Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11622

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«Περιττή» η Τέχνη στην Εκπαίδευση

Μέσα στο καλοκαίρι έκανε την εμφάνισή του στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχέδιο ουσιαστικής κατάργησης των εικαστικών μαθημάτων και της Μουσικής από το πρόγραμμα του Γυμνασίου, αντίγραφο του γνωστού εδώ και τρία χρόνια «σχεδίου Β» στα περίφημα «πιλοτικά προγράμματα» που ευθυγράμμιζαν το δημόσιο σχολείο με την «αγορά» και που στόχευαν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας... Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια υλοποιούνται με αυτήν τη μορφή «εν μέσω καλοκαιριού», με στόχο να αιφνιδιάσουν καθηγητές, μαθητές και γονείς ...


ΣΕΛ.  3


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΗΣ ΟΓΕ
Δράση - παρακαταθήκη για τις επόμενες μάχες

Σημαντική πλευρά της δράσης που αναπτύσσουν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ αποτελούν οι πρωτοβουλίες σχετικά με τα ζητήματα της Υγείας, καθώς η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε κάθε λαϊκή οικογένεια και ιδιαίτερα στις γυναίκες που ανήκουν σε αυτή.


ΣΕΛ.  16
ΝΤΙΤΡΟΪΤ
Πολιτισμός στο σφυρί

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός και την κουλτούρα αποτελεί το Ινστιτούτο Τεχνών του Ντιτρόιτ της φτώχειας και της ανεργίας.


ΣΕΛ.  4   -   5
Ξετυλίγοντας το μαγγελανικό μυστήριο

Ο Γαλαξίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μεγαλοπρεπές ουράνιο σπιράλ, που περιέχει δισεκατομμύρια άστρα. Είναι το επίκεντρο μιας γιγάντιας «αυτοκρατορίας», που εκτείνεται περισσότερο από ένα εκατομμύριο έτη φωτός και περιέχει περίπου 24 πιο μικρούς γαλαξίες.


ΣΕΛ.  9
14ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Νικητής η εμπορευματοποίηση

Θεωρητικά, είναι μια γιορτή του στίβου. Στην πραγματικότητα του καπιταλισμού, το «Λουζνίκι» για δέκα μέρες θ' αποτελέσει τον χώρο, όπου οι έμποροι του αθλητισμού θα προβάλλουν την πραμάτεια τους.


ΣΕΛ.  7   -   8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ