ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Γενάρη 2013
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 1

Ο Βασίλης Μπαλαφούτης στη μνήμη του κομμουνιστή ηγέτη ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρει στο Κόμμα για την οικονομική εξόρμηση το ποσό των 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μακρυνείας.

***

φωτο 1

Εκλεισαν 13χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια) από τα Κανάλια Καρδίτσας, που έμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, με φυλακές και εξορίες σε Κρήτη - Γιούρα - Μακρόνησο (1945 - 1953). Εμείς, σαν εγγόνια του, τον γνωρίσαμε με το χαμόγελο, την οξυδέρκεια και ευστροφία του να μας λέει ότι «ο ήλιος σίγουρα θα ανατείλει -αργά ή γρήγορα- για όλη την ανθρωπότητα, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Παππού, δε σε ξεχνάμε.

Στην άσβεστη μνήμη σου, προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

Τα εγγόνια σου: Μιχάλης, Βασίλης, Ελενα

***

Στη μνήμη των συντρόφων: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΣΑΜΠΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ, καθώς και όλων των παλαίμαχων κομμουνιστών που έφυγαν από τη ζωή, προσφέρω προς τιμήν του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση του, 50 ευρώ.

Σταύρος Τσιρώνης

***

φωτο 2

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΥΓΔΑ έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου 1992. Μαχήτρια του ΔΣΕ, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη μάχη της Αριδαίας και νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες στη Ρουμανία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΣ πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ από το 1946. Για ένα διάστημα ήταν Διμοιρίτης της Διμοιρίας Ανιχνευτών της 103ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Στο διάστημα αυτό το τμήμα του έπιασε πάνω από 35 «γλώσσες» (φαντάρους από τις γραμμές του κυβερνητικού στρατού για συλλογή πληροφοριών). Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ανδρείας του ΔΣΕ. Πέθανε στις 25 Οκτώβρη 2012.

Στη μνήμη τους η οικογένεια Δημήτρη Λύγδα προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Θήβας, το ποσό των 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Την Παρασκευή 21/12/12 έφυγε από τη ζωή ο μαχητής του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ ΧΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα 24/12/12.

O Δημήτρης Χαρίσης γεννήθηκε στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου το 1921. Ο πόλεμος τον βρήκε να σπουδάζει στο κολέγιο Ντε λα Σαλ (de la salle) στη Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητα του εργαζόμενου σ' αυτό, οπότε σταμάτησε τις σπουδές και γύρισε στο χωριό του. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ (1941) και στην ΕΠΟΝ (1943). Από το 1942 στον εφεδρικό ΕΛΑΣ του χωριού του που ανήκε στην 8η Μεραρχία - 15ο Σύνταγμα. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και σε ενέδρα σε φάλαγγα γερμανικών αυτοκινήτων με την ειδικότητα του ελεύθερου σκοπευτή. Το 1946 εντάσσεται στο ΔΣΕ. Ενώ, το 1949, κατά την υποχώρηση (προς Αλβανία), τραυματίστηκε. Αν και τραυματισμένος, κουβάλησε στην πλάτη άλλο σύντροφό του που είχε τραυματιστεί στα μάτια και δεν μπορούσε να διαφύγει μόνος του. Μετά τη νοσηλεία του στην Αλβανία, πήγε στην Πολωνία, μέχρι το 1952, οπότε πήγε στη ΣΔ Ρουμανίας και συνάντησε τη γυναίκα του και το παιδί του που είχαν διαφύγει και βρίσκονταν εκεί. Στην πολιτική προσφυγιά συμμετείχε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Παράλληλα, σπούδασε οικονομολόγος και υπηρέτησε με υπευθυνότητα και συνέπεια στις θέσεις που του εμπιστεύτηκαν, στο υπουργείο δασών. Επαναπατρίστηκε το 1990, ενώ τα παιδιά του, επέστρεψαν, νωρίτερα (1982 και 1983). Συνέχισε την κομματική του δράση στην Ηλιούπολη όπου έμεναν.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, αταλάντευτου κομμουνιστή, καθώς και στο γιο και αδελφό μας, ΑΝΔΡΕΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Γυμνοπούλου

Ολγα Γυμνοπούλου

***

φωτό 3

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του θείου μου, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, και της αδελφής μου, ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, όλοι τους από το Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ που με ηρωισμό και εντιμότητα, παρ' όλο τον πόλεμο που δέχτηκε και δέχεται, μένει πάντα στο πλευρό του Λαού.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών και παππούδων, ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΡΕΝΤΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΡΕΝΤΑ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κιλκίς.

Η κόρη, Χρυσάνθη, και η εγγονή, Μαρία

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΔΕΚΗ, παλιού αντάρτη και Μακρονησιώτη εξόριστου, η κόρη του, Αναστασία Βασδέκη, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου, 30 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτο 2

Ούτε σε πολέμους, ούτε σε εξορίες και φυλακές, ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές. Αγωνιστές της ζωής που έζησαν σε δύσκολους καιρούς και «έφυγαν» αφήνοντας παρακαταθήκη τις πραγματικές αξίες της ζωής.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
«Να αγωνίζεσαι πάντα και να διεκδικείς αυτά που ανήκουν σε όλους μας, το χρέος».

Τέτοιοι αγωνιστές ήταν οι γονείς μας, ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στον ΕΛΑΣ, στο ΔΣΕ και βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά. Στρατεύτηκαν στην υπόθεση της Εργατικής Τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους και προς τιμήν των αγώνων του, προσφέρουμε 300 ευρώ στο ηρωικό ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Μενιδίου.

Τα παιδιά τους

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες του και έφυγε από τη ζωή στις 12-12-2011, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος μέσω της KO Σούρπης - Μαγνησίας.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των εξαδέρφων μας ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗ, του Αναστάση και της Κάνης που γεννήθηκε το 1910. Κάτοικος της Μεγάλης Στέρνας του Ν. Κιλκίς, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθν. Αντίστασης, στέλεχος του ΕΑΜ στο χωριό, παλιό μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος για τις ιδέες του διώχθηκε, έζησε στην παρανομία, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Μετά τη Βάρκιζα πέρασε ξανά στην παρανομία και στη συνέχεια στο ΔΣΕ το 1947. Σε μια ενέδρα του Εθν. Στρατού αιχμαλωτίστηκε. Υπόφεραν τα πάνδεινα ο ίδιος, η υπερήλικη μάνα του και η πολύτεκνη οικογένειά του. Πέθανε το 1987 στο χωριό του πιστός στα ιδανικά του αγώνα και στις ιδέες του.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο μικρότερος αδελφός του ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ (ΝΑΣΤΟΣ), γεννήθηκε το 1920, οργανώθηκε πολύ νέος στην ΟΚΝΕ, στη συνέχεια, στέλεχος της ΕΠΟΝ πολέμησε τους κατακτητές από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε και πέρασε στην παρανομία. Στις αρχές του 1947 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ στα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Κόνιτσας, στάλθηκε για θεραπεία στα Σκόπια και στη συνέχεια στο Μπούλκες στη Γιουγκοσλαβία. Επέστρεψε στο ΔΣΕ στο Γράμμο - Βίτσι και με την υποχώρηση πέρασε στη ΛΔ της Πολωνίας, όπου έκανε οικογένεια με δυο παιδιά, την Κανή και τον Αναστάση. Πέθανε το 1967 πολιτικός πρόσφυγας.

Στην άσβεστη μνήμη των εξαδέλφων μας, για τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν για το καλό του λαού και του τόπου μας, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού - Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Στάθης και Ελένη Φωτιάδη

***

Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στα 1928 στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Εχασε δύο αδελφές του στην Κατοχή από την πείνα και εκτέλεση. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, υπηρέτησε στον Εμφύλιο αξιωματικός του ΔΣΕ. Στην Τσεχοσλοβακία, πολιτικός πρόσφυγας, ήταν γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ. Απεβίωσε στις 2.12.2009.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σταθμού - Χηραδίκα Κατερίνης της ΝΕ Πιερίας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών και συντρόφων γονέων μου, ΑΝΤΩΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗ και της αδερφής μου και συντρόφισσας, ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΟΡΠΙΚΑ, προσφέρω στην ΚΟ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Εφη Πασχαλίδου

***

φωτό 1

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΜΑΣ (καπετάν Φιλόλαος). Γεννήθηκε το 1918 στα Καλύβια Καρύστου Εύβοιας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, από τον Πρόδρομο Καρδίτσας, που συμπληρώνονται 3 χρόνια που έφυγαν από τη ζωή, προσφέρουμε προς τιμήν των 94 χρόνων του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Τα παιδιά τους, Σταύρος Τσιρώνης

Παναγιώτα Τσιρώνη - Αραμπατζή

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, ΗΛΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα τους το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας, και 10 ευρώ στην Εθνική Αντίσταση.

Μανώλης και Αλεξάνδρα Χωριανόπουλου

***

φωτο 3

Στη μνήμη των αδελφών του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΙΤΗ, από το χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών, ο Στέφανος Σίτης, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων του ΚΚΕ, 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Ο Απόστολος Σίτης γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών. Ο εμφύλιος πόλεμος τον βρίσκει σπουδαστή στο Γυμνάσιο Σερρών. Σκοτώθηκε στα βουνά της Μακεδονίας, το 1948, πολεμώντας στις γραμμές του ΔΣΕ.

ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Χρήστος Σίτης, γεννήθηκε το 1932. Το 1948, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, πήγαμε στη ΛΔ Βουλγαρίας κι από κει στη ΣΔ Ρουμανίας. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου ηλεκτρολόγος μηχανικός. Επαναπατρίστηκε το 1977 στην Αθήνα και τελευταία στη Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια μπήκε στο κόμμα κι έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Πέθανε στις 6 Αυγούστου το 2010.

Ο Οδυσσέας Σίτης γεννήθηκε το 1934. Το 1948, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια, πήγε στη ΛΔ Βουλγαρίας κι από κει στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας, όπου φοίτησε στη Ανώτερη Τεχνική Σχολή για υψικάμινους. Εγινε μέλος του Κόμματος και δούλεψε στο μηχανισμό του στην Πράγα. Επαναπατρίστηκε το 1981 κι έζησε, με την οικογένειά του, στα Κάτω Πετράλωνα. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

φωτο 1

Πέρασαν δύο χρόνια που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ. Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων από οικογένεια αγροτών. Συμμετείχε στην ΕΑ ως ΕΠΟΝίτης, σαν σύνδεσμος στην 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ στην περιοχή κυρίως του Κασιδιάρη και της Μουργκάνας. Η ανταμοιβή για το αγώνα ήταν συνεχείς διώξεις. Στα 1947 βγήκε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες Κόνιτσας και Πάργας. Το 1948, τραυματίστηκε στις μάχες της Μουργκάνας. Μετά τον ελιγμό της Μουργκάνας βρέθηκε στο Γράμμο. Το Νοέμβριο 1949 πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Αλβανία και το 1950, βρέθηκε, πρόσφυγας, στην Πολωνία (Ζγκόζελετς), όπου παντρεύτηκε την Αντιγόνη και έκαναν δυο παιδιά. Μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ (1979 έως 2008) και πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε πρόεδρος κοινότητας Ροδοτοπίου (1982-1986).

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Αντιγόνη, τα παιδιά του Πέτρος και Χρυσούλα και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΝΟ Ιωαννίνων.

ΜΑΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(Φιλόλαος)
ΜΑΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(Φιλόλαος)
***

φωτό 1

Πέρασε ένας χρόνος από το θανάτο του σ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, μέλους του ΚΚΕ (ΚΟΒ Ροδοτοπίου).

Στη μνήμη του αγαπημένου μας γαμπρού, που έφυγε από την ζωή εντελώς αναπάντεχα σε ηλικία 59 ετών, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ.

Η πεθερά του, Αντιγόνη, και οι Πέτρος και Στέλλα Ζώη.

* Επίσης, στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, η σύζυγος του, Χρυσούλα, και τα παιδιά του, Χριστίνα Μανούση και Παύλος Πάλλας, Σωτήρης Μανούσης και Κατερίνα Μπάκα.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ από το Θραψίμι Καρδίτσας, αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ που «έφυγε» από τη ζωή στις 16/12/2007. Επίσης, στη μνήμη της συντρόφου του ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ, που μας άφησε πριν 3 χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, προσφέρουν 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Θήβας, και 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Πριν μερικές μέρες έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής και φίλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ από τις Αμυγδαλιές Ολυμπίας. Ενήμερος πάντα για τις εξελίξεις, σωστός στις σκέψεις του. Ζούσε με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία Καφαντάρη, κομμουνίστρια με θύματα στο κίνημα. Βαριά η απώλεια για τη σύντροφο της ζωής του, της εύχομαι κουράγιο για την αντιμετώπιση της δοκιμασίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτο 1

Πέρασαν 4 μήνες από την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012, που «έφυγε», τόσο νωρίς, από κοντά μας ο πολύ αγαπητός και ξεχωριστός σύντροφός μας, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ. Οι συνάδελφοι και σύντροφοι που δούλεψαν μαζί του για χρόνια στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», θυμούνται τη σεμνή παρουσία του που πάντα συνδύαζε τη νηφάλια και εγκάρδια προσέγγιση σε κάθε τι που απασχολούσε και προβλημάτιζε τους εργαζόμενους, με την ανάγκη για αγωνιστική, συλλογική αντιμετώπιση και κυρίως με την αισιόδοξη προοπτική για να ανατείλει ένας άλλος κόσμος. Για το σοσιαλισμό που πάλεψε με αυταπάρνηση και τον υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος της Εργατικής Τάξης, του ΚΚΕ.

Η συμμετοχή με τον αδελφό του στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 σφράγισε τη μετέπειτα στάση ζωής του. Συνεπής και αταλάντευτος με την ταξική γραμμή του εργατικού - λαϊκού κινήματος και με δίψα για μάθηση, έδινε το «παρών» σε κάθε έκφραση και δράση του. Πήρε μέρος σε αλλεπάλληλες μπριγάδες του Κόμματος και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου σε Κούβα και Νικαράγουα. Τελευταία του συμμετοχή στα κοινά, ήταν στην εκδήλωση της ΚΟΑ για τους Ελληνες και ξένους εργάτες στις 13 Ιούλη 2012, στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση στην «Ολυμπιακή», ήταν οι χώροι όπου δραστηριοποιήθηκε ενεργά.

ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ ΜΑΡ
ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ ΜΑΡ
Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και σύντροφοι σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας Ιορδάνη, συγκέντρωσαν, μέσω της ΚΟΒ Αερομεταφορών της ΚΟΑ, 800 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Στις 14 Γενάρη συμπληρώνονται 9 χρόνια που «έφυγε» αναπάντεχα ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ. Γεννημένος στην Ελαφο Αγιάς Λάρισας, υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή και έκανε στη Μακρόνησο. Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και με τη μεταπολίτευση, ως μέλος του ΚΚΕ, πάλεψε για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του Κόμματος στη Λάρισα και στο συνδικαλιστικό κίνημα ως μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα, για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λαχανοκήπων Λάρισας.

Η σύζυγός του, Σοφία Γουργιώτη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των φίλων του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συνεπούς κομμουνιστή, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΤΡΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ (καπετάν Φερραίου), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, ο Συμεών Τίρχας, από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, προσφέρει 160 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εκπαιδευτικών της ΝΟ Μαγνησίας.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΧΑΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού οπαδού του Κόμματος μέχρι το θάνατό του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, στη ΝΟ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ 50 ευρώ.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου
Η κόρη του, Μαρία Περιχάρου

***

φωτο 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΑΜΙΔΗ και της μητέρας μου ΘΩΜΑΗΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 80 ευρώ, μέσω Αχτίδας Εκπαιδευτικών. Ο πατέρας μου, μέλος του ΚΚΕ αφοσιώθηκε στην υπόθεση σοσιαλισμού - κομμουνισμού παλεύοντας μέσα από την ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ και ως πρόεδρος του Παραρτήματος Πολιτικών Προσφύγων Πολωνίας. Παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του ενεργό μέλος του ΚΚΕ. Η μητέρα μου, Θωμαή Αδαμίδου, ήταν πιστή οπαδός του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής της.

Ο γιος τους Θοδωρής Αδαμίδης, η νύφη τους Γκραζίνα, τα εγγόνια τους, Αθηνά και Αλεξάνδρα.

***

φωτο 1

Στις 4/1/2013 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατο του σ. ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, πολιτικού πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία, από το 1949 μέχρι το 1981. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κυριακή και τα παιδιά του Τατιανή και Γιώργος, προσφέρουν 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΑΡΟΛΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Πολίχνης του ΚΚΕ, για την ενίσχυση των αγώνων και των σκοπών του και για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου. Για να προωθηθεί η Λαϊκή συμμαχία και να ανοίξει ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας για μια Ελλάδα Λεύτερη, Ειρηνική και Ανεξάρτητη, όπου αφέντης θα είναι μόνο ο λαός της.

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
***

Ο Τρύφωνας Μπούρτζος προσφέρει 100 ευρώ για το Κόμμα προς τιμή των: ΜΟΥΡΤΖΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ (Πατέρας), ΣΤΟΥΠΚΑ ΚΩΝ/ΝΟ, ΠΑΤΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΡΕΖΑ ΜΕΝΕΛΑΟ, ΤΖΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΜΠΑΤΣΙΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΑΛΑΜΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΜΙΡΤΣΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ, ΠΑΣΤΡΙΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΤΣΑΝΤΙΚΗ ΠΕΤΡΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΝ/ΝΟ (αδέλφια), ΠΟΡΤΣΕΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΔΟΥΡΗ ΤΡΥΦΩΝΑ, ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ (Διμοιρίτης, από Κρύα Βρύση) εθελοντές πεσόντες του ΔΣΕ (Πάικο, Γράμμο, Βίτσι).

***

φωτο 3

Στη μνήμη των παρακάτω: του ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑΝΝΗ του Μανώλη, μέλους της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ και αξιωματικού του μηχανικού της 6ης Μεραρχίας του ΔΣ, του ΚΩΣΤΕΑ ΒΑΓΓΕΛΗ, παιδί της πολιτικής προσφυγιάς που πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου, της ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ του Κυριάκου, μαχήτριας του ΔΣΕ που συνελήφθη το 1948, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά γλίτωσε την εκτέλεση γιατί ήταν ανήλικη, πέρασε 4 χρόνια στις φυλακές ανηλίκων Καλλιθέας, πέθανε το 1993. Επίσης, του πατέρα της ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, της μητέρας της ΟΛΓΑΣ, αγωνίστριας της ΕΑ, του ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, πατέρα του Γιάννη, που τον δολοφόνησαν οι φασίστες Βούλγαροι, του ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, αδελφού του Γιάννη, μαχητή του ΔΣΕ, αρχινοσοκόμου, που σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949, και του ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, γιου του Γιάννη.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Στη μνήμη τους προσφέρουν 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μυλοχωρίου Κιλκίς, η Καραμανώλη Μαρία, σύζυγος του Γιάννη και κόρη του Νικολαΐδη Κυριάκου, ο γιος του Κυριάκος και η σύζυγός του και η κόρη του Ελισάβετ Κωστέα, σύζυγος του Βαγγέλη Κωστέα.


ΕΛΕΝΗ ΓΡΑΒΒΑΝΗ
ΕΛΕΝΗ ΓΡΑΒΒΑΝΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ

ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Νίκος Κοτανίδης
Νίκος Κοτανίδης

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΙΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΙΤΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΥΓΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΥΓΔΑ

ΧΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΕΝΤΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΕΝΤΑΣ

ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΡΕΝΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΡΕΝΤΑ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΔΕΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΔΕΚΗΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΜΠΑΤΖΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΜΠΑΤΖΗ

ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ