ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ανατροπή στην ... ουρά της Super League

Aνατροπές επέφερε η 32η αγωνιστική της Super League στην ουρά της βαθμολογίας, ωστόσο το τοπίο παραμένει ρευστό για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει είναι η χτεσινή νίκη του Πλατανιά εκτός έδρας επί της Ξάνθης με 3-2, που δίνει σημαντική ανάσα στην κρητική ομάδα, ενώ βάζει τους ακρίτες για τα καλά σε μπελάδες. Σπουδαίο διπλό του Απόλλων Σμύρνης στην Κομοτηνή, που διατηρεί τις ελπίδες των «κυανολεύκων» για παραμονή, ενώ έδαφος έχασε η Βέροια παρά την ισοπαλία στο Αγρίνιο. Στην ...παρέα των ομάδων που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (η τετράδα έχει κλειδώσει) ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα για τη 2η θέση μετά τη νίκη του επί της Καλλονής (που πλέον κινδυνεύει και αυτή) και την ισοπαλία Ατρομήτου - ΠΑΟ στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα: Παναιτωλικός - Βέροια 0-0, Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0, Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-0, ΠΑΟΚ - Καλλονή 2-1, Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1, Πανθρακικός - Απόλλων Σμύρνης 2-3, Ολυμπιακός - Αρης 1-0, Ξάνθη - Πλατανιάς 1-3.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 83, ΠΑΟΚ 66, Ατρόμητος 63, Παναθηναϊκός 63, Αστέρας Τρίπολης 57, ΟΦΗ 41, Εργοτέλης 41, Πανθρακικός 41, Λεβαδειακός 39, Παναιτωλικός 39, Πανιώνιος 38, ΠΑΣ Γιάννινα 28, Καλλονή 36, Ξάνθη 35, Πλατανιάς 34, Απόλλων Σμ. 33, Βέροια 32, Αρης 20.

FOOTBALL LEAGUE (26η αγωνιστική)

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Φωστήρας - Ηρακλής Ψαχνών 1-0, Καλλιθέα - Χανιά 0-0, Παναιγιάλειος - Επισκοπή 1-1, Αστέρας Μαγούλας - Φωκικός 3-2, Πανηλειακός - Αχαρναϊκός 2-1, Γλυφάδα - Παναχαϊκή 0-1, Βύζας - Ολυμπιακός Βόλου 0-8. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός Β. 56, Χανιά 48, Φωστήρας 46, Ηρακλής Ψαχνών 44 κλπ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αιγινιακός - Καβάλα 5-0 , Ηρακλής - Ζάκυνθος 2-1, Αναγέννηση Γιαννιτσών - Τύρναβος 0-2, Aπόλλων Καλαμαριάς- Εθνικός Γαζώρου 1-3, Βατανιακός - Δόξα Δράμας 2-3, Κέρκυρα - Πιερικός 1-0, Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0. Η βαθμολογία: Κέρκυρα 59, Νίκη Βόλου 56, Αιγινιακός 51, Ηρακλής 48 κλπ.

  • Στα πλέι οφ ανόδου θα μετάσχουν οι ομάδες (σε παρένθεση οι βαθμοί που θα έχουν): Ολυμπιακός Β. (6,) Κέρκυρα (6) , Νίκη Β. (2), Αιγινιακός (1) , Χανιά (1), Φωστήρας (1), Ηρακλής (0), Ηρακλής Ψαχνών (0). Οι δυο πρώτοι του μίνι πρωταθλήματος ανεβαίνουν απευθείας, ενώ ο τρίτος θα παίξει μπαράζ με τη 16η της Super League. Υποβιβάστηκαν οι: Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Βύζας (1ος ΟΜΙΛΟΣ), Βατανιακός, Καβάλα, Αναγέννηση Γιαννιτσών (2ος ΟΜΙΛΟΣ).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ (23η αγων.): H πρωτοπόρος του 6ου ομίλου ΑΕΚ (51 β.) ...στραβοπάτησε στο ΟΑΚΑ, αφού ο Ηλυσιακός την υποχρέωσε σε λευκή ισοπαλία. Αντίθετα στις νίκες ξαναγύρισε η αντίστοιχη του 2ου ομίλου ΑΕΛ (54 β.) που επικράτησε με 4-1 εκτός έδρας της Κοζάνης.

ΒΟΛΕΪ
«Ερυθρόλευκο» διήμερο

Ο Ολυμπιακός σε άνδρες και γυναίκες ήταν αυτός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα δρώμενα του βόλεϊ το Σαββατοκύριακο, με την ανδρική ομάδα να προηγείται στη βαθμολογία της Α1 και τη γυναικεία να στέφεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά Κυπελλούχος.

Στην Α1 ανδρών οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν χωρίς δυσκολίες εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς, με το ίδιο σκορ στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό, έμειναν μόνοι στην κορυφή μια στροφή πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου... Στα υπόλοιπα παιχνίδια την 5η θέση και το δικαίωμα να διεκδικήσει ευρωπαϊκή συμμετοχή οριστικοποίησε η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αρη με 3-0. Αλλα αποτελέσματα: Παμβοχαϊκός - Παναχαϊκή 3-2, Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ 3-2, Λαμία - Νίκη Αιγινίου 2-3. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 50, Κηφισιά 47, Εθνικός Αλεξ. 47, Φοίνικας Σύρου 45, ΑΕΚ 35, Λαμία 29, ΠΑΟΚ 27, Αρης 22, Παμβοχαϊκός 22, ΠΑΟ 20, Νίκη Αιγινίου 17, Παναχαϊκή 17.

  • ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τη δική του ιστορία στο θεσμό του Κυπέλλου γυναικών γράφει πλέον ο Ολυμπιακός, που έφθασε στην τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας του Πανναξιακού με 3-0 στο φετινό τελικό που έγινε στην Πύλο. Με τον ίδιο τρόπο και σκορ είχαν επικρατήσει στον ημιτελικό και του Παναθηναϊκού. Ο Πανναξιακός είχε νικήσει επίσης με 3-0 τον Ηρακλή.
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
«Χρυσά» ... κουπιά

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν, αφού μετέβησαν στην Αυστραλία με έξοδα των Ελλήνων ομογενών της χώρας, επειδή η Ομοσπονδία αδυνατούσε να τα καλύψει, το δίδυμο των Λευτέρη Κόνσολα και Σπύρου Γιάννουρου κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στη συγκεκριμένη χώρα. Μετέχοντας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι δυο κωπηλάτες πήραν την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερους τους Κινέζους και τρίτους τους οικοδεσπότες Αυστραλούς.

ΠΟΛΟ: Το αήττητό του στο πρωτάθλημα κράτησε ο Ολυμπιακός που στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών νίκησε τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό με 11-6. Αλλα αποτελέσματα: Νηρέας Λαμίας - Πανιώνιος 4-14, , Εθνικός - Γλυφάδα 15-12, ΠΑΟΚ - Παλαιό Φάληρο 10-4 ΠΑΟ-Κέρκυρα 11-7./ Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 63, Βουλιαγμένη 55, ΠΑΟΚ 45, ΠΑΟ 44 κλπ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «CHALLENGE TROPHY» που έγινε στην Θεσσαλονίκη κατέκτησε η Ελλάδα, κερδίζοντας στο μικρό τελικό το Βέλγιο με 23-16. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Βουλγαρία που νίκησε με 34-23 το Ισραήλ στον τελικό.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Κλείδωσε» την τρίτη θέση ο Πανιώνιος

Προβάδισμα στα προγνωστικά για την κατάληψη της τρίτης θέσης της βαθμολογίας απέκτησε ο Πανιώνιος μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη επί του βασικού αντιπάλου ΠΑΟΚ με 95-92 στην παράταση (κ.α. 83-83) στο πλέον συναρπαστικό παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής στην Α1. Επίσης την 5η θέση κλείδωσε πλέον η Κηφισιά μετά την επικράτηση επί του Ρεθύμνου με 84-76, στοχεύοντας πλέον και σε μια θέση στην τετράδα. Στην ουρά ξεχωρίζει η νίκη του Ηλυσιακού επί του Ικάρου Χαλκίδας με 79-71, που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες παραμονής για την ομάδα των Ιλισίων. Αλλα αποτελέσματα: ΚΑΟΔ - Απόλλων Πάτρας 81-83, Αρης - Πανελευσινιακός 75-61, Τρίκαλα - Ολυμπιακός 70-84, ΠΑΟ - Κολοσσός Ρόδου 102-69. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 45, Ολυμπιακός 42, Πανιώνιος 39, ΠΑΟΚ 37, Κηφισιά 36, ΚΑΟΔ 34, Απόλλων Π. 34, Αρης 33, Τρίκαλα 32, Ρέθυμνο 32, Κολοσσός Ρ. 30, Πανελευσινιακός 29, Ηλυσιακός 29, Ικαρος 29.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κι άλλος νεκρός εργάτης στα έργα

Eνας ακόμα εργάτης στα έργα για το επερχόμενο Μουντιάλ της Βραζιλίας έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια κατασκευής της «Κορίνθιανς Αρένα». Ο Φάμπιο Αμιλτον ντα Κρουζ έχασε την ζωή του όταν έπεσε από μία από τις μεγαλύτερες εξέδρες του υπό κατασκευή νέου σταδίου «Κορίνθιανς Αρένα».

Σημειώνεται οτι αυτό είνα ο τρίτος θάνατος εργάτη στο συγκεκριμένο έργο αφού το Νοέμβρη του 2013 είχαν χάσει την ζωή τους άλλοι δυο. Μέχρι σήμερα τα έργα υποδομής του Μουντιάλ έχουν σημαδευτεί απ τον θάνατο επτά εργατών ενώ έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες εξ αρχής των έργων για ελλειπή μέτρα ασφαλείας και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Επίσης σύμφωνα με κάποιες άλλες καταγγελίες τους τελευταίους μήνες, η πίεση των μεγαλο-εργολάβων και των πολυεθνικών κατασκευαστικών εταιρειών προς τους εργάτες έχει αυξηθεί, καθώς απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για την έναρξη των αγώνων και τα χρονοδιαγράμματα σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται αρκετά πίσω. Κάτι που αυξάνει και το ενδεχόμενο να κληθούν οι εταιρείες να πληρώσουν οικονομική ρήτρα για καθυστέρηση. Μάλιστα, πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης του Πόρτο Αλέγκρε Χοσέ Φορτουνάτι, με αφορμή το πάγωμα των έργων στο στάδιο της πόλης (που θεωρείται το «αγκάθι» στον τομέα της καθυστέρησης) ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να περάσει νόμο που θα επιτρέπει τη φοροαπαλλαγή την κατασκευαστικών εταιρειών προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσουν τα έργα.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ
Πρόταση για αναστολή αγώνων από ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ύστερα από απόφαση της ολομέλειας, έστειλε επιστολή σε όλες τις ομοσπονδίες και συστήνει την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το Σαββατοκύριακο 12-13/4, με αφορμή τη νέα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για τον αθλητισμό. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «η σύσταση για την αναστολή αποτελεί ένα πρώτο μέτρο της Ολομέλειας της ΕΟΕ που απαρτίζεται από εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίοι αποφάσισαν με τη στάση τους να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία, απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας, η οποία κινδυνεύει να στερηθεί ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, όπως ο αθλητισμός». Πλέον, αναμένεται η απόφαση των Ομοσπονδιών στο αίτημα της ΕΟΕ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Με την πρώτη πράξη των δύο παιχνιδιών που κατά γενική ομολογία θεωρούνται τα πιο ενδιαφέροντα της οκτάδας ανοίγει σήμερα η αυλαία των προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει η ισπανική μονομαχία μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου (21.45 ΝS1) δύο ομάδων που δίνουν τη μάχη και για την κατάκτηση του τίτλου στην Πριμιέρα Ντεβιζιόν. Στο άλλο παιχνίδι, η παραπαίουσα φέτος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μπάγερν Μονάχου, εκ των φαβορί για τον φετινό τίτλο και ήδη πρωταθλήτρια Γερμανίας (21.45 ΝS2).

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
Καταδικάζουν ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ

Την επίθεση από αγνώστους στον αθλητικό συντάκτη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Σωτήρη Βετάκη καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η ΕΣΗΕΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Στην κοινή ανακοίνωσή τους ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ κάνουν λόγο για αύξηση τέτοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια και καλούν τις αρμόδιες αρχές να δώσουν οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες κατά αθλητικών συντακτών. Ο Σωτήρης Βετάκης, με ειδικότητα το μπασκετικό ρεπορτάζ, δέχτηκε επίθεση το Σάββατο το πρωί στη Γλυφάδα, όταν άγνωστοι πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον ανήλικο γιο του και με πρόσχημα ότι αναζητούν πληροφορίες για συγκεκριμένη οδό βρήκαν την ευκαιρία όταν άνοιξε το παράθυρο να βοηθήσει να τον γρονθοκοπήσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ