συνθήκες όροι και προϋποθέσεις για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, αποτελεί η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Γαλάτσι το πρωί της περασμένης Κυριακής, ο Σπύρος Χαλβατζής υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι οι κομμουνιστές δεν θυμούνται το λαό προεκλογικά, βρίσκονται καθημερινά ανάμεσά του, είναι σάρκα από τη σάρκα του, θα βρίσκονται στο πλευρό του και στους αγώνες που θα αναπτύξει και την 7η του Μάη.

Ο Σπ. Χαλβατζής απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή της πρότασης του Κόμματος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ανάμεσα σε άλλα τεράστιο ορυκτό πλούτο, έμπειρο και ικανό εργατοτεχνικό δυναμικό, τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Η εργατική λαϊκή εξουσία μπορεί να θέσει σε κίνηση όλες αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με τον πλούτο να ανήκει στους παραγωγούς του στο πλαίσιο της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Αναφέρθηκε στις αυταπάτες για «εύκολες λύσεις» διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση, που σε γενικές γραμμές αποκρυσταλλώνονταν στην αντίληψη περί «ενότητας της αριστεράς» που θα μπορέσει να οδηγήσει σε μία φιλολαϊκή κυβέρνηση. Υπενθύμισε τη στάση που κράτησε ο οπορτουνισμός απέναντι σε κομβικά πολιτικά ζητήματα τα προηγούμενα χρόνια, τις δυσάρεστες συνέπειες των οποίων βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος λαός, όπως για παράδειγμα η θετική ψήφος στη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή η τακτική του στο μαζικό κίνημα και στην ΤΑ, όπου συστηματικά συμμαχούσε με το ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και η διγλωσσία που τηρεί ακόμη και τώρα απέναντι στα ζητήματα του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, και κατέληξε λέγοντας ότι η «ενότητα της αριστεράς» αποτελεί προσπάθεια εξαπάτησης του εργαζόμενου λαού.

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Να ψηφίσει ο καθένας με βάση τα συμφέροντά του

Σε απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και από αυτά που κινούνται δορυφορικά και είναι πιστά στον ευρωμονόδρομο, κάλεσε τους εργαζόμενους η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής, μιλώντας την περασμένη Κυριακή σε εργατογειτονιά του Πειραιά, στην οδό Δεληγιώργη. Οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, μικρέμποροι, αυτοί που συνθλίβονται και βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, οι φτωχοί αγρότες και κυρίως η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών, οι νέοι επιστήμονες, δεν μπορεί, τόνισε, να ψηφίζουν με τα ίδια κριτήρια που ψηφίζουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. «Να ψηφίσει ο καθένας με βάση τα δικά του συμφέροντα».

«Είτε κεντροαριστερό, είτε κεντροδεξιό σχήμα μετά τις εκλογές, ξεκαθάρισε, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή με πρόγραμμα καθορισμένο και στα σημεία για 30 και πάνω χρόνια. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που είναι αποτελεσματική την επόμενη των εκλογών και γιατί ανοίγει δρόμο για να πάρει ο λαός την εξουσία αλλά και γιατί είναι χειροπιαστό το αποτέλεσμα της πάλης του λαού την επόμενη μέρα. Η εκτίναξη του ποσοστού του ΚΚΕ θα σοκάρει, θα φοβίσει την αστική τάξη και όλα τα επιτελεία της και συγχρόνως θα αναπτερώσει τα όνειρα και τις ελπίδες ενός κόσμου που θα μπει δυναμικά στον αγώνα. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει η ψήφος στο ΚΚΕ η οποία μπορεί να αποτελέσει και θα αποτελέσει βαρόμετρο στο τι θα γίνει στο κίνημα την επόμενη μέρα. Ο ίδιος ο λαός πρέπει να αποφασίσει να σηκωθεί, να σηκώσει το ανάστημά του. Πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα στις εκλογές, να κάνει ένα βήμα μπροστά και αυτό το βήμα σηματοδοτεί η ψήφος στο ΚΚΕ. Αλλιώς θα είναι εκεί με την πλάτη στον τοίχο».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πανίσχυρο ΚΚΕ, ο λαός πρωταγωνιστής

MotionTeam

«Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις τις νέες θύελλες που έρχονται. Εμπρός για πανίσχυρο ΚΚΕ, για ισχυρό, πανίσχυρο λαϊκό κίνημα». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία του Ευόσμου, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία του Ευόσμου.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στον ορυμαγδό των σκανδάλων που «αποκαλύφθηκαν» και προβάλλονται το τελευταίο διάστημα και κάλεσε το λαό να αναρωτηθεί γιατί τα βγάζουν τώρα στην επιφάνεια, προεκλογικά: «Για να πισωγυρίσουν τη συνείδηση του λαού την ώρα που κάνει σοβαρά βήματα εμπρός. Για να μας πουν ότι η κρίση ξέσπασε στην Ελλάδα επειδή υπάρχουν τα λαμόγια, αυτοί που έκλεψαν το δημόσιο χρήμα και ότι κύρια αιτία της κρίσης είναι αυτοί. Θέλουν έτσι να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η κρίση είναι σύμφυτη με το ληστρικό εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και ότι ταυτόχρονα αυτό το ληστρικό σύστημα είναι η μήτρα των σκανδάλων, η μήτρα της λαμογιάς. Θέλουν έτσι να κρύψουν τη νόμιμη κλοπή, την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας».

«Εμείς το λαό τον θέλουμε πρωταγωνιστή» τόνισε ο Θ. Κωνσταντινίδης. «Να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα με τη θέλησή του, με τη λαϊκή του πρωτοβουλία, αλλά και με τη συνειδητή του επιλογή να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας αυτούς που καρπώνονται τον ανθρώπινο μόχθο και όσους τους υπηρετούν πολιτικά». Επισήμανε ότι βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα ποια τάξη θα έχει την εξουσία και ο δρόμος ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί και ότι το ερώτημα «αστοί ή προλετάριοι, καπιταλισμός ή σοσιαλισμός τέθηκε, το νερό μπήκε στο αυλάκι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ
Οι βιομηχανικοί εργάτες ψηφίζουν το Κόμμα τους

Με τους ανθρώπους του μόχθου, που ξέρουν πολύ καλά πώς «βγαίνει το ψωμί», συναντήθηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Εξαρχος, περιοδεύοντας στη ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPINDER και την πτηνοτροφική επιχείρηση ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ. Δυο εργοστάσια όπου εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες είναι απλήρωτοι από 2 έως 4 μήνες και που βρίσκονται επιπλέον αντιμέτωποι όπως όλη η εργατική τάξη και συνολικά οι εργαζόμενοι με τη διαμόρφωση ακόμη πιο ληστρικών όρων εκμετάλλευσης για πιο φτηνή εργατική δύναμη μέσα από την κατάργηση των ΣΣΕ.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη η εργατική τάξη να σταθεί μπροστά στην κάλπη με όπλο την πείρα της για τα όσα βιώνει. Με κριτήριο τις ανάγκες της τάξης τους να ενισχύσουν αποφασιστικά, μαζικά το ΚΚΕ κόντρα στα τρομοκρατικά διλήμματα και τους εκβιασμούς των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επισήμανε την ανάγκη να μη σκορπίσει η ψήφος στις λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις και τα μικρότερα κόμματα - αναχώματα που στηρίζουν με τα μπούνια, δεν αμφισβητούν τη στρατηγική αυτή του κεφαλαίου και την καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία δημιουργεί την κρίση, οδηγεί την εργατική τάξη και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση για χάρη της ανταγωνιστικότητας - κερδοφορίας του κεφαλαίου». Η ψήφος στο ΚΚΕ, είπε o Ν. Εξαρχος, είναι ψήφος δοκιμασμένη, θα αποδώσει την επόμενη των εκλογών σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα επιταχύνει την προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, που θα συγκρούεται με την πλουτοκρατία, για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για να ανοίξει η εργατική τάξη και ο λαός το δρόμο στο δικό του μέλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Περιοδεία στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Motion Team

Ελλειψη προσωπικού και αδυναμία εκπλήρωσης ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού έργου, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Χτες, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας περιόδευσε στη Σχολή και συναντήθηκε με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς, καλώντας τους να τιμωρήσουν τις δυνάμεις εκείνες που ευθύνονται για την υποβάθμισή της και τη μετατροπή της Πρόνοιας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ενώ ο Οργανισμός της Σχολής του 1985 προβλέπει 105 εργαζόμενους (σ.σ. κι αυτός ο αριθμός ήταν ανεπαρκής), σήμερα οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από 50. Η σοβαρή οικονομική στενότητα της Σχολής είναι τέτοια που έχει ως αποτέλεσμα να κόψουν ακόμη και το κολατσιό των παιδιών του Δημοτικού. Στο Ειδικό Δημοτικό φοιτούν 13 παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων με πολλαπλές αναπηρίες, διότι έχουν κλείσει τα Κέντρα για πολυανάπηρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μείωση των παιδιών στις Σχολές Τυφλών (στη Θεσσαλονίκη πριν 25 χρόνια ήταν πάνω από 120, σήμερα είναι μόλις 40) είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου και της πίεσης προς τους γονείς ότι δήθεν είναι καλύτερα για τα τυφλά παιδιά να πηγαίνουν στα κοινά σχολεία. Το τμήμα Τηλεφωνητών της Σχολής στην ουσία έχει κλείσει και διέξοδος είναι ένα υποβαθμισμένο ΙΕΚ με δίδακτρα 192 ευρώ το εξάμηνο. Επίσης δεν υπάρχει Γυμνάσιο και Λύκειο για τυφλούς.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά τους στις Σειρήνες και να βγάλουν συμπεράσματα από τις συνεργασίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Οχι στην εξαπάτηση των ανέργων

«Μεγάλη και ξεδιάντροπη προεκλογική κοροϊδία σε βάρος των χιλιάδων ανέργων του νομού», χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, τις προσλήψεις για τη λεγόμενη «κοινωφελή εργασία» που ανακοινώνουν οι Δήμοι της περιοχής. Τη «δουλειά» της συλλογής, της «επεξεργασίας» και της προώθησης των αιτήσεων για πρόσληψη που κάνουν οι άνεργοι ανέλαβε, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας που αναδείχτηκε στο πρόσφατο συνέδριο με τη συνεργασία των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την υλοποίησή του αναλαμβάνουν ΜΚΟ, Ιδρύματα, Εταιρείες Αστικού Δικαίου, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις. Σε όλη τη χώρα θα διατεθούν 2,7 δισ. ευρώ. Για τη Θεσσαλία προβλέπονται 17,4 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 5.300 ανέργων στους Δήμους της περιοχής. Στο νομό Καρδίτσας προβλέπεται να προσληφθούν 1.053 άνεργοι για εργασία 135 ημερών με 22 ευρώ μικτά ημερησίως. Χτες που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων - διορία μέχρι τις 2 Μάη - στο Εργατικό Κέντρο προσήλθαν εκατοντάδες άνεργοι. Από ανθρώπους, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν συνεχώς εκεί έγινε προσπάθεια να «αξιοποιηθεί» η όλη διαδικασία για εκλογικό επηρεασμό. Την επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης κατήγγειλαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο χώρο, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από πολλούς ανέργους που δήλωναν ότι η ανάγκη να βρουν μια δουλειά δεν πρόκειται να τους οδηγήσει στο ξεπούλημα της ψήφου τους, στην αναξιοπρέπεια και στην υποταγή,

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Με ψήφο στο ΚΚΕ τιμάμε Αντίσταση και ΔΣΕ

Με συμμετοχή πλήθους αντιστασιακών αγωνιστών, μαχητών του ΔΣΕ, φίλων και απογόνων της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» η προεκλογική σύσκεψη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπου εκφράστηκε η αποφασιστικότητά τους να δραστηριοποιηθούν, ώστε κάθε ψήφος των αγωνιστών και των απογόνων τους, των οικογενειών τους και, γενικότερα, φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ να ενισχύσει το ΚΚΕ, που, εκτός των άλλων, είναι το Κόμμα οργανωτής, ψυχή, ραχοκοκαλιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη σύσκεψη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, ενώ, εκτός των άλλων, παραβρέθηκε και η Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη, επίσης, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης παρουσίασε κάλεσμα του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, γιατί, όπως ανέφερε το κεντρικό σύνθημα, «Με ψήφο μας στο ΚΚΕ, τιμάμε την ΕΑΜική Αντίσταση και το ΔΣΕ». Στο κάλεσμα υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα άλλα:

Δεν ξεχνάμε ότι: Το Επος της ΕΑΜικής Αντίστασης και ο ηρωικός αγώνας του ΔΣΕ γράφτηκαν με το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών της Αντίστασης και του ΔΣΕ. Οργανωτής, καθοδηγητής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ήταν το ηρωικό ΚΚΕ. Είναι το Κόμμα που αγωνίστηκε και επέβαλε, τελικά, την αναγνώριση της Αντίστασης και του ΔΣΕ, πάλεψε για την αποκατάσταση - ηθική και υλική - των αγωνιστών και αγωνιστριών και συνεχίζει μέχρι σήμερα σταθερά να παλεύει γι' αυτό. Σήμερα το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα του για κοινωνικά λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παλεύει για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που χρεοκοπεί τους εργάτες και τη λαϊκή οικογένεια.

Και το κάλεσμα καταλήγει: Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με τα παραρτήματά μας σε όλη τη χώρα καλούμε όλους τους αντιστασιακούς αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους τους και τις οικογένειές τους να τιμήσουν πραγματικά την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και τους ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Να εμπιστευτούν την ιστορική πείρα και διαδρομή και την ικανότητά του στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις
Σήμερα Τρίτη

-- Στην Αθήνα στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση της Αχτίδας Μεταφορών με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στη Λάρισα με ομιλητή το Θ. Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο επικρατείας.

-- Στην Αλεξανδρούπολη με ομιλητή το Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ, υποψήφιο Επικρατείας.

-- Στην Κυψέλη με ομιλητή το Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ, υποψήφιο Επικρατείας.

-- Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με ομιλήτρια τη Ιωάννα Σοφρόνωφ, υποψήφια βουλευτή.

Συσκέψεις ετεροδημοτών

-- Σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.), ετεροδημότες Ικαρίας και Φούρνων με το Ν. Λαρδά.

-- Την Πέμπτη 26/4, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.), ετεροδημότες Λέσβου.

-- Την Πέμπτη 26/4, στις 7 μ.μ., στην Ομοσπονδία Οικοδόμων (Ζήνωνος 7-9), ετεροδημότες Τρικάλων με τον Αχ. Κανταρτζή.

-- Την Πέμπτη 26/4, στις 8 μ.μ., στην Πανηπειρωτική, ετεροδημότες Ηπείρου.

-- Το Σάββατο 28/4, στις 6.30 μ.μ., στην ΟΒΣΑ (Πατουσά 3, πλατεία Κάνιγγος), ετεροδημότες Ευρυτανίας.

Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ - Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Περιοδεία στο ΦΟΣΔΑ Λάρισας

Στις θέσεις του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται σε τομείς που διαχειρίζεται η Τοπική Διοίκηση (Καθαριότητα, ΧΥΤΑ, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις) και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους εργαζόμενους, αναφέρθηκαν οι Γ. Λαμπρούλης και Κική Θεοδώρου, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Λάρισα, στη διάρκεια της περιοδείας τους στο Κέντρο Διαλογής Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), Ν. Λάρισας.

Οπως τόνισαν, «το πόσο επικερδής είναι η διαχείριση απορριμμάτων για το μεγάλο κεφάλαιο, το αποδεικνύει ο ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει και πανελλαδικά ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ανακύκλωση, διαχείριση - επεξεργασία απορριμμάτων και στην παραγωγή ενέργειας και μάλιστα με ρυπογόνες μεθόδους».

Και αναπτύσσοντας την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, σημείωσαν ότι αυτό σημαίνει:

-- Πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δαπανών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

-- Εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ορθολογική μεταφορά μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης, σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας και πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Προεκλογικές εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), αύριο Τετάρτη 25 Απρίλη, ώρα 6 μμ, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον αγωνιστή Εκπαιδευτικό και μέλος της ΠΕΑΦΕ Γιώργο Μωραΐτη. Στην εκδήλωση - πολιτική σύσκεψη θα γίνει και συζήτηση για τις εκλογές και θα χαιρετίσει η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λίνα Κροκίδη.

-- Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς διοργανώνει σύσκεψη με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», αύριο Τετάρτη 25 Απρίλη και ώρα 6.30 μμ στα γραφεία του Παραρτήματος (Κύπρου και Ηλιουπόλεως).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ