ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Μάη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και της αδερφής μας, ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, 200 ευρώ ο Σολομωνίδης Νίκος, και 1.000 ευρώ ο Σολομωνίδης Θεόδωρος.

***

φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου αδερφού μας και συντρόφου, ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, για τις εκλογές, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Πέλλας, 300 ευρώ ενίσχυση.

Αγγελική και Βούλα Τερζόγλου

***

Στη μνήμη των γονιών τους, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (Κούλας) και ΙΩΣΗΦ ΖΑΛΑΚΩΣΤΑ, οι κόρες τους, Ντίνα και Γεωργία, προσφέρουν στην ΝΕ Κορινθίας το ποσό των 200 ευρώ.

***

φωτό

Πριν ένα μήνα «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 86 χρόνων, ο σύντροφος ΝΑΪΔΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ. Πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ, τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος ως το τέλος. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής μας Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο παράρτημα Παγγαίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ροδολείβους Σερρών, στην οποία ήταν οργανωμένος, και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης απ' όπου ενημερωνόταν για τις δραστηριότητες του Κόμματος τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

***

φωτο 2

Πριν από 10 χρόνια και 6 χρόνια, αντίστοιχα, «έφυγαν» από κοντά μας οι αγαπημένοι μας γονείς, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ και ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και πιστοί κομμουνιστές ως το τέλος της ζωής τους.

Στη μνήμη τους, οι κόρες τους προσφέρουν 80 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό (Κυρ. 8 Μάη 2011)3

Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΙΧΑΛΗ, που μας «έφυγε» στις 22 Μάρτη 2011, και στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ που τον σκότωσε η χούντα, όπως επίσης στη μνήμη του άλλου μου κουνιάδου, ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, που σκοτώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, το 1947, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η συντρόφισσα του Μιχάλη και η νύφη τους, Στέλλα Τσαρουχά

***

φωτό

Στον ένα χρόνο που μας «έφυγε», στις 14.5.2011, και μας είναι πολύ δύσκολο να το δεχτούμε για την πολυαγαπημένη μας τη ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Κούλα). «Εφυγε» έχοντας κοντά της την οικογένειά της με πολλή αγάπη και τη φροντίδα τους.

Στην ξεχωριστή και άσβεστη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας στο οποίο και η ίδια πρόσφερε πολλά.

Η φίλη και συντρόφισσά της Μητρογώγου Μάγδα

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΠΑΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΑΝΤΗ προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για οικονομική ενίσχυση στον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, του Κόμματος που υποστήριζαν σε όλη τους τη ζωή.

Η αδερφή τους, Αννα Λάσκαρη

Τα παιδιά τους, Μαίρη Τάντη και Διονύσης Γαζής

***

φωτό

Στη μνήμη της ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ ΚΟΓΧΥΛΑΚΗ που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, φίλοι και σύντροφοί της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 150 ευρώ.

***

Την Πρωτομαγιά 2002 απεβίωσε η αγωνίστρια ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Σταμάτης Σωτηρόπουλος

***

φωτό

Στις 10.9.2011 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ. Γεννήθηκε, το 1922, στη Σμύρνη και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στη Χίο. Το 1936 και σε ηλικία 14 ετών πηγαίνει στον Πειραιά, όπου γίνεται μέλος του ΚΚΕ, στην ΚΟ Κοκκινιάς. Συλλαμβάνεται στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, απ' το οποίο απέδρασε και βγήκε στον ΕΛΑΣ. Παίρνει μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη και τραυματίζεται από τους Αγγλους κατακτητές. Με τμήματα του ΕΛΑΣ βρέθηκε, τελικά, στα Τρίκαλα με γάγγραινα στις πληγές του. Το 1945 μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται υποδηματοποιός, παράνομα σε σπίτι οπαδού του Κόμματος. Γνωρίζεται με το γιατρό Γωγούση Αριστείδη που τον περιθάλπει και φροντίζει να ξεπεράσει τα τραύματά του. Το 1951 εντάσσεται στην ΕΔΑ. Συλλαμβάνεται τις πρώτες μέρες της χούντας το 1967. Ενα χρόνο μετά, απολύεται για ανήκουστη βλάβη στην υγεία του. Ηταν μέλος της ΚΟ Ηλιούπολης και πρόεδρος του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης για 15 χρόνια.

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χρυσούλα, για τους αγώνες και την εμπιστοσύνη του στο ΚΚΕ προσφέρει 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ευόσμου και 20 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση».

***

φωτό

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΥΡΑΣ, μέλους της ΠΕΑΕΑ Αιγάλεω, που στάθηκε αλύγιστη δίπλα στο ΚΚΕ και τις αρχές του σε όλη της τη ζωή, προσφέρω, για την ονομαστική της εορτή στις 3 Μάη, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω, για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα του Κόμματος.

Λώρα Παπαδημητρίου

***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΗ, που κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας ένα κενό στην οικογένειά του και στο ΚΚΕ που τόσο αγαπούσε.

Στη μνήμη του, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, στο Κόμμα μας, η σύζυγός του Λουκία Πουλή προσφέρει 70 ευρώ. Επίσης, στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗ.

***

φωτό(χαρτί)

Στις 8 Μάη συμπληρώθηκαν 15 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας μας, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ, ιδεολόγος αγωνιστής πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι τέλους της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, Θεοδώρα, και οι κόρες του, Αννα και Αγγέλα, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προχώματος.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου και αξέχαστου θείου μου, ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, από το Ελαφοχώρι Εβρου, που γεννήθηκε το 1932 και μας άφησε στις 25 Μαρτίου 2012, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Χ. Καλαϊτζής

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου οικογενειακού φίλου από την προσφυγιά της Ρουμανίας και κατοίκου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, του ΣΩΤΗΡΗ ΖΕΛΚΑ, που «έφυγε» ένα χρόνο πριν, προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟΒ Θέρμης Θεσσαλονίκης. Δεν τον ξεχνώ για το χαρκατήρα του, την ιδεολογία του και την πίστη του στον ΑΓΩΝΑ μέχρι το τέλος της ζωής του. Ηταν παράδειγμα αγωνιστή οικογενειάρχη και ανθρώπου. Ενας καλός φίλος του πατέρα μου Κώστα Κεφαλέλη. Δεν τους ξεχνώ.

Αννα Κεφαλέλη

***

φωτό(χαρτί-Περίφανου Φλαρούτζου Δέσποινας )

Στη μνήμη των μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, και της αδελφής μου, ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Περίφανος Γιάννης

***

φωτό

Στη μνήμη της γιαγιάς του ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΣΠΕΝΤΖΟΥ και του παππού του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ, και για την επιτυχία της προεκλογικής οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, ο εγγονός τους Βασίλης Σπέντζος προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Δημοσίου.

***

φωτό(χαρτί)

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, που στις 20 Απριλίου έκλεισε ένας χρόνος απουσίας του, η κόρη του Γεωργία Κατσαρού προσφέρει στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμφιάλης.

***

φωτό(χαρτί)

Στις 16.5.2011, «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε αγωνιζόμενος για το σοσιαλισμό μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Τα παιδιά του

Θόδωρος - Ελισάβετ

***

φωτό 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΡΑ, (πέθανε στις 3/9/1995, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση του σοσιαλισμού), του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΑΚΗ, (οι φασίστες τον δολοφόνησαν στο χωριό Σωτηρίτσα Αγιάς, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, γραμματέας του ΕΑΜ, δραπέτευσε από τις φυλακές και εντάχθηκε στον ΔΣΕ όπου υπηρέτησε στην τροφοδοσία των περιοχών Κισσάβου και Μαυροβουνίου), καθώς και στη μνήμη του σ. ΒΑΪΟΥ ΤΣΙΑΡΑ, (γεννήθηκε στη Σωτηρίτσα Αγιάς, οργανώθηκε στη ΕΠΟΝ στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της και διετέλεσε γραμματέας της ΕΠΟΝ Αγιάς, είχε πλούσια δράση και σε ηλικία 19 χρόνων συνελήφθη από τους ταγματασφαλίτες και φυλακίστηκε στις φυλακές Λάρισας, βασανίστηκε άγρια, αλλά δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας και μέχρι το θάνατό του, το 2011, παρέμεινε πιστός στις θέσεις του ΚΚΕ), προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αβέρωφ Λάρισας.

Βασιλική Μπαντρά

***

φωτό (των 2 γονιών)

Για τους γονιούς μου, ΒΕΡΒΕΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟ και ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγαν» από τη ζωή πριν 36 και 17 χρόνια, αντίστοιχα. Αγωνιστές ενάντια σε κατακτητές και συνεργάτες τους, από τις γραμμές του ΚΚΕ και ΕΑΜ. Εξόριστος ο πατέρας από μοναρχοφασίστες (1947 - 1952) σε Αϊ - Στράτη, Μακρόνησο. Συνεχίζουν τον αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Μεταδικτατορικά η μητέρα μέλος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της.

Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων μου μεταναστών, μελών και στελεχών του ΚΚΕ, στη Γερμανία: ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥκαι ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ κ.ά. «Εφυγαν» όλοι τους από τη ζωή με ήσυχη τη συνείδησή τους γιατί προσέφεραν όλες τις δυνάμεις τους για τα ιδανικά και το μεγαλείο του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ
Αντί μνημοσύνων και στεφανιών, προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης - Ευόσμου. Κώστας Βουλγαρόπουλος


ΑΒΡΑΑΜ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΑΒΡΑΑΜ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΤΖΟΥ ΔΕΣΑΠΟΙΝΑ
ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΤΖΟΥ ΔΕΣΑΠΟΙΝΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ

ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΕΛΚΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΕΛΚΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ) ΜΑΝΙΑΤΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ) ΜΑΝΙΑΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΠΕΝΤΖΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΠΕΝΤΖΟΥ

ΒΑΪΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΒΑΪΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΟΓΧΥΛΑΚΗ
ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΟΓΧΥΛΑΚΗ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΝΑΪΔΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΝΑΪΔΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ