ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Μάη 2012
Σελ. /32
Βρώμικη αστική «δημοσιογραφία» τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

«(...) έρχεται και ο Θανάσης Παφίλης για να δηλώσει ότι το "κόκκινο κόμμα" δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Γι' αυτό και την επομένη θα κατέβει στον δρόμο για να τα ακυρώσει. Την ίδια στιγμή ζητεί και εκείνος να τους ψηφίσουμε. Για να νομιμοποιήσουμε, διά του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματός μας, την κατάλυση των νόμων που ευαγγελίζονται; Θα το αποκαλέσω, όσο πιο ευγενικά μπορώ, "σύγχυση", για να μην το πω "παράνοια" και εξοριστώ στη Σιβηρία κατηγορούμενη για αντικομμουνιστικό οίστρο...». Αυτά γράφει η Πανδώρα, στο χτεσινό ηλεκτρονικό Βήμα. Το ποιος βρίσκεται σε σύγχυση, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, διαβάζοντας τι πραγματικά είπε ο Θ. Παφίλης στην εκπομπή που επικαλείται ο Βίδος και άλλοι. Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα: «Οποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι θύελλα απέναντι στους εργαζόμενους... Σημασία έχει κατά τη γνώμη μας, πριν ορκιστεί καν η καινούρια κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμους για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται. Πριν καν ορκιστεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται γι' αυτά που του ετοιμάζετε. Αυτά που του ετοιμάζετε τι είναι: Νέα μείωση μισθών 20%, έχετε συμφωνήσει...». Τι είπε ο Θ. Παφίλης; Αυτό που το ΚΚΕ λέει σ' όλη την προεκλογική περίοδο, ότι στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν άμεσα τα μέτρα των δραστικών περικοπών των 11,5-14 δισ. ευρώ, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που θα τσακίσει κι άλλο τις συντάξεις, η επίθεση των καπιταλιστών στους μισθούς κλπ. Αρα ο λαός οργανωμένα να απαντήσει στον πόλεμό τους, χωρίς να χάσει ώρα! Τα καταλαβαίνουν αυτά οι γραφίδες του ΔΟΛ και άλλων αστικών ΜΜΕ, αλλά κάνουν προβοκατόρικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα αφού ζορίζονται να στηρίξουν τη σάπια αστική πολιτική. Η «αντικειμενική» δημοσιογραφία του είναι στρατευμένη προπαγάνδα υπέρ του συστήματος που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Γι' αυτό επιτίθενται με ψέματα στο ΚΚΕ, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του στα ίσα και με πολιτικά επιχειρήματα.

ΑντιΚΚΕ φαιδρότητες

Ο Δανίκας στο χτεσινό ηλεκτρονικό «Βήμα» διαστρεβλώνει το ΚΚΕ και προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες του ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό. Ζητάει από το ΚΚΕ «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη», να κατεβάσει «πέντε άντε δέκα σημεία συνεργασίας με τις όμορες δυνάμεις (...) Μια συνεργασία έκτακτου σκοπού (...) αντίστασης στον εχθρό». Λέει ακόμα: «Είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, στέλνεις τον κόσμο στις δύο βασικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το καθεστώς. Επομένως, είσαι συστημικός (...) Τα κόκαλα του Μαρξ και του Λένιν θα τρίζουν από τους τάφους τους (...) Ισχυρό ΚΚΕ, παντοδύναμος γαλαζοπράσινος δικομματισμός. Σύντροφοι, θρίαμβος μοναδικός!». Τι λέει ο Δανίκας; Αν δεν είσαι με το ΣΥΡΙΖΑ είσαι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Παλιά η άτιμη προπαγάνδα του και ΠΑΣΟΚικό εφεύρημα. Και εδώ ετερόφωτος ο «αριστερός». Το ΠΑΣΟΚ κάποτε έλεγε ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι με τη ΝΔ, ή πιο σωστά επειδή το ΚΚΕ δεν τον στηρίξει, το ΚΚΕ είναι με την «επάρατο δεξιά» με την οποία συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν το ο αστυφύλακας είναι όργανο, το νταούλι είναι όργανο άρα ο αστυφύλακας είναι νταούλι. Φτηνιάρικο το επιχείρημα του Δανίκα και των ομοίων του με την ανάλογη προπαγάνδα. Αλλά τι να κάνουμε; Οταν πασχίζεις αντιΚΚΕ φτάνεις ενίοτε και στη φαιδρότητα.

Δεν έχουν ιερό και όσιο

Χτες η Κική Μακρή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα, δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα Γ. Νικητιάδη και πρώην υφυπουργού Τουρισμού, προκειμένου να κληθεί στην αυριανή προεκλογική του συγκέντρωση. Χτες επίσης, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Αννα Νταλάρα έστειλε προσωπικά στο Διευθυντή και στον Αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη», στα γραφεία της εφημερίδας και σε προσωπικό φάκελο για τον καθένα την προεκλογική της κάρτα, αλήθεια για να την ψηφίσουμε; Γιατί το κεντρικό της σύνθημα με το οποίο μας απευθύνθηκε είναι: «Δεν παίζω με την ψήφο σας»! Αν είναι πανικός ή αν είναι θράσος δεν το γνωρίζουμε, το σίγουρο όμως είναι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει κάθε μέτρο στην προσπάθειά τους να μαζέψουν ψήφους. Τέτοιος ζήλος για να βρουν στήριξη σε μια πολιτική που τσακίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, που δε βλέπουν μπροστά τους;..

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη μέχρι την κάλπη

Δύο 24ωρα απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών και δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ώρα. Με το ψηφοδέλτιο και την προκήρυξη του ΚΚΕ στο χέρι πρέπει να συνεχιστεί το πλατύ και αποφασιστικό άνοιγμα παντού, με προτεραιότητα τους τόπους δουλειάς, τις εργατικές και λαϊκές γειτονιές. Με προτεραιότητα σε όλους τους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος ή επηρεάστηκαν από τους πλούσιους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Με επιχειρήματα που θα αποκαλύψουν και θα «χτυπήσουν» τις αυταπάτες και τους εκβιασμούς που στήνουν παγίδες στους εργαζόμενους ώστε να φτάσουν στην κάλπη εγκλωβισμένοι στις αγωνίες του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να ψηφίσουν με κριτήριο την υπεράσπιση όχι των δικών τους συμφερόντων, αλλά την υπεράσπιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Να δουλέψουμε ακούραστα, με αυτοθυσία, με τη σιγουριά ότι όσο περισσότερες κουβέντες ανοίξουν πάνω στις θέσεις του Κόμματος τόσο καλύτερα θα ετοιμαστεί το έδαφος και για τους αγώνες της επόμενης μέρας.

Τα αστικά ΜΜΕ, τα επιτελεία των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου προσπαθούν μέχρι τελευταία στιγμή να ανακόψουν το γόνιμο προβληματισμό και τα συμπεράσματα με τα οποία χιλιάδες εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Προσπαθούν μέχρι τελευταία στιγμή να σπείρουν ταλαντεύσεις, αμφιβολίες, απογοήτευση. Στο φανατισμό με τον οποίο δουλεύουν όσοι θέλουν το λαό υποταγμένο, να απαντήσουμε με το φανατισμό της ανάγκης να καταδικαστούν όσοι θέλουν να τσακίσουν τη ζωή μας, της ανάγκης να ετοιμαστούμε για τη νέα θύελλα που θα ξεσπάσει από τις 7 Μάη, της ανάγκης να δυναμώσουμε ολόπλευρα την οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, της ανάγκης να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την οριστική ανατροπή των μονοπωλίων. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει η κάλπη να βγάλει δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια για τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων αλλά και για το πώς αυτά θα λυθούν. Ολοι οι άλλοι μένουν να διαπιστώνουν τα βάσανα των εργαζομένων κι ενώ από τη μια μοιράζουν συμπόνοια από την άλλη καλούν το λαό να στρατευτεί πίσω από τις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» και το «ρεαλισμό» που υπαγορεύουν οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Ολες οι «μνημονιακές» και οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις στέκονται απέναντι από τον εργαζόμενο λαό, στο στρατόπεδο των αντιπάλων του. Στηρίζουν τη στρατηγική της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπαρουσιάζεται σαν εγγυητής της ΕΕ και του ευρώ, και ταυτόχρονα ως η μοναδική δύναμη ικανή να συμβάλλει στην «υγιή επιχειρηματικότητα» για να μη δυσκολεύονται οι επενδύσεις και χρειάζονται «λαδώματα». Ολοι αντιμετωπίζουν ως «κόστος» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Καλλιεργούν την επικίνδυνη αντίληψη ότι η σωτηρία των επιχειρήσεων σημαίνει και σωτηρία των εργαζομένων. Κρύβουν ότι κυρίαρχος και ελεύθερος λαός είναι μόνο ο λαός ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος που δυναμώνει το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που μπορεί να βάλει εμπόδια στη νέα θύελλα που έρχεται στις 7 Μάη, αλλά και ψήφος επένδυσης στο μέλλον που αξίζει ο εργαζόμενος λαός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ