ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Οδοιπορικό σε τόπους ανείπωτου ηρωισμού και μαρτυρίου

Με αφορμή την επέτειο, οι Κομματικές Οργανώσεις απέτισαν φόρο τιμής στους χιλιάδες σκοτωμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ
Με κεντρικό σύνθημα «Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε», οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ τίμησαν την Πέμπτη 9 Μάη την επέτειο των 68 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με μαζικές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η εκδήλωση στην Πάτρα, στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών, όπου κατέληξαν οι τρεις προσυγκεντρώσεις του Κόμματος, αφού πρώτα πέρασαν και κατέθεσαν στεφάνια σε σημεία μέσα στην Πάτρα, που έγιναν τόπος μαρτυρίου και θυσίας για κομμουνιστές και λαϊκούς αγωνιστές. Μεταξύ αυτών, τα Προσφυγικά, όπου στις 27 του Οκτώβρη του 1943 οι Γερμανοί περικύκλωσαν το συνοικισμό και ύστερα από συλλήψεις, 63 αγωνιστές εκτελέστηκαν. Επίσης, η διασταύρωση της οδού Γούναρη και Μαιζώνος, όπου βρίσκονταν τα γραφεία της ΕΑΜικής εφημερίδας «Ελεύθερη Αχαΐα», που δέχτηκε επανειλημμένως καταστροφικές επιθέσεις από Χίτες, ταγματασφαλίτες και ΕΟΒίτες μέσα στο 1945. Στην κεντρική συγκέντρωση, μίλησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

Στο Αργοστόλι η προσυγκέντρωση έγινε στις παλιές φυλακές στο μνημείο των εκτελεσθέντων την 1η Μάη του 1944, όπου η Τομεακή Επιτροπή κατέθεσε στεφάνι.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση και στην Κέρκυρα, δίνοντας απάντηση και στη Χρυσή Αυγή, που με μια κατάπτυστη ανακοίνωση εναντίον της συγκέντρωσης του ΚΚΕ υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά τους ναζιστές και την ιδεολογία τους.

ΠΥΡΓΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ
Στην Αλεξανδρούπολη, μετά την εκδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο κτίριο «Λεφάκη» ή κτίριο Μεταγωγών, στα υπόγεια του οποίου, στη διάρκεια της Κατοχής και στα χρόνια του Εμφυλίου, κρατήθηκαν και βασανίστηκαν κομμουνιστές. Τα κάγκελα στα υπόγεια σώζονται μέχρι σήμερα. Επόμενος προορισμός ήταν το καπνομάγαζο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της Κατοχής για ένα διάστημα σαν φυλακή και κρατητήρια ποινικών, αλλά και κομμουνιστών. Στη συνέχεια, κατά τον Εμφύλιο, δεκάδες κομμουνιστές βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν σε αυτόν το χώρο. Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο Δημαρχείο, όπου προβλήθηκε βίντεο για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ σήμερα και τις επόμενες μέρες

Συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ για την 68η Επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο
  • ΡΟΔΟΣ: Στο Εργατικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Τάκης Πότσος, γραμματέας της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου.
  • ΣΑΜΟΣ: Στις 7 μ.μ. θα γίνει προβολή της ταινίας «Η μάχη του Στάλινγκραντ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο Καρλόβασι.
  • ΠΙΕΡΙΑ: Στις 11 π.μ., ιστορικός περίπατος και απότιση φόρου τιμής στο σημείο που έγινε η μάχη στα Τάχνιστα.
Αύριο, Κυριακή 12/5
  • ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ: Στην «Καλύβα του Στεφανή», στις 11 π.μ. Θα ακολουθήσει στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση και ομιλία στην πλατεία Σπερχειάδας.
  • ΜΕΖΟΥΡΛΟ: Στις 11 το πρωί, εκδήλωση τιμής στους κομμουνιστές και άλλους πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Λόφο του Μεζούρλου την περίοδο 1946 - 1950. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο των εκτελέσεων.
  • ΔΡΑΜΑ: Στις 11 π.μ., στο μνημείο των εκτελεσθέντων (30/9/1941) από τους Βούλγαρους φασίστες στη Χωριστή Δράμας. Ομιλητής ο Γ. Μήτρου, γραμματέας της ΤΕ Δράμας.
  • ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στις 11 π.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου. Ομιλητής ο Γ. Δελής, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Στις 12 μ., συγκέντρωση με ομιλήτρια την Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, γραμματέα της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ.
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Η ΚΟΒ Ανατολικών Προαστίων Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Ν. Αλικαρνασσό, προς τιμήν όσων κλείστηκαν και βασανίστηκαν στις φυλακές της Αλικαρνασσού, καθώς και του τελευταίου εκτελεσθέντος πολιτικού κρατουμένου των φυλακών, του κομμουνιστή Χρήστου Καράνταη (1η Μάη 1955). Θα μιλήσει ο Μ. Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών έξω από τις φυλακές.
  • ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Η ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα στην 9η Μάη και στον ηρωικό Ναπολέοντα Σουκατζίδη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων.
Τη Δευτέρα 13/5
  • ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Στις 7.30 μ.μ. στα Ανω Λιόσια (πλατεία Δημαρχείου). Ομιλητής ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ανέδειξε το ρόλο της γυναίκας στην αντιφασιστική νίκη

Με βιβλιοπαρουσίαση και άλλες εκδηλώσεις τίμησε την ηρωική επέτειο

Από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Με την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα με τίτλο «Πού ΄ναι η Μάνα σου Μωρή» και άλλες εκδηλώσεις, γιόρτασε την 68η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων. Μιλώντας στην εκδήλωση η Βάσω Μπακάση, πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στην συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη λαϊκή αντιφασιστική νίκη, κάνοντας ειδική αναφορά στη στάση των γυναικών που πάλεψαν με αυταπάρνηση σε κάθε μετερίζι αγώνα, προκειμένου να ενισχύσουν το αξιόμαχο της σοβιετικής τους πατρίδας, στα εργοστάσια, στα Κολχόζ, στις μάχες και τ' αντάρτικα τμήματα. Υπογραμμίζοντας το σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε ο αγώνας του ελληνικού λαού για την ήττα του φασισμού, σημείωσε ότι η συμβολή του ξεκίνησε με τις μάχες της Αλβανίας και συνεχίστηκε με τη σύσταση του ΕΛΑΣ, ενός από τα ισχυρότερα εθνικό-απελευθερωτικά κινήματα της Ευρώπης.

ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται η έκθεση βιβλίου

Βιβλιοπαρουσίαση προχτές, με αφορμή την Αντιφασιστική Νίκη. Νέα εκδήλωση σήμερα, στις 11.30 π.μ.

Από την εκδήλωση στον Πειραιά
Από την εκδήλωση στον Πειραιά
Σε μαζική εκδήλωση εξελίχθηκε η βιβλιοπαρουσίαση της μπροσούρας «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση» που διοργάνωσε την Πέμπτη η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ στην αίθουσα του 1ου ορόφου των γραφείων της (Καραΐσκου 119). Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε από τον Δ. Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσιος διάλογος. Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στα πλαίσια της έκθεσης με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», που διοργανώνει η ΚΟΠ και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο (6 - 9 μ.μ.). Σήμερα, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της μπροσούρας «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη».

Γαλλία: Ο οπορτουνισμός καλλωπίζει τον καπιταλισμό

Συγκέντρωση στο Παρίσι «ενάντια στη λιτότητα και τις αγορές», για την ίδρυση της «6ης Γαλλικής Δημοκρατίας» διοργάνωσαν την Κυριακή 5 Μάη το Γαλλικό ΚΚ και το «Μέτωπο της Αριστεράς», στο οποίο συμμετέχει μαζί με τον Ζ.Λ. Μελανσόν, με αφορμή την αποκάλυψη πριν από περίπου ένα μήνα της φοροδιαφυγής του πρώην Γάλλου υπουργού προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ. Η «6η Δημοκρατία» προβάλλεται ως μια ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα με πολλές στοχεύσεις: να καλλιεργήσει στις λαϊκές συνειδήσεις την πρόταση της «αριστερής κυβέρνησης», να προωθήσει το εναλλακτικό «μείγμα» διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, παρουσιάζοντάς το ως φιλολαϊκό, και να προλάβει τη λαϊκή αγανάκτηση, ζητώντας ένα «μοστράρισμα» του αστικού πολιτικού συστήματος του οποίου η σαπίλα πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε στη Γαλλία.

Η «6η Δημοκρατία»

Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται, μέσα από τις θέσεις του Μετώπου της Αριστεράς και του ΓΚΚ. Ενα νέο Σύνταγμα, μέσω της σύγκλησης Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, θεωρείται από τους διοργανωτές το «κλειδί» της υπόθεσης φέρνοντας ως παράδειγμα μεταξύ άλλων την ...Τυνησία! Το παραπάνω συνδυάζεται με άλλες προτάσεις - «πυροτεχνήματα» σχετικά με τους αστικούς θεσμούς όπως «τέρμα στην πενταετή μοναρχία» (αναφέρεται στην προεδρική θητεία), «δυνατότητα δημοψηφίσματος ανάκλησης της κυβέρνησης», «ισότητα όλων», «ενίσχυση της δημοκρατίας με αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κοινοβουλίου». Ολα τα παραπάνω μπαίνουν σε μια λογική «νέων εξουσιών» που θα αποκτήσουν οι «πολίτες», οι οποίες όμως δεν αφορούν μόνο στους αστικούς πολιτικούς θεσμούς. Ετσι, η «6η Δημοκρατία» θα δώσει «κοινωνικά δικαιώματα» στους «πολίτες» (Παιδεία, Υγεία κλπ.) αλλά και δικαιώματα οικονομικής φύσης στη διαχείριση των επιχειρήσεων στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Στον οικονομικό τομέα, γίνεται φανερή η προώθηση του «μείγματος» διαχείρισης της κρίσης που αντιτίθεται στη «λιτότητα» και ζητά «ανάπτυξη». «Οχι στη λιτότητα, όχι στη δικτατορία του χρήματος», «παραγωγικές επενδύσεις» ως κύριο συστατικό της «6ης Δημοκρατίας», δημόσιος έλεγχος των τραπεζών για να παίξουν δήθεν έναν άλλο ρόλο, για την «ανάπτυξη». Παράλληλα, «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» και φορολογική μεταρρύθμιση σε μια προσπάθεια να βρεθούν έσοδα για να αποφευχθεί η «λιτότητα».

«Ετοιμος να γίνω πρωθυπουργός»

Αν και είναι διάχυτη στα κείμενα των υποστηρικτών της «6ης Δημοκρατίας» η λογική της «προδοσίας» από τον Ολάντ που δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις που υποτίθεται ότι είχε δώσει, την ίδια στιγμή στοχεύουν, με όχημα το «Μέτωπο της Αριστεράς», να πάρουν την εξουσία, όπως λένε, εννοώντας βέβαια την κυβέρνηση! Πάντως, μέχρι τότε, ζητούν από τον Ολάντ να «ανοίξει το παράθυρο», δηλαδή να τους δώσει ρόλο στη διακυβέρνηση, δηλώνουν ότι είναι «έτοιμοι να κυβερνήσουν» ενώ ο ίδιος ο Μελανσόν δήλωσε πρόσφατα ότι είναι «έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός»! Τόσο ριζοσπαστική είναι η πρότασή τους... αυτοπροτείνονται ως άλλοι διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο γαλλικός λαός να μην παρασυρθεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις

Αυτό που κρύβουν το ΓΚΚ και το Μέτωπο της Αριστεράς, οι Γάλλοι εκπρόσωποι του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς», είναι ότι σήμερα κουμάντο στην οικονομία και άρα γενικότερα, κάνουν οι καπιταλιστές. Αυτοί γράφουν τους νόμους, όργανο της τάξης τους είναι και το αστικό Κοινοβούλιο, ενώ και η αστική Δικαιοσύνη υπηρετεί την εξουσία τους. Αλήθεια, πώς σκέφτονται οι φορείς της πρότασης της «6ης Δημοκρατίας» να πείσουν τους καπιταλιστές, τους ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων, να χάσουν κέρδη και κεφάλαια δίνοντας δικαιώματα στους εργάτες; Ιδιαίτερα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, παίρνουν πίσω δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη με αγώνες χρόνων. Κι αυτό δε θα σταματήσει με ένα νόμο μιας «αριστερής κυβέρνησης» αλλά μόνο αν οι εργάτες πάρουν την οικονομία από τα χέρια των μονοπωλίων στα πλαίσια μιας εξουσίας που θα ασκούν οι ίδιοι.

Παράλληλα, κι ενώ η λαϊκή αγανάκτηση φούντωσε μετά την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής του υπουργού αλλά κυρίως του ποσού της περιουσίας των δικών του και άλλων (600.000 ευρώ καταθέσεις ο Καουζάκ, 1,4 εκ. περιουσία η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κ.ά.), οι φορείς της πρότασης της «6ης Δημοκρατίας» σπεύδουν να ξεπλύνουν το αστικό πολιτικό σύστημα, αμφισβητώντας «τα πάντα» εκτός από την ουσία: την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το κέρδος που είναι η βάση στην οποία γεννιέται η σαπίλα και τα σκάνδαλα και στη Γαλλία.

Αντίστοιχα και στον οικονομικό τομέα. Κρύβουν ότι η «ανάπτυξη» μπορεί να γίνει σήμερα μόνο πατώντας σε τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, σε εξαθλιωμένους εργάτες. Ο όρος «παραγωγική επένδυση» χωράει επενδύσεις τύπου «Κόσκο» όπως στον Πειραιά, άσε που μια «αριστερή κυβέρνηση» δεν μπορεί να αναγκάσει με νόμους τους μεγαλοκαπιταλιστές να κάνουν επενδύσεις που δε θα τους εξασφαλίζουν κέρδη, μόνο και μόνο επειδή αυτές θα ικανοποιούσαν μέρος των λαϊκών αναγκών. Παρουσιάζουν ως λύση - «κλειδί» τη φορολογική μεταρρύθμιση και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ξεχνώντας να αναφέρουν ότι τα λεφτά από οποιαδήποτε είδος φορολόγηση καταλήγουν στις τσέπες του κεφαλαίου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Μιλάνε για «δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες» λες και το κράτος είναι ανεξάρτητο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τάξης που είναι στην εξουσία. Σε κάθε περίπτωση, το πέρασμα των τραπεζών σε καθεστώς δημοσίου ελέγχου είναι κλασσική τακτική του αστικού κράτους σε περιόδους κρίσης, με σκοπό την εξυγίανσή τους και την εκ νέου παράδοσή τους σε ιδιώτες.

Πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό

Δεν είναι τυχαίο ότι σε κανένα από τα πολλά καλέσματα για τη συγκέντρωση της 5ης Μάη, δεν αναφερόταν η λέξη «καπιταλισμός». Το ΓΚΚ και οι άλλες οργανώσεις της «6ης Δημοκρατίας» δεν παλεύουν ενάντια στον καπιταλισμό, αλλά ενάντια στον... «κακό καπιταλισμό» για έναν άλλο, «καλό», βελτιωμένο. Θέλουν έναν καπιταλισμό «απαλλαγμένο από την αγορά», όπως λένε. Να μονιάσουν αφέντες και δούλοι. Σαν γνήσιοι οπορτουνιστές χύνουν το δηλητήριο της ταξικής συμφιλίωσης. Ομως οι εργάτες θα κερδίσουν μόνο όταν μονιάσουν μεταξύ τους, και τινάξουν μια και καλή τα καπιταλιστικά δεσμά τους και απαλλαχθούν από τους αφέντες τους. Κυνηγός και θήραμα δεν μπορούν να συμφιλιωθούν. Πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς «αριστεράς» και «δεξιάς», επείγει σήμερα να χτίσουν τη συμμαχία με άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για να παλέψουν για τη δική τους εξουσία.


Α.Μ.-Ο.Π.

Δείτε σήμερα στον «902 TV»

Δείτε σήμερα, στις 9.30 το βράδυ στην τηλεόραση του 902 την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση τιμής στα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε προχτές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Εκδήλωση στον Κορυδαλλό

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη διοργανώνεται στον Κορυδαλλό, στις 15 Μάη στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ασύλου (Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από το δημαρχείο). Διοργανωτές είναι η Επιτροπή Ειρήνης, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών της περιοχής.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι εργάτες να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή

Εκδήλωση προχτές για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), την Πέμπτη, στη αίθουσα συνελεύσεων, στην οποία έγινε και προβολή ταινίας. Μιλώντας στην εκδήλωση ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος γεννήθηκε στους κόλπους του καπιταλιστικού συστήματος, ως συνέπεια της μεγάλης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Κι αφού αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη νίκη κατά του φασισμού, στάθηκε στο ρόλο της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι κανένας εργάτης δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους νεοναζί, οι οποίοι, επιχειρώντας να κρύψουν την εγκληματική τους δράση, το μίσος για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τους αγώνες, οργανώνουν διανομές τροφίμων και αιμοδοσίες μόνο για Ελληνες, σπέρνουν το μίσος για τους μετανάστες, διασπώντας τους εργάτες ανάλογα με το χρώμα και την εθνικότητα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ