ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερωτηματικά για τη δράση οργανωμένων ομάδων οπαδών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε προχτές Δευτέρα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«

Ερωτηματικά προκαλεί η δραστηριότητα διαφόρων ομάδων οργανωμένων οπαδών τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ, οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν δώσει "ραντεβού" για σύγκρουση πριν τον αγώνα στην περιοχή του Περισσού, όπως και έγινε.

Ταυτόχρονα, στελέχη των συνδέσμων καλούν τους οργανωμένους οπαδούς σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη. Πανομοιότυπα γεγονότα έχουν παρατηρηθεί και πριν από άλλες κορυφαίες απεργιακές κινητοποιήσεις τα 2 τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό ότι μέσα στους συνδέσμους δρουν οργανωμένες ομάδες κρούσης που είναι σε άμεση διασύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον κόσμο της νύχτας και άλλες δραστηριότητες. Αξιοποιούν διάφορες μορφές, όπως τα "ραντεβού", για να εκπαιδεύονται και να προπονούνται. Οχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα, αλλά αντίθετα κατά καιρούς έχουν στραφεί ενάντιά του, έχουν αξιοποιηθεί σε προβοκατόρικους σχεδιασμούς.

Καλούμε τη νεολαία να τους απομονώσει, ιδιαίτερα τα εργατόπαιδα που συμμετέχουν στους συνδέσμους για να βρίσκουν φθηνό εισιτήριο. Να συμμετέχουν μαζικά κι οργανωμένα στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί σε μεγαλύτερα βάσανα, να απαντήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα ενάντια σε αφεντικά, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση».


Προσφορές

Ο Μακρονησιώτης Θωμάς Κεφαλής προσφέρει σαν πρώτη δόση 750 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μελισσίων για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου.

Ηλίας και Μαρία Γεωγαράκου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την αποβολή της μαθήτριας στον Πύργο

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση μαθήτριας του 2ου Λυκείου Πύργου να υψώσει τη γροθιά της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η μαθήτρια τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή από το σχολείο.

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας της ΚΝΕ τονίζει ότι η μαθήτρια «με την κίνηση αυτή έδωσε το μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει αξιοπρέπεια, δεν παραδίδεται και δεν σκύβει το κεφάλι». «Η ΚΝΕ χαιρετίζει τέτοιες ενέργειες που δείχνουν ότι η εργατική τάξη θα δώσει απάντηση στη λαίλαπα που της ετοιμάζουν και καλεί όλο το λαό σε ξεσηκωμό», σημειώνει, τονίζοντας ότι «αυτές οι φωνές και πράξεις ΟΧΙ μόνο δεν πρέπει να απομονωθούν αλλά θα πρέπει καθημερινά να πληθαίνουν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ