ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 33,23% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Το 1/3 της διαδρομής διένυσαν ήδη οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις, καταφέρνοντας να καλύψουν, στο δεύτερο «κλείσιμο» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, κατά 33,23% το πανελλαδικό πλάνο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις δυνατότητες που διαμορφώνονται από το πλατύ άνοιγμα, με αποφασιστικότητα και επιμονή, με καλό και έγκαιρο σχεδιασμό και έλεγχο της οικονομικής δουλειάς.

Η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων έφερε στην πρώτη θέση την ΚΟ Πελοποννήσου με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της 46,14%, στη δεύτερη θέση την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με ποσοστό 42,04% και στην τρίτη θέση την ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 41,45%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 37,60%, Δυτικής Μακεδονίας με 35,18%, Στερεάς με 34,22%, Εξωτερικού με 33,22%, Θεσσαλίας με 32,06%, Αττικής με 31,12%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 30,03% και Κρήτης με 28,08%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 29,28% του πλάνου της, ενώ η ΚΟ «Ριζοσπάστη» το 38,46%.

Σε άμιλλα καλεί η ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας τονίζει:

«Η ΕΠ της ΚΟ Β/Δ Ελλάδας στο πλαίσιο της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης, συζήτησε το ζήτημα της άμιλλας. Θεωρώντας την άμιλλα ως συστατικό στοιχείο κομμουνιστικού τρόπου δουλειάς, διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης κλίματος ενθουσιασμού στις γραμμές του Κόμματος και των φίλων του, καλεί να αναπτυχθεί αντίστοιχο κλίμα ανάμεσα στις οργανώσεις και τα κομματικά - ΚΝίτικα μέλη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση:

  • Καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας, με βραβείο τη φιλοξενία για 2 μέρες 50 πρωτοπόρων κομματικών μελών και μελών της ΚΝΕ, από πρωτοπόρες ΚΟΒ και ΟΒ, και επίσκεψη σε ιστορικές τοποθεσίες των περιοχών αυτών (π.χ. για τη Β/Δ Ελλάδα στο Γράμμο, στο Μνημείο Λυκόραχης, στο Καλπάκι κ.α.).
  • Αποφάσισε τη βράβευση της πρώτης Τομεακής Οργάνωσης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και αντίστοιχα των πρωτοπόρων ΚΟΒ - ΟΒ, όπως και 20 πρωτοπόρων συντρόφων».
«ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»
«Κουρνιαχτός» για τον επιμερισμό του αντιλαϊκού χαρατσιού

Μπόλικος κουρνιαχτός ξεσηκώνεται από τη συγκυβέρνηση και τους βουλευτές των κομμάτων που τη στηρίζουν γύρω από τον «ενιαίο φόρο ακινήτων», που έρχεται να μονιμοποιήσει το χαράτσι στη λαϊκή στέγη και να το διευρύνει σε κάθε σπιθαμή γης.

Το ζήτημα «εξετάστηκε» και στη χτεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τα κλιμάκια της τρόικας. Απόλυτα δεδομένο είναι το ύψος της φοροεπιδρομής, το οποίο και διαμορφώνεται στα 2,9 δισ. ευρώ το χρόνο. Οι όποιες δευτερεύουσας σημασίας αλλαγές μετακινούν τμήμα του βάρους από το ένα στο άλλο τμήμα του λαϊκού πληθυσμού της χώρας, χωρίς να αλλάζουν την ουσία του μέτρου.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητούμενες αλλαγές είναι «ευπρόσδεκτες» με τις εξής προϋποθέσεις:

-- Πρώτον, να είναι προσαρμοσμένες και να υπηρετούν το «δημοσιονομικό στόχο» για τα 2,9 δισ. ευρώ.

-- Δεύτερον, «να πληρώνουν περισσότεροι, λιγότερα», όπως ισχυρίζονται, το οποίο σημαίνει την επέκταση του σημερινού χαρατσιού και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπως σε καλλιεργούμενες και μη γεωργικές εκτάσεις, οικόπεδα, εκτός σχεδίου περιοχές κ.ά.

Από τη «Σκύλλα στη Χάρυβδη» παραπέμπουν, μία προς μία και όλες μαζί, οι δήθεν εναλλακτικές προτάσεις διαφόρων βουλευτών, αφού αφήνουν παντελώς στο απυρόβλητο την ουσία, το μόνιμο χαράτσωμα, δηλαδή, της λαϊκής στέγης και της μικρής ακίνητης περιουσίας. Στη βάση αυτή έγινε χτες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, με τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» έτσι ώστε να προωθηθεί άμεσα το νομοσχέδιο και να υπερψηφιστεί χωρίς «απώλειες» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χτες διέρρεαν ότι οι «αλλαγές» που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών «καλύπτουν» πλήρως τους βουλευτές της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε χτες. Εκτός από τις αλλαγές στο ενιαίο φόρο, ζήτησαν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για λογαριασμό της εργοδοσίας, ως «στοχευμένο κίνητρο για την ενίσχυση της απασχόλησης». Πρόκειται για μέτρο το όποιο συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν αποφασίσει και δρομολογούν για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σήμερα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μόνη διέξοδος από την κρίση για τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 19.00, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος).


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», την Παρασκευή 15 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

-- 10.00: Συνάντηση με τη Διοίκηση και επίσκεψη στα τμήματα.

-- 11.00: Συζήτηση με τους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λαϊκή πάλη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή», θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις:

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον Κολωνό, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Αλεξανδρείας και Λένορμαν). Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στα Γλυκά Νερά, στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Δήμου Παιανίας.

  • Η Τομεακή Επιτροπή Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές εξελίξεις - Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων, ανέργων και μικροεπαγγελματιών της περιοχής μας - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού», σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην Ερέτρια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει το μέλος του ΤΓ Γιάννης Τζαβάρας.
  • Οι ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος», σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Ελ. Βενιζέλου και Μ. Αντύπα). Θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάμπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ