ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάρτη 2014
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συστράτευση με το ΚΚΕ για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες, στη Θεσσαλονίκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση - συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. Ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, απ' όπου και το απόσπασμα που ακολουθεί:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η πολιτική της ΕΕ είναι άδικη γιατί ο καπιταλισμός στηρίζεται στην αδικία της εκμετάλλευσης των πολλών, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, από τους λίγους, μια χούφτα εκμεταλλευτών.

Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχει γευτεί ο λαός μας είτε ως αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε τώρα με τη συγκυβέρνησή τους και την πλήρη κυβερνητική αντιλαϊκή ταύτισή τους.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους συνταξιούχους, που γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια τη βάρβαρη πολιτική, και από την καλή και από την ανάποδη.

Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν πολιτική στέγη, δεν ξέρουν τι κόμμα να επιλέξουν, έχουν μπουχτίσει από τα ψέματα, τα λόγια τα μεγάλα, τις αδιέξοδες πολιτικές. Δίνουμε σε όλους το χέρι.

Τους καλούμε να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, το Κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα αγωνίζεται και παλεύει για τα δικαιώματα του λαού μας, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Το Κόμμα που δεν υποκύπτει, δεν πρόκειται να τους ξεγελάσει. Το Κόμμα που δεν μεταλλάσσεται, δεν μασκαρεύεται, ούτε χύνει μελάνι για να κρυφτεί σαν τη σουπιά. Το Κόμμα που ό,τι έχει να πει, το λέει ανοιχτά και παστρικά, παλικαρίσια.

Ολοι έχουν σήμερα αποκτήσει μεγάλη πείρα, ξέρουν πώς ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και πού κατάντησε.

Μπορούν, αξιοποιώντας αυτήν την πείρα και τη γνώση, να μην πέσουν ξανά σε νέες παγίδες, νέων αυτόκλητων σωτήρων.

Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Οι σημερινές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, πότε σε "Ελιές", πότε σε "Ποτάμια", πότε σε άλλους κεντροαριστερούς πόλους, ή η απορρόφησή τους και ένταξή τους στον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν: Να δώσουν ανάσα ζωής σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, στους πραγματικούς υπεύθυνους, στους κερδοσκόπους καπιταλιστές και τα μονοπωλιακά συμφέροντα, στα διάφορα λαμόγια που τώρα φόρεσαν την προβιά του εξαγνισμένου δήθεν αριστερού, ή του επαναστάτη, του αντιεξουσιαστή, του αντισυστημικού, για να πουλήσουν διαμαρτυρία και αντίσταση, να κάτσουν στο σβέρκο μας για μια ακόμα φορά.

Και για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά - και όχι από παιδιάστικη αφέλεια, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται προσβλέποντας ότι ίσως κάποτε ωριμάσει - συσκοτίζει την πραγματικότητα όταν λέει ότι φταίει μόνο η συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης, που εξέθρεψε τον εθνικισμό, τον απομονωτισμό, τον ευρωσκεπτικισμό, την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Ενοχοποιεί το μείγμα της πολιτικής για να αθωώσει το ίδιο το σύστημα, που την εξουσία του θέλει να ενισχύσει και να προστατεύσει, άλλοτε με τον εθνικισμό, το φασισμό, άλλοτε με τον κοσμοπολιτισμό.

Αλλωστε, όλα αυτά τα στοιχεία ενισχύθηκαν σε όλη την Ευρώπη είτε στην κυβέρνηση, στις διάφορες χώρες, βρέθηκαν δεξιά, κεντροαριστερά, είτε σοσιαλδημοκρατικά και αριστερά κόμματα.

Κι όλα αυτά τα χρόνια οι λαοί της Ευρώπης τους γεύτηκαν όλους αυτούς στην πλάτη τους, τόσο τους φίλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, της ονομαζόμενης "κυβερνώσας αριστεράς"».

Πατριδογνωμόνιο
ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ
Ιστολυτική Αμοιβάδωση!

Αμοιβάδα. Το κυριότερο των Πρωτόζωον. Κινείται με ψευδοπόδια. Πολλαπλασιάζεται με διχοτόμηση. Τα ψευδοπόδια αναπτύσσονται προς την πλευρά όπου η αμοιβάδα βρίσκει τροφή. Ετσι κινείται προς αυτήν. Το όνομα η αμοιβάδα το πήρε από τον κ. Σαίν Βενσάν, το νονό της φυσιοδίφη, από τον Πρωτέα, μυθικό για τις αλλαγές της μορφής του και την «αμοιβή» που σημαίνει και αλλαγή. Amoeba Proteus o γνωστότερος εκπρόσωπος των αμοιβάδων. Η ευκολία τους να εμφανίζονται και να επιζούν σε γλυκά νερά, έλη, λίμνες, να αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως το φως και η θερμοκρασία, κάνει τις αμοιβάδες πρώτης τάξεως πειραματόζωα για τους επιστήμονες. Το νερό που εισέρχεται στην αμοιβάδα συγκεντρώνεται σε κύστεις που λέγονται σφυγμώδη κενοτόπια για να μην καταστρέφεται η αμοιβάδα που αποβάλλει το περισσευάμενο νερό στο περιβάλλον όταν διογκωθεί υπερβολικά!...

Εχοντας απηυδήσει από την επίδειξη γνώσεων ειδικών, τους οποίους τα δελτία ειδήσεων επιστράτευσαν κυριολεκτικά για να πουλήσουν, ως «παγκόσμιο μυστήριο», το δράμα της εξαφάνισης του μοιραίου μαλαισιανού αεροπλάνου, κάνω λοιπόν χρήση της...επιστημοσύνης που προκύπτει απ' τη διαδικτυακή χρήση - κατάχρηση γνώσεων και πληροφοριών του δικού μου εξομοιωτή, δηλαδή της αμοιβάδας.

Αμοιβάδα. Πρωτόζωον αστικό κόμμα δεξιού ή σοσιαλδημοκρατικού πυρήνα. Γεννήθηκε και ζει στο ελώδες μεταχουντικό περιβάλλον των γλυκών υδάτων των λαϊκών προσδοκιών για αλλαγή (αμοιβή). Επί σαράντα χρόνια διογκώνεται ρουφώντας το νερό - ιδρώτα του εργατικού σώματος. Η πασίγνωστη αμοιβαδοειδής κίνησή του να βγάζει δηλαδή ποδάρια προς την κατεύθυνση όπου μυρίζει κέρδος - τροφή, λέγεται μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, μετάλλαξη, προσαρμογή, ενσωμάτωση, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τήρηση δεσμεύσεων απέναντι και προς θερμές και φωτεινές πηγές συμφερόντων όπως ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ, ΟΟΣΑ κι άλλες συστάδες συμμαχιών προθύμων αμοιβάδων.

Το πρωτόζωον αυτό εμφανίζεται με μορφές αποχρώσεων που εκτείνονται από το μαύρο μπλε, ως το χλωροφυλλικό ερυθηματώδες. Οταν παραφουσκώσει αλλά όχι και χορτάσει απ' τον ιδρώτα μας, αποβάλλει το περίσσευμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στα πολιτικά και κοινωνικά Κενοτόπια, που λόγω κρίσης είναι και Σφυγμώδη (!). Αμέσως μετά ο πυρήνας του διχάζεται, και στη συνέχεια οι πυρήνες των ήδη σχηματισμένων αμοιβάδων πράττουν το ίδιο με τη σειρά τους. Ούτως ώστε να προκύπτουν νέα παμπάλαια, ίδια πρωτόζωα με άλλη μορφή, ώστε σε οξεία αμοιβάδωση (ασθένεια επικίνδυνη για τον άνθρωπο) να μπορούν να μας επιτεθούν όλα μαζί. Την ίδια στιγμή, άμα σκάσουν και οι κύστεις - κενοτόπια, ποτάμια γενικεύουν την παρασίτωση. Τη βάφεις, δηλαδή, κανονικά όπως λένε και οι δημοσκοπήσεις του εξομοιωτή στις επικοινωνιακές ρούγες. Γιατί εκεί όπου όλοι πενθούν και κόπτονται για την εμφάνιση της πιο επικίνδυνης συνιστώσας εντός των τοιχωμάτων - τειχών της καταναλωτικής δημοκρατίας της Ιστολυτικής Αμοιβάδας, endamoeba histolytica, αρχίζουν τα όργανα.

Kαθώς θα εντείνεται ο πονόκοιλος και η τυχόν ξεφτιλιστική διάρροια της προεκλογικής μνημονο-τροϊκανολογίας, ο εξομοιωτής αμοιβάδα λέει να δώσουμε και λίγη προσοχή στο γεγονός ότι: Οταν το πρωτόζωον βγάζει ψευδοπόδια για να φάει, τότε μετατρέπεται ολόκληρο το σώμα της αμοιβάδας σε στόμα και στομάχι μαζί! Οχι που υπάρχουν και μερικοί που ακόμα πιστεύουν πως η...άλλη Ευρώπη, λόγου χάρη, είναι εφικτή χωρίς διάλυση του κοινωνικού ιστού, επειδή η αμοιβάδα αλλάζει πρόσωπο και μια σημαία σ' ένα μπαλκόνι αλλάζει χρώματα και σε σκοτώνει...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Αύριο, Δευτέρα στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1), θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου.

-- Ο Γ. Μαρίνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αύριο Δευτέρα θα επισκεφτεί τη Λιβαδειά, όπου στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, στις 11.30 π.μ. στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και στις 12.30 μ.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Λιβαδειάς. Την Τρίτη 18/3 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάμψακο (καφενείο Παπαδιά), στις 7 μ.μ.

-- Την Πέμπτη 20/3, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση των ΚΟ Κατασκευών, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1), θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς.

Συγκέντρωση για την πρόταση του ΚΚΕ για λιμάνια - ναυπηγεία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας και Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα, στις 6 μ.μ., στον Επιβατικό Σταθμό «ΗΕΤΙΩΝΑ» του ΟΛΠ (Πύλη Ε2) θ, με θέμα «Λιμάνια - Ναυπηγεία κοινωνική περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης, λεωφορεία του ΟΛΠ θα εκτελούν δρομολόγια προς το χώρο της συγκέντρωσης, με αφετηρία απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ