ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
Ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Πάρκο «Τρίτση»

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

«Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Μ' αυτό το σύνθημα, το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» παίρνει το δρόμο της κορύφωσης...

Αύριο Πέμπτη, ανοίγει τις πύλες του, στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον και κορυφώνεται με ένα τριήμερο πλούσιων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Ηδη έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Αθλητικού camp που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και θα κορυφωθούν με αθλητικά σεμινάρια και διαλέξεις μέσα στο τριήμερο, ενώ πολλές δεκάδες είναι οι γνωστοί αλλά και οι νέοι καλλιτέχνες που θα διαβούν από τις εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τη δουλειά τους σε συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα κ.ά.

Κουβαλώντας την παρακαταθήκη μιας πραγματικά επιτυχημένης πορείας σε όλη την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι, με μαζικότατη συμμετοχή της νεολαίας στις μεγάλες πόλεις, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα και καλεί κάθε νέο και νέα να περάσουν από το πάρκο Τρίτση μέσα στο τριήμερο, να ψυχαγωγηθούν από το πλούσιο πρόγραμμα, αλλά κυρίως να ακούσουν και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι - κι όχι από τους διάφορους διαστρεβλωτές του - τι λέει το ίδιο το ΚΚΕ, ποια είναι η πρότασή του για τη διέξοδο από τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ

Η Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε σε δημόσιες εκδηλώσεις καθώς και πέρσι στο Φεστιβάλ της Αθήνας, παρουσιάζεται και αυτή τη χρονιά, συμπληρωμένη με ορισμένα νέα ταμπλό για το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, την καπιταλιστική κρίση, τους ταξικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν κ.ά.

Για την επίσκεψη στην Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ απευθυνθείτε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Στο χώρο θα βρίσκονται στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα βοηθήσουν στην ξενάγηση.

Ηδη, μια σειρά Οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν καθορίσει πρόγραμμα επισκέψεων στην έκθεση, ως εξής:

Πέμπτη 13/9: 6.00 ΕΜΠ, 6.30 ΝΟΠΕ, 7.00 Εργαζόμενοι στην Υγεία, 8.00 Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό, 8.30 ΦΛΣ.

Παρασκευή 14/9: 6.00 ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ, ΣΕΥΠ-ΣΕΛΕΤΕ, 6.30 ΥΓΕΙΑ, 7.30 Βιομηχανία, 8.30 Κατασκευές, 9.00 ΦΜΣ, 10.30 Καλλιτέχνες

Σάββατο 15/9: 5.30 ΕΜΠ, ΠΑΝΤΕΙΟΣ, ΓΠΑ, εργαζόμενοι στο Εμπόριο, 6.00 ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, 6.30 Θριάσιο.

Συνεχίζεται το τουρνουά μπάσκετ...

...στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp

Με τρεις αγώνες (έναν ημιτελικό και δύο τελικούς) ολοκληρώνεται σήμερα το τουρνουά μπάσκετ 3on3 που γίνεται για πρώτη φορά, φέτος, στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (Πάρκο «Α. Τρίτσης», Ιλιον). Η διοργάνωση είχε χωριστεί σε κατηγορίες, ΛΥΚΕΙΩΝ, 18 και ΑΝΩ. Στην πρώτη δήλωσαν συμμετοχή 15 ομάδες και στη δεύτερη 22.

Στον τελικό των Λυκείων θα αγωνιστούν «BYZAN» με τους «MONSTERS» και της κατηγορίας πάνω από 18 ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ με το νικητή του ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ - ΓΡΙΠΗ. Ας δούμε συνοπτικά τι έγινε από το απόγευμα του Σαββάτου έως σήμερα. Με την ολοκλήρωση των αγώνων η βαθμολογία της φάσης των ομίλων ήταν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ 1: KAMATRELOI 8, RED HOT CHILLI ΚΡΕΠΕΣ 7, THE ACERS 4, ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ, ΚΟΝΤΟΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ UNITED 2. ΟΜΙΛΟΣ 2: ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 6, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, BYZAN 5, ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 3, ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ 2. ΟΜΙΛΟΣ 3: ΞΑΝΘΟΜΠΑΜΠΟΥΡΕΣ 8, Η.Δ.Η. 6, MONSTERS 5, ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 3, PROGECT X 2.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18 και ΑΝΩ

ΟΜΙΛΟΣ 1: ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ 8, ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ 7, ΛΑΪΚΟ 5, ΠΑΛΤΑ 4, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ 2, ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 1. ΟΜΙΛΟΣ 2: ΓΕΡΟΙ, BARCAΛΙΩΜΑ, ΣΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ 7, ΦΟΥΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ 5, ΚΑΛΙΦΑΛΗΡΙΩΤΕΣ 4. ΟΜΙΛΟΣ 3: MOODY BLUES, ANTIKAΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ 7, TRIO STOOGES 5, SPICE BOYS, ΚΟΥΡΗΣ 4, ΚΟΝΔΟΡΕΣ 3. ΟΜΙΛΟΣ 4: ΧΑΒΑΛΕΝΘΙΑ 7, ΓΡΙΠΗ, ΠΑΤΗΣΙΑΚΟΣ, ΚΑΛΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6, ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ 5.

Στη φάση των «8» αναμετρήθηκαν:

ΛΥΚΕΙΑ: Η.Δ.Η - MONSTERS 15-21, ΞΑΝΘΟΜΠΑΜΠΟΥΡΕΣ - BYZAN 12-15, KAMATRELOI - ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 18-21, RED HOT CHILLI CREPES - ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 21-16. 18 και ΑΝΩ: ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ - BARCΑΛΙΩΜΑ 21-13, ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ - ΓΕΡΟΙ 22-24, MOODY BLUES - ΓΡΙΠΗ 15-21, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ - ΧΑΒΑΛΕΝΘΙΑ 19-17.

Στην ημιτελική φάση αγωνίστηκαν: ΛΥΚΕΙΑ: ΒΥΖΑΝ - ΑΓ. ΑΝΝΑ 45-37, RED HOT CHILLI CREPES - MONSTERS 19 - 19 (1-2 βολές). 18 και ΑΝΩ: ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ - ΓΕΡΟΙ 21-12, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ - ΓΡΙΠΗ (σήμερα).

Σε άλλες πόλεις

Εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ θα γίνουν αυτή τη βδομάδα και σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Στην Κομοτηνή, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Σούλα Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Δράμα, στο Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσουν ο Βασίλης Καταπόδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και ο Φώτης Τσούτσης, μέλος του αντίστοιχου Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ.

Στην Ορεστιάδα, στις 7.30 μ.μ., στον ανατολικό πευκώνα της πόλης.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Στην Καβάλα, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο Φαλήρου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΕΑΜική Αντίσταση στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ασφαλώς, δε θα μπορούσε παρά, οι Οργανώσεις των Αντιστασιακών Αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), των Μακρονησιωτών (ΠΕΚΑΜ) και των φίλων και απογόνων και των φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), να έχουν παρουσία στο χώρο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», τιμητική αλλά και ουσίας, καθώς αποτελούν σημαντικό «ζωντανό» κομμάτι της Ιστορίας του Λαού μας, κομμάτι της Ιστορίας του ΚΚΕ και της Νεολαίας του, τότε και σήμερα. Εκεί λοιπόν, λίγο πιο πέρα απέναντι από την κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ, θα «στεγάζονται» τα περίπτερα των Αντιστασιακών Οργανώσεων, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, της ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες) και της ΠΕΑΦΕ (φίλοι της ΕΠΟΝ), αλλά και του «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», που αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση, μοναδικό δημιούργημα του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ όπου φιλοξενούνται δεκάδες αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ που χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη στήριξη των συναγωνιστών τους στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ