ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 14 Οκτώβρη κλείνουν 42 χρόνια από τη γέννηση του ΕΛΙΣΑΙΟΥ ΦΑΚΑΡΟΥ, ο οποίος «έφυγε» τόσο νωρίς από τη λειψή νοσοκομειακή περίθαλψη. Για τα γενέθλιά του, που δεν πρόλαβε, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ που ήταν καθημερινός αναγνώστης του.

Οι γονείς και ο αδελφός του

***

φωτό 1

Σήμερα 13 Οκτώβρη 2013 συμπληρώνονται 5 χρόνια από το χαμό του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΤΙΤΟΥ ΒΑΝΔΗ, ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ και ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό 1

Στις 14.10.2013, συμπληρώνονται 3 χρόνια που ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ χάθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Στη μνήμη του και ενόψει και της οικονομικής εξόρμησης προσφέρω 1.000 ευρώ στην ΤΕ Λακωνίας για ενίσχυση του ΚΚΕ. Αγγελε δεν ξεχνώ.

Ο πατέρας σου, Γιακουμάκης Γεράσιμος

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, κομμουνιστή, μετανάστη στη Γερμανία, που φέτος στις 18 Οκτώβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ για το «Ριζοσπάστη». Ο σύντροφος Γιάννης από τη νεαρή του ηλικία ήταν κοινωνικά δραστήριος. Το 1962 μετανάστευσε στη Φραγκφούρτη της Δυτ. Γερμανίας. Πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, για πολλά χρόνια υπήρξε γενικός γραμματέας της. Μέλος του ΚΚΕ από το 1967, παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Με έντονη αντιδικτατορική δράση, η χούντα του αφαίρεσε την ιθαγένεια.

ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΚΟΥΛΑΣ ΓΛΑΡΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας τη Δευτέρα 30.09.2013, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Ηλίας και Φωτεινή Γρόνθου

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ (φωτ.) που στις 16 του Οκτώβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ που χάθηκε στις επιχειρήσεις του Γράμμου προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Λαμίας 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος του Κατίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια μας

***

ΦΩΤΟ 1

Την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στη Μακρυράχη Δομοκού, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή σ' όλη του τη ζωή, που «έφυγε» από κοντά μας στις 9.9.2013.

Γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Μακρυράχη Δομοκού Φθιώτιδας. Από μικρό παιδί στον αγώνα της βιοπάλης της ζωής έφυγε και μετά από πολλές ταλαιπωρίες έφτασε στην Αθήνα, όπου έμεινε οργανωμένος στο Κόμμα και στα σωματεία. Ολη του η οικογένεια τον στήριζε σ' αυτό τον αγώνα. Ηταν περήφανος σ' αυτό που πίστευε και αγωνιζόταν, ήταν ικανός μέχρι και τη ζωή του να θυσιάσει. Ο Στέλιος αγωνίστηκε πλάι σε σημαντικούς κομμουνιστές που έγραψαν ιστορία στο Κόμμα.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χαρίλαος Φλωράκης
Χαρίλαος Φλωράκης
***

ΦΩΤΟ 1

Πέρασαν τρία χρόνια χωρίς την αγαπημένη μας ΑΘΗΝΟΥΛΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων 80 ευρώ.

Οι γονείς της, Αντώνης και Κατερίνα Δαλμάρα

Τα αδέλφια της, Ανδρέας, Γιολάντα, Θεοδοσία

***

φωτό 1

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ γεννήθηκε το 1914 και «έφυγε» από τη ζωή στις 18.9.2013 στην Κρυσταλλοπηγή Τρικάλων. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ το 1942 και το 1943 στο ΚΚΕ. Το 1947 δικάστηκε για την αντιστασιακή του δράση και φυλακίστηκε για 9 χρόνια στη φυλακή της Αίγινας. Το 1967 η χούντα τον φυλάκισε στη Γυάρο. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Ο γιος του, Κώστας Δαλαμάγκας και τα παιδιά του

***

φωτό 1

Στις 6 Οκτώβρη 2013 έκλεισαν 11 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΑΝΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, πιστής οπαδού και ψηφοφόρου του Κόμματος.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της, Νίτσα, Λούλα, Γιώτης και η μονάκριβη εγγονή της, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς, 50 ευρώ για να συνεχίσει το Κόμμα τον ωραίο του αγώνα κόντρα στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης Ανθρώπου από Ανθρωπο στην πατρίδα μας και σ' όλο τον κόσμο.

Συντροφικά, Παναγιώτης Γρηγοριάδης

***

φωτό 1

Τον περασμένο Αύγουστο «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΦΟΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ. Ο σύντροφος ήταν γεννημένος το 1916 στο Καρς του Καυκάσου από αγρότες γονείς. Με κόπο τελείωσε το πανεπιστήμιο το 1941 στη Θεσ/νίκη, όπου, εκεί μέσα, δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα. Το 1942 προσχώρησε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και έδρασε στις γραμμές του. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ την ίδια περίοδο. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας πιάστηκε και στάλθηκε ξανά εξορία σε Ικαρία, Σέριφο, Σύρο, Μακρόνησο, για αρκετά χρόνια. Το 1957 απολύεται άρρωστος και παραμένει στην Αθήνα. Εντάσσεται στην ΕΔΑ μέχρι και τη δικτατορία. Πιάστηκε την περίοδο αυτή και κλείστηκε στην απομόνωση και, μετά, εξορία σεΓυάρο και Λέρο, στο Παρθένι απ' όπου απολύθηκε το 1971. Μετά τη χούντα εργάστηκε στη «Σύγχρονη Εποχή», όπου διετέλεσε και διευθυντής όπως διετέλεσε και μέλος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας και αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αθηνών. Ο σ/φος στάθηκε δυνατός μέσα στις θύελλες, είχε τη δική του συμβολή ώστε το ΚΚΕ να παραμείνει μαχητικό και να αντέχει στην ιστορική του διαδρομή.

ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του, σύντροφοί του από την ΚΟΒ Γκύζη του ΚΚΕ, προσφέρουν στο Κόμμα 150 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΡΑΚΟΥΔΗ που πέθανε 9 Αυγούστου στη Λιψία, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην ξαδέλφη μας Ζωή και σε όλους τους συγγενείς και προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς.

Πασχαλίνα - Ζήσης Βουλγαρίδη και Ευαγγελία Διαμαντάκη

***

φωτό 1

Ο Λαμπριανίδης Στάθης από το Κεντρικό Κιλκίς, προσφέρει, στη μνήμη της γυναίκας του, ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Κιλκίς.

***

φωτό 1

Τρία χρόνια χωρίς το ΓΙΩΡΓΟ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ, το σύντροφο στη ζωή και στους αγώνες για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Ν. Κρήνης Καλαμαριάς.

Η γυναίκα του Σοφία Τεμεκενίδου και τα παιδιά του

***

Φωτό 1

Στις 28.7.2013 «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ, φίλος και κουμπάρος, ήταν άνθρωπος και αγωνιστής. Σε όλη τη ζωή του αγωνίστηκε για ένα καλύτερο αύριο.

Στη μνήμη του, η Αθηνά Λάτση και ο Θανάστης Κωνσταντάρας προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό 1

Στις 15 Αυγούστου 2012 «έφυγε» η ΑΘΗΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στη μνήμη των γονέων μου προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η αδελφή του Μελπομένη Σεβαστοπούλου

***

φωτό 1

Στις 27.9.2013, «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ (Μαρούσα) ΚΑΖΑΚΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ με μεγάλη προσφορά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας, όπως ο Ελληνοσοβιετικός σύνδεσμος (πήρε παράσημο από τη σοβιετική πρεσβεία), Ελληνοκουβανικός σύνδεσμος, επιτροπή ειρήνης, ΟΓΕ και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός
Στη μνήμη της, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Σιαπέρα Φλέρη

* Στις 27.9.2013 «έφυγε» από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας φίλη, ΚΑΖΑΚΟΥ ΜΑΡΟΥΣΑ. Παραβρεθήκαμε στο κατευόδιο της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» -αυτό που εκείνη θα ήθελε- 150 ευρώ, οι φίλοι της.

Συγκεκριμένα: Ζεΐκου Αίγλη 50 ευρώ, Μιχάλης και Πόλυ Μαριάς 50 ευρώ και Γιακομής Κολαΐνης 50 ευρώ.

***

φωτό 1

Στις 2/10/2013 «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑΣ. Γεννήθηκε στο Βασιλικό Ιωαννίνων, το 1924, από οικογένεια αγροτική πολυμελή. Νεαρό τον βρίσκει η κατοχή, το κάλεσμα του ΕΑΜ για αντίσταση στον κατακτητή τον συνεπαίρνει. Κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ, το 1943, και έγινε μέλος του ΚΚΕ μετά τη Βάρκιζα, βασανίστηκε και διώχτηκε. Για να σωθεί, αναγκάστηκε να φύγει στο βουνό. Συνέχισε τη δράση του μέσα από το ΔΣΕ. Συμμετείχε σε πολλές μάχες και αποστολές, τραυματίζεται βαριά στην πλάτη και χάνει το ένα του μάτι από βόμβα ναπάλμ. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε στην Τασκένδη με χιλιάδες αγωνιστές... Το 1951 παντρεύτηκε την Γραμματούλα Μόσχου και απέκτησαν 2 παιδιά, την Βάσω και τον Σπύρο. Επαναπατρίστηκε το 1978, οριστικά, με την οικογένειά του, στην πατρίδα. Εμεινε πιστό μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του, Βάσω - Κώστας, Σπύρος - Αφροδίτη, τα εγγόνια του, Αθηνά - Γιώργος, Σταύρος, και τα δισέγγονά του, προσφέρουν 250 ευρώ στο ΚΚΕ, και οι φίλοι του, 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
***

φωτό 1

Με τον αδερφό μου, ΣΤΑΥΡΟ ΖΟΡΜΠΑΛΑ, ζήσαμε αρκετά χρόνια μαζί. Περάσαμε τις δυσκολίες της παρανομίας. Αργότερα, στο ΔΣΕ, και τέλος, στην προσφυγιά όπου ήταν το στήριγμά μου, αφού ο σύντροφός μου, Γιώργος, ήταν φυλακή και εγώ μόνη με τρία παιδιά.

Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, πατέρα του συντρόφου μας Τάσου Αντωνίου, προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων Πάτρας.

Οι σύντροφοι από την ΚΟΒ Ταμπαχάνων του Εδαφικού Τομέα Αχαϊας του ΚΚΕ.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

Αθηνά Δαλμάρα
Αθηνά Δαλμάρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ
ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΡΑΚΟΥΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΡΑΚΟΥΔΗΣ

ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑΣ

ΦΟΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΦΟΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΜΑΡΙΑ (Μαρούσα) ΚΑΖΑΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ (Μαρούσα) ΚΑΖΑΚΟΥ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ