ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να στηρίξει το ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα

Σε εκδήλωση των ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ, μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική διοίκηση, μίλησε τη Δευτέρα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, επίσης, ο Γιώργος Γκικόπουλος και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος δήμαρχος Θήβας αντίστοιχα, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Μαρίνου.

***

Ο εργάτης και η εργάτρια, ο φτωχός και μεσαίος αγρότης, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που βιώνουν την ανεργία, τη μείωση του εισοδήματος, τα χάλια στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και τα άλλα οξυμένα προβλήματα, έχουν δύο επιλογές.

Η μια είναι η ψήφος υπέρ της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο εγκλωβισμός στο ΣΥΡΙΖΑ ή τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτή η επιλογή οδηγεί στη διατήρηση και χειροτέρευση της σημερινής άθλιας κατάστασης.

Είναι «μία από τα ίδια», έχει δοκιμαστεί, δίνει δύναμη στον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, στους μεγάλους οικονομικούς ομίλους. Γι' αυτήν την επιλογή έχει μετανιώσει πολλές φορές ο λαός μας, έχει την πείρα να βγάλει συμπεράσματα και να την απορρίψει τολμηρά και μαζικά.

Η άλλη επιλογή είναι να γίνει ένα βήμα μπροστά, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ για να διαμορφωθεί ένα ισχυρό, εργατικό, λαϊκό ρεύμα, που θα επιτρέψει στο λαό να αντιπολιτεύεται αποφασιστικά κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση, να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία για να συγκρουστεί αποτελεσματικά με την ΕΕ και το κεφάλαιο, να εμποδίσει τα οδυνηρά μέτρα, να διεκδικεί και να έχει κατακτήσεις, να συγκεντρώνει δυνάμεις για την εργατική-λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση, για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Καλούμε τις λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα αυτές που βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, γενικότερα στο μαζικό κίνημα.

Καλούμε όλους αυτούς που αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί, να ξεπεράσουν ταλαντεύσεις, να πάνε με αποφασιστικότητα στην κάλπη και να στηρίξουν αυτήν την επιλογή, να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να υπερψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ακόμα κι αν κρατούν κάποιες επιφυλάξεις.

Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μη χαθεί ξανά πολύτιμος χρόνος για το λαό

Είναι γεγονός. Η αγανάκτηση των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική θα πιάσει τόπο μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί μόνο μ' αυτήν την πράξη ευθύνης μπορεί ο λαός να τιμωρήσει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας. Την πολιτική που μοιράζει την ανεργία με τα 5μηνα προγράμματα της εξαθλίωσης και καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες με το πρωτογενές πλεόνασμα, που πατάει επί πτωμάτων για να ταΐσει και πάλι τα μεγαλοσυμφέροντα.

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να τιμωρηθεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στην «Ελιά», που πίσω από τον κορμό της κρύβεται το ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια επιλογή είναι «από χέρι καμένη», είναι μπλεγμένη στα γρανάζια του ευρωμονοδρόμου.

Το να φύγει ένας εργαζόμενος από το ΠΑΣΟΚ ή από άλλο κόμμα, γιατί απηύδησε και αισθάνεται προδομένος, και να μπλέξει στα γρανάζια του διπολισμού, να μπλέξει με τα κόμματα που δημιουργήθηκαν μέσα από την αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού συστήματος, σημαίνει νέα διάψευση ελπίδων, νέα βάσανα, απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Μην ξεγελούν τα άσφαιρα πυρά της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αναρρίχηση στον κυβερνητικό θώκο.

Ο λαός έχει υποχρέωση να διακρίνει ότι τα κόμματα αυτά συμπλέουν σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα. Συμφωνούν στη στήριξη της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, μαζί στηρίζουν την ΕΕ, υμνούν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Λέμε στις λαϊκές δυνάμεις: «Εχετε πείρα! Εχετε δει το ίδιο έργο πολλές φορές και μην επιτρέψετε, για μια ακόμα φορά, την αρπαγή της ψήφου σας, κάτω από το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης "ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ" ή κάτω από τον εκβιασμό του "μικρότερου κακού"».

Σε όλες τις εκλογικές μάχες ρίχνουν το δίχτυ του «μικρότερου κακού», λένε «κάτι να γίνει, δεν πάει άλλο», «να αλλάξει η κυβέρνηση....».

Ετσι ψαρεύουν. Και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι το «μικρότερο κακό» γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο. Περάσανε αρκετά χρόνια για να κατανοηθεί πόσο επικίνδυνο ήταν το δικομματικό δίλημμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και είναι υπόθεση των εργαζομένων να ξεπεράσουν το νέο ψεύτικο δίλημμα ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζοντας καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ της παρακμής και συγκεντρώνει στις γραμμές πολλούς αστέρες του εργατοπατερισμού, κάθε λογής παρατρεχάμενους, όπως κι εδώ στη Βοιωτία, που έπαιξαν με τις αγωνίες του λαού πολλά χρόνια.

Καμία ταλάντευση! Η απάντηση είναι μία: Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Τι σχέση έχει ο εργαζόμενος της Βοιωτίας με την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, με τον Στασινόπουλο και τον Μυτιληναίο, τι σχέση έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες της Βιομηχανικής Ζώνης με τα κόμματα και τις τοπικές διοικήσεις που υπηρετούν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν και θα κάνουν κουμάντο ανεξάρτητα ποιος θα είναι στις κυβερνητικές καρέκλες;

Τι σχέση έχει μ' αυτά τα συμφέροντα ο φτωχός αγρότης της Βοιωτίας που υποφέρει, που πληρώνει πανάκριβα τα αγροτικά εφόδια και δεν μπορεί να ζήσει με τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, που τον χαρατσώνουν με τη φορολογία στο σπίτι, στο χωράφι, στο ελάχιστο εισόδημα και τον κυνηγούν οι τράπεζες;

Να σκεφτούν καλά, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, πόσο σημαντικό είναι να έχεις ισχυρό ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα, στους δήμους και στις περιφέρειες, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Ισχυρό ΚΚΕ με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, μέσα στην οποία θα συναντηθούν η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, γιατί η πολιτική της υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, στρέφεται κατά των λαών, κατά του λαού μας.

Μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοπασχολούμενοι.

Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να περάσουν τα οικονομικά εργαλεία, ο πλούτος που παράγει ο λαός στα δικά του χέρια.

Εργατική-λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση, για βαθιές φιλολαϊκές αλλαγές που θα ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτή είναι η λύση και κάθε λύση προς όφελος του λαού δεν έρχεται ουρανοκατέβατη. Είναι αποτέλεσμα μαζικού, οργανωμένου αγώνα, χρειάζεται να πιστέψει η εργατική τάξη, να πιστέψουν τα λαϊκά στρώματα στη δική τους δύναμη, να στηρίξουν, να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.


Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ σε Λέσβο και Ικαρία

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Λέσβο
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Λέσβο
Σε εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τη Δευτέρα οι Τομείς Πόλης και Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ, μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με ομιλητή τον Βασίλη Αμπελογιάννη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου.

-- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Στρατής Κόρακας, οικονομολόγος, από το 1985 έως το 1999 βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και από το 1999 έως το 2004 ευρωβουλευτής του Κόμματος. Ηταν επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ για το Δήμο Μυτιλήνης το 2006, ενώ το 2010 ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος σήμερα.

-- Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Ηρακλής Κουντουρέλλης, γεννήθηκε το 1958, είναι διευθυντής στο τμήμα Πολιτισμού της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιπρόεδρος στο σωματείο Γραμματείας Αιγαίου.

-- Υποψήφια Δήμαρχος Λέσβου: Νίκη Τσιριγώτη, γεννήθηκε το 1987, είναι δικηγόρος, μέλος της ΤΕ Πόλης Λέσβου του ΚΚΕ.

Εκδήλωση για τις εκλογές στην Ικαρία

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Δήμου Ευδήλου για τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Ικαρίας, την Κυριακή 9 Φλεβάρη, με ομιλητή τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σηματοδοτώντας το πολιτικό άνοιγμα προς όλους τους Ικαριώτες μπροστά στις επερχόμενες εκλογές του Μάη.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέλιου Σταμούλου για τη θέση του δημάρχου Ικαρίας στις ερχόμενες εκλογές του Μάη, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Δημήτρης Ζάχαρης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες σε συσπείρωση γύρω από το Κόμμα, να αναδείξουν στις εκλογές του Μάη ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ικαρίας.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σημείωσε, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες και τους δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα κάνει δυνατό να αποκαλύπτουμε από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε τη Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ