ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η ναζιστική σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο

Ξεχείλισε για άλλη μια φορά η σαπίλα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη ρατσιστική χολή της και τη συστημική της βία να επιδεικνύονται ξανά εναντίον μεταναστών βιοπαλαιστών αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Οπως και οι πρόγονοί τους χιτλερικοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χρυσαυγίτες απειλούν ανθρώπους ότι θα τους γδάρουν το δέρμα, θα τους κάψουν σε φούρνους, θα τους βγάλουν τα δόντια!

Συγκεκριμένα, στην προεκλογική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, σπουδαστής σχολής κινηματογράφου φέρεται να πέρασε ένα μήνα κοντά στην οργάνωση μαζεύοντας υλικό για ντοκιμαντέρ. Η κάμερα καταγράφει το στέλεχος της οργάνωσης και υποψήφιο βουλευτή τότε στην Α' Αθηνών Α. Πλωμαρίτη να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές βρίζοντας αλλοδαπούς αλλά και να συνομιλεί με ομοϊδεάτες του για το θέμα των μεταναστών και τους τρόπους... εξουδετέρωσής τους.

Το βίντεο προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι «Channel 4», δείχνοντας τον Πλωμαρίτη και άλλους χρυσαυγίτες στον Αγιο Παντελεήμονα να λένε γελώντας ότι: «Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλοτσιές», «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και να κάνουμε «τους μετανάστες σαπούνια», «θα τα έχουμε σαπούνια για τα αμάξια και τα πεζοδρόμια» ή ότι με το δέρμα τους «θα φτιάξουμε λαμπατέρ». Τους χαρακτηρίζουν «μιάσματα», «υπανθρώπους» και «μπαμπουίνους» που «μας αναπνέουν τον αέρα μας». Εξάλλου, σε ερώτηση που κάνουν μεταξύ τους «Τι άλλο θα πάρεις, ρε Γιώργο, από τους αριστερούς;», δίνεται η απάντηση «τα δόντια θα πάρουμε για κομπολόγια».

Στο εμετικό παραλήρημα των φασιστοειδών εμφανίζονται κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, αυτοί που παρουσιάζονταν από τα αστικά Μέσα ενημέρωσης πριν από μερικά χρόνια σαν «αγανακτισμένοι κάτοικοι» να ξερνούν ρατσιστική χολή. Ολα όσα ακούγονται είναι βγαλμένα μέσα από την αστική προπαγάνδα, που αναδεικνύει ως ενόχους για όλα τα δεινά του λαού τους μετανάστες. Αυτά που λέει και κάνει η Χρυσή Αυγή πυροδοτούνται από την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», της «ανακατάληψης της πόλης μας» που σήκωσε η ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εγκαινιάζοντας το απάνθρωπο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών. Αλλωστε, η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απόσπασμα του ντοκιμαντέρ. Η Εισαγγελία παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

ΙΣΤΙΑΙΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Απειλές χρυσαυγιτών σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ

Απειλές από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής δέχτηκε την Τρίτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρης Περπατάρης κατά τη συζήτηση του προβλήματος που υπάρχει στα Γιάλτρα με το ακατάλληλο νερό.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο κλείσιμο της εισήγησής του επισήμανε τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και των δημοτικών τους παρατάξεων. Τόνισε πως εξαιτίας των πολιτικών τους, από τη μια μεριά, έχουν εγκληματικές ευθύνες για το ακατάλληλο νερό που πίνουν οι κάτοικοι των Γιάλτρων, από την άλλη δίνουν έδαφος στα φασιστικά πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος να λαϊκίζουν πάνω στα προβλήματα.

Ενοχλημένοι οι χρυσαυγίτες κινήθηκαν με φωνές εναντίον του, διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο απειλώντας τον ότι θα λογαριαστούν έξω από την αίθουσα! Σημειωτέον ότι νωρίτερα, τους χρυσαυγίτες αβαντάρισαν τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και ο δήμαρχος. Ο μεν πρώτος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης απέρριψε το αίτημα του Δ. Περπατάρη να περάσουν έξω από την αίθουσα όσοι φόραγαν τα μπλουζάκια με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Ο δε δήμαρχος μετά το επεισόδιο καλούσε τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανακαλέσει την έκφραση «φαντάσματα του παρελθόντος». Από τη διοίκηση του δήμου ακούστηκαν και προτροπές τύπου «έπρεπε ο κ. Περπατάρης ήδη να έχει ζητήσει συγνώμη»!

Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορειοκεντρικής Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «τους κομμουνιστές όπως παλιότερα έτσι και σήμερα δεν τους φοβίζουν τα ναζιστικά τάγματα εφόδου τύπου Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει από την εμπειρία τους να βγάλουν συμπεράσματα για τις πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που έβγαλαν στο προσκήνιο το φασιστικό αυτό μόρφωμα με στόχο το χτύπημα του κινήματος. Να γνωρίζουν επίσης ότι πάντα θα δρουν ως μακρύ χέρι του συστήματος».

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ
Συνεχίζονται οι προσαγωγές ακόμα και ανηλίκων

Με νέες προσαγωγές και ανηλίκων, συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». Οι μαζικές προσαγωγές κατοίκων ξεκίνησαν μετά το προβοκατόρικο εμπρηστικό χτύπημα που έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές στις 17 Φλεβάρη.

Χτες το απόγευμα θα προσάγονταν εκ νέου στην Ασφάλεια Πολύγυρου η 15χρονη μαθήτρια που την Τρίτη κλήθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να παρουσιασθεί στην Αστυνομία, καθώς και μία ακόμη ανήλικη μαθήτρια που κλήθηκε εγγράφως να παρουσιασθεί.

Η 15χρονη, δεν κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από εξώδικο έγγραφο που έστειλε ο πατέρας της, σύμφωνα με το οποίο η 15χρονη κόρη του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει, «κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο που φοιτεί, κλήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άτομο να παρασταθεί στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, προκειμένου να καταθέσει για άγνωστη σε εκείνη υπόθεση».

Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος για την κλήτευση της μαθήτριας και ζήτησε χρόνο να διερευνήσει το θέμα. Λίγο αργότερα, παραδόθηκε έγγραφη κλήτευση στην 15χρονη για να παρουσιαστεί χθες στην ΑΔ Πολυγύρου.

Οι μαθητές και χτες προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση αντιδρώντας στην τρομοκράτηση των συμμαθητών τους και γενικότερα στην αστυνομοκρατία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 το πρωί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με «διαρροές» σε ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές.

  • Νέο συλλαλητήριο, ενάντια στα χρυσωρυχεία της «Εldorado» διοργανώνουν οι φορείς της Θράκης, την Τρίτη 12 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της Κομοτηνής. Χτες, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του νομού Ροδόπης.
ΚΚΕ
Στην κόπρο της Ιστορίας η θέση της

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις νέες αποκαλύψεις, σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής:

«Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ο λαός πρέπει να τη στείλει μαζί με το σύστημα που τη χρειάζεται στην κόπρο της Ιστορίας».

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζήτησαν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε η περιφερειακή αρχή Αττικής στα ερωτήματα που έθεσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια προχτεσινής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που προκάλεσαν με σχετικό αίτημά τους οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, επαναβεβαιώθηκε ότι η Αττική παραμένει ανοχύρωτη σε τέτοια φυσικά φαινόμενα, καθώς το κράτος και οι φορείς του αδιαφορούν, στο πλαίσιο έστω αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

Εισηγούμενος το θέμα, εκ μέρους των εκλεγμένων του Κόμματος, ο Β. Βακάλης, θύμισε ότι στις πρόσφατες πλημμύρες αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα συντήρησης ή και βελτίωσης του δικτύου ομβρύων, της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων, της έλλειψης πόρων, της αδυναμίας των ρεμάτων να βρουν διέξοδο, τα κενά σε μέσα και προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών. Και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή έργων, που ανάμεσα σε άλλα θα κινητοποιήσουν και τον κατασκευαστικό και βιομηχανικό κλάδο και τον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία και κυρίως στα λαϊκά νοικοκυριά, στα μικρά καταστήματα και στις βιοτεχνίες. Επίσης, να πραγματοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό έργα υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, με προτεραιότητα την κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων όμβριων υδάτων.

Από την πλευρά της, η Περιφερειακή αρχή παραδέχθηκε μεν την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, την ίδια ώρα όμως εστίαζε στον επικουρικό ρόλο που έχει η Περιφέρεια για να αποποιηθεί των ευθυνών της.

Τσικνοπέμπτη με Λαϊκές Επιτροπές

«Τσικνίζουμε αγωνιστικά μαζί με τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους και τις γυναίκες!». Με αυτόν τον τίτλο - προτροπή αρκετές Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική καλούν τον κόσμο, σήμερα Πέμπτη 7 Μάρτη, να συμμετάσχει στα γλέντια που διοργανώνουν. Συγκεκριμένα:

- Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, οργανώνει γλέντι στα γραφεία της, στο συνδικάτο Οικοδόμων Ιλίου, Μενελάου & Χρυσηίδος, στις 8 μ.μ.

- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού, διοργανώνει γλέντι στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας, δίπλα στη ΔΕΗ), στις 9 το βράδυ.

- Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας καλεί σε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και τσίκνισμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (ΚΕΠ) Πατριάρχου Ιωακείμ 4 δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, στις 8.30 το βράδυ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ