ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Μάη 2012
Σελ. /32
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Με ενισχυμένο ΚΚΕ μπορούμε να τους εμποδίσουμε

Στην Αρχιτεκτονική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης περιόδευσε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου και κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα αντίστασης με ισχυρό ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, δε θα σταματήσουν εδώ» είπε και τόνισε:

«Η ανάπτυξη που ονειρεύονται από τον Ολάντ στη Γαλλία μέχρι τους ντόπιους αναπαραγωγούς αυτής της αντίληψης, αφήνει τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια, απ' έξω. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο που μπαίνει επί τάπητος το θέμα ποια τάξη θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, ποια τάξη θα έχει τα μέσα παραγωγής για να μπορέσει η ανάπτυξη να λειτουργήσει σε όφελος του λαού, των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές να στείλουμε ένα μήνυμα.

Ολες οι άλλες παραλλαγές, που προτείνονται μπροστά στις εκλογές, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαχειριστούν τον ήδη χαραγμένο δρόμο που οδηγεί και πάλι στην κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Ο δρόμος της ανάπτυξης της χώρας μας περνάει μέσα από το δρόμο της απεμπλοκής από την ΕΕ, περνάει μέσα από την αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Και έχει τέτοιες: Μπορεί να παράγει και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της και να εξάγει προϊόντα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικά και περιζήτητα. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης δε σημαίνει περιχαράκωση, σημαίνει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους λαούς όλης της υφηλίου.

Σας καλούμε να στηρίξετε τη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί γιατί έχει τη θέληση, την πολιτική, αλλά και την πρακτική δυνατότητα να αντισταθεί στα μέτρα που είναι προαποφασισμένα. Ηδη χτες ο πρωθυπουργός υπαγόρευσε τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, άλλος δρόμος που να περνάει έξω απ' την αντίσταση. Εμείς λέμε ότι με ενισχυμένο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συνολικά συμφωνείτε με την πρότασή μας ή δε συμφωνείτε, μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Σε αυτή τη φάση, το ρεαλιστικό είναι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν και να εμποδίσουν, να καθυστερήσουμε τα βάρβαρα μέτρα. Στην πορεία, δημιουργώντας άλλες πλειοψηφίες και άλλους συσχετισμούς μπορούμε να διεκδικήσουμε το σύνολο της εξουσίας».

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Το ΚΚΕ είναι η μόνη φερέγγυα δύναμη

«Λάβετε τα μέτρα σας, έρχονται νέα χειρότερα μέτρα. Μην έχετε αυταπάτες ότι με μια άλλη κυβέρνηση, "κεντροδεξιά", "κεντροαριστερή", μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Αναλάβετε τις ευθύνες σας». Με αυτά τα λόγια η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά, στην περιοδεία που πραγματοποίησε χτες στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και να μη σκορπίσουν την ψήφο τους στα κόμματα εκείνα που είναι πιστά στον ευρωμονόδρομο και «με την ψήφο σας να στηρίξετε το ΚΚΕ, τη μόνη φερέγγυα δύναμη για την οργάνωση της πάλης του, για να οργανώσει την αντεπίθεση στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, αλλά ακόμα και για να αποσπάσει κατακτήσεις» μέχρι ο ίδιος ο λαός να πάρει την εξουσία.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι θα περιέχουν τα νέα μέτρα και κυρίως για το αν θα έχουν αύριο δουλειά, αν θα βρουν ποτέ δουλειά τα παιδιά τους και αν με τις νέες μειώσεις μισθών θα μπορούν πλέον να ζουν τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ήταν πάντα κοντά τους, στα προβλήματά τους, στις κινητοποιήσεις τους και δεν τους θυμούνται, όπως οι άλλοι, προεκλογικά και μόνο.

«Είτε κεντροαριστερή, είτε κεντροδεξιά κυβέρνηση σχηματισθεί μετά τις εκλογές, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή με πρόγραμμα καθορισμένο και στα σημεία για 30 και πάνω χρόνια» τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη. Γι' αυτό, «η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απροετοίμαστους. Η εκτίναξη του ποσοστού του ΚΚΕ θα σοκάρει, θα φοβίσει την αστική τάξη και όλα τα επιτελεία της. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να αναχαιτιστεί η επίθεση και να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στην υπηρεσία του λαού

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ασπρο του νομού Κιλκίς, μίλησε χτες το απόγευμα η Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ. «Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο της πόλης και φτωχό αγρότη, γυναίκα και νεολαίο. Μας έχετε δοκιμάσει, ξέρετε, ότι δεν είπαμε ψέματα, δεν κοροϊδέψαμε», σημείωσε εξαρχής. Και τόνισε:

«Ξέρετε ότι δε θα κάνουμε πίσω. Ξέρετε ότι και την επομένη των εκλογών θα είμαστε δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται. Ξέρετε ότι τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στη υπηρεσία του λαού και όχι των αξιωμάτων. Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και επιμέρους διαφωνίες του καθενός. Τις συζητάμε. Μα σήμερα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης. Σήμερα και αύριο οι αγώνες, η ανατροπή, η ευημερία του λαού, χρειάζονται ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε το ΚΚΕ. Είναι στο χέρι σας να το δυναμώσετε, να δυναμώσετε τον αγώνα και την ελπίδα του λαού. Είναι στο χέρι σας να τσακίσετε πραγματικά και να φοβίσετε Ευρωπαίους και Ελληνες εκμεταλλευτές. Μη σκορπίσετε την ψήφο σας δεξιά και αριστερά. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας. Ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός».

Και σε άλλο σημείο, η Σ. Καλαντίδου υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι με το 1ο μνημόνιο δεν σταματάνε τα μέτρα, ότι θα έρθουν κι άλλα. Και ήρθαν οι εφαρμοστικοί νόμοι, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήρθε το 2ο μνημόνιο. Ακόμα και τώρα, μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης, μέσα στον καπνό των διλημμάτων και των προεκλογικών εξαγγελιών και των εκβιασμών για πτώχευση και χάος, παίρνονται μέτρα. Ο λαός πτώχευσε και πτωχεύει ανεξέλεγκτα. Δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα. Θα παίρνονται νέα κάθε φορά που κινδυνεύει η κερδοφορία και η διαβόητη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ισχύουν για πάντα χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα σημαδέψουν όχι μόνο τη δική μας γενιά αλλά όλες τις επόμενες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και βάλε. Με την ψήφο μας μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να αναστείλουμε τα βάρβαρα μέτρα. Ενισχυμένο ΚΚΕ στην κάλπη, σημαίνει δυνατός λαός».

Ερωτηματικά για μεθοδεύσεις στο Δήμο Συκεών

Περιοδεία χτες από τον Χ. Βέλλη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με τα όσα διαδίδονται τις τελευταίες μέρες για σχέδιο της διοίκησης του Δήμου Συκεών στη Θεσσαλονίκη να χρησιμοποιήσει ως εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που απασχολεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε αθλητικά τμήματα, κλπ. Σύμφωνα με όσα ακούγονται, στέλεχος της διοίκησης του δήμου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ότι θα εργαστούν κανονικά την Κυριακή για να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν, ενώ στους υπόλοιπους είπε πως θα παρουσιασθούν στα εκλογικά τμήματα ως εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ!

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Βέλλης στους χώρους στέγασης αυτών των προγραμμάτων, κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να εγκαταλείψει τυχόν τέτοιους σχεδιασμούς. Την προειδοποίησε ακόμα να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, να μην τολμήσει να εκβιάσει και να απειλήσει κανέναν εργαζόμενο πατώντας στην ανάγκη του για δουλειά. Πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του δήμου αναγκάζει εργαζόμενους να παίξουν αυτόν το ρόλο και θύμισε την περίπτωση συνδικαλίστριας της ΠΑΣΚΕ από το Σωματείο Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που βρέθηκε με σφραγισμένους φακέλους της εφορευτικής επιτροπής και κατέληξε στο Αυτόφωρο.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η χρησιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων ως εκλογικών αντιπροσώπων είναι παράνομη και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις. «Αντιδράστε σε ό,τι καταρρακώνει την αξιοπρέπειά σας. Μην αποδέχεστε να μετατρέπουν το δικαίωμά σας στην εργασία σε εργαλείο συνδιαλλαγής και εκβιασμών. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας», είπε ο Χ. Βέλλης.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ
Ψήφο στο κόμμα της εργατιάς

Η Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας καλεί τους συμπάροικους που βρίσκονται στην Ελλάδα, συγγενείς, φίλους να υποστηρίξουν με την ψήφο τους το κόμμα της εργατικής τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ. Οπως σημειώνουν, «στηρίζουμε το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, και το πρωτοπόρο ταξικό κίνημα ΠΑΜΕ, που αγωνίζονται για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με προοπτική την ανατροπή της οικονομικής κυριαρχίας και πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου και την καθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, όπου μόνο τότε ο ελληνικός λαός θα γλιτώσει από τους ανελέητους βομβαρδισμούς των δεκάδων νόμων και υπουργικών αποφάσεων που του στερούν τα εργασιακά του κεκτημένα και τον οδηγούν στην ανεργία, την πείνα, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό μαρασμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ