Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11459

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ανάδειξη της Τέχνης που επαναστατικοποιεί συνειδήσεις

Για την πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ να διοργανώσει στις 27 - 28 Απρίλη Επιστημονικό Συνέδριο για τον μεγάλο κομμουνιστή δημιουργό Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο «Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν» συζητήσαμε με την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, με αφορμή και το δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων, «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική», που ξεκινάει το Φλεβάρη, στην αίθουσα συνεδρίων, στον Περισσό. Είχε προηγηθεί ο πρώτος κύκλος με το κινηματογραφικό αφιέρωμα.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Ο,τι προστάζουν τα μονοπώλια...

Η «σύγκρουση συμφερόντων», οι δωροδοκίες, η συμμετοχή κρατικών υπηρεσιών στο αλισβερίσι είναι γενικό φαινόμενο, που εκδηλώνεται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και σ' αυτές που βρίσκονται στην κορυφή της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας.


ΣΕΛ.  9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κολυμβητήρια για τις λαϊκές ανάγκες

Ανακοίνωση - παρέμβαση της Αθλητικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΤΑΞΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Συστατικό στοιχείο στη δράση της ΟΓΕ

Με θέμα την ταξική - λαϊκή αλληλεγγύη και το χάσμα που τη χωρίζει από τη «φιλανθρωπία», την ελεημοσύνη και τις προσπάθειες διαχείρισης της φτώχειας συζήτησαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική στην πρώτη τους σύσκεψη το 2013.


ΣΕΛ.  16
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Θα γίνει υπόθεση... του ΕΟΤ!

Πλήρως ενταγμένος στην αγοραία αντίληψη του κινηματογραφικού νόμου είναι ο νέος κανονισμός χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ