ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να φτιαχτούν τώρα νέες φοιτητικές Εστίες

Κινητοποιήσεις του ΜΑΣ σε κενά κτίρια που μπορούν να γίνουν Εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια

«Αυτό το κτίριο ανήκει στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Μένει αναξιοποίητο, ενώ χιλιάδες φοιτητές μένουν εκτός Εστιών. Να γίνει τώρα Εστία»! Εγραφε το πανό που κρέμασαν οι φοιτητές στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα)
«Αυτό το κτίριο ανήκει στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Μένει αναξιοποίητο, ενώ χιλιάδες φοιτητές μένουν εκτός Εστιών. Να γίνει τώρα Εστία»! Εγραφε το πανό που κρέμασαν οι φοιτητές στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα)
Από το πρωί, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα έκαναν κινητοποιήσεις για τη δωρεάν στέγαση. Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις έγιναν στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθήνας, και στο ξενοδοχείο «La Mirage», τα οποία οι φοιτητές και οι σπουδαστές διεκδικούν για να γίνουν δωρεάν φοιτητικές Εστίες στην ευθύνη του κράτους.

Η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών περιγράφει την άθλια κατάσταση με τις Εστίες στην Αττική και τονίζει:

«Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη και οι υπάρχουσες Εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, τη στιγμή που συμφοιτητές μας πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν όπως στο ΤΕΙ της Λάρισας, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για επιχειρηματικά "νταραβέρια" με επιχειρήσεις. Διαμερίσματα, κτιριακά συγκροτήματα, καταστήματα, γραφεία, κληροδοτήματα, οικόπεδα - φιλέτα νοικιάζονται σε επιχειρήσεις ή αφήνονται να ρημάζουν.

Απαιτούμε να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα των ιδρυμάτων για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.

Συγκεκριμένα:

  • Η "Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων", που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" και τη διαχειρίζεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μετατραπεί σε Εστία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.
  • Το ξενοδοχείο "La Mirage" να γίνει φοιτητική Εστία για τη ΔΩΡΕΑΝ διαμονή των φοιτητών και σπουδαστών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτηρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων κλπ.).
  • Το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει για φοιτητική εστία το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστημίου, πίσω από το εστιατόριο και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

Μαζί με αυτά υπάρχουν δεκάδες ακόμα ακίνητα των ιδρυμάτων και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση Εστιών. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών να βάλουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να παλέψουν για το πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί το λαό και την εξουσία του και όχι τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Σε αυτό το πανεπιστήμιο η στέγαση θα είναι δωρεάν δικαίωμα για όλους και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

ΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τη σοσιαλιστική εξουσία

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Τούμπα
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Τούμπα
Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, η εκδήλωση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό - Η σοσιαλιστική εξουσία», που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ανέλυσε ζητήματα για το ρόλο και την ουσία του κράτους σήμερα, τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα αλλά και στο σοσιαλισμό. Στάθηκε στην προσφορά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, απαντώντας στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό που καλλιεργούν οι αστοί και οι διάφοροι καλοθελητές τους. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή κατάσταση με την καπιταλιστική οικονομική κρίση να δείχνει τα αδιέξοδα και το σάπισμα του καπιταλισμού, η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, το μόνο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του λαού και των παιδιών του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρικό με βάση το ποίημα του Μ. Μπρεχτ «Εγκώμιο στη διαλεκτική», προβλήθηκε dvd, που δημιούργησαν μέλη της ΚΝΕ, για τους κομμουνιστές καλλιτέχνες, το οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν στους Γ. Ρίτσο, Ν. Χικμέτ και Κ. Βάρναλη.

Τις επόμενες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό, Η σοσιαλιστική εξουσία», διοργανώνονται τις επόμενες μέρες και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην αίθουσα 1. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας, το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με ομιλητή τον Χρήστο Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την Σταυρούλα Αμπατζή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλία

Μήνας εκδηλώσεων της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, με θέμα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», είναι ο Μάρτης.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

9/3: Καρδίτσα, 7 μ.μ., στο «Παυσίλυπο», παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

10/3: Τρίκαλα, 7 μ.μ., στη «Σουίτα», παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

13/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ και της Εργατικής Αχτίδας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

22/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

22/3: Βόλος, μουσικοθεατρική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

23/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση του Εργατικού Τομέα για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

24/3: Λάρισα, εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών, με θέμα «Ο λαός μπορεί να ανοίξει δρόμο για το μέλλον που του ανήκει» - Παιχνίδι ερωτήσεων για την Επανάσταση του 1821, για μαθητές γυμνασίου.

30/3: Λάρισα, εκδήλωση της ΤΟ Μαθητών για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

  • Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ διοργανώνουν οι Οργανώσεις Βάσης των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ τις επόμενες βδομάδες σε κάθε σχολή. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Μάρτη μέχρι και την Παρασκευή 29 Μάρτη και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά τους τις επόμενες μέρες.
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οξύνονται τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών

Σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι γονείς που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες (ΖΕΠ) Κοζάνης, απαιτώντας εδώ και τώρα άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των παιδιών τους από και προς τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι των εργατικών κατοικιών δεν έστειλαν χτες τα παιδιά τους στα σχολεία και προετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. Επίσης, και χτες δε λειτούργησαν το 1ο και το 2ο δημοτικά σχολεία Μουρικίου, καθώς ο σύλλογος γονέων κήρυξε πενθήμερη αποχή.

Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ, αστικών και ΤΑΞΙ της Κοζάνης και των Γρεβενών από τη Δευτέρα σταμάτησαν τα δρομολόγια μεταφοράς, διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα που τους οφείλει το κράτος και να μην προχωρήσει η νέα μονομερής μείωση κατά 20% που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στις συμβάσεις που υπέγραψαν.

Σε αναστολή των δρομολογίων θα προχωρήσουν σήμερα και οι μεταφορείς στη Φλώρινα και την Καστοριά. Τα οφειλόμενα χρήματα σε ΚΤΕΛ και Ταξί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχονται σε 9.675.554 ευρώ.

Στο μεταξύ, την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων από σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών μετά τη μη καταβολή της αποπληρωμής του. Οπως καταγγέλλει η διοίκηση του ΚΤΕΛ, αν και πριν από δέκα μέρες, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε για σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν εισπράξει τίποτα.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, την άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Κοζάνης, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε:

  • Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
  • Να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στα σχολεία.
  • Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΔΙΣΤΟΜΟ
Ιστορικοί περίπατοι της ΚΝΕ

Καστοριά
Καστοριά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το Σαββατοκύριακο, οι ιστορικοί περίπατοι για μαθητές που διοργάνωσε η ΚΝΕ στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης και ήταν αφιερωμένοι στα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

Στην Καστοριά, πρώτος σταθμός, ήταν το μνημείο του ΕΑΜ, όπου έγινε αναφορά σε όλη την περίοδο 1940-44, αλλά και για την προηγούμενη περίοδο, για την καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1929, για το πώς φτάσαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και για την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και την Απελευθέρωση. Δεύτερος σταθμός ήταν η πλατεία Βαν Φλιτ, όπου έγινε αναφορά για την περίοδο 1946 - 1949 και τα μαύρα χρόνια του εμφυλίου που ακολούθησαν μετά την Απελευθέρωση, για τον ένοπλο αγώνα του ΚΚΕ μέσα από τον ΔΣΕ, τα κυνηγητά, τις εξορίες, τους διωγμούς. Τρίτος και τελευταίος σταθμός, τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ, όπου οι μαθητές, οι φοιτητές, καθώς και νέοι εργαζόμενοι συζήτησαν με μαχητές της Αντίστασης.

Στη Σιάτιστα Κοζάνης, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μνημείο της ιστορικής μάχης του Φαρδύκαμπου, όπου είναι θαμμένα τα οστά των 7 μελών του μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ που σφαγιάστηκαν την άνοιξη του 1943 στην περιοχή Ημερα Κοζάνης από δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών φασιστών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το χρονικό που οδήγησε στη μάχη του Φαρδύκαμπου. Τον Ιανουάριο του 1943 δυνάμεις του ΕΛΑΣ εισέβαλαν στο σταθμό Χωροφυλακής της Σιάτιστας, καταλύοντας την κατοχική εξουσία στην πόλη. Αρκετοί χωροφύλακες προσχώρησαν τότε στον ΕΛΑΣ. Το Μάρτιο το ΕΑΜ Σιάτιστας πληροφορείται πως μεγάλη φάλαγγα του ιταλικού στρατού με πολεμοφόδια και τρόφιμα θα κινούνταν από την Κοζάνη με κατεύθυνση τη Σιάτιστα και τα Γρεβενά. Ο ΕΛΑΣ προχώρησε σε μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Σιάτιστας, για την αντιμετώπιση των δυνάμεων των κατακτητών. Στις 4 Μαρτίου, δυνάμεις του ΕΛΑΣ αποτελούμενες από 200 - 250 αντάρτες συνέτριψαν μια ιταλική φάλαγγα 180 ανδρών. Επρόκειτο για την πλέον εντυπωσιακή ως τότε νίκη του αντάρτικου, για το σημείο καμπής που σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Οι αντάρτες βρίσκονταν πλέον με όλμους και πυροβολικό. Το πιο σπουδαίο όμως, ολόκληρες ζώνες της κατεχόμενης χώρας ήταν πλέον ελεύθερες. Η λαϊκή εξουσία είχε πλέον τόπο να εγκατασταθεί και ν' ανθίσει.

Στο μνημείο...
Στο μνημείο...
Στη Φλώρινα, οι μαθητές επισκέφθηκε το μνημείο του ΔΣΕ, στο σημείο όπου μετά τη μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949, θάφτηκαν νεκροί και ζωντανοί περίπου 800 μαχητές του ΔΣΕ.

Στο Δίστομο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ιστορικός περίπατος στο μαρτυρικό Δίστομο που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Λιβαδειάς - Φωκίδας της ΚΝΕ.

Οι νέοι και οι νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα Ιστορίας διαφορετικό από τα άλλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικό με τη σφαγή του Διστόμου, το ολοκαύτωμα αυτό, που έμεινε στην Ιστορία λόγω της εξαιρετικής αγριότητας που έδειξαν οι Γερμανοί κατακτητές, αλλά και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Εκτός από τα γεγονότα του Δίστομου αναφέρθηκαν στοιχεία για όλη την περιοχή και κυρίως για τον Καρακόλιθο, όπου 134 πατριώτες εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο Γερμανών αξιωματικών.

Αφού οι νεολαίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, έγινε ομιλία για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ από την Μαρία Σβολιαντοπούλου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Λιβαδειάς - Φωκίδας της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση η διαπαιδαγώγηση των νέων κομμουνιστών και γενικότερα της νεολαίας, με αφορμή και τα μαθήματα «διάπλασης των παίδων» που διοργάνωσε πρόσφατα η Χρυσή Αυγή.

Τις επόμενες μέρες
  • Ιστορικούς περιπάτους διοργανώνει ακόμα η ΚΝΕ σε μια σειρά πόλεις:

...της μάχηςτου Φαρδύκαμπου
...της μάχηςτου Φαρδύκαμπου
-- Στην Κατερίνη, Σάββατο 9 Μάρτη, 11 π.μ., στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

-- Στο Κιλκίς, Κυριακή 10 Μάρτη, 4 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.

-- Στη Βέροια, Κυριακή 10 Μάρτη, 12.30 μ.μ., στο μνημείο των πεσόντων 1940 - 1945.

  • Επίσης, στην Κατερίνη, την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΝΕ θα προβληθεί η ταινία «Ο Κλοιός», που αναφέρεται στην πρώτη αεροπειρατεία που έγινε στην ελληνική ιστορία, αεροπειρατεία την οποία πραγματοποίησε η ΕΠΟΝ.
Στο μουσείο στο Δίστομο
Στο μουσείο στο Δίστομο
Το ΤΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Προτάσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση στα τεχνικά επαγγέλματα παρουσίασε, χτες σε συνέντευξη Τύπου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Η παρουσίαση έγινε μια μέρα πριν την παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ υποστήριξαν πως το σχέδιο «Αθηνά» είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά άτολμο.

Το ΤΕΕ πρότεινε συγχώνευση των αντίστοιχων Τμημάτων ΤΕΙ στα Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών και του ΕΜ Πολυτεχνείου, δραστική μείωση των εισακτέων στις σχολές του κλάδου σε 2.200 σε πρώτη φάση (σήμερα όπως ειπώθηκε οι εισακτέοι είναι 12.000 στα ΤΕΙ και 4.000 στις Πολυτεχνικές Σχολές) στις νέες συγχωνευμένες πενταετείς σχολές που προτείνουν. Ενδεικτικό είναι ότι στις προτάσεις του ΤΕΕ είναι η «αξιολόγηση», όπως την προωθεί και η κυβέρνηση. Επίσης, πρότεινε ειδικότητες μεγάλου εύρους, αλλά με «ευελιξία σε γνωστικά αντικείμενα». Παράλληλα, έκανε προτάσεις για «ενιαίο σύστημα και προδιαγραφές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα».

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως το ΤΕΕ προχώρησε σε αναπαραγωγή όλου του «μύθου» των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που στην πράξη έχουν καταργηθεί όχι μόνο για τους μηχανικούς, αλλά για κάθε εργαζόμενο. Τελικός κριτής είναι η «αγορά» και το κατά πόσο εξυπηρετείται ο εργοδότης, απ' τον α' ή β' μηχανικό. Σε αυτή τη διαδικασία το ΤΕΕ θέλει να παίξει το ρόλο σύμβουλου του κράτους, μπαίνοντας στο «χορό» των πιστοποιήσεων ειδικοτήτων κ.ο.κ.

Τσικνοπέμπτη στην Γκράβα

Oι μαθητές «το τσικνίζουν» μαζί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γκράβας. Αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη, το Συντονιστικό, μετά το σχόλασμα θα βρίσκεται έξω από το σχολικό συγκρότημα με ψησταριές και πρόσκληση ανοιχτή προς όλους τους μαθητές.

Στη Λαμπρινή

Το μήνυμα «Κανένας μόνος του στην κρίση» στέλνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Α' Αθήνας και Γαλάτσι και με το παραδοσιακό «τσίκνισμα» που οργανώνουν για αύριο, Τσικνοπέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή.

Γιατροί στην υπηρεσία του λαού

Εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ιατρική της Πάτρας

Η ΟΒ Ιατρικής Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Απέναντι στους "γιατρούς με σύνορα" της Χρυσής Αυγής απαντάμε αποφασιστικά: Γιατροί στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του»! Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 3 μ.μ., στο αμφιθέατρο ΑΙ3. Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ