ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η άμιλλα βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη

Για το πρώτο «κλείσιμο», αύριο 1η του Νοέμβρη, προετοιμάζεται η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ

Με αισιοδοξία και αυξημένη απαιτητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης από τις Κομματικές Οργανώσεις της Κρήτης.

Οπως σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Αλεξάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, «παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στο νησί, την εκτίναξη της ανεργίας τη χρονιά αυτή, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υπερκάλυψη του πλάνου, για να πάρει την οικονομική ανάσα που χρειάζεται το Κόμμα μας στο δύσκολο αγώνα που δίνει.

Σύμμαχός μας είναι η πολύτιμη πείρα των προηγούμενων χρόνων των επιτυχημένων οικονομικών εξορμήσεων, όπου η οργάνωσή μας υπερκαλύπτει τα πλάνα της. Ηδη όλες οι ΚΟΒ έχουν συζητήσει έγκαιρα το σχέδιό τους για την οικονομική εξόρμηση και έχουν θέσει φιλόδοξα πλάνα.

Στο σχεδιασμό δόθηκε βάρος στην έγκαιρη χρέωση και ένταξη στη μάχη του σημαντικού περίγυρου φίλων και οπαδών, που είναι η σημαντική εφεδρεία των οργανώσεων. Επίσης συζήτηση έγινε για το ατομικό πλάνο του κάθε συντρόφου, παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητές του.

Τα καθοδηγητικά όργανα έχουν αναλάβει να δώσουν ολόπλευρη βοήθεια στους νέους συντρόφους για να ανταποκριθούν στην κάλυψη του πλάνου τους και να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα, πρωτοστατώντας, τόσο στη δουλειά προς τα έξω, όσο και με την προσωπική εισφορά και τα κόκκινα μεροκάματα που θα δώσουν.

Εχοντας επίγνωση ότι πρέπει να πολλαπλασιαστεί ο κόσμος που θα απευθυνθούμε με το κουπόνι στο χέρι, σχεδιάζεται με πολλή προσοχή το μαζικό μας άνοιγμα. Οι οργανώσεις έχουν ξεκινήσει να σαρώνουν εργατοσυνοικίες, κεφαλοχώρια και εργασιακούς χώρους, με στόχο να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος και το κουπόνι ενίσχυσης.

Ηδη, η ανταπόκριση είναι συγκινητική και ενισχύει την αισιοδοξία των μελών και στελεχών. Ιδίως στους δεκάδες τόπους δουλειάς, όπου δόθηκαν σκληρές μάχες με την εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι το ΚΚΕ είναι "σάρκα από τη σάρκα τους" και πρωτοστατούν στην ενίσχυσή του.

Λαϊκά γλέντια και άλλες πρωτοβουλίες

Επιπλέον σε όλους τους νομούς ετοιμάζονται λαϊκά γλέντια που εκτός από σημαντικές πρωτοβουλίες για την οικονομική ενίσχυση, έχουν γίνει και σημαντικοί θεσμοί ταξικής αλληλεγγύης, όπου εργαζόμενοι και άνεργοι παίρνουν ανάσες διασκέδασης με μικρό κόστος. Ηδη έχουν στηθεί επιτροπές προετοιμασίας και με το μεράκι συντρόφων και τη φιλική συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Επίσης παίρνονται και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, στην ίδια κατεύθυνση. Προετοιμάζονται συναυλίες και παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μπροστά στα Χριστούγεννα, για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων.

Τέλος, για άλλη μια φορά, βαρύτητα έχει δοθεί και στην οργάνωση της άμιλλας μεταξύ των οργανώσεων, με έπαθλο τη σημαία της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης, που θα κοσμήσει τα γραφεία της πρώτης ΝΕ. Στο πρώτο κλείσιμο στόχος είναι η υπερκάλυψη του 20% του πλάνου. Βασικοί δείκτες δουλειάς που θα μετρηθούν, είναι ο υπερδιπλασιασμός κόσμου που θα απευθυνθούμε και η ένταξη νέων δυνάμεων στη μάχη».

ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη

Μεγάλη εκδήλωση, για να τιμήσει τους ηρωικούς χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους, στον ένα χρόνο από την έναρξη του 9μηνου απεργιακού αγώνα τους, διοργανώνει η ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι απ' το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας.

«Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» είναι το σύνθημα - λεζάντα στη φωτογραφία από πορεία των χαλυβουργών που κοσμεί την πρόσκληση για την εκδήλωση όπου τονίζεται: «Με την παλικαρίσια στάση τους πρόσφεραν στην εργατική τάξη ένα μεγάλο μάθημα τιμής, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται».

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ένα χρόνο από την έναρξη του μεγαλειώδους αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, οργανώνει και η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο «Μεταξουργείο». Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΟΠ Αττικής και Γραμματέας της ΝΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις και θα παρουσιαστεί η έκδοση «Το χρονικό του ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών».

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, ενάντια στα σχέδια για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή

Αγωνιστικό κάλεσμα για άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους κατά της Συρίας και του Ιράν απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης (Παραρτήματα ΕΕΔΥΕ). Σ' αυτό το πλαίσιο, καλούν το λαό και τη νεολαία της Κρήτης να συμμετάσχουν μαζικά στην Παγκρήτια κινητοποίηση, που θα γίνει στην αμερικανοΝΑΤΟική στρατιωτική βάση της Σούδας, την Κυριακή, 4 Νοέμβρη.

  • Εκδήλωση, με θέμα «Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς, αύριο Πέμπτη, 1η Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χιλής». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και θα ακουστούν αντιπολεμικά τραγούδια.

Επίσης, ανοιχτή συγκέντρωση, με θέμα τις στρατιωτικοπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και τους σχεδιασμούς για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία και στο Ιράν, διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα.

ΑΧΤΙΔΑ ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τα 95 χρόνια απ' την Οχτωβριανή Επανάσταση

Η Αχτίδα ΟΤΑ και Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την Κυριακή 4/11, στις 11 π.μ., στο δημοτικό θέατρο Περιστερίου «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Παλαμά Κ., 400 μέτρα απ' το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Αγιος Αντώνιος»). Η εκδήλωση έχει θέμα: «Σοσιαλισμός: Η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τις θέσεις του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα ΔΟΚΑΣ. Θα μιλήσει ο Γ. Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ