ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Παρέμβαση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών πραγματοποίησαν, την περασμένη Δευτέρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Νέας Σμύρνης, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται και φέτος στην περιοχή.

Οπως ήδη έχει δηλώσει η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ), τη φετινή χρονιά το 60% των παιδιών που αναμένεται να φιλοξενηθούν στους σταθμούς θα επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ και το 40% με κοινωνικά κριτήρια του δήμου. Συγκεκριμένα, 240 παιδιά αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ όπως και 81 ακόμα νήπια που φιλοξενούνται στην «Εθνική Στέγη». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στο δήμο φέτος έγιναν περίπου 285 αιτήσεις για νήπια και 135 για βρέφη, η δημοτική αρχή από αυτές τις θέσεις, κράτησε μόνο 75 για βρέφη ακυρώνοντας αιτήσεις που αφορούσαν νήπια και ζητώντας νέα υποβολή τους μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ. Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν έχει πει κουβέντα πόσες θέσεις θα διαθέσει για παιδιά που θα εισαχθούν με κοινωνικά κριτήρια, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο ο δήμος είναι σε θέση να φιλοξενήσει παιδιά με αυτές τις προϋποθέσεις. Κοντά σε αυτά, σοβαρό θέμα μπαίνει και για το προσωπικό καθώς στο δήμο απασχολούνται μόλις 41 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και 45 με ελαστικές σχέσεις των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να πάρει απόφαση, ώστε να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, άμεσα μέτρα για τη διεύρυνση των σταθμών, κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, κατάργηση των τροφείων, καμία απόλυση συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Ενίσχυση καταστολής στα σύνορα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα με στόχο τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης προανήγγειλε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του «τείχους» που χτίζεται στον Εβρο. Το τελευταίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του Οκτώβρη.

«Θα σφραγίσουμε τις πύλες εισόδου», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος είπε πως στο σχεδιασμό του υπουργείου υπάρχουν δράσεις ενίσχυσης του προσωπικού αλλά και «συναφείς ενέργειες», όπως δήλωσε. Πρόσθεσε ότι «θα έχουμε εδώ ό,τι χρειάζεται για να κλείσουν τα περάσματα του Εβρου», δίνοντας το στίγμα της ενίσχυσης των μέτρων καταστολής στα σύνορα. Τέλος είπε πως «θα βοηθήσουμε για να υπάρξει εγκατάσταση όσων ηλεκτρονικών μέσων επιπλέον χρειάζεται για να θωρακίσουμε τις προσβάσεις στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Συγκέντρωση στο δημαρχείο

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αθήνας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), ακολούθως σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο καλούν τους εργαζόμενους του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης και Νεολαίας του δήμου οι Σύλλογοι των εργαζομένων του. Αντιτάσσονται στα σχέδια της δημοτικής αρχής για «μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού» στο δήμο. Ο ΟΠΑΝΔΑ προέκυψε από τη συνένωση τριών άλλων οργανισμών. Μήνες τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει φέρει ακόμα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για το νέο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» οι εργαζόμενοι, και ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης πολλών εξ αυτών. Οι περίπου 1.110 εργαζόμενοί του πρόσφατα προχώρησαν σε απεργία ζητώντας άμεση έκδοση ΟΕΥ που να τους κατατάσσει σε οργανικές θέσεις, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αιγίου διοργανώνουν εκδήλωση στην Κουνινά Αιγίου, την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους νεκρούς μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Κώστας Πελετίδης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι με αντάρτικα τραγούδια από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

-- H Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) συμμετέχει στην εκδήλωση - Προσκύνημα στον «Κοσμά Κυνουρίας» που οργανώνει το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Τρίπολης, την Κυριακή 29 Ιούλη. Για το λόγο αυτό δρομολογεί πούλμαν, που θα ξεκινήσει, την ίδια μέρα (Κυριακή 29.7) μπροστά από το κατάστημα «Χόντος» στην πλατεία Ομονοίας, ώρα 7 το πρωί. Τηλ. επικοινωνίας: 6974278797.

-- Την Κυριακή 29 Ιουλίου, το παράρτημα Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 2 μαχητές του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν από τους Βούλγαρους φασίστες, στον Πλαταμώνα Καβάλας. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν 8.30 πμ από την πλατεία Ελευθερίας.

Ληστεία με πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί ανάμεσα σε ληστή και αστυνομικούς χτες στην Κυψέλη.

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν ένας ληστής μπήκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κυψέλης και συγκεκριμένα στην οδό Βελβενδούς και με την απειλή όπλου προσπάθησε να κλέψει τις εισπράξεις από τα ταμεία.

Εκείνη την ώρα έγινε αντιληπτός από μοτοσικλετιστές αστυνομικούς και τότε σήμανε συναγερμός. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν ο ληστής κατάφερε να αποσπάσει κάποιο ποσό, βγήκε έξω από το σούπερ μάρκετ και άρχισε η βροχή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής πυροβόλησε περισσότερες από πέντε φορές κατά των αστυνομικών, ενώ και εκείνοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν τα πυρά. Στους τριγύρω δρόμους επικράτησε πανδαιμόνιο.

Τότε ο ληστής με την απειλή όπλου κατάφερε και σταμάτησε ένα αυτοκίνητο που το οδηγούσε γυναίκα, την έσυρε έξω από το αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε σε αυτό και εξαφανίστηκε.

Νεκρός αλλοδαπός άνδρας

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μεταφέρθηκε χτες ένας αλλοδαπός άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη συμβολή με την οδό Τριζωνιών σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο μηχανή με αναβάτες δύο αλλοδαπούς άνδρες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον αλλοδαπό στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θησαυρίζουν οι μαφίες

Τεράστιο τζίρο κάνουν κυκλώματα εκμεταλλευόμενα εξαθλιωμένους μετανάστες τους οποίους βάζουν για πενταροδεκάρες να μαζεύουν ό,τι βρουν στο δρόμο, προκειμένου να τα εμπορεύονται μετά και να θησαυρίζουν οι μαφίες. Ενδεικτικά ΕΛ.ΑΣ. και δήμος Αθήνας εντόπισαν παράνομη αποθήκη κλεμμένων ανακυκλώσιμων υλικών και σκραπ, στην οδό Ακομινάτου 52, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Μέσα βρέθηκαν περίπου 10 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, προϊόντα κλοπής από τους «μπλε» κάδους ανακύκλωσης, ένας τόνος κλεμμένα καλώδια και αρκετά καρότσια κλεμμένα από σούπερ μάρκετ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ