ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούνη 2012 - Κυριακή 17 Ιούνη 2012
Σελ. /32
Με τη σκέψη στην επόμενη μέρα

Η ψήφος των απλών ανθρώπων του μόχθου είναι κρίσιμη για το δικό τους μέλλον. Αυτοί είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις, με βασικό κριτήριο τη ζωή τους, τα συμφέροντά τους, την επιδίωξη να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

Είναι γεγονός ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων όξυνε στο έπακρο τα εκβιαστικά κάλπικα διλήμματα για την ανάδειξη κυβέρνησης. Με τη μορφή «κεντροδεξιάς» με τη ΝΔ ή «κεντροαριστεράς» με το ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως με διαγκωνισμούς ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής στην ΕΕ για να σώσει την καπιταλιστική οικονομία. Και δεν είναι τυχαίο. Η αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην αστική τάξη της Ελλάδας και στους έξωθεν συμμάχους της τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ. Μπροστά στην αστική τάξη, το κεφάλαιο, βρίσκεται το πρόβλημα των προβλημάτων του καπιταλισμού, η οικονομική κρίση που βαθαίνει στην Ελλάδα και στην ΕΕ με απροσδιόριστη τη χρονική διάρκειά της, αλλά και τα αδιέξοδα στη διαχείρισή της, ενώ ο λαός έχει οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη πτώχευση.

Γι' αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να γίνει ισχυρό το αντίπαλο δέος, το εργατικό λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει ασπίδα στον πόλεμο του κεφαλαίου, που θα αντεπιτεθεί, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, που θα συγκρουστεί για να ανατρέψει στην πορεία το σάπιο σύστημα. Αλλά αυτός ο δρόμος απαιτεί ολόπλευρο δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικό. Είναι ευθύνη και καθήκον για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ ξεκινάει από τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα, όμως ολοκληρώνεται, και κανείς δεν πρόκειται να μας πείσει για το αντίθετο, για την ιστορική αναγκαιότητα της πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία. Λαϊκή κυριαρχία, πολιτική υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εργατική λαϊκή εξουσία είναι απολύτως συνυφασμένα. Εχει επίσης εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με προτάσεις και αιτήματα για την άμεση ανακούφιση του λαού, των ανέργων, των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των νέων ζευγαριών με μικρά παιδιά, των αυτοαπασχολουμένων που κυριολεκτικά έχουν χρεοκοπήσει, της φτωχής αγροτιάς, των νέων και των γυναικών, που όλοι οι αρνητικοί δείκτες είναι σε βάρος τους. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι να δράσουμε από κοινού με το λαό, μέσα στο λαό, για να εξασφαλιστούν φάρμακα, περίθαλψη στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, εξειδικευμένα προγράμματα για τους συνταξιούχους με τις συντάξεις πείνας. Για να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων που αποτελεί πραγματική απειλή ως το τέλος του χρόνου, αν όχι από τον Αύγουστο. Για να μη μείνει η λαϊκή οικογένεια από φάρμακα και τρόφιμα σε περίπτωση άναρχης πτώχευσης, νέων Μνημονίων. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή στην περίπτωση που εξαπολυθεί στρατιωτική επίθεση στη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν, καθώς αυτή προετοιμάζεται και από την ΕΕ, και από το ΝΑΤΟ, και βεβαίως από τις ΗΠΑ.

Μ' αυτές τις σκέψεις για την ώρα της κάλπης, δίνουμε στους αναγνώστες του «Ρ» τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 6ης Μάη 2012 (ψήφοι, ποσοστά, έδρες) κάθε εκλογικής περιφέρειας σε ενιαίους πίνακες.


Ι.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος από το Κόμμα!

Μετακινούμαστε οργανωμένα και με κάθε μέσο για να βγει το ΚΚΕ ισχυρό από την κάλπη

Μέχρι την τελευταία ώρα, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για την έγκαιρη μετακίνηση στους τόπους όπου ψηφίζουμε, για να μη λείψει ούτε μια ψήφος από το Κόμμα. Η σπουδαιότητα αυτής της εκλογικής μάχης, για να σταθεί όρθιο και δυνατό το κόμμα, για να μην περάσουν τα σχέδια αποδυνάμωσής του, δε δικαιολογεί κανέναν εφησυχασμό, καμιά αναστολή στην εξεύρεση μέσων για να πέσουν χιλιάδες κόκκινες ψήφοι στην κάλπη της Κυριακής.

Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, δρομολογούνται έναντι συμβολικής τιμής λεωφορεία από την Αθήνα με τους εξής προορισμούς: Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Αρτα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λακωνία, Βόνιτσα - Πρέβεζα - Λευκάδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για διευκόλυνση, σε σχέση με τον τρόπο μετακίνησης, οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια) και στα τηλέφωνα: 210.3302.411 και 210.3301.106. Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου μπορούν να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα για το έγκαιρο «κλείσιμο» εισιτηρίων, αλλά και για να μάθουν τα δρομολόγια.

Επίσης, δρομολογούνται λεωφορεία: Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310.280.243). Από Λάρισα για Λαμία, Χαλκίδα, Αθήνα (τηλέφωνο 24102.51878). Από Βόλο για Αθήνα (τηλέφωνο 24210.29766). Από Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη για Λάρισα, Βόλο, Αθήνα (τηλέφωνο 24610.40217).

Λεωφορεία θα δρομολογηθούν και από την ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν για Αθήνα από τους Νομούς Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων - Πρέβεζας - Αρτας - Λευκάδας - Αιτωλοακαρνανίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας 26510.31755, 6978.169.982 και στα Γραφεία των ΝΕ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα λεωφορεία δρομολογούνται ως εξής:

Αναχώρηση σήμερα Σάββατο 16/6, 10 π.μ., από Γιάννενα (Νομαρχία) με προορισμούς Πάτρα (Ρίο) - ΚΤΕΛ Κορίνθου - Αθήνα (πλ. Καραϊσκάκη) και ενδιάμεσες στάσεις σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Αγρίνιο. Επιστροφή τη Δευτέρα 18/6, 10.00 π.μ., από πλατεία Καραϊσκάκη. Επίσης, αναχώρηση σήμερα Σάββατο 16/6, 10 π.μ., από Γιάννενα (Νομαρχία) με προορισμούς Πάτρα (Ρίο) - ΚΤΕΛ Κορίνθου - Αθήνα (πλ. Καραϊσκάκη) και ενδιάμεση στάση στην Αρτα. Επιστροφή τη Δευτέρα 18/6, στις 10 π.μ. από πλατεία Καραϊσκάκη. Τέλος, αναχώρηση σήμερα Σάββατο 16/6, 10 π.μ., από Γιάννενα (Νομαρχία) με προορισμό Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις πάνω στην Εγνατία. Επιστροφή τη Δευτέρα 18/6, στις 11 π.μ. από σταθμό ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Επιβεβαίωσε πού ψηφίζεις

Χρήσιμες οδηγίες για τις εκλογές

Ενόψει των αυριανών εκλογών οι ψηφοφόροι πρέπει να επιβεβαιώσουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν καθώς υπάρχει πιθανότητα να μην ψηφίζουν στο ίδιο με αυτό που ψήφισαν στις 6/5. Προς ενημέρωση των πολιτών το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι 20 τηλεφωνικές γραμμές διατέθηκαν ήδη στο κοινό προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές και τον τόπο ψηφοφορίας.

Πρόκειται για τα τηλεφωνικά κέντρα με αριθμούς: 213.1361500 και 213.1364500. Οι γραμμές λειτουργούν ως την Κυριακή από 08.00 έως τις 21.00. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο σύνδεσμο http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm βρίσκεται ηλεκτρονική φόρμα αναζήτησης του εκάστοτε εκλογικού κέντρου.

Εξάλλου, και στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθήνας www.cityofathens.gr, μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ», οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τους τμήμα και να το εντοπίζουν από ηλεκτρονικό χάρτη που εμφανίζεται. Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων οι παρακάτω υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν έως αύριο Κυριακή:

Υπηρεσίες Λιοσίων 22 σήμερα Σάββατο 08.00 έως 24.00, αύριο Κυριακή 06.00 έως τη λήξη της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

ΚΕΠ δήμου, Σάββατο 08.00 έως 20.00, Κυριακή 07.00 έως 19.00.

Δημοτολόγιο (παλαιό δημαρχείο) Σάββατο 08.00 έως 20.00, Κυριακή 07.00 έως 19.00.

Δημοτικές Κοινότητες (πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας εκδίδονται στο παλαιό δημαρχείο) Σάββατο 08.00 έως 20.00, Κυριακή 07.00 έως 19.00

Υποχρεωτική η βοήθεια σε ανήμπορους

Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία (αναπηρία) ή λόγω γήρατος, ασθένειας ή αναλφαβητισμού δεν μπορούν να μπουν στο εκλογικό τμήμα και να ψηφίσουν μόνοι τους, δικαιούνται να ζητήσουν από την Εφορευτική Επιτροπή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να τους δώσει κάθε δυνατή βοήθεια. Ακόμα και να εξέλθει από την αίθουσα ψηφοφορίας, βοηθώντας τους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στον προαύλιο χώρο όπου έχουν προσέλθει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ