ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αποφάσισε να χρεώνει και τον αντιτετανικό ορό!

Στη «μπακάλικη» λογική της διατίμησης των υπηρεσιών Υγείας οδηγεί η λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων, που θα έχουν ίδια έσοδα.

Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» αποφάσισε πρόσφατα να χρεώνει ξεχωριστά τον αντιτετανικό ορό -και μάλιστα στην τιμή των 10,5 ευρώ- σε όσους προσέρχονται -και τον χρειάζονται βέβαια- ως επείγοντα περιστατικά. Κι όταν το Σωματείο των εργαζομένων έθεσε το θέμα στη διοίκηση, πήρε την καταπληκτική απάντηση ότι δεν «μπορούν να χορηγούνται φάρμακα στα επείγοντα»! Δηλαδή, πού μπορούν να χορηγούνται φάρμακα σε ένα νοσοκομείο αν όχι και στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών;

Το μόνο που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν να αποφασίσει να εναρμονιστεί πλήρως με την αγορά, και να κατεβάσει τη χρέωση στα 7,5 ευρώ, όσο πουλιέται ο αντιτετανικός ορός και στα φαρμακεία της γειτονιάς. Ετσι ο ασθενής ή τον προμηθεύεται απ' τα ιδιωτικά φαρμακεία ή πληρώνει 7,5 ευρώ στο φαρμακείο του νοσοκομείου.


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδηλώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ενταγμένες στη δράση που αναπτύσσει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων

Ενταγμένες στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Το ΚΚΕ σε καλεί να σημάνουμε τώρα συναγερμό για την ανάσχεση της νέας επίθεσης, που ετοιμάζουν, για να επανακτήσουμε δικαιώματα που χάσαμε! Ο μόνος που μπορεί να ορθώσει ανάστημα είναι η Λαϊκή Συμμαχία, με συντονισμό της δράσης συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων κάθε κλάδου και Ταμείου. Κανείς μόνος του! Αγωνιστική συμπόρευση! (...) Μ' αυτούς τους αγώνες μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (...) Σήμερα αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία. Ο μόνος ρεαλιστικός και αναγκαίος δρόμος για το λαό είναι η πάλη για την κατάργησή της. Με αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για τη δική της εξουσία».

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι:

-- Την Τετάρτη 29/5, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στον Κολωνό. Θα μιλήσει ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 29/5, στην πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου, στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Γ. Πάσουλας, στέλεχος του Κόμματος.

-- Την Πέμπτη 30/5, στις 7 μ.μ., στον Κορυδαλλό (αίθουσα Πλειάδες, Πνευματικό Κέντρο, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης). Ομιλητής ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Την Πέμπτη 30/5, στις 7.30 μ.μ., στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο Π. Πατρών Γερμανού, με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο, στέλεχος του Κόμματος.

-- Την Πέμπτη 30/5, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γέρακα, με ομιλητή τον Δ. Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 3/6, στο Ιλιον, πλατεία Αγ. Φανουρίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη 5/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Κηπούπολης, με ομιλητή τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη 5/6, στο Μπραχάμι, πλατεία Ηρώων, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.


ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Πανστρατιά για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πλατιά Παναττική σύσκεψη της Κοινωνικής Συμμαχίας χτες στον Πειραιά και πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή σύσκεψη
Αγώνας - πανστρατιά για να σταματήσουμε την επιδρομή στα Ταμεία, στις συντάξεις, στις παροχές, στα φάρμακα, στα επιδόματα». Με αυτό το σύνθημα να δεσπόζει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών οι Οργανώσεις της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ έδωσαν χτες το στίγμα της νέας παρέμβασής τους για το Ασφαλιστικό.

«Να ταρακουνήσουμε τα νερά, να ξεσηκωθούμε και να ξεσηκώσουμε τον κόσμο», ήταν το μήνυμα που έφερε στη σύσκεψη ο Δήμος Κουμπούρης παρουσιάζοντας την κοινή εισήγηση των Γραμματειών των Οργανώσεων, με την οποία χτυπούσε καμπανάκι για την κατάσταση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αναδείκνυε τις αιτίες των προβλημάτων, πρόβαλλε τις άμεσες διεκδικήσεις εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων και το πρόγραμμα δράσης για το Ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Κουμπούρης ανακοίνωσε ότι στις 6 Ιούνη στην Αθήνα οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις διοργανώνουν Παναττική κινητοποίηση.

Λίγο πριν, ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι οι μεγάλες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση βάζουν επιτακτικά την ανάγκη στο κίνημα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πρέπει να οργανωθούν με σχέδιο και να έχουν συνέχεια. Να γίνουν κοινή υπόθεση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιουχικών οργανώσεων. Παράλληλα, το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους συνδικαλιστές και τα συνδικάτα να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία ώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνονται στις 23 Μάη σε πολλές πόλεις της χώρας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


«Το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός των 5,6 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, ο γίγαντας που δεν έχει πήλινα πόδια, δέχεται ατελείωτο πελέκημα για να πέσει», υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Κώστας Πονηράκος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ). Η διαρκής επίθεση στα αποθεματικά, η αφαίμαξη των πόρων του από την περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή τους προμηθευτές του, η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία, το οδήγησαν σε κρίσιμη κατάσταση και σήμερα καταλήγει στο χειρουργείο, ακρωτηριάζοντας συντάξεις, παροχές, Υγεία. Οι υπηρεσίες ελέγχου των εσόδων του Ιδρύματος έχουν καταρρεύσει κατήγγειλε ο συνδικαλιστής και σημείωσε την επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ απαίτησε την άμεση πρόσληψη προσωπικού για να μπορέσουν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του.

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση του ΟΑΕΕ ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης από την ΠΑΣΕΒΕ σημειώνοντας ότι το Ταμείο αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση κρατικής υποχρηματοδότησης που μαζί με τη λεηλασία των αποθεματικών του, όπως και των άλλων Ταμείων, το οδήγησαν εδώ. Σήμερα, είπε ο συνδικαλιστής, οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχουν περίθαλψη και να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη αλλά να μην έχουν ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή δεν μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους. Γι' αυτό, υπογράμμισε, το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα μόνο των συνταξιούχων αλλά και των ενεργών αυτοαπασχολούμενων που κινδυνεύουν να σταματήσουν τη δουλειά τους. Τέλος, ο συνδικαλιστής ανακοίνωσε διήμερο Πανελλαδικής δράσης της ΠΑΣΕΒΕ στις 11, 12 Ιούνη με συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις από τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες σε κοινή δράση με τις συνταξιουχικές οργανώσεις.

Την μεγάλη ευθύνη της κοινωνικής συμμαχίας και ειδικά της ΟΓΕ να φτάσει το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης σε κάθε γυναίκα ανέδειξε στην παρέμβασή της η Μερίνη Στεφανίδου εκ μέρους της οργάνωσης. Στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο πρόβλημα των άνεργων και ανασφάλιστων γυναικών που δεν μπορούν να φτάσουν στην πόρτα του γιατρού για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις πολύ περισσότερο την πρόληψη. Η Μ. Στεφανίδου παρουσίασε τη δράση της ΟΓΕ και όπως είπε πρέπει με την πάλη μας «να μην αφήσουμε πέτρα στην πέτρα» για να σταθούμε όρθιοι και όρθιες.

Στο ιδεολόγημα που καλλιεργούν κυβέρνηση, ΕΕ ότι η «νεολαία βλέπει μακριά το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης» αναφέρθηκε ο Γιάννης Γεωργόπουλος, από το ΜΑΣ, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το Μέτωπο στις σχολές προκειμένου να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη η νεολαία να μπει στην πάλη σε συντονισμό με τις άλλες δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας και για την υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης.

Από την Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ ο Γιάννης Παλυβός ανάφερε ότι στο πλαίσιο του χτυπήματος που έχει δεχτεί ο κλάδος το 50% των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ είναι σήμερα ανασφάλιστοι, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνη στο ΣΑΤΑ η ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στηρίζει η Επιτροπή Αγώνα «θα είναι ένα ακόμα θετικό βήμα για τη συμμαχία».

Το λόγο πήραν αρκετοί ακόμα συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ
Απήργησαν ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Η εργοδοσία θέλει μείωση μισθών κατά 22%

Ολοκληρώθηκαν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη εταιρεία ΕΚΟ (εταιρεία εμπορίας καυσίμων του Ομίλου ΕΛΠΕ) που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, με στάση εργασίας και συνεχίστηκαν Παρασκευή, Σάββατο και χτες Δευτέρα με 24ωρες απεργίες και είχαν ως βασικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εργοδοσία προτείνει 22% μείωση στους μισθούς και για να πετύχει το στόχο της προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους επικαλούμενη τη λήξη της μετενέργειας της προηγούμενης ΣΣΕ που έχει ήδη συμβεί και μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των μισθών κατά 35%. Η απάντηση των εργαζομένων σε αυτό τον εκβιασμό ήταν η μαζική συμμετοχή τους όπως και η απόφασή τους στη γενική συνέλευσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου

Σε ανακοίνωση του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις καταγγέλλονται οι ηγεσίες στα σωματεία του Ομίλου, οι οποίες αρνούνται τον συντονισμό του αγώνα. «Σήμερα συνεχίζει το κλαδικό, με την απεργία στην ΕΚΟ αναδεικνύεται περίτρανα η ανάγκη για συντονισμό σε επίπεδο κλάδου. Θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ αν παράλληλα με την απεργία τους, μπορούσε να σταματήσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός διακίνησης καυσίμων που υλοποιεί ο Ομιλος αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις και τους εργαζομένους των ΕΛΠΕ, της Ελληνικά Καύσιμα και των διαφόρων εργολάβων.

Δηλώνουμε σαν Κλαδικό Σωματείο την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΚΟ. Δίνουμε τη μάχη για να συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις στον αγώνα. Η υπογραφή Συμβάσεων χωρίς μειώσεις μισθών και αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων είναι στο συμφέρον όλων των εργαζομένων του κλάδου. Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων μας».


Αποσπάσματα από την εισήγηση

«Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, το σύνολο της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, αφορά όλες τις ηλικίες. Η συνταξιοδότηση, τα φάρμακα, οι κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι εξασφαλισμένα ως καθολικό δικαίωμα, ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας» σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, παρουσιάζοντας την κοινή εισήγηση εκ μέρους των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ και εξηγώντας ότι ανάλογες κοινές συσκέψεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα από την εισήγηση.

Πρόγραμμα δράσης και συσπείρωσης

Οι συσκέψεις μας έχουν το χαρακτήρα να συζητήσουμε τις πλευρές που διαμορφώνουν τη σημερινή κατάσταση, αλλά κυρίως πώς θα προγραμματίσουμε και θα σχεδιάσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στη δράση και τους αγώνες στην αντίσταση, ώστε το εργατικό λαϊκό κίνημα να δώσει την απάντηση που σήμερα χρειάζεται.

Μέσα από τη δράση μας να αναδείχνουμε την προοπτική της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως αυτή εκφράζεται και έχουμε επεξεργαστεί στο κοινό μας πλαίσιο της συμμαχίας το οποίο εκφράζει την προοπτική μας για το πώς θέλουμε την Κοινωνική Ασφάλιση.

Για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με μειωμένα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση κτλ.

Να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι, που, σήμερα, πάνω από τους μισούς ενεργούς ασφαλισμένους αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, άλλοι διέκοψαν την ασφάλισή τους και είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, ενώ οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ, και από το φθινόπωρο η κατάσταση συνολικά προβλέπεται να επιδεινωθεί, θα δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση.

Δεν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την Πρόληψη, την ευημερία της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, του πολύπαθου λαού μας.

Αυτή είναι η προοπτική που συνδέει την πάλη μας για γενικότερες ανατροπές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Αμεσες διεκδικήσεις

Ωστόσο σήμερα μπροστά μας μπαίνουν άμεσα προβλήματα αποτέλεσμα των αντεργατικών πολικών που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

  • Απαιτούμε τώρα, η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις.
  • Να αυξηθούν οι συντάξεις.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών των κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους. Τώρα αποδίδονται το λιγότερο σε 16 μήνες και ο χρόνος αυτός αυξάνεται συνεχώς, έχουμε περιπτώσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια!
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους - εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, ανέργους, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική λαϊκή οικογένεια.
  • Να μην υπάρχει εργαζόμενος και άνεργος χωρίς ασφάλιση.

Ξεκινάμε άμεσα. Μια πρώτη απάντηση είναι η συγκέντρωση των συνταξιούχων όλης της Αττικής στην Αθήνα. Ηδη συνεδρίασε η ΣΕΑ και αποφάσισε συγκεκριμένες δράσεις πανελλαδικά, από κοινού με τα εργατικά σωματεία και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Για την Αττική προχωράμε σε παναττική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας για τις 6/6/13 ώρα 10 π.μ. Ηδη η υπόσχεση του πρωθυπουργού στη συνάντησή μας στις 19 Απρίλη να συναντηθούμε με τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας έχει αθετηθεί. Θα δουλέψουμε με τα σωματεία για την επιτυχία της με εξορμήσεις σε τράπεζες, ΚΑΠΗ, συσκέψεις κλπ, για την επιτυχία της συγκέντρωσης, για τη μαζικοποίηση των σωματείων. Η δράση θα συνεχιστεί και την περίοδο του καλοκαιριού.

Μετά τη συγκέντρωση θα πάμε, μέσα στον Ιούνιο, παντού, με όλα τα σωματεία από κοινού με εργατικά, τις συμμαχικές δυνάμεις, τις λαϊκές επιτροπές σε όλη την χώρα, με τοπική δράση, την ανάδειξη του προβλήματος.

Σε αυτήν τη βάση να δουλέψουν με πρόγραμμα συγκεκριμένο και με δικές της η κάθε δύναμη της συμμαχίας, π.χ. πρόγραμμα δράσης έχει η ΠΑΣΕΒΕ, για τις 11/6/13.

Κοινό μέτωπο οργάνωσης και πάλης

Να οργανώσουμε τη δουλειά μας με βάση τη θετική πείρα που έχουμε συσσωρεύσει, παίρνοντας υπόψη τις αδυναμίες που παρουσιάζουμε στη δουλειά μας. Να δούμε πώς τα εργατικά - συνταξιουχικά σωματεία, οι αγροτικοί σύλλογοι, λαϊκές επιτροπές, οι συμμαχικοί φορείς με την ΕΤ φτωχομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, φοιτητές θα δώσουμε από κοινού τη μάχη της ενημέρωσης, της συμμετοχής του κόσμου και της δράσης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται ο κάθε χώρος και κλάδος να δουλέψει όχι με τα γενικά αιτήματα και συνθήματα, αλλά να ασχοληθεί και να επεξεργαστεί τα ζητήματα.

Τα εργατικά σωματεία να κινηθούν με καλή προετοιμασία συνδυάζοντας το Ασφαλιστικό με τα προβλήματα των ΣΣΕ, να κατανοηθεί ότι το χτύπημα των ΣΣΕ είναι πρόβλημα που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και όχι μόνο στη σύνταξη, αλλά στα προβλήματα της υγείας , της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να δουλέψουν το Ασφαλιστικό με βάση τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και τα προβλήματα που εκεί παρουσιάζονται, π.χ. εργασία εκ περιτροπής, βαριά - ανθυγιεινά, γυναίκες κτλ.

Π.χ. είναι γνωστό ότι έλεγχοι από το ΙΚΑ σε πολλές περιπτώσεις στους εργοδότες δεν γίνονται, ή οι εισφορές δεν καταβάλλονται στα Ταμεία, το σωματείο θα έχει λόγο θα παρεμβαίνει; Ασφαλώς δε θα γίνουμε εισπράκτορες, αλλά το σωματείο πρέπει να έχει λόγο και να πιέζει.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταργηθεί ο κοινωνικός πόρος και στις πρώην ΔΕΚΟ θα έχουμε παραπέρα μειώσεις στις εισφορές. Τι πρωτοβουλίες θα πάρουν;

Η δράση μας να έχει σταθερά το στόχο της μαζικοποίησης των σωματείων και των φορέων με νέες εγγραφές κτλ. Να φτάσουμε σε κόσμο που υποφέρει και δεν έχουμε φθάσει. Με αυτόν το σχεδιασμό να πάμε σε κάθε εργασιακό χώρο, γειτονιά, περιοχή.


ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Σταθμού Α' Βοηθειών

Συγκέντρωση στο Μετρό του Αιγάλεω και πορεία στο ΙΚΑ οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά - κλείσιμο του Σταθμού Α' Βοηθειών στο Αιγάλεω. Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής στο ΙΚΑ Αιγάλεω όπου η διευθύντρια δήλωσε ότι υπάρχει εγκύκλιος και πως μέχρι τέλος Μάη θα μπει λουκέτο στο Σταθμό.

Η Λαϊκή Επιτροπή ανέδειξε και τις ευθύνες του Δήμου που ένα μήνα τώρα δεν είχε βγάλει «άχνα». Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης έφερε πρόταση να κλείσει ο Σταθμός επειδή, όπως είπε, «έτσι κι αλλιώς είχε μείνει μόνο ένας γιατρός»! Κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στην κλινική «Βουγιουκλάκειο» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που συνεχίζουν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.

ΑΓΙΑ: Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΥΑ Αγιάς, προχώρησε πριν μερικές μέρες η Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου, διεκδικώντας φθηνό νερό για τους δημότες και να σταματήσουν οι διακοπές των παροχών του νερού σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω της κρίσης. Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στη ΔΕΗ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ