ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Βάζει εμπόδια στη μόρφωση παιδιών άνεργων και φτωχών οικογενειών

Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου

Ανακοίνωση, με αφορμή την άρνηση της δημοτικής αρχής Περιστερίου να παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο, προκειμένου να γίνονται δωρεάν βοηθητικά μαθήματα από εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή έχουν δυσκολία να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, όπως έχει ανακοινώσει, παίρνει πρωτοβουλίες στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης. Μια από αυτές είναι η πραγματοποίηση βοηθητικών μαθημάτων σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή έχουν δυσκολία να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με την βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ήδη συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εκπαιδευτικών για να ξεκινήσουν τα δωρεάν μαθήματα. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η Λαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να παραχωρηθούν αίθουσες των σχολείων για να γίνουν τα μαθήματα. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας ούτε λίγο - ούτε πολύ είπε πως η λαϊκή επιτροπή πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό του δήμου (!!!) για να παραχωρηθούν αίθουσες για τα μαθήματα. Το "ενδιαφέρον" του δήμου για τους φτωχούς και άνεργους Περιστεριώτες, αρχίζει και τελειώνει όσο διαρκούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Περιστερίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής. Δηλώνει ότι η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, αξιοποιώντας τις αίθουσες των σωματείων που έχουν χώρους στο δήμο μας. Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα συνεχίσουμε την πάλη μας, ώστε να μας παραχωρηθούν αίθουσες των σχολείων. Ολοι στον αγώνα. Κανείς μόνος του στην κρίση».

ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2013 - 2016
Πάγωμα προσλήψεων στους δήμους

Νέες δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση

Πάγωμα των προσλήψεων και δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων με τραγικές επιπτώσεις για τις υπηρεσίες που παρέχονται στις λαϊκές οικογένειες προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την τετραετία 2013 - 2016. Τα παραπάνω παραπέμπουν σε ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών και δομών των δήμων που θα αποφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το Νέο Μεσοπρόθεσμο (2012 - 2016) προβλέπει ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 125.761 υπάλληλοι, ενώ για την τετραετία 2013 - 2016 θα προσληφθούν μόνο 15.234 άτομα. Ετσι, 1 πρόσληψη αντιστοιχεί σε 6,3 αποχωρήσεις, υπερβαίνοντας κι αυτό το απαράδεκτο όριο που ισχύει, δηλαδή 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Με δεδομένη μάλιστα την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει σε 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις είναι φανερό πως οι προσλήψεις θα είναι πολύ λιγότερες απ' όσες προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο.

Αναλυτικότερα για τις αποχωρήσεις το νέο Μεσοπρόθεσμο προβλέπει: 29.622 το 2012, 25.372 το 2013, 24.654 το 2014, 24.057 το 2015 και 22.056 το 2016. Για τις προσλήψεις προβλέπει: 3.571 το 2013, 3.007 το 2014, 4.388 το 2015 και 4.268 το 2016.

Στους δήμους την τετραετία 2013 - 2016 δε θα γίνει καμία πρόσληψη (ελάχιστες προσλήψεις θα γίνουν μόνο στα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ). Συγκεκριμένα: Το 2013 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη ούτε στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα ενώ προβλέπονται συνολικά 3.048 αποχωρήσεις προσωπικού. Το 2014 θα γίνουν 81 προσλήψεις στα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ ενώ προβλέπονται συνολικά 3.108 αποχωρήσεις. Το 2015 θα γίνουν 79 προσλήψεις ενώ προβλέπονται 3.108 αποχωρήσεις και το 2016 προβλέπονται, επίσης, 79 προσλήψεις σε σύνολο 2.072 αποχωρήσεων. Ετσι, την τετραετία 2013 - 2016 θα αποχωρήσουν από τους δήμους 11.336 υπάλληλοι ενώ θα προσληφθούν στα νομικά τους πρόσωπα μόλις 239 άτομα.

Το νέο μεσοπρόθεσμο δεν δίνει ξεχωριστή εικόνα για αποχωρήσεις και προσλήψεις στις Περιφέρειες (ΟΤΑ Β' Βαθμού). Αυτές τις υπολογίζει μαζί με τα υπουργεία. Παρ' όλα αυτά χαρακτηριστικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το στοιχείο που ακολουθεί: Σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους στην 4ετία 2013 - 2016 θα αποχωρήσουν συνολικά 74.368 υπάλληλοι και θα προσληφθούν 10.940 (μία πρόσληψη για κάθε 6,7 αποχωρήσεις).

Η κρατική επιχορήγηση των Δήμων με βάση το μεσοπρόθεσμο, στην επίμαχη τετραετία, θα μειωθεί κατά 210 εκατ. ευρώ και η μισθολογική δαπάνη κατά 67 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα: Από τους ΚΑΠ: 10 εκατ. ευρώ θα κοπούν το 2013 και 50 εκατ. ευρώ το 2014. Από τη ΣΑΤΑ: 40 εκατ. ευρώ θα κοπούν 2013 και 110 εκατ. ευρώ θα κοπούν το 2014. Από τη μισθολογική δαπάνη: 55 εκατ. ευρώ θα είναι η μείωση το 2013 και 4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2014 και μετά.

Κρούσματα αστυνομικής βίας

Καταγγελία η οποία αφορά ξυλοδαρμό τουρίστα από αστυνομικούς ερευνούν οι αρχές. Πρόκειται για την καταγγελία 29χρονου Νεοζηλανδού τουρίστα, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βίαιου ξυλοδαρμού από ένστολους στο διάστημα των διακοπών του στα Χανιά. Οπως ο ίδιος αναφέρει, δυο ένστολοι τον υποχρέωσαν να μπει σε ένα αυτοκίνητο αφού του σκέπασαν το πρόσωπο. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο τμήμα και αφού του επιτέθηκαν χτυπώντας τον βίαια, του πήραν το πορτοφόλι. Ο 29χρονος σημειώνει ότι οι ένστολοι τον απείλησαν, λέγοντας του ότι δεν θα βγει από τα χέρια τους ζωντανός, ενώ τον πέταξαν σε ένα κελί χωρίς να του πουν γιατί τον συνέλαβαν.

Η ιστορία του νεαρού δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «New Zealand Herald». Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως καμία αστυνομική υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα, ενώ αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτώβρη 2012 στο κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Με καθυστερημένη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για ανάλογο περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Γενάρη. Συγκεκριμένα, απαντά σε 4λεπτο βίντεο του CNN, στο οποίο γίνεται λόγος για άσκοπη χρήση βίας από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ προβάλλεται επίσης το ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε με την κάμερά του σκηνοθέτης και δείχνει τη βίαιη προσαγωγή πολίτη. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN αλλά και του ΒΒC, αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη αρχές Γενάρη στην πλατεία Αττικής. Το βίντεο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως απόσπασμα σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Την Κυριακή η πανελλαδική συνάντηση

Την Κυριακή, 11 Νοέμβρη, στο ΤΕΙ Πειραιά, θα διεξαχθεί η τέταρτη πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η συνάντηση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου» στο ΤΕΙ Πειραιά (Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250).

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο, η τέταρτη παναττική σύσκεψη του ΜΑΣ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ μεταφέρθηκε «πλούσια πείρα από τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής», ενώ «συζητήθηκαν τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στο ΜΑΣ για την καλύτερη οργάνωση της πάλης, ώστε οι φοιτητές να μην θυσιάσουν τις σπουδές και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Γραμματείας Αττικής.

  • Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Κοζάνης, θα γίνει συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ, στην περιοχή.
Νεκρό μωρό ύστερα από επέμβαση

Ενα αγοράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, μετά από επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μωρό εισήχθη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου στις 30 Οκτώβρη, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση βουβωνοκήλης.

Η μετεγχειρητική του πορεία δεν πήγε όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα επέμβαση το περασμένο Σάββατο αλλά και την Κυριακή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το βρέφος υπέστη στη διάρκεια του τελευταίου χειρουργείου και καρδιακή ανακοπή.

Το άτυχο αγοράκι δεν άντεξε και κατέληξε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, περί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από σηψαιμικό σοκ . Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ διέταξε τη διενέργεια επείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Βασανισμός μετανάστη

Περιστατικό άγριας βίας σε βάρος μετανάστη εργάτη από τον εργοδότη του στη Σαλαμίνα. Περαστικοί βρήκαν ξυλοκοπημένο Αιγύπτιο μετανάστη ο οποίος ήταν δεμένος από το λαιμό με αλυσίδα σε δέντρο. Οι περαστικοί χρειάστηκαν ειδικά εργαλεία για να κόψουν την αλυσίδα, ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Ο άτυχος άνδρας κατήγγειλε στην Αστυνομία πως δράστης του περιστατικού ήταν ο ιδιοκτήτης φούρνου στον οποίο εργαζόταν. Η Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως τον ξυλοκόπησε καθώς τον έπιασε να κλέβει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ