ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
Με τον πήχη χαμηλά...

Η λαϊκή ρήση «στους στραβούς κυβερνάει ο μονόφθαλμος» επιβεβαιώθηκε και κατά την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Super League. Γενικά το επίπεδο είναι χαμηλό, οι ομάδες προβληματικές, το θέαμα φτωχό. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο μέτριος Ολυμπιακός οδεύει «περπατώντας» για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε το... φάντασμα του Αρη, ενώ συνεχίζεται η καθοδική πορεία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λιγότερο κακοί από τον Ατρόμητο και λογικά επικράτησαν. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ - πριν τα νεύρα και στις δύο ομάδες κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά - έπαιζε για 45 λεπτά μόνος και μοιραία δεν μπορούσε παρά να κερδίσει τον Αρη. Τη νίκη του επισκίασαν απαράδεκτες συμπεριφορές διαφόρων υπαλλήλων του. Αυτός που έγραψε το απαράδεκτο σύνθημα στον ηλεκτρονικό πίνακα απολύθηκε. Οι σεκιουριτάδες που χτύπησαν παίχτες των... φιλοξενουμένων;

Το πέναλτι που κακώς δε δόθηκε στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να κρύψει τις δικές του χτυπητές αδυναμίες. Αυτές ευθύνονται για τη νέα γκέλα και τη βαθμολογική του θέση. Οι αντιδράσεις στους «πράσινους» (για την ώρα) περιορίζονται σε έντονες διαμαρτυρίες. Αντίθετα, στην ΑΕΚ η νέα κατραπακιά (τραγική εμφάνιση, ήττα, βαθμολογικός πάτος) προξένησε ντόμινο εξελίξεων.

Η πλειοψηφία του ΔΣ απέλυσε τον Β. Βλάχο και τους συνεργάτες του. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε επέφερε παραίτηση (από την προεδρία) του Θ. Μαύρου και (από το ΔΣ) του Στ. Σεραφείδη. Χτες το βράδυ ο Αγγ. Αναστασιάδης αρνήθηκε την πρόταση της ΠΑΕ και έτσι ξεκίνησε νέα προσπάθεια αναζήτησης προπονητή. Θέμα που λύθηκε στην Ξάνθη με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ν. Κωστένογλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Κέρκυρα - ΟΦΗ 2-1 (29' Αγρίτης, 32' Γιάντσης - 57' Ντένις Σόουζα), Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0 (16' Καμπάνταης), Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1 (32' Φουστέρ), Πανθρακικός - Βέροια 0-1 (51' Καλτσάς), Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-0, Πλατανιάς - Ξάνθη 3-2 (48' αυτ. Γκλέισον, 84', 90'+ Ντόε - 11' Γκλέισον, 89' Βασιλακάκης), ΠΑΟΚ - Αρης 4-1 (12' Λόρενς, 24' Κατσικάς, 30' Φωτάκης, 43' Αθανασιάδης - 39' Αγκάνθο), ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 1-0 (54' Κοροβέσης).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 15, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος 12, Αστέρας Τρίπολης 10, Ατρόμητος, Πλατανιάς Χανίων 8, Βέροια 7, Αρης, Ξάνθη, ΟΦΗ 5, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννενα 4, Πανθρακικός 3, ΑΕΚ 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: AEK - Κέρκυρα, Βέροια - Ατρόμητος, ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (Σάββατο), ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, Ξάνθη - Παναθηναϊκός, Αρης - Πλατανιάς, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (Κυριακή), Λεβαδειακός - Πανθρακικός (Δευτέρα).

ΣΚΟΡΕΡΣ: 6 γκολ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), 4 Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), 3 Αγκάνθο (Αρης), Περόνε (Αστέρας Τρίπολης).

FOOTBALL LEAGUE

Για την πρώτη αγωνιστική τα αποτελέσματα ήταν: Πιερικός - Παναχαϊκή 0-0, Πανσερραϊκός - Λάρισα 1-0, Ηρακλής - Εθνικός Γαζώρου, Παναιτωλικός - Καλλονή 0-1, Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-3, Αναγέννηση Γιαννιτσών - Βύζας Μεγάρων 2-1, Απόλλωνας - Θρασύβουλος 1-0, Δόξα Δράμας - Καλλιθέα 1-2, Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου 1-3, Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα 2-0. Ρεπό είχε ο Εργοτέλης.

  • Σήμερα - στην αυλαία της 2ης αγωνιστικής, τα υπόλοιπα παιχνίδια της οποίας θα γίνουν αύριο - θα παίξουν Παναχαϊκή - Ηρακλής (18.30, OTE TV).
ΜΠΑΣΚΕΤ
Απειλούν με λουκέτο οι επιχειρηματίες

Μπορεί σήμερα να είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου των 14 προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στην Α1 ανδρών ενόψει της προγραμματισμένης πρεμιέρας του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο το τοπίο παραμένει ακόμα θολό. Αιτία τα χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχουν να λαμβάνουν οι 12 ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) από την ΕΡΤ, η οποία η πρόταση που έκανε φέτος δεν ικανοποίησε τις ομάδες. Λύση δε βρέθηκε ούτε στη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Λίγκας των ομάδων με παράγοντες της ΕΡΤ. Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την περίπτωση αναστολής του πρωταθλήματος. Η ΕΡΤ πρόσφερε στις 12 ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, δηλαδή), το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ από 1 εκ. ευρώ που έδινε. Ωστόσο, ούτε αυτό ικανοποίησε τους επιχειρηματίες που αξιώνουν ένα ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ, την ώρα που τα άλλα δύο κανάλια στα οποία απευθύνθηκαν, ΝΟVA και ΟΤΕ TV, δε φαίνονται ζεστά να μπουν στο παιχνίδι. Πλέον, το αυριανό έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αναμένεται να είναι κρίσιμο όσον αφορά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής φαντάζει ορατό.

  • Tις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αναμένεται να αρχίσουν την Πέμπτη οι δύο αιώνιοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που θα αγωνιστούν στη Γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε χτες από την ΕΟΚ. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι αυτής της φάσης, ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τη Νέα Κηφισιά, η οποία πέταξε εκτός συνέχειας τον Αρη. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση το ματς να μη γίνει στην έδρα της Κηφισιάς (πιθανότερος τόπος το ΣΕΦ ή το κλειστό του Αγ. Θωμά) αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αναλυτικά, το πρόγραμμα: 03/10 Δ. Κραχτίδη (17:00) ΚΑΟΔ - Κολοσσός Ρόδου, 04/10 ΟΑΚΑ (17.00) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος, 04/10 (19.00) Ν. Κηφισιά - Ολυμπιακός.
  • Το καλοκαιρινό σίριαλ του Παναθηναϊκού με τον Στέφαν Λάσμε ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί του Σαββάτου, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την απόκτηση του Γκαμπονέζου σέντερ (2.03, 30).
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ηττα Αρσεναλ, θρίαμβος Τότεναμ

Την ήττα γνώρισε η αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς» αφού στο λονδρέζικο ντέρμπι έχασε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Τόρες για να ισοφαρίσουν οι «κανονιέρηδες» με τον Ζερβίνιο στο 42'. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάτα στο 53'. Οι άλλες ομάδες του ομίλου: Η Μονπελιέ ...έκλεψε 3 πόντους στη Λορένη απέναντι στη Νανσί 0-2 (67' Μπελαντά, 90' Καμαρά) και ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τη Σάλκε χωρίς το άγχος της ζώνης του υποβιβασμού αφού ζευγάρωσε τις νίκες της. Η Σάλκε άφησε δύο βαθμούς στο Ντίσελντορφ κόντρα στη Φορτούνα (2-2) φανερώνοντας και πάλι αμυντικές αδυναμίες.

  • Οσον αφορά τους αντιπάλους του ΠΑΟ η Τότεναμ πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στο Ολντ Τράντφορντ με 3-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία για τον αγώνα της Πέμπτης του ΟΑΚΑ στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι άλλες αντίπαλοι επίσης νίκησαν: Λάτσιο-Σιένα 2-1, Μάριμπορ - Μούρα 1-0.
  • Η αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο μεγάλα ονόματα της Ιβηρικής χερσονήσου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της σημερινής 2ης αγωνιστικής των ομίλων 5-8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Λισαβόνα η Μπενφίκα θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα (21.45 ΝS 1). Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά έχει δύσκολο έργο στη Μόσχα απέναντι στη Σπαρτάκ (19.00 ΝS 1). Τα άλλα παιχνίδια: 5ος όμιλος: Γιουβέντους - Σαχτάρ (21.45 ΝS), Νόρτζελαντ - Τσέλσι. 6ος όμιλος: Βαλένθια - Λιλ, Μπάτε Μπορίσοφ - Μπάγερν. 8ος όμιλος: Κλουζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21.45 ΝS 2), Γαλατάσαραϊ-Μπράγκα.

Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ απουσιάζει εκτάκτως

ΠΑΛΗ
«Χάλκινη» η Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στο Εντμοντον.

Στον πρώτο αγώνα της νίκησε με πτώση 5-0 (0-1, 4-2, 2-1) τη Βραζιλιάνα Σούζα Ζόισε Ντα Σίλβα, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Ελληνοαμερικανίδα Ελεν Λουίζ Μαρούλη με 3-0 (3-0, 2-0, 0-0) και έπεσε στα ρεπεσάζ.

Δεν πτοήθηκε όμως. Στη συνέχεια νίκησε τη Λευκορωσίδα Μιχάλκοβα Ναντζέβα με 3-0 (1-0, 2-0, 0-0) και πέρασε στο μικρό τελικό, όπου επίσης νίκησε την οικοδέσποινα Μπρίτανι Μοργκάνα Λαβερντούρ με 3-0 (1-0, 1-0, 0-0).

ΓΓΑ
Μια από τα ίδια

Σε ...εθιμικό δίκαιο έχει εξελιχθεί η καθιερωμένη συνάντηση ΓΓΑ - ποδοσφαιρικών φορέων για ζητήματα βίας. Είτε (κυρίως) όταν αναλάβει νέος υφυπουργός ή γγΑ, είτε (δευτερευόντως) όταν αναλάβουν νέες διοικήσεις στις ποδοσφαιρικές αρχές, είτε όταν (εκτεταμένα) γεγονότα ή/και επικοινωνιακοί λόγοι το επιβάλλουν. Την παράδοση δεν ήθελαν να «σπάσουν» και όσοι τώρα εκπροσωπούν τους εμπλεκόμενους.

Χτες λοιπόν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης και εκπρόσωποι από ΕΠΟ, Super League, Football League τήρησαν το έθιμο και συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τη βία. Μόνο μια διαφοροποίηση υπήρξε, συγκριτικά με κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις: Η ικανοποίηση της απαίτησης των επιχειρηματιών (και) του ποδοσφαίρου να πληρωθεί από τον δημόσιο κορβανά το κόστος για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Κατά τ' άλλα ήταν μια από τα ίδια, ευχολόγια και διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα. Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της αναδιάρθρωσης καθώς και άλλα αιτήματα (έμμεσα ή άμεσα οικονομικής) ενίσχυσης των ποδοσφαιρικών εταιρειών.

ΣΕΓΑΣ
Επανεκλογή Σεβαστή

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ στις διεργασίες που έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Ερέτρια. Ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, Βασίλης Σεβαστής, κατάφερε να αποσπάσει το ποσοστό 91% των ψήφων και να επανεκλεγεί για μια ακόμη τετραετία στον προεδρικό θώκο.

«Η ομόφωνη, ουσιαστικά, επιδοκιμασία του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της θητείας μου καθώς και η ετυμηγορία της κάλπης αποτελούν αποστομωτική απάντηση στη λασπολογία και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη. Η νέα τετραετία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, γι' αυτό θα πρέπει να οπλιστούμε με περισσότερη δύναμη, επιμονή και υπομονή» δήλωσε ο Βασίλης Σεβαστής.

Παράλληλα ο Βασίλης Σεβαστής στην εισήγησή του προς τους εκπροσώπους των σωματείων καθόρισε τους στόχους της νέας τετραετίας, το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της Ομοσπονδίας, την ανάπτυξη του υψηλού αθλητισμού, τα θέματα ντόπινγκ κλπ. Σήμερα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο μοναδικό αγώνα που έγινε (οι άλλοι 5 αναβλήθηκαν, λόγω αποχής των διαιτητών) για την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας ανδρών στο χάντμπολ, η ΑΕΚ κέρδισε (στη Νέα Φιλαδέλφεια) τη ΧΑΝΘ 26-20.

ΜΟΤΟ GP
Νικητής ο Πεντρόσα

Την τέταρτη νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP πανηγύρισε ο Ντάνι Πεντρόσα στην πίστα της Αραγονίας.

Ο Ισπανός αναβάτης έμεινε δυνατά στο κυνήγι του τίτλου, φτάνοντας εύκολα στην καρό σημαία και στέλνοντας μήνυμα ότι δεν προτίθεται να τα παρατήσει και θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Ο αναβάτης της «Repsol Honda» ήταν πιο ταχύς από τον συμπατριώτη, ομόσταυλό του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Χόρχε Λορένθο, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Λορένθο δεν θέλησε να ρισκάρει, διατηρεί διαφορά 33 βαθμών και απομένουν τέσσερις αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Τρίτος ήταν ο Αντρέα Ντιβιτσιόζο με «Monster Yamaha».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ