ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 11 ΙΟΥΛΗ
Η κλιμάκωση της επίθεσης απαιτεί γενικό ξεσηκωμό

Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, με περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις των Σωματείων και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο οργάνωσης, δίνεται η μάχη για τη μαζική, αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, σε όλη τη χώρα. Η κλιμάκωση της επίθεσης από συγκυβέρνηση και τρόικα με μέτρα - φωτιά, που προωθούν με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή τις επόμενες μέρες, απαιτεί γενικό ξεσηκωμό από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στην Αττική, το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια πήραν ήδη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Επίσης, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα πήραν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια. Μέχρι στιγμής συλλαλητήρια έχουν επίσης προγραμματιστεί:

Τετάρτη 10/7

Στη Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στα Τρίκαλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Πέμπτη 11/7

Στην Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ξάνθη, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Στην Καβάλα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στη Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Κοζάνη, 8 μ.μ., Πεζόδρομος. Στην Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στη Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία. Στην Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Πλατάνι. Στις Σέρρες, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Στο Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης. Στο Βόλο, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Στο Ηράκλειο Κρήτης, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

«Προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»

Με τα συλλαλητήρια, υπογραμμίζει στο σχετικό του κάλεσμα το ΠΑΜΕ, «στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης». Οπως άλλωστε σημειώνει, «εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα.

Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών - αντεργατικών νόμων.

  • Δουλειά για όλους.
  • Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Οχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Σταθερό ωράριο, 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Κάτω οι φόροι.
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τη Δευτέρα στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Στη 1 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης (Εσωτερικών) και πορεία προς τη Βουλή

«Καμιά αναμονή! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους».

Με αυτό το σύνθημα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εκεί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του παλιού υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου) και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Β. Σοφίας). Σημειώνεται ότι η Δευτέρα είναι η μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ με την κινητοποίησή του διαδηλώνει:

  • Οχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο, που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Καμιά απόλυση - καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
  • Οχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Στη μάχη για την επιτυχία της στάσης εργασίας και της κινητοποίησης οι δυνάμεις του Συνδικάτου ΟΤΑ προχώρησαν ήδη σε σύσκεψη του Συνδικάτου προχτές. Εκεί, τονίστηκε η ανάγκη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.

«Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη στους χώρους δουλειάς, να συντονίσουμε τη δράση μας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη.

  • Απόφαση για προκήρυξη στάσης εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12 το μεσημέρι πήρε χτες και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Αντίστοιχη απόφαση, για παναττική στάση εργασίας τις ίδιες ώρες πήρε και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, χτες, κινητοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συναυλία αλληλεγγύης για ανέργους και απλήρωτους εργάτες

Συναυλία αλληλεγγύης για τους άνεργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους διοργανώνουν αύριο Κυριακή μια σειρά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων στις 8 το βράδυ, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τις πέτρινες δεξαμενές «Βασιλειάδη» (είσοδος από την πύλη Ε2). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους με είσοδο ελεύθερη και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και λαϊκό γλέντι.

Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», Οικοδόμων Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, το παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και η αγωνιστική παράταξη «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» (ΣΕΝΕ). Συμμετέχουν οι Γυναικείοι Σύλλογοι Πειραιά της ΟΓΕ, οι Επιτροπές Ανέργων Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Ναυτεργατών.

ΟΓΕ
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια, υψώνουμε τείχος αντίστασης

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, απευθύνει στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ αναφέρει:

«Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους αυτοαπασχολούμενους και τις αυτοαπασχολούμενες, στις γυναίκες, στους νέους, δεν έχει τέλος.

Δεν τους φτάνει που οι λαϊκές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης, ετοιμάζονται για νέο χτύπημα με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή ντάλα καλοκαίρι:

  • Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων (αρχίζουν από τον ΟΑΕΕ), κουτσούρεμα ακόμη παραπέρα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Ιδιαίτερα για τις νέες ηλικίες, 2 νέοι - νέες εργαζόμενοι με μισθό 350 ευρώ, θα παίρνουν τη θέση ενός που έχει ακόμα κάποια δικαιώματα.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα μεγαλώσουν και άλλο τις στρατιές των ανέργων.
  • Προχωρούν γρήγορα στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα που θα δώσει τη χαριστική βολή σε τομείς, όπως, Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία.
  • Εξοντωτικοί φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες και προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν.

Είναι "ανάπτυξη" για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και καταστροφική λαίλαπα για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών!

Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων απορρίπτουμε τα νέα μέτρα. Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη και στις Σειρήνες που τους παραπλανούν ότι υπάρχει καλή διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, τα παιδιά μας, το ΜΑΣ, υψώνουμε τείχος σε κάθε γειτονιά. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση, συγκρουόμαστε με τη νέα αντεργατική λαίλαπα που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ».

Ενισχυμένη η ΔΗΠΑΚ στο Αττικόν

Δύο - απ' τις πέντε - έδρες στην πενταμελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Αττικόν Νοσοκομείο κατέκτησε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, που στηρίχτηκε απ' το ΠΑΜΕ. Στις προηγούμενες εκλογές η ΔΗΠΑΚ είχε μία έδρα. Η ΔΗΠΑΚ κατέβασε για πρώτη φορά ξεχωριστό ψηφοδέλτιο σε εκλογές και πήρε 41 ψήφους. Η άλλη παράταξη, που κατέβηκε χωρίς όνομα με τρεις υποψήφιους και στην οποία συσπειρώνονται όλες οι άλλες συνδικαλιστικές ομάδες, πήρε 69 ψήφους και 3 έδρες.

ΠΑΣΕΒΕ
Καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σε «ξεσηκωμό» καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν «ταφόπλακα» για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «κυβέρνηση, ΕΕ και τρόικα με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή, με όλα τα προηγούμενα μέτρα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το λαϊκό εισόδημα, από μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία, κλείσιμο καταστημάτων κ.τ.λ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού». Τα αντιλαϊκά μέτρα, επισημαίνει, δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ